2025-06-08
記得之前Milkmilk嘅Chucky都介紹過依間小店Location係新港城外圍再行多少少識穿商場行其實唔遠 值得一試 🫶🏻試食當日係3點入座 依然滿座如果Lunch去可能要留意下//本身最想食嘅係馳名蟶子意粉不過係每日限量 所以3點已經賣曬我同朋友叫左以下嘅餐點1️⃣魷魚腳煙花女長通粉幾好 蕃茄配上橄欖嘅味道 令意粉多左一種意式風味長通粉質地有咬口 望落同魷魚腳好似樣好cute長通粉仲條坑 接住啲sauce不過個sauce偏watery 可以濃少少 亦唔算好掛到係長通粉到2️⃣Burrata芝士開心果碎青醬耳仔粉This非常好食 入口驚艷 Recommended!雖然食唔到開心果味 但青醬好濃郁配埋Burrata又再Creamy同多左奶香濃味得黎配翻幾粒小蕃茄 真係好出色耳仔粉亦都好煙韌 將啲青醬接好接滿 🥰🥰3️⃣椰子蜜糖燕麥奶上枱見到仲加左少少桂花作裝飾Overall味道ok 有椰味 但發覺味道好熟好似椰汁西米露個糖水底 🫢4️⃣66%黑朱古力奶岩岩好嘅濃度Menu指明朱古力來源Madagascar確實係飲得出似咖啡 有種Fruity嘅味道 有特別到5️⃣蜜糖雜莓法式多士見好多Review都有嗌
Location係新港城外圍再行多少少
幾好 蕃茄配上橄欖嘅味道 令意粉多左一種意式風味
長通粉質地有咬口 望落同魷魚腳好似樣好cute
長通粉仲條坑 接住啲sauce
2️⃣Burrata芝士開心果碎青醬耳仔粉
This非常好食 入口驚艷 Recommended!
雖然食唔到開心果味 但青醬好濃郁
5️⃣蜜糖雜莓法式多士
見好多Review都有嗌 餐廳啲嘢又好食 所以加左
感覺不過不失 但未至於好正
多士邊微脆 內部鬆軟
個醬底反而有趣啲 有啲蜜糖又有啲cheese同雜莓汁 幾新鮮
分數: 9/10✨
推介 而且我已經想二刷了
好有決心想試翻蟶子意粉同再食耳仔粉
見佢晚市Menu仲有立鱗燒同Lamb Shank 想試!
同埋環境都好舒服 音樂Relaxing
佈置同埋餐具都好別緻
Open Kitchen仲可以睇埋廚師顯廚藝
伏味: 0/10💩
純粹唔知洗唔洗排隊 要排隊嘅話曬屎lu~
📌留下 (馬鞍山)
馬鞍山鞍誠街18號MOSTown Street新港城中心大街(2期)地下G-2/29-30號舖
#馬鞍山 #馬鞍山美食 @staymaonshan
#手工意粉 #Cafe
#HKFoodie #Foodie_Server_馬鞍山
#HKIG #HKFood #HKFoodBlogger #HKInfluencer
#Foodporn #Foodstagram #Instafood
#Openrice #食評