2024-05-01 3 瀏覽
每次朋友嚟香港都唔知買咩手信好我一定會帶佢買呢間!送禮一流蝴蝶酥有唔同口味可以選擇有原味、椰絲、榛子、伯爵茶等門市可以試咗味先買👅親身試過!!最鍾意原味同伯爵茶絕對係香港No.1蝴蝶酥😍最後仲買埋伯爵茶蛋捲 同 榛子脆條伯爵茶蛋捲好酥脆淡淡伯爵茶香撲鼻而來層次豐富 一點也不膩✨榛子脆條佈滿粒粒榛子碎香脆可口 每層酥皮層次分明啱晒下午茶同姊妹一邊傾偈一邊食
每次朋友嚟香港都唔知買咩手信好
我一定會帶佢買呢間!送禮一流

蝴蝶酥有唔同口味可以選擇
有原味、椰絲、榛子、伯爵茶等
門市可以試咗味先買👅

香脆可口 每層酥皮層次分明
啱晒下午茶同姊妹一邊傾偈一邊食
2024-05-01
  • 原味蝴蝶酥
早前七一假期,跟兩位好姊妹,一起慶祝我們兩位7月之星生日!其中一位好姊妹,很客送上 <皇玥>的皇玥蝴蝶酥禮盒,多謝她的心意!於是,我帶埋這份生日禮物:皇玥蝴蝶酥禮盒,到黃竹坑 The Arca 三日兩夜生日 Staycation 當下午茶或宵夜! 皇玥蝴蝶酥禮盒共有4款口味:原味、伯爵茶、椰絲、榛子每款口味有2盒,每盒有4件迷你蝴蝶酥,甜美酥脆!原味:充滿牛油芳香,甜味恰到好處!伯爵茶:伯爵茶味突出,口味幾清新!椰絲:香甜味最吸引!榛子:粒粒榛子碎,口感最豐富!
早前七一假期,跟兩位好姊妹,一起慶祝我們兩位7月之星生日!

共有4款口味:原味、伯爵茶、椰絲、榛子
共有4款口味:原味、伯爵茶、椰絲、榛子
每款口味有2盒,每盒有4件迷你蝴蝶酥,甜美酥脆!

原味:充滿牛油芳香,甜味恰到好處!
伯爵茶:伯爵茶味突出,口味幾清新!
椰絲:香甜味最吸引!
榛子:粒粒榛子碎,口感最豐富!
2022-07-20
外賣自取
下午茶
生日
2021-08-06 298 瀏覽
早前家人買過一些芝士薄脆,已經覺得超好味😋今次喺網上看到新推出月餅,結果忍唔住要先吃為快🤣月餅盒超級靚,過往的一般都是紙盒或鐵罐裝,但皇玥居然是仿皮革裝,有兩層,上高揭蓋,下面拉出,日後攞嚟裝首飾或小物件都勁正😍低糖醇香雙輝月餅(低糖綠茶 低糖烏龍)~家中老人家都較愛茶味的,呢個組合就真的perfect了 ,茶味濃郁,又是低糖,吃起來沒有傳統的那麼甜,而且每件都獨立包裝,每次吃一件都不會多,放心慢慢食及存放👌🏻

2021-07-19 153 瀏覽
9月先係中秋時 但已經有唔少店舖已經有得賣月餅而家訂仲有平D 有D就更加已經有現貨聽同事講呢間出名又係附近 老闆就叫我去買一盒試試可能用來送禮比人味道都好多款 有唔同大小平時我唔太喜歡傳統月餅 比較prefer奶皇月餅個種 比較細件今次我選了 流心綠茶月餅 一盒6件 7月31日前$298 之後$338呢間包裝比較新類同精美 好似小首飾盒咁店員提醒可以用焗爐番熱 更加好味但想先試一下原味 質感似平時奶皇月餅 不過轉了綠茶味係綠茶的餡料 再包住綠茶醬不太甜 唔錯小小的一件 食完都唔會太飽不過就咁食就無咩流心效果番熱應該會更好食
聽同事講呢間出名又係附近 老闆就叫我去買一盒試試

小小的一件 食完都唔會太飽
不過就咁食就無咩流心效果
番熱應該會更好食
2021-07-18 111 瀏覽
 ✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。皇玥月餅.低糖健康好味。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤又到中秋節,大少奶又要開始準備送禮今次我是她的先頭部隊去北角百家利中心的皇玥掃貨加先食為敬今次選了皇玥月餅低糖奶黃月餅 及 低糖芝麻月餅包裝靚,用料正 先講月餅採用天然麥芽糖醇大大減低糖份並控制在5%之內   好味又健康低糖奶黃月味道同一向食開的奶黃月非常一致但因為製作的餡料及餅皮採用嶄新的食材配方加上獨特的烘焗製法在低糖之下月餅仍能保持經典奶黃月餅的軟滑口感水準唔錯低糖芝麻月餅味道的確好實在,充滿芝麻味不會太甜,充滿芝麻香氣非常足料好適合老人家食  配住杯香茶來吃,簡直一流呀!中秋節點少得健康月餅呀!值得支持!小評:味道:★★★★☆環境:★★★★☆服務:★★★★☆衛生:★★★★☆抵食:★★★★☆

雜感女生   好味日記

˚*。皇玥月餅.低糖健康好味。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

又到中秋節,大少奶又要開始準備送禮

今次我是她的先頭部隊

在低糖之下

月餅仍能保持經典奶黃月餅的軟滑口感

水準唔錯

低糖芝麻月餅

味道的確好實在,充滿芝麻味

不會太甜,充滿芝麻香氣

非常足料

好適合老人家食

配住杯香茶來吃,簡直一流呀!

中秋節點少得健康月餅呀!值得支持!

小評:

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆

2021-07-16 92 瀏覽
月餅小盒非常精緻,跟一個美觀的首飾盒無擬!而且可循環再自用,感覺比從前的環保多了!外面是用上皮革盒的設計,質料堅實,如果不是直接催殘,應都可用上很多年!一盒有兩種味道,買了碧綠流心雙輝月餅,因有流心奶黃及流心綠茶,較偏愛流心質地的月餅!而哩盒流心,就真的做到我想要的了!刀一切下,內涵已經流出了,吃起來也不是很甜,甜度剛好,相比以前吃的舒服!流心奶黃,奶黃味濃厚;而流心綠茶味的,也是有著香濃的綠茶味,超好味!

之前食過皇玥的蝴蝶酥和薄脆,除口味非常有特色外,亦非常香脆。朋友快要結婚,又快離開香港,就買份特別點的禮盒給她。好開心屋企附近都買到皇玥如次高質素的餅食!雖然是新開張,但店內已非常熱鬧。看上了他們禮盒設計非常精緻的金玥囍餅禮盒($138),盒面有一對紙藝剪出來的天鵝,感覺好精緻。他們的唐果子更是2位大師級師傅鑽研出來,賣相精緻,好有心思!另外還買了盒伯爵茶薄脆精裝禮盒 ($68),因為買滿了$200,還有$50優惠券送!希望朋友會喜歡這份如此有心思的禮盒!☺️☺️☺️下次要來買薄脆自私食 ps每次去皇玥,都覺得職員服務好好!

雖然是新開張,但店內已非常熱鬧。

伯爵茶薄脆精裝禮盒

ps每次去皇玥,都覺得職員服務好好!
伯爵茶薄脆精裝禮盒
2021-05-22 64 瀏覽
疫情期間多了在家工作,食零食的時間也多了。每星期都會搜購一些特別零食,滿足一下悶在家的心情。我所知道皇玥的是大師級的月餅,今日經過入去望下,原來有好多不同種類的餅,糖果子,糕點...買來自己享用,又或禮盒包裝送禮都適合。買了兩盒回家試吓:蕃茄,芝士薄脆,伯爵茶薄脆。蕃茄薄脆顏色沒有想像中的紅,但茄味顯著,清新口味。芝士薄脆一定是最受歡迎,芝味香濃,一塊接一塊,停不了口。伯爵茶薄脆有著濃厚的茶香,配番一杯伯爵茶也不錯。

買了兩盒回家試吓:蕃茄,芝士薄脆,伯爵茶薄脆。

蕃茄薄脆顏色沒有想像中的紅,但茄味顯著,清新口味。

芝士薄脆一定是最受歡迎,芝味香濃,一塊接一塊,停不了口。

伯爵茶薄脆有著濃厚的茶香,配番一杯伯爵茶也不錯。

2021-05-21
$50 (其他)
2021-05-22 53 瀏覽
最近由於家人想吃一些餅點,而我突然間想起了去皇玥餅藝購買。據我得知,皇玥最近在北角也開設了新分店,該店舖選址位於百家利中心,鄰近交通也十分方便。這次的到訪我共買了兩盒薄脆,分別為蕃茄•芝士薄脆精裝禮盒和伯爵茶薄脆精裝禮盒。首先先來談及蕃茄•芝士薄脆精裝禮盒,這個禮盒共有兩包蕃茄薄脆和兩包芝士薄脆,兩款我也相當喜歡,蕃茄薄脆的蕃茄味相當濃郁,而且蕃茄的味道很真實,不會給人一種感覺是靠味精而帶出蕃茄味。而芝士薄脆也相當好吃,若你是很喜歡芝士的,這款薄脆絕對不能錯過。再來談及伯爵茶薄脆精裝禮盒,伯爵茶的味道相當濃郁,而且牛油的香味十分匹配伯爵茶的味道,是我吃過最配合的伯爵茶味的食物。若果大家和我一樣,也是很喜歡吃這些薄膽的話,絕對不能錯過皇玥餅藝。
2021-05-22 54 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕皇玥出名嘅就係製造曲奇蛋捲等等之類嘅餅乾,🥰無論從品牌商抑或係味道上都絕對係頂級之選,😳大時大節用嚟當做禮物送禮絕對夠晒派頭。😛當中有好多款禮盒有得選擇,😇個人亦都食過幾款,有啲可以強烈推介😗牛油脆曲奇:🥳原味嘅曲奇成日都會接觸到,但要做到完美先係難度。😎好多時脆嘅曲奇就代表太過鬆化會食到周地都係碎。😎反而呢一款曲奇除咗充滿牛油香同埋真係爽脆之外仲可以仍然牢固,🤩食咗幾啖都冇明顯碎跌出黎,😏所以越簡單嘅嘢要做到好真係反而仲難😉芝士薄脆: 😙如果嫌曲奇都仲係唔夠趣嘅話呢一隻芝士薄脆絕對滿足對口感嘅要求。😎薄薄地幾塊可以作為餐前小食又或者口痕嘅時候食返包都絕對過癮,😏芝士帶出嘅鹹味同時亦中和牛油嘅油香,🤓比起餅乾更脆而且更薄,如果想更加更加香嘅話就可以自備一啲堅果例如花生腰果杏仁呢一啲同曲奇或者薄脆都非常夾。😌入面仲有大把味道以供選擇😏🌕最後MoonMoon好滿意依度嘅芝士薄脆😆因為勁過癮啊🌕
🌕Hello我係Moon🌕

牛油脆曲奇:
🥳原味嘅曲奇成日都會接觸到,但要做到完美先係難度。
😎好多時脆嘅曲奇就代表太過鬆化會食到周地都係碎。

芝士薄脆:

入面仲有大把味道以供選擇😏