而家放假好多時都會番大陸覓食, 見openrice有coupon (一至四每位$128), 就嚟試試因為係星期一的關係, 人客唔多, 一去到就有位嘞, 本來諗住坐"鐵板燒"位坐, 不過男友話會好大油煙, 所以就揀咗卡位坐, 冇得睇師傅'表演'添
可以揀的菜式都係大路的任點款, 都算多嘢揀, 不過menu頭幾頁嗰啲和牛呀, 長腳蟹等'貴'嘢, 就不在'任食'之列~叫咗好多嘢食, 每樣試啲, 以下幾款比較深印象的:魚生 - 還可以啦, 只係海膽每一只可叫一次, 仲以為有一板啦, 點知得一'件', 一啖就冇咗, 孤寒咗啲囉銀雪魚 - 無論鹽燒同醬燒的都好好味, 讚燒蠔 - 有芝士同埋蒜蓉兩種, 各有特色, 不過始終都係蒜蓉啱味啲. 要order就要趁早, 因為要等好耐先有蘆筍牛肉卷 - 冇蘆筍, 得幾條炒過的蔥, 啲肥牛有八成為'肥'冇肉的, 唔掂
炒露荀 - 呢個炒得好味, 不過每次份量好少, order咗兩似先夠芝士銀雪魚卷/三文魚卷 - 無論叫咩卷, 結果啲'饀'都係一樣: 雜豆加魚肉粒, 啲醬都係酸酸哋啲, 咩芝士都冇, 唔對版
鵝肝蒸蛋 - 呢個好味呀, 必吃自選糕點 - 個menu有好多嘢揀, 但係實際係好多都冇的, 叫我哋去個甜品柜揀, 滿心歡喜走埋去, 結果係大失所望, 得三樣唔知係咩ge蛋糕, 勉強揀咗兩件, 一件疑似tiramisu的還可以, 白色嗰件就好似洗碗的海綿咁, 好嚡, 冇味
炸雪糕 - 外脆內軟, 外熱內凍, 幾得意, 面加咗少少朱古力醬, 都幾好味今次用咗openrice度print出嚟的coupon, 唔知係咪因為我無用彩print, 侍應話張"複印"的coupon可以用, 不過一人要用一張(張coupon明明寫住每次用一張, 唔係每人用一張ga???), 好彩入去之前問咗先, 咁我哋咪去附近影印多張囉, 個侍應仲話下次用要用'原件'(原稿)喎
.....…查看更多
鵝肝蒸蛋