2023-01-29 311 瀏覽
夜晚嗌外賣app嗌咗五個糖水,等咗超過一個鐘,三個榴槤撈,一個芒果撈河,難食到震撼我嘅味蕾,榴槤撈淡到不得了,應該係落咗榴槤味香精,啲榴槤肉仲細過粒鼻屎,朋友食嘅芒果撈又係勁淡,冇乜芒果汁,完全係浪費quota浪費金錢,人生冇食過咁難食嘅甜品🫠
外賣送餐
2022-11-05 221 瀏覽
覺得呢度好似夜晚都好多人,不過整體都麻麻😯。芒果撈,諗住係芒果西米露,應該唔會差,點知都唔太好食🥲芒果都夠甜既,西米有d霖,唯一覺得好係唔太甜!另外芒果軟雪就係綿綿冰,43 蚊其實都唔係好多,性價比偏低,水果ok
2022-09-08 130 瀏覽
早左少少食完dinner,成為入店第一台客,朋友叫咗楊枝甘露比較甜,芒果汁又係比較甜,如果好似中式糖水咁減糖會好好多既。我嗰份芒果雪沙😂個名係咁上下啦,幾乎次次都嗌,一人食先夠喉,我唔會分俾人嫁,好夠凍,甜得又唔假,有香甜芒果香,大約四十幾又唔貴,幾似當年許x山,像真到有4成。環境普通,住家式咁,呢頭好少甜品店,所以算係有啲壟斷咁。我friend嫌棄無乜西式甜品,話餐牌好中式,不過我耐唔耐先去1次,普通食下當坐下咁,感覺又還好。

環境普通,住家式咁,呢頭好少甜品店,所以算係有啲壟斷咁。

宵夜
深宵想食糖水,叫外賣揀中呢間,貪佢有腐竹糖水⋯點知腐竹不見,亦無味,只有「糖」水⋯一啲料都夾唔出亦食唔到⋯賣相似嘔吐物⋯⋯味道更係極度失望可能見識少啦無諗過一個如此普通到不能再普通嘅中式糖水都可以難食到咁⋯為了免運費而叫多左2款榴連撈河—竟是科學榴連糖味⋯⋯⋯河粉尚算滑 可入口 但主角差係補救唔到雜果西米露揀左花奶底咩味都無 除左花奶⋯就好似飲緊淨花奶既感覺 唔知食緊咩事後睇番OP 先發現原來真係揀錯鋪之前已有不少前人勸告不要試⋯睇黎下次要做左功課先⋯真係不可一不可再
深宵想食糖水,叫外賣揀中呢間,貪佢有腐竹糖水
賣相似嘔吐物⋯⋯

睇黎下次要做左功課先
⋯真係不可一不可再
外賣送餐
2021-05-13 291 瀏覽
經過太子想入去一間糖水舖度試一試。叫咗一個榴槤金撈。一個字差。沒有榴槤只有榴槤汁加西米。柚子好酸又不甜。好似飲榴槤汁咁。係我食過最難食嘅榴槤撈。佢應該改名叫榴槤汁。不建議大家食這間榴槤金撈。
2021-01-06 257 瀏覽
今晚叫咗個外賣自取芝麻糊湯圓,第一啖食落口已經覺得無味,睇個顏色係深灰色,唔係黑色,加上個口感係好薄身,無黏稠感,稱不上係芝麻糊,芝麻湯就差不多。湯圓就一般花生湯圓,味道正常。
芝麻糊湯圓
2020-11-28 173 瀏覽
星期 五 梗係要豪啲啦食完飯其實都飽飽哋不過又想食下啲芒果嘢咁就嚟嗌 捱咗過佢哋最出名嘅甜品 你試下都幾多人坐到冇乜位啦好快食完我就走覺得係誠意小店囉嗯都係啲港式咁樣 不過勝在夠多款老闆娘又親切
2020-11-24 128 瀏覽
這店的港式甜品樣式算多,也新穎。有金撈系列,有河粉系列,亦有中式糖水及甜不甩!值得一讚的是店員(不知是否老闆來)的服務態度很好,會主動為我們推介食品。我們點榴連金撈,店員建議我們選併西米或蘭香子,因為其他的材料會想對地把生果的味道沖淡。榴連金撈(蘭香子/西米)。果然無推介錯。有柚子的甘甘,又有椰果的甜甜,加上榴連汁。芒果班戟。芒果夠大粒,皮都好食。通常有個問題,cream唔夠凍/實口,呢樣可以改善。糖不甩。

榴連金撈

芒果pancake

糖不甩
糖不甩。

榴連金撈
芒果pancake
糖不甩
2020-11-17 119 瀏覽
嗰日夜晚10點幾去,都幾熱鬧。三個人嗌左兩個「榴槤撈」, 一個蛋白杏仁茶。食物質素差嗰個咁嘅榴連,其實只係將榴槤味嘅汁、涼粉同埋花奶撈埋一齊,雖然30幾蚊但係完全唔值。碗蛋白杏仁茶仲衰,根本搵沖劑開嘅網絡差於是乎就喺度等啦,咁等嘅時候梗係會用電話啦,點知嗰度好似結界咁咩都收唔到,全程load空氣, whatsapp、電話都收唔到。我哋仲要已經唔係坐得好入,坐喺近門口位都收唔到。真係好廢服務差三個咁嘅所謂「甜品」等咗我成30分鐘,仲要啲嘢應該係現成好簡單,點知都係要等咁耐。唔知係咪太夜嘅關係,啲waiter叫極都唔應。都唔知點解開到六年...

食物質素差

網絡差

服務差

都唔知點解開到六年...
宵夜
2020-01-19 259 瀏覽
行過見到易拉架去試下啦!天氣凍凍地 諗住食個熱既糖水啦!叫左紅豆沙$23 唔算貴但真心難食過酒樓稀到無得再稀!雖然寫到明話健康要求會無咁甜但唔等於水一般有味水嗎?!另外再叫左薑汁湯圓$25薑湯係水加少少薑味? 薑水?皮厚都算 睇到滾完再滾 皮爛芝麻無香味 又唔滑真係好勉強食反正唔會再幫襯!想食熱又唔熱!不過值得一讚既係 個廁所幾乾淨既😅放低清潔費都ok既
行過見到易拉架去試下啦!
天氣凍凍地 諗住食個熱既糖水啦!
叫左紅豆沙$23 唔算貴
但真心難食過酒樓
稀到無得再稀!
雖然寫到明話健康要求會無咁甜
但唔等於水一般
有味水嗎?!

另外再叫左薑汁湯圓$25
薑湯係水加少少薑味? 薑水?
皮厚都算 睇到滾完再滾 皮爛
芝麻無香味 又唔滑
真係好勉強食

反正唔會再幫襯!
想食熱又唔熱!

不過值得一讚既係 個廁所幾乾淨既😅
放低清潔費都ok既
2019-10-16 186 瀏覽
在太子住咗五六年,至今都鐘意放左夜更過來食糖水,老闆人和藹可親,都係香港傳統糖水,啱食又抵食,一般都唔多人,以前係次次點一碗喳喳,而家好鐘意佢嘅楊枝金撈,希望老闆生意興隆
  • 楊枝金撈
  • 楊枝金撈豆腐花
呢度啲甜品無得輸呀!中式西式日式都好好味!我地一眾友人分別點了軟雪、紅豆、芝麻糊及芒果、款款都用料充足!加上呢度優美既環境配樂、家燕媽媽甜美既歌聲~ 完全係絕配!非要再黎不可!
2018-02-13
$30 (宵夜)
情人節
2018-02-10 360 瀏覽
經過黎間甜品店冧住叫杯野飲,開始入到去,入邊成浸味,超難頂,跟住就諗算啦點杯嘢飲,跟住就點咗杯西瓜汁,喺門口等咗成廿幾差唔多成30分鐘。居然都未等到。個店員就一直話喺度做緊喇。一杯西瓜汁都可以做咁耐我仲以為入邊加咗幾重料,點知其實就祇不過係一杯溝咗水嘅西瓜汁嗻,真係覺得咁樣嘅服務實在效率太低喇。

2017-12-03 385 瀏覽
食飯無乜水飲 ,唯有去食個甜品補返數。 見呢間嘢新新地,見佢個menu都多選擇,所以即管入去試下。佢,好似好多冰類添。朋友叫左豆花芝麻糊,店員話,佢地嘅豆花係用果凍做嘅,同一般豆腐花唔同。果然唔同,似啫喱同布丁混合體,不過無豆花嘅香,算滑嘅,芝麻糊好一般。至於呢個木瓜雪耳,唯一好處唔太甜 但雪耳唔夠爽,木瓜唔夠甜,整體糖水唔夠夾,唔知煮昝唔夠耐定係料唔夠靚,而加$8先有2粒嘅湯圓,個皮唔夠薄,芝麻唔夠香,仲之就係。。。。失敗。連最基本嘅糖水都咁嘅水準,除非附近糖水鋪執晒,唔係我應該唔會再幫襯

佢,好似好多冰類添。

芝麻糊豆腐花

木瓜雪耳糖水加湯圓

2017-08-07 345 瀏覽
晚餐後當然要來個甜品啦, 跟細細打算在附近找了一間甜品鋪吃點甜品及多吹一陣水。經過時店員走出來招客,看過櫥窗上的介紹還可以就進去了。可能時間尚早,全鋪只有我們2個客人,名副其實的包場,還真是第一次甜品叔叔熱烈推介的蜜紅豆涼粉~   用糖水煮過的原粒紅豆,賣相挺不錯,看上去粒粒也很飽滿,配上涼粉加奶,不會太甜。楊枝金撈~ 跟平常試的差不多~

楊枝金撈~ 跟平常試的差不多~

2017-07-05