2010-03-01 177 瀏覽
第一次去天水圍,午飯時間超級多人,找到一家人不多的地方就進去吃東西。怎麽知道嘗到人生以來最硬的米飯。兩個人點了一個豬排飯和雞肉飯,豬排硬的連刀都切不開。還有米飯都不知道是什麽牌子的,像沒有加水煮一樣!!這頓午餐以後,給了錢換來一肚子氣和胃痛。以後免費請我都不再來。

2010-02-28
上週收到珊瑚堡郵寄來的贈券,知道此餐廳正推行全日買一送一優惠,便在週中兩天早上惠顧早餐,發覺不單用$21-23能買到一份粉麵或雙疍多士早餐,還能獲送多一客粉麵(正常size)附熱飲。早餐贈券分星期一至五每天送不同的粉麵,而熱飲已轉用大茶杯,咖啡或奶茶質素與美心快餐的不遑多讓,直接與一眾快餐店競爭,在價格(等同半價)及環境(坐位較舒適及位近海逸酒店)有著優勢。順帶一提,其中一天晚餐若憑贈劵惠顧更送牛扒一客附餐湯、茶。

順帶一提,其中一天晚餐若憑贈劵惠顧更送牛扒一客附餐湯、茶。
$12 (早餐)
  • 早、午、茶、晚餐
2009-09-10 59 瀏覽
呢個早上唔知食乜?就呢度解決左啦,其實我對呢間都無乜期望既,因為以前既質素都唔算太好。今次就俾個機會啦,早餐所見都唔係太多人。可能係個環境大,而有呢個感覺。魚柳早餐呢個都係好普通,之前果舊係好細舊。換左之後既魚都係唔太得,有小小腥既。而雞扒就無乜特別,都係咁既。而麵包就幾求其,只係搽左牛油就算。凍奶茶無乜特別,味道唔算突出。真係唔太得,食物唔得,服務又唔係特別好,好難有下次既。
係個環境大,而有呢個感覺。

魚柳早餐
呢個都係好普通,之前果舊係好細舊。換左之後既魚都係唔
搽左牛油就算。

凍奶茶
無乜特別,味道唔算突出。

真係唔太得,食物唔得,服務又唔係特別好,好難有下次既。
魚柳早餐
2009-09-04
2009-08-22 41 瀏覽
今日跟老朋友出街食飯唱K晚餐在揀無可揀下食呢間...我知道佢D野食同Rhine Garden係一樣咁...咁朋友話呢間D地方好靚,一入到...真係好靚呀,地方又大佢連住HOTEL,唔怪得咁靚啦!!!我見佢門口寫住:六點後入座照價七折咁好開心入左去...可能我冇睇清楚,我叫個個餐牌可能係唔可以七折埋單時發覺要比原價,都算了,廢事問我叫了白汁蝦球雞扒飯($57),朋友叫了牛扒墨魚餅配薯菜($59)大家都要白湯,送餐包,我飲熱朱古力,佢要凍檸茶(+$2)我個飯還可以,好普通,入得口,比Rhine Garden好一點點.....朋友的牛扒應該OKAY,佢要七成熟,見佢都食得幾滋味個朱古力真係幾好飲,唔係得個甜字,係有朱古力既味道!!!!埋單$12x 貴左d啦,唔值呢個價
今日跟老朋友出街食飯唱K
咁朋友話呢間D地方好靚,一入到...真係好靚呀,地方又大
佢連住HOTEL,唔怪得咁靚啦!!!

我見佢門口寫住:六點後入座照價七折
埋單時發覺要比原價,都算了,廢事問

大家都要白湯,送餐包,我飲熱朱古力,佢要凍檸茶(+$2)

朋友的牛扒應該OKAY,佢要七成熟,見佢都食得幾滋味
個朱古力真係幾好飲,唔係得個甜字,係有朱古力既味道!!!!

埋單$12x 貴左d啦,唔值呢個價
2009-08-21
(非會員)
2009-07-12 29 瀏覽
先不說食物味道如何,這間店是我去過的餐廳之中服務「最差」的。6月中我們一家4口賞試幫襯這個店吃午飯,店裏有很多空位,我們選了一個近窗口的卡位坐。雖然店裏有不少侍應,但我們等了很久都沒有人來招呼,我就call了一個男侍應過來,叫他先給我們4杯水,但雖然他經我們身邊好幾次,都沒有送水來,就好似甚麼事都沒發生過一樣,我要叫另一位侍應才有水喝。我們看過餐牌後,就叫了一位好像是部長的女侍應過來,她一邊落單一邊招呼其他人客。這樣本來無可厚非,但她寫完單後沒有向我們覆核就立刻走了,結果,落漏了我份餐。我家人差不多吃完,我份餐還沒來。食物味道平平,份量又明顯小,但每個餐價錢約要$35。以這個價錢對比份量和味道,絕對比其他店貴。加上此店的服務質素奇差,我不推廌這間店。

2009-06-24
真係好嬲囉!!!呢間野勁差呀!!!話說今日我同家姐去食LUNCH,無人帶位都算,我地自己行入去,果陣又唔係多人,但係d waiter唔知去哂邊,我同家姐兩個見有位就坐,落order都要等成3/4個字先有人行埋黎都算!!!!仲要落完order成半個鐘先黎一碗湯!遲過我入黎果d都食完餐lunch啦!!!勁過份!!我想搵人黎鬧都要等勁耐,等到我已經唔肚餓,我勁想拍枱走人囉!!!我由12點9等到1點半都無野食,到有野食果陣都差唔多有下午茶叫!!!2:00!!!早知係咁我食下午茶啦!!仲平d!!!間野d野唔好食 又貴喎!!lunch set要加錢先有餐包!!!咩道理?!! 真係o哂咀!!!!以後都唔黎!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係好嬲囉!!!呢間野勁差呀!!!

2009-06-30
2009-01-18 19 瀏覽
一間可以光顧的餐廳,要從幾方面品評。食品味道和素質當然是首選,環境和服務亦很重要。首先,它的食品味道和質素不穩。午餐都幾好,不過早餐但是個公仔麵又稔又味淡,唔得。食物一般不打緊,正所謂「饑不摘食」。環境差一點也沒所謂,不過在酒店內,裝修真是好一般。服務呢,侍應尚算有禮,不過兩次去(一次早餐人不太多、一次有很多學生的午餐,兩次都漏單,要追。死咪。

正, 這個得
正, 這個得
2008-11-16 31 瀏覽
我果日去同個fd食下午荼超級抵食~我同個fd都叫左個西多士餐,送杯熱飲"都只係$12就算加埋一都好抵囉!個西多士好正...唔會油淋淋!不過個西多士係無花生醬餡....我個fd唔鍾意食花生醬..合哂佢心意!!
我果日去同個fd食下午荼
就算加埋一都好抵囉!

個西多士好正...唔會油淋淋!
(非會員)
2008-11-12 3 瀏覽
成日都會去嘉湖,去呢間餐廳去左好多次,貪其店夠空間感,坐得舒服D,不過無一次令我滿意過,服務質素奇差,下午荼時段同阿爸叫左個乾炒牛河野食唔熱,多油,我果個焗飯的炒飯底....勁似獲底飯,硬到咩咁,本來都諗住算,不過真的無法再忍,太難哽了,叫左人換都等左半粒鐘,搞到無晒mood,仲有一次母親節(因阿媽唔想咁遠)去左呢間野~落左叫order等左好耐都未o黎!!!!叫左個焗田螺.....同牛扒.....個田螺無俾任何餐具我地,,叫人用手食???個牛扒唔熱-__-太失望了.仲有一次叫侍應拿茄汁啦,點知個樽全是茄汁,佢都無check清楚就俾客,搞到我成手係茄汁.D侍應遊云咁,差差差!!!!

太失望了.

D侍應遊云咁,差差差!!!!
  • 唔食最好
2008-10-18 50 瀏覽
昨天趁有空檔, 心血來潮前往天水圍嘉湖銀座逛逛, 這個地方以前來過一次, 大概是幾年前了。因為趕住看戲的關係, 打算在開場前半個鐘頭內食埋野。在商場內巡視左一陣, 決定光顧嘉湖銀座這間珊瑚堡的分店, 同層斜對面還有格局差不多的「對手」椰林閣, 早排在深水步的椰林閣和屯門的珊瑚堡分別吃過一次, 印象只是一般。 我對食的要求不高, 只是自己覺得出外食飯, 熱的食物才值回票價, 起碼讓食客知道這碟食物是落單後在廚房認真煮過一次, 可惜兩大餐廳的食物都不太夠熱, 還有點求其, d食物好像一早整好哂。我在珊瑚堡門外猶豫一陣, 只見黑暗暗的, 以為還未開門不敢進內, 外面的黑板還是早餐時間。看看時間剩番不多, 走進去問一問個服務生有飯食未, 她說有, 我就揀左個卡位坐, 她隨即遞上餐牌。我叫左個蒜蓉汁雞扒配漢堡扒, 本來想試下佢地既蛋糕 (另加十八元), 怕趕唔切所以冇叫到。我坐左五分鐘左右, 佢地播緊隻Forever Love情歌碟, Michael Learns To Rock, Big Big World, Cranberries果d...雖然d歌就老套左d, 但都叫做加左點餐廳情調, 唔駛

我在珊瑚堡門外猶豫一陣, 只見黑暗暗的, 以為還未開門不敢進內, 外面的黑板還是早餐時間。看看時間剩番不多, 走進去問一問個服務生有飯食未, 她說有, 我就揀左個卡位坐, 她隨即遞上餐牌。我叫左個蒜蓉汁雞扒配漢堡扒, 本來想試下佢地既蛋糕 (另加十八元), 怕趕唔切所以冇叫到。我坐左五分鐘左右, 佢地播緊隻Forever Love情歌碟, Michael Learns To Rock, Big Big World, Cranberries果d...雖然d歌就老套左d, 但都叫做加左點餐廳情調, 唔駛坐響度on居居呆等。等左陣, 佢地先上左個餐飲俾我, 不過我只係飲左啖, 都ok。跟住個餐包同餐湯到, 可能早兩日在屯門飲左個紅湯, 今次整個白湯, 兩樣野都是涷冰冰的。差唔多等左成15分鐘先上碟野, 真係引頸以待, 但就有點失望, 唔夠熱囉, 可能叫鐵板餐會好食點, 整體上叫過得去, 雞扒都入到味。
唔知開門未
趕住投胎的白湯
被冷落的包仔
食我嘛? 食哂我好嘛?
2008-10-07 25 瀏覽
上星期同屋企人開開心心去呢間野 high tea,下午茶時間唔係多人, 大約5檯客啦,d 侍應都唔係好醒晨果隻, 叫左兩個茶餐, 一個雙拚拉麵餐, 一個焗意粉,夠膽死兩個餐都完全錯晒, 問番個侍應, 佢好似遊雲咁,唉...........另外, 叫左 西冷牛扒餐, 5成熟,叫得鐡板就一定要上檯落汁時要熱辣辣啦, 點知............唔好講煙啦, 連聲都無呀果塊西冷仲要 over-cook , 好鞋.....總括來講, 呢間比起黃埔果間差好遠呀 服務唔得, 食物又唔得, 唯獨是環境稍為 ok, 失望, 以後一定唔會再來
上星期同屋企人開開心心去呢間野 high tea,

下午茶時間唔係多人, 大約5檯客啦,

d 侍應都唔係好醒晨果隻

叫左兩個茶餐, 一個雙拚拉麵餐, 一個焗意粉,

夠膽死兩個餐都完全錯晒, 問番個侍應, 佢好似遊雲咁,

唉...........

另外, 叫左 [鐡板] 西冷牛扒餐, 5成熟,

叫得鐡板就一定要上檯落汁時要熱辣辣啦,

點知............唔好講煙啦, 連聲都無呀

果塊西冷仲要 over-cook , 好鞋.....

總括來講, 呢間比起黃埔果間差好遠呀

服務唔得, 食物又唔得, 唯獨是環境稍為 ok,

失望, 以後一定唔會再來
2008-07-19 8 瀏覽
有一次我去天水圍LEE間餐廳度食,食物味道OK,環境很好,空間很好,有西式又有中式,但係服務不太好,1.侍應服務不太專業2.食物要等到一個數目先一次過令出黎(等半個鍾都未有得食= =)3.食物份不太足夠(個人認為)雖然服務唔係好好,但係都幾值得去試下.
有一次我去天水圍LEE間餐廳度食,食物味道OK
,環境很好,空間很好,有西式又有中式,但係服務不太好,
1.侍應服務不太專業
3.食物份不太足夠(個人認為)
雖然服務唔係好好,但係都幾值得去試下.
  • 鮮茄焗豬扒食
2008-06-25 38 瀏覽
吃完沉淪下午茶,不久就收到媽咪來電,原來她也在天水圍。細妹入了camp,她大條道理不煮餸,晚餐就兩母女在外求其吃吧。 我們去了嘉湖銀座,選擇真是極為有限,後來揀了珊瑚堡開飯,話哂是前酒店位置,至少環境優美、較為好坐舒服。珊瑚堡的食物選擇不少,不過真的沒有一款吸引,我的漢堡又未落格,便只點件蛋糕當晚餐。 意式咖啡蛋糕是新出口味,賣相頗精緻的,可惜味道不太好:芝士味嚴重不足,餅底亦不夠厚,還好有咖啡香味搭救,否則我會以為自己在食忌廉。 媽咪就點了蒜茸牛扒意粉餐,那份牛扒連丁點牛味都沒有,是一貫的珊瑚堡水準。我對它完全沒有興趣,媽咪則因肚餓關係,加上大量蒜茸汁與辣椒仔後也照吞了。 媽咪的凍檸茶是用茶粉沖的,味道可想而知;我則叫了熱朱古力,夠濃夠甜,是整餐中最好的。嗯,下次還是回元朗開飯吧!

媽咪就點了

媽咪的
凍檸茶是用茶粉沖的,味道可想而知;我則叫了
意大利咖啡蛋糕
意大利咖啡蛋糕
冇牛味的蒜茸牛扒意
最可取是地方好坐
  • 熱朱古力
2008-01-24 16 瀏覽
經常有空就會到此食下午茶,外表好似好高級,價錢卻被有些茶餐廳更平,+$3仲要有鮮搾橙汁,但就因為咁,d服務質素同食物質素就無可避免地比較差...不過食物都有一般茶餐廳質素ge,要平小小食番餐都OK ga
2008-01-13 14 瀏覽
之前行過係樓上望落去見環境幾好,又收到用咪卡可以用coupon優惠,就一於同老公試啦!我叫左三樣(酥皮魚翅龍蝦湯,牛大蝦飯,雪魚拼西冷)首先個餐湯好似茶餐廳(莧)湯咁,魚翅湯冇味,牛飯變帶子飯都算,講到雪魚拼西冷,塊雪魚好唔大睇西冷最失敗好梅囉,係落soda粉都唔駛咁重手囉!環境係幾好呀,如果剩係係道吹水會ok最後後補我食物未到,隔離客有投訴食物不滿!
牛飯變帶子飯都算,講到雪魚拼西冷,塊雪魚好唔大睇
西冷最失敗好梅囉,係落soda粉都唔駛咁重手囉!
環境係幾好呀,如果剩係係道吹水會ok
最後後補我食物未到,隔離客有投訴食物不滿!