2023-01-23 573 瀏覽
✍︎︎打邊爐為名嘅珍姐火鍋店中午1130-1500會主打碟頭飯當日1200到達,等咗5分鐘就入座,到用膳完畢1300已經大排長龍,仲聽到雞飯售罄了( ̄^ ̄)ゞ🐔拔道腩雞飯🍚$55香濃雞油飯,飯粒粒粒皆明去骨雞肉嫩滑,雞皮爽彈配上辣醬,非常惹味🍳頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯🐷$55香茅豬扒份量頗多,稍微乾身小小🤏🏻煎蛋既係流心 亦係燶脆邊配上蔥油蛋汁甜豉油撈飯,又係無敵,令人胃口增倍🐃極品封門柳豬油撈麵🥩$85(例牌)出哂名嘅封門柳,以薄切唔係全熟形式上菜,牛味出眾肉質好嫩點上辣椒豉油,又再升華一級至於撈麵唔會好油••••••••••••••••••••••••••••••🔎珍姐海鮮火鍋飯店 中環和安里9號地舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
打邊爐為名嘅珍姐火鍋
中午1130-1500會主打碟頭飯

🐔拔道腩雞飯🍚$55
香濃雞油飯,飯粒粒粒皆明
去骨雞肉嫩滑,雞皮爽彈
配上辣醬,非常惹味

🍳頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯🐷$55
香茅豬扒份量頗多,稍微乾身小小🤏🏻
煎蛋既係流心 亦係燶脆邊
配上蔥油蛋汁甜豉油撈飯,又係無敵,令人胃口增倍

🐃極品封門柳豬油撈麵🥩$85(例牌)
出哂名嘅封門柳,以薄切唔係全熟形式上菜,牛味出眾肉質好嫩
點上辣椒豉油,又再升華一級
至於撈麵唔會好油

🔎珍姐海鮮火鍋飯店
中環和安里9號地舖
2023-01-19 1198 瀏覽
⌇珍 姐 海 鮮 火 鍋 飯 店“ 🥩 ” 極品封門柳豬油撈麵 ( $ 8 5 )原本有啲驚晏晝食封門柳會太heavy 但呢度既新鮮手切牛禁出名 都係忍吾住想試下😋 封門柳帶點粉紅色 煮得啱啱好 唔會太un 牛味非常濃 點埋辣椒豉油有啲打邊爐嘅風味 撈麵質感煙靭 加埋豬油真係超級邪惡 非常惹味!“ 🍳” 頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯( $ 6 5 )碟頭飯既經典必叫就緊係豉油煎雙蛋飯 豬扒炸得香脆 加埋蔥油豉油同蛋汁 真係無得頂!中環呢間打邊爐既小店相信唔少人都聽聞過 就連book台都有waitlist😵 book吾倒夜晚打邊爐 佢地既午市都非常值得一試lunch time食飯都吸引唔少附近返工既人大排長龍 除咗佢地出名食材用料新鮮之外 氣氛亦非常之好 大杯酒大塊肉 約埋三五知己一齊尼打邊爐真係幾開心!🥳🥳珍姐海鮮火鍋飯店❤️‍🔥中環和安里9號地舖🍞#foodraah_central
⌇珍 姐 海 鮮 火 鍋 飯 店
“ 🥩 ” 極品封門柳豬油撈麵 ( $ 8 5 )
極品封門柳豬油撈麵

“ 🍳” 頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯( $ 6 5 )
頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯

珍姐海鮮火鍋飯店
❤️‍🔥中環和安里9號地舖
🍞#foodraah_central
午餐
頭抽蔥油豬扒煎雙蛋飯
喺香港有各式各樣唔同嘅打邊爐 - 日式, 韓式, fushion, 港式, 台式, 芝士火鍋, 放題, 單點, 各種形形式式, 應有盡有👍🏼🫕🥘 唯獨有一樣令我百吃不厭嘅就係港式珍姐嘅火熱情度有幾大? Lunch喺門口排長龍, Dinner要早至少一個月book一坐低就梗係叫左個煲先啦, 豬骨煲入面有當然豬骨🤣 重有豬手, 蜆等等... 湯底夠味! 飲完就打邊爐喇呀等等, 佢除左打邊爐出面之外~ 另外呢2款小食我都係大力推介嘅羊架入味, 外層酥脆, 肉質軟嫩入味🤤炸魚腐, 好香口, 一啖接一啖, 啤酒都係🍻🤣跟手就係招牌牛肉喇, 4款部位, 4款唔同嘅味道同口感, 唔錯當然除左牛之外重有其他火鍋料啦, 其中推介嘅陳皮魚彈, 串串八爪魚, 花鵰雞翼都係要試嘅!!餐廳成晚都係播緊80年代90年代嘅歌曲, 不禁令人回想香港最光輝嘅時間... 最唔好嘅係咩? 就係收得太早喇😂😵‍💫

羊架入味, 外層酥脆, 肉質軟嫩入味🤤

炸魚腐, 好香口, 一啖接一啖, 啤酒都係🍻🤣

2022-11-08
呢間位於中環嘅人氣火鍋店 珍姐 Big JJ 相信唔少人聽過, 但未必食過, 原因係佢真係超難book, 一枱難求裝修風格係有舊式茶餐廳feel, 好本土, 好local, 店員好多嘢講, 氣氛超正珍姐打邊爐, 主打梗係牛肉, 叫咗兩碟牛都係高質新鮮好味貴野 “扇牯牛”記得要提早預定, 佢油脂分佈均勻, 咬入口好冧, 呢啲牛唔攞嚟打邊爐真係嘥咗鮮製三寶手打肉滑 一次過可以試三種滑 - ”魚羊”滑, 菜脯蝦醬豬肉滑, 墨魚滑, 全部都幾鮮美, 唔錯連酒水人均$800, 的確係唔平嘅, 呢個價當然有好多餐廳選擇, 不過你見到珍姐一直都係book爆就知好多人選擇佢呢度賣嘅係優質食物質素, 店舖入面食嘢超正嘅vibe, 同人情味 (仲有位置, 話曬都係中環)想同朋友gather (particularly 成堆麻甩佬) 渡過一定開心嘅幾個鐘, 唔一定要幫襯高級餐廳 大財團, 珍姐都可以係一個選擇🍽 餐廳: 珍姐海鮮火鍋飯店🏠 地址: 中環和安里9號地舖

珍姐打邊爐, 主打梗係牛肉, 叫咗兩碟牛都係高質新鮮好味

🍽 餐廳: 珍姐海鮮火鍋飯店

🏠 地址: 中環和安里9號地舖
2022-12-12 2952 瀏覽
中環超有氣氛地道靚牛邊爐🍲 珍姐海鮮火鍋飯店(中環)📍中環和安里9號地舖「人世邊個最初初,叫安歌太天真太傻,奇怪今晚叫安歌,叫得充滿熱血是你跟我」珍姐依個名號差不多等同於預約困難店,咁啱有朋友轉讓張枱,當然二話不說即刻應承,我係第一次去食,本著不期不待不受傷害嘅心態,餐廳裝修就係平時茶餐廳嘅格局,但細心一睇餐廳角落收藏住唔少靚酒,餐廳會一直播放唔同經典K歌,同朋友一邊一打邊爐一邊估歌仔,仲有客人會開心到大合唱,而老板侍應亦會拎出私人珍藏靚酒同食客暢飲一番,非常熱鬧。-氣氛:4.7/5⭐️ 當晚客人全場氣氛都非常高漲,全部一齊大合唱經典歌曲兼且同老板侍應暢飲一番,非常熱鬧,係好難得嘅體驗。-招牌豬骨蜆煲 $288 4.2/5⭐️朋友因為已經食過幾次,豬骨蜆煲需要提早預訂,侍應好熱心咁幫我地分咗每人一碗湯比我地品嚐咗,湯底濃而不膩,蜆嘅鮮甜已經融入哂湯底入面,非常唔錯。-扇牯牛皇 $420 4.3/5⭐️-老蘭嫩牛四拼(M) $328 $4.3/5⭐️-牛舌(M) $98 $4.1/5⭐️朋友亦提前扇牯牛皇,係每日凌晨香港屠宰,基乎係每枱都必點嘅。另外侍應亦會好熱心咁介紹今日有邊D靚牛以及屬於乜部位
中環超有氣氛地道靚牛邊爐🍲

珍姐海鮮火鍋飯店(中環)
📍中環和安里9號地舖

-氣氛:4.7/5⭐️

-招牌豬骨蜆煲 $288 4.2/5⭐️

-扇牯牛皇 $420 4.3/5⭐️
-老蘭嫩牛四拼(M) $328 $4.3/5⭐️
-牛舌(M) $98 $4.1/5⭐️
朋友亦提前扇牯牛皇,係每日凌晨香港屠宰,基乎係每枱都必點嘅。另外侍應亦會好熱心咁介紹今日有邊D靚牛以及屬於乜部位,口感同埋油脂分佈都一一介紹,當然心大心細又選擇困難嘅我地都係聽從意見揀咗牛肉拼盤,大概記得有封門柳,牛頸脊,匙柄等部位。侍應亦會示範一次牛肉大概灼5-7秒就可以上碟,唔洗全熟,食到靚牛嘅原汁原味。比較特別鐘意封門柳,肉味濃郁,唔洗點醬汁都已經食到牛嘅鮮味。牛舌粉嫩爽口,鐘意食牛舌嘅朋友都推薦。
老蘭嫩牛
扇牯牛皇

-即炸魚皮 $68 4.3/5⭐️
-炸雲吞 $78 4.2⭐️
小食方面,我地就叫左魚皮同炸雲吞,魚皮份量非常多,而且好鬆脆,好推薦。炸雲吞亦都用料豐富,非常飽滿,友人對依兩樣小食都好滿意。
炸雲吞

-北海道帆立貝 $138 4.1/5⭐️
-廣島刺身蠔 $138 4.2/5⭐️
-鮮製三寶手打肉滑 $148 4.2/5⭐️
-潮州黃牛丸 $88 3.9/5⭐️
-珍姐冰茶 $68 4.2/5⭐️
餐廳亦可預訂海鮮拼盤,我地當日無預留到就點咗帆立貝同蠔,全部都好新鮮用料,甜鮮飽滿。三寶手打肉滑係自家製作,其中菜脯蝦醬豬肉滑因為混入咗蝦醬,令豬肉滑配搭出咸鮮味,好唔錯。牛丸非常結實彈牙,不過無太大驚喜。
珍姐冰茶係用咗凍檸茶做基底嘅cocktail,好有茶餐廳風味,亦都好解渴。

總結:餐廳係中午做返茶餐廳生意,夜晚搖身一邊就變成打邊爐熱點,本身都無抱住非常大期望,始終覺得唔係專食打邊爐嘅餐廳,但由侍應鉅細無遺咁向客人介紹唔同食材部位特點同進食方法就可以知道佢地對食物出品質素都好高要求。另外氣氛當晚真係非常一流,由於我地預訂尾場,唔洗趕住還枱,全場客人都歡呼盡興到最後,老板同侍應最後更會同大家飲番兩杯,非常好客,加上咁多首膾炙人口嘅K歌,總會有幾首令大家燃起唔少回憶。

# 珍姐海鮮火鍋飯店#Centralfood#中環美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger #食好西 #相機食先 #香港美食#珍姐#打邊爐#拾下拾下#K歌之王#扇牯牛#老蘭嫩牛

老蘭嫩牛
扇牯牛皇
炸雲吞
  • 炸魚皮
2022-12-11 366 瀏覽
差唔多早一個月Book定先食到嘅火鍋真係超級期待!黎到已經見到枱枱都一大碟靚牛已經覺得好吸引(*≧ω≦)湯底我地揀左椰子雞湯超級甜同濃味!加埋啲牛食好夾~啲牛肉真係款款都咁好食,淋得黎又有肉味!菜都好新鮮好鮮甜~
2022-12-10
2022-12-07 538 瀏覽
知道佢一到Lunch hour 就會好瘋狂咁排長龍所以今日就專登早D D11:20就入去坐低呢個時間就冇乜人Lunch menu 如上如果12:00前離座 就可以free飲品我叫左拔道腩雞飯的確雞夠嫩 皮夠滑而個雞飯味正😋😋只係份量吾算大朋友叫左頭抽蔥油豬扒飯份量一樣吾算多只係蔥油同頭抽好好味最後杯奶茶就差D D茶味吾夠濃整體來講,係唔錯味係幾好環境又有特色價錢響中環區都算係咁la只係如果要排長龍我就覺得唔值
知道佢一到Lunch hour 就會好瘋狂咁排長龍

只係如果要排長龍
我就覺得唔值
拔道腩雞
2022-12-05 600 瀏覽
朋友推介珍姐,竟然唔係火鍋,而係午餐。原本打算星期六或日去,點知原來星期六只開晚市, 星期日唔開,所以碰了兩次釘。上星期趁假期,專誠去珍姐。以免排隊,所以十一點便到。成為當天第一個客人。一看餐牌,不得了,樣樣都想試,有海南雞飯、豬扒飯、粟米魚柳飯、珍姐咖哩羊排飯等。惟有問侍應妹妹。她一句,様様都好食噃。結果我一人點了三客,一次過滿足三個願望。極品封門柳豬油撈麵($85)封門柳是灼熟,像火鍋牛肉般偏生,配埋香氣撲鼻的豬油撈麵,再跟一小碗重胡椒味的湯,很暖胃。頭抽葱油豬扒煎雙蛋飯 ($65)豬排有用香茅醃過,份量足,頭抽蔥油拌飯又香噴噴。粟米魚柳飯($65)單看餸名以為普通嘢,第一眼已好震撼,魚柳好大件,粟米汁亦足夠。侍應經過,話普通嘢姐,我就答,你未吃過坊間啲普通嘢有幾難食。碟好特別,帶點懷舊感。十二點前結帳,奶茶免收$10。吃後馬上推介給朋友。

結果我一人點了三客,一次過滿足三個願望。

碟好特別,帶點懷舊感。
十二點前結帳,奶茶免收$10。
吃後馬上推介給朋友。
2022-11-29 420 瀏覽
呢間可以話係極難book既火鍋每日上網撳都係排waitlist既真係一枱難求.而我朋友又唔知邊度黎既運一book就book到16位 同佢慶祝生日🫶🏻我地都勁開心😍😍😍😍😍.一入到去 大大個招牌真係好正 有feel👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.火鍋店黎講佢係幾多選擇由佐酒小食 到火鍋湯底 牛既不同部位 各種肉類、海鮮 手打肉滑 蔬菜 到其他配料全部照顧晒你既需要.講到食牛 佢地店員都好樂意去介紹仲成盆拎晒出黎 逐樣講想食扇牯牛皇必須早一日預訂埋啊‼️想食扇牯牛皇必須早一日預訂埋啊‼️想食扇牯牛皇必須早一日預訂埋啊‼️好重要 要講3次到底係咩部位 老老實實真係唔記得晒因為未食野已經飲左幾杯喇🤣.清潤椰子竹絲雞湯湯一上已經有清清椰子味湯底顏色似係比較濃店員仲好熱情幫我地分湯 每人一碗飲落勁清甜!! 係粟米係煲果種甜味好濃既甜 有啲掩蓋左雞湯味值得讚既係佢一啲都又唔油 飲得好舒服.賣相就真係好好👍🏻睇到係新鮮血紅色既牛肉由左至右順序排列 較瘦到較肥店員話每塊只須淥5秒!為左唔好浪費咁靚既牛 我地個個都好聽話架而口感我係覺得一樣係左至右咁排🙈排左邊既2款比較嫩滑🤤🤤 真係好正 好有牛味.估佢唔到既係 連海鮮都
呢間可以話係極難book既火鍋

值得讚既係佢一啲都又唔油 飲得好舒服

賣相就真係好好👍🏻
睇到係新鮮血紅色既牛肉
由左至右順序排列 較瘦到較肥
店員話每塊只須淥5秒!
為左唔好浪費咁靚既牛 我地個個都好聽話架
而口感我係覺得一樣係左至右咁排🙈
排左邊既2款比較嫩滑🤤🤤 真係好正 好有牛味

估佢唔到既係 連海鮮都咁好食🤤
店員一同我地講剩返唔係好多海鮮 問我地要唔要
我地通通包起晒都係得咁多咋🙈🙈
可想而知係幾受歡迎👏🏻
蟶子大條 雖然唔算好肥但處理得乾淨 又鮮甜
象拔蚌比較細隻 又係甜既喂!
蝦肉又係好大舊 爽口彈牙

最重要既係野食 其次就係氣氛
呢樣野珍姐都照顧到😭
全晚播既都係90後既歌 周不時會有大合唱
連店員老闆都一齊唱
搞到個氣氛勁high!!!!!!
我地朋友生日有2個蛋糕 佢地仲特登dim燈 一齊唱生日歌
成間舖既客都好enjoy食野同唱歌
真係好難得👍🏻👍🏻👍🏻
不過真係好難book🥺 祝大家好運
2022-11-25
慶祝紀念
生日
2022-11-22 7226 瀏覽
原本諗住訂到第2次寫埋再出post,點知since Dec 2021 無再訂到過🤣,上次好好彩平日嘅waiting list後補成功🥹,所以同朋友夾到時間點都試吓撳咗waiting list先🥹🥥椰子竹絲雞湯✍🏻當日最唔開心係無一早落湯底/reserve定個招牌豬骨蜆煲🥹🥹🥹所以無得食,唯有唔知等幾時嘅下次🥲,呢個湯飲落係清甜滋,仲有成隻烏雞好足料,有同椰子片、杞子、粟米等等一齊煲‼️必叫單品‼️🐂大四併 ✍🏻好濃嘅牛味😋,呢度必食就係每日唔同既特色本地手切牛,手切前會介紹每嚿牛係咩部位,好似食omakase咁‼️仲叫咗‼️🐑手抓烤羊排🫶🏻魚羊滑🐟陳皮魚蛋🍹伯爵檸(一揸)🐠即炸魚皮珍姐海鮮火鍋飯店 𝔹𝕚𝕘 𝕁𝕁 𝕊𝕖𝕒𝕗𝕠𝕠𝕕 ℍ𝕠𝕥𝕡𝕠𝕥 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥📍中環和安里9號地舖(中環🚇C3 出口行1分鐘就到)💫評分: 8.4/10💬成間舖大家多好hyper,大家都唔會驚尷尬,同朋友一齊食成餐都好hoisum,同會好自然係咁一齊高歌啲經典廣東歌🤣,當呢度係karaoke🤣,店員會同我地一齊飲💬鍾意店嘅手切牛不過價錢都唔平,其他嘢食正常發揮,覺得嚟呢度係食呢度嘅人情味,個感覺好似成間舖嘅人都係

🥥椰子竹絲雞湯

🐑手抓烤羊排
魚羊滑

🫶🏻魚羊滑
🐟陳皮魚蛋
🍹伯爵檸(一揸)

🐠即炸魚皮

📍中環和安里9號地舖
(中環🚇C3 出口行1分鐘就到)

💫評分: 8.4/10
💬鍾意店嘅手切牛不過價錢都唔平,其他嘢食正常發揮,覺得嚟呢度係食呢度嘅人情味,個感覺好似成間舖嘅人都係你嘅朋友咁,人均唔食海鮮~💰400‼️🤰🏻唔想煩食咩仲有火鍋套餐可以叫🤣
💬呢度一至五lunch會變茶記都係好高人氣🥳

❣️再訪?🅈🄴🅂
🔍下次會想試今次食唔到嘅招牌豬骨蜆煲😋,好想試🥹🥹🥹

#珍姐 #火鍋 #火鍋店 #中環 #中環美食 #海鮮火鍋 #海鮮 #香港 #小店 #香港美食#discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkfoodlover #hkfood #火鍋推介 #支持小店 #火鍋 #hotpot #hotpothk #hotpothongkong #美食 #hkfoodieblogger #foodiehk #foodlover #hkfood #hotpot🍲 #hotpotnight
2021-12-29
2022-11-15 658 瀏覽
我係附近返工,幫襯左幾次都覺得好好食,啲員工都好好,今日真係超失望。今日11:50 am 左右去到食飯,其實半滿,但職員叫我同同事併枱,咁照坐。同事坐低話好凍,轉頭對面兩個男士食完走左,我之前有坐過那個位,就問可唔可以坐對面,個女待應黑哂口面話咁要等,個下已經覺得咁無禮貌。食物到左,叫左雞飯同咖哩羊,飲品未到就提一句「麻煩仲有兩杯飲品」當時都未滿場,女待應又瞪住我叫我等等😐 個男待應轉頭放低杯野「依家好口渴啊?」個下呆左我都做服務行業,將心比心,句「依家好口渴」真係令我唔會再幫襯我只係想食個飯,平水相逢,大家都唔應該受大家氣我以後唔會再去
個下呆左
我只係想食個飯,平水相逢,大家都唔應該受大家氣
我以後唔會再去
2022-11-15 1361 瀏覽
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 珍姐海鮮火鍋飯店 💥 大隻仔今日終於安排到時間,光速去珍姐食lunch,大隻仔知道中環珍姐午市好多人幫襯,今日11:30已經到達餐廳,希望唔使咁急速,可以慢慢享受食物。😂😂⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 拔道腩雞飯 $55珍姐lunch menu 有三大名菜:「拔道腩雞飯」係其中一樣,另外兩樣就係「極品封門柳豬油撈麵」同埋「珍姐咖喱羊排飯」。「拔道腩雞飯」雞肉解雪功夫做得唔太好,令雞肉會有輕微霉霉地嘅感覺,使雞肉唔夠滑,而且雞肉味道清淡。至於雞飯比較濕,但味道可以,附上既薑蔥豉油拌勻一齊食,將味道清淡,平平無奇既雞飯加左唔少分數。🔥 極品封門柳豬油撈麵 $85封門柳都算嫩滑,肉質唔太乾柴,豬油撈麵味道清淡,都係需要靠附上嘅豉油拌勻一齊食。🔥 凍鴛鴦 $10最出色反而唔係食物,係飲品,凍鴛鴦既咖啡、茶、奶、甜度比例都岩岩好,有大排檔嘅影子。茶水檔為珍姐加咗唔少分數。溫馨提示:餐廳style似澳牛,員工態度粗魯但不
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

🔥 極品封門柳豬油撈麵 $85

🔥 凍鴛鴦 $10
凍鴛鴦

溫馨提示:
餐廳style似澳牛,員工態度粗魯但不是不友善,會有壓迫感,需要光速點餐、食完、離開,好難慢慢享受食物。午市食飯時間人客多,客人未坐低就會被問「食乜嘢」,比較適合單身男士幫襯。

2022-11-15
拔道腩雞飯
薑蔥豉油
凍鴛鴦
足足等咗兩個月終於食到呢間預約困難店果然係名副其實,抵珍姐咁出名。一早預訂咗兩個湯底,伙記們會先比咗頭啖湯我地飲,真係好入味。就咁飲豬骨湯味道好濃厚,不過打邊爐的話,椰子雞湯就入味啲珍姐主打係牛肉,我地應該係先預訂咗老蘭嫩牛四併,牛脂分佈由瘦去到肥排列,不過無論係邊個位,咬口都好冧,一食就知係靚牛,好味到感動另外好出色嘅係薄切牛舌,我個人未試過打邊爐食牛舌,今次係第一次,好驚喜。放入口唔會太難咬,仲有啲彈牙,好好味海鮮拼盤都好似要預先預訂,全部食材都好新鮮,有樣你睇伙記話我哋放耐咗少少,又煮耐咗少少,不過我仲係覺得好好食食材新鮮果然唔同啲!成間餐廳嘅氛圍仲好熱鬧,老闆伙計得閒走黎同你乾杯傾吓偈一齊唱香港經典金曲,成晚都笑到停唔到 十分有人情味嘅一間火鍋店,已經成功預約下一次,好期待
足足等咗兩個月終於食到呢間預約困難店

果然係名副其實,抵珍姐咁出名。

牛舌

海鮮拼盤都好似要預先預訂,全部食材都好新鮮,有樣你睇

海鮮拼盤

伙記話我哋放耐咗少少,又煮耐咗少少,不過我仲係覺得好好食
食材新鮮果然唔同啲!

十分有人情味嘅一間火鍋店,已經成功預約下一次,好期待

2022-11-01
牛舌
海鮮拼盤
2022-11-12 366 瀏覽
平日一到lunch time就會排長龍,今次終於有機會試到!lunch set有7款選擇!我今次揀左珍姐咖喱羊排飯!咖喱汁好加味,羊排又大又厚肉,而且肉質好嫩滑,份量有足夠。唔怪得咁多人幫襯,下次一定會再嚟試第二個lunch set!
珍姐咖哩羊排飯
2022-11-11
10 分鐘 (堂食)
珍姐咖哩羊排飯
  • 珍姐咖喱羊排飯
2022-11-10 655 瀏覽
未試過呢度嘅雞飯,一個人下午來到了珍姐,雞飯當然係售罄,只有三寶同撈麵。蔥油嫩牛撈麵,都係signature,店員問我要大要細,可能工作太累,未回過神要左個大才知大係double 嫩牛。如果你係食肉獸,真係要食個大,啲牛真係好好好多,而且真係非常粉紅嘅嫩,同平時自己火鍋淥幾秒嘅程度差唔多。個撈麵都好食,當然比起我最愛嘅長發麵家有啲距離,但可以接受。價錢$128你話貴定平,我覺得久唔久一餐可以啦。本來聽朋友講係想睇吓可唔可以過嚟執雞睇吓有冇嚟緊幾日嘅火鍋枱,本來想搞包場,但朋友話齋好似太麻煩,求其book張枱幾個朋友食仲好。好難諗,都係自己靜靜地享受個蔥油嫩牛撈麵就算。

價錢$128你話貴定平,我覺得久唔久一餐可以啦。

好難諗,都係自己靜靜地享受個蔥油嫩牛撈麵就算。