2009-05-27
4月29日, 百喜嘅下午茶由2點開始供應至夜晚7點. 最平$13已經有齊西多雞翼紅豆冰, 炒粉麵飯都係$21~ 仲要勁大份! 身在觀塘工廠區嘅打工仔真係不能不知! 難得呀比今晚嚟觀塘, 我地又趕得嚟呢度食tea, 梗係要帶佢嚟試試!::: 每週精選 – 西多雞翼紅豆冰 ::: $13無敵!!! 雞翼烘得皮脆肉甜, 又帶點蜜糖味~ 出色! 西多炸到成塊金黃色, 內裡夾著薄薄一層花生醬, 再搽埋牛油同蜜糖, yummy!!! 而且半份西多size啱啱好, 唔會太heavy.唔洗加錢自動upgrade嘅紅豆冰梗加冇得彈!! 紅豆粒粒又大粒又起沙, 夠淋得嚟又不失咬口, 椰汁比例剛好唔會過甜, excellent!!!::: 豬頸肉炒公仔麵 + 熱檸茶 ::: $23勁多! 其實我嘅推介係沙爹牛肉炒公仔麵, 因為沙爹牛肉d沙爹能夠混入成個麵度, 勁惹味! 呢個豬頸肉炒公仔麵都唔錯, 麵夠乾身, 料落得足~ 豬頸肉幾厚切, 食落有肉香, 仲有芽菜韭菜同洋蔥, 實在豐富~ 可惜熱檸茶有d苦… 盡可能唔好叫…百喜每個月都有新menu出, 仲有自家網站! 茶餐廳做到佢咁高科技我都係第一次見~ 平時除咗
::: 每週精選 – 西多雞翼紅豆冰 ::: $13
::: 豬頸肉炒公仔麵 + 熱檸茶 ::: $23
百喜每個月都有新menu出, 仲有自家網站! 茶餐廳做到佢咁高科技我都係第一次見~ 平時除咗外賣都有好多人嚟堂食. 呢度雖然都係飯堂架步, 但係環境寬敞, 裝修企理, 仲有電視睇添~ 實在係觀塘打工仔嘅開餐好去處!