2008-08-19
紫葡之戀同朋友打完波見新開有間野係我屋企後邊,就來左嘗試^^一入到去,無人招呼我地,咁我朋友唯有自己去拿MENU來睇>_<招呼不太好`!朋友話想食紫葡之戀,而我其實咩都想試,因為見佢D圖片實在太吸引啦~^^ANDTHEN我朋友話見個圖好似好大份咁,提議不如叫住一個先,一會如果食得曬再叫~咁我就話好啦,落左單後,電視播緊TVB奧1運,而我地坐既位置係睇唔到TV的,因為TV係正我地下邊全場得一部TV>_<只因佢地方太細我就繼續睇佢個MENU,因為好多圖影得好靚,好想食曬佢地`!同埋望到個老闆岩岩開箱,拆緊D藍莓~嘩,原來係我媽媽成日係吉之島買個D一盒盒既藍莓來架~一模一樣個一盒都唔平,一盒都要幾十蚊~相信佢D食物生果用料都不錯,起碼唔會比D CHECP生果我地食~點知~正當我發呆時~我朋友突然間"啊"左一聲,~~~~~~~~~~~~~~~嚇到我~!!!!!我一望上來~我都"下"左聲!!!!原來份紫葡之戀比我想像中更大份~!!!!好大份呀!!!叫左服務員比2隻碗我地我一路分,,,,,,,,,D食物係咁趺到一台都係證明佢係好大份~!D小X子好味,上邊個D不一粒粒
同朋友打完波見新開有間野係我屋企後邊,就來左嘗試^^
招呼不太好`!
咁我就話好啦,
全場得一部TV>_<只因佢地方太細
同埋望到個老闆岩岩開箱,拆緊D藍莓~
個一盒都唔平,一盒都要幾十蚊~
點知~
正當我發呆時~
我一望上來~我都"下"左聲!!!!
原來份紫葡之戀比我想像中更大份~!!!!
好大份呀!!!
叫左服務員比2隻碗我地
我一路分,,,,,,,,,D食物係咁趺到一台都係
證明佢係好大份~!
D小X子好味,上邊個D不一粒粒唔知咩來,脆脆地,勁好咬~!
食到下邊,有D白色汁,應該係榔子汁~!正呀!好SWEET!!!
食完,好涷呀!
涷到我唔想再坐係度~要快D走,因為D冰太涷啦~!
佢冷氣又勁大,
本來岩岩打完波係勁熱~
結果就變左勁涷>_<
PS:如果你係女仔平時食野唔多,SUGGEST你同朋友2人SHARE一個食~
因為真係會食唔曬架一個人!!