2016-12-07
上個月頭同石牆道初邂逅之後一直心思思心掛掛想再o黎. 不過, 韓燒都比較多肉, 所以只好忍吓啦 隔左一個月多D今晚介紹另外3個朋友仔o黎. 可惜今晚凍番所以都係坐室內. 但我見坐室內既人客好熟練咁行出室外食煙, 所以我地呢D非煙民如果坐出面既話可能要忍受二手煙. 我係用TableMap book枱, 既方便又可儲積分換禮物, 自覺好精明!! 今晚好明顯比上次多人好多, 可能上次仲係新開無耐既關係.因有一位朋友唔食牛而且佢係生日壽星, 我地梗係識做 - 今日少牛 只有牛裏條一味. 雖然我好掛住上次食過既牛大排, 今日當比機會自己試新野啦. . 我地叫左個綠色既蛋卷 ($150), 完全睇唔出係蛋卷. 男侍應話有雜誌介紹過, 入面混入粉絲及菜, 相信已經打碎晒因入口時無咬到呢兩樣材料. 我認為頗鞋口. 但一試無妨. 我地4人叫左一個2人餐($740) 有牛裏條, 海鮮蔥餅, 五花腩, 海鮮豆腐湯及石頭鍋飯. 今次牛裏條好un, 我要出手"齒"開, 醃得唔夠味, 好啖口. 五花腩較肥, 好似煙肉咁薄, 因又係無乜味所以感覺得啖油. 另加既有護心肉($130
我地4人叫左一個2人餐($740) 有牛裏條, 海鮮蔥餅, 五花腩, 海鮮豆腐湯及石頭鍋飯. 今次牛裏條好un, 我要出手"齒"開, 醃得唔夠味, 好啖口. 五花腩較肥, 好似煙肉咁薄, 因又係無乜味所以感覺得啖油. 另加既有護心肉($130), 切到好細粒, 燒好之後比五毫子大少少, 包左入生菜的話會唔見左. 另外加左4隻烤大蝦($160), 呢碟保持到水準, 無論size及味道都好.
雖然水準方面同上次唔係話差好遠, 要比分既話上次9分, 今次7分. 但韓燒係賣肉為主, 今次既牛已經無上次咁新鮮同好味, 五花腩同護心肉都平平無奇. 咁啱我地點既蛋卷又唔係有咩驚喜......! 可能係上次太好, 期望過高所致. 但重點係要keep到食物水準先會keep到人客. 不過值得加分既係佢地既服務態度好好, 走既時候韓國阿姨仲同我地講聖誕快樂. 要注意係抽風麻麻, 搭車果陣仲聞到自己身上陣陣韓燒味.
今日無叫飲品, 所以人均消費只係$325, 十分合理