2009-01-16 329 瀏覽
有時take away番公司,都會近近地搵依間因為佢實在太抵啦用平過我n年前讀中學既價錢$19買到個大飯盒有雞有egg仲有碗大大既糖水(red /green bean;豆腐花;蕃薯;金黃色既mak米congee)轉要野飲都係14蚊,唔介意可以堂食埋!Tea time偷偷地去買幾碗足料糖水同班同事分享都係$6-7/碗一問原來老闆同佢老婆係朝朝自己煲嫁咁超值去邊度搵啊?
有時take away番公司,都會近近地搵依間

因為佢實在太抵啦

用平過我n年前讀中學既價錢$19買到個大飯盒有雞有egg

一問原來老闆同佢老婆係朝朝自己煲嫁

咁超值去邊度搵啊?
  • 各款飯盒,糖水
2008-06-07 204 瀏覽
當完採購員後,又來這邊找東西吃! 在糧尾時候,這裡幾間主打學生飯的小店,實在是可愛到極點! 只在門口望望,廚房裡的老闆已向我說:靚女,想食d咩?? (老闆,你望清楚沒有? )向日行一善的老闆點了雞腿飯,老闆立即為月巴人準備這便宜得發笑的便當。他夾了一隻雞腿後問我要什麼汁? 蕃茄汁好嗎?? (好!) 你想食煎蛋定腸仔?? (下??仲有蛋食??) 有架!! 食唔食?? (食!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)回到公司打開盒蓋,內容豐富得沒話說!雞蛋圓圓的一塊,蛋白煎得像塊餅,蛋黃也是自己不太喜的全熟,兩者同樣地硬硬的,真的不太好吃哦!顏色淡淡的蕃茄汁沒甚蕃茄味,吃來只有茄汁和糖的甜味,學生們應該較喜歡這種味道,用來伴飯還算ok;雞腿少有地不用油炸的方式處理,對我來說當然很好!一咬下去,噢....用鹽醃過的!!很像媽媽所煮的咸雞哦!!而且雞肉是滑滑的,咸味也是剛好,以這個價目有這個水準,已是超值了吧!!小店還有豬扒飯和其他款式,下次再試!

小店還有豬扒飯和其他款式,下次再試!
滑滑的咸雞腿
全熟蛋
滑滑的咸雞腿
2007-12-12 39 瀏覽
葵芳學校區附近有很多這類主打學生平價飯小店,自己幫襯這店不下數次,暫時只嘗試過其自製豆腐花,其他的甜品或碟頭飯下回分解。豆腐花在保溫桶內熱氣騰騰,雖未至於吹彈得破,但也不是粗糙貨色,滑溜有餘豆香不足,在坊間自製貨色來說,水準己可接受,況且葵芳週邊也沒有老牌豆品店,這碗熱熱豆腐花,在這區已經算頗難得。既然店名為"碗仔翅大王",下次就試試其是否名符其實吧。

既然店名為"碗仔翅大王",下次就試試其是否名符其實吧。