餐廳: 百份百餐廳 (新屯門商場)
資訊:

餐廳: 百份百餐廳 (新屯門商場)
資訊:

2016-05-01 232 瀏覽
今早打算嘆個靚早餐,有個good morning。叫外賣,等左四個字,忍唔住催佢,再等左3-4分鐘,終於拎到。個櫃面d態度... 熱朱係瀉出黎既,但我趕時間,拿拿臨走。行左兩三個字,返到屋企一打開:炒蛋就冇喇,變左條腸; 茄汁豆都冇。所以我又行返去,搵經理。佢換過個餐,但今次冇左個包... 我唔同佢講佢都唔知-.- 我第二次等時有個呀叔都催外賣... d態度又唔好,成個朝早冇good過,谷氣就有份。食物方面,換過既外賣終於有返幾粒豆。但雞排有種粉嘅感覺,好似食緊煎熟咗嘅面粉咁。火腿同炒蛋就普通啦。杯熱朱...淡到似水。整體黎講,食物亦都只係中下水平。唉唔會再幫襯。

換後的外賣
外賣自取
2016-02-10 208 瀏覽
唔使返工既星期六好爽呀!一路到12點先醒~如果日日都係咁就好啦!訓醒就同老公去搵食啦,周圍行下行下,行左去一間叫「百分百」既餐廳,見到好多人排隊,聽D人講,原來開左大半年左右,一直都唔知又未試過,於是就等位啦,等左15分鐘就到啦!我叫左個「台式肉燥煎蛋飯」,我仲以為應該都穩陣啦!見佢有2隻煎蛋,仲有一堆肉燥。D蛋煎得岩岩好,全熟,連蛋黃都熟既,唔會有生蛋黃汁漏出。至於D肉燥…嘩!真係好唔掂,我見佢一堆深啡色以為全部係肉燥,點知九成都係梅菜!!! 肉燥我真係無幾何食到=.=宜家好似食緊梅菜炒蛋飯咁!!!!!但係個汁就係肉燥汁黎既,算係幾香,D味幾濃!但最搞笑係我叫個侍應黎同佢講,佢竟然無換比我既意思!呢D真係只係一次下不為例!
台式肉燥煎蛋飯
台式肉燥煎蛋飯
2016-01-30
2015-10-02 311 瀏覽
入到屯門已經是下午了,未食午飯,唯有在這個商場找間好座而又順眼的餐廳……經過這間比較新式而“企理”的,不妨試試。看見四周貼上不同的推介,但敵不過午餐的餐牌上“土魷馬蒂蒸肉餅飯”,像住家飯嘛!完成午餐後才知道這集團式餐廳有“咖哩牛腩天王”之美譽,所以下次會試試!
門面新式而簡約~

其中一款下午茶餐~

幾款中西式下午茶餐~

簡單下午茶餐~

土魷馬蒂蒸肉餅飯~$44

經典紅豆冰~(跟餐加$6)

2015-09-26
門面新式而簡約~
2015-09-30 253 瀏覽
這天只有一個人吃午飯,我去了新屯門商場新開的百分百餐廳。上次吃過比一般茶餐廳做得好吃的蒸鯇魚,蒸得嫰滑之餘還有豆腐墊底,今次則試試同事推介的犀飛利銀芽雜菌雞柳炒麵。為什麼是犀飛利?好明顯是那個炸得非常澎湃的炒麵。我一向都喜歡吃大排檔的肉絲炒麵,炸得脆脆的麵條外脆內軟,吃起來比較香口,再淋上好吃的獻汁,滋味無窮。不過做得求其的店家很多時麵會做得太淋或太硬,又可以很難吃。百分百餐廳的炒麵跟平日吃的有點不一樣,炒麵是全脆版,麵炸得乾身不油膩,不過吃起來有點"呢Hea",最適合跟家人或自己一個人來吃。
這天只有一個人吃午飯,我去了新屯門商場新開的百分百餐廳。
2015-08-06