2008-05-20
5月17號夜晚今日考完試,諗住同男朋友慶祝,路經一間唔起眼的餐廳,但係被門外的大大件三文魚刺身吸引住。當時6時多,無乜人又未肚餓,所以諗住行一陣再返去食。點知7點半返到去門外就好多人等緊。攞飛然後等等等,等左差唔多一個鐘先入得去。入到去,間餐廳好細,坐得唔係太舒服。我地點左四樣野,大大件三文魚刺身,吞拿魚棉胎壽司,吉列炸蠔和一口牛柳粒。(1)大大件三文魚刺身一碟有五大塊三文魚,新鮮就一般啦,而且每塊o既大細都唔同,切得唔平衡,其中一塊我食食下發現有一小塊魚鱗,證明d師父刀工麻麻,不過size就真係幾大件,$50都算係幾扺食。(2)吞拿魚棉胎壽司只係好似普通壽司,不過size大左,而且吞拿魚個口感麻麻。(3)吉列炸蠔一客四件跟沙律醬同檸檬。件蠔好細件,仲細過壽司d飯。熱辣辣,不過無乜蠔味疑似冰鮮蠔(4)一口牛柳粒牛柳粒比想像中細碟,賣相馬虎,但係成$58一客d牛柳粒好細粒,味道普通,無乜特別。好唔扺食,早知寧願叫多客刺身。仲有呀,個茶杯崩左一忽,如果唔為意就飲好易界親個咀,好彩我醒目睇到,哈哈!總括黎講好普通,只係個三文魚比較大件扺食,但其他野就無乜驚喜,下次可以試下其他餐廳lu
(1)大大件三文魚刺身
(2)吞拿魚棉胎壽司
只係好似普通壽司,不過size大左,而且吞拿魚個口感麻麻。
(3)吉列炸蠔
(4)一口牛柳粒