2021-06-09 968 瀏覽
大角咀其實有好多隱世美食店😍玥屋就係其中一間 但就超難book🤣間鋪得8-9個位大家想食最好就早一個星期book定位海膽壽司汁燒帶子辣味三文魚壽司芝麻雞翼 等等所有野都好好食 呢個價錢比到咁既貨仔超值
大角咀其實有好多隱世美食店😍

芝麻雞翼 等等
所有野都好好食 呢個價錢比到咁既貨仔超值
2020-06-28
2021-05-30 878 瀏覽
小店店舖細細,只得10個位想食最好打電話book枱先📞Walk in都要碰吓運氣㗎店舖得三位師傅佢地都不太善於同客人溝通但我同朋友都覺得整體無咩問題如果叫餐牌上嘅A-F餐可以直接大聲向師傅落單就得,唔洗填紙今次我地叫咗🍣E.壽司定食 $85吞拿魚、白玉豚、三文魚、象拔蚌、馬刀貝、玻璃蝦、北寄貝、鰻魚、海膽、玉子跟蔥油金魚手卷🍣F.特上壽司定食 $105吞拿魚、白玉豚、三文魚腩、劍魚腩、油甘魚、帶子、赤貝、甘蝦、鰻魚、海膽、玉子跟蔥油金魚手卷帶子🍣新鮮肥美,好厚肉,要再encore白玉豚🍣係依間店第一次食白玉豚,一大塊米白色,咬一啖成口油脂香,質感爽嫩,推介大家試下海膽壽司🍣比較普通,食落唔鮮甜赤貝壽司🍣爽口📍玥屋🔍大角咀海景街44號地下
小店店舖細細,只得10個位
想食最好打電話book枱先📞
Walk in都要碰吓運氣㗎
店舖得三位師傅
佢地都不太善於同客人溝通
但我同朋友都覺得整體無咩問題
如果叫餐牌上嘅A-F餐可以直接大聲向師傅落單就得,唔洗填紙

今次我地叫咗
🍣E.壽司定食 $85
跟蔥油金魚手卷
🍣F.特上壽司定食 $105
跟蔥油金魚手卷

帶子🍣新鮮肥美,好厚肉,要再encore
海膽壽司🍣比較普通,食落唔鮮甜
赤貝壽司🍣爽口

📍玥屋
🔍大角咀海景街44號地下
2021-05-17 1079 瀏覽
最近搬左去大角咀住,好多同事推介呢間地方吾大,好少位,但真係爆場 要等位所以一定要去訂定位,佢堂食少位 所以好多人會叫外賣🙈🙈🙈師傳就3位,吾算多 全部即叫即整好好食🤪🤪如果住大角咀真係要試下😝😝呢款燒三文魚奇趣卷 好正 係必叫🙈🙈佢啲壽司🍣 飯細細 刺身夠大夠厚
最近搬左去大角咀住,好多同事推介呢間
地方吾大,好少位,但真係爆場 要等位
所以一定要去訂定位,佢堂食少位 所以好多人會叫外賣🙈🙈🙈

師傳就3位,吾算多 全部即叫即整

好好食🤪🤪

如果住大角咀真係要試下😝😝

呢款燒三文魚奇趣卷 好正 係必叫🙈🙈

佢啲壽司🍣 飯細細 刺身夠大夠厚
食物質素兩個字,一般。服務態度一個字,劣。環境及衛生:有極大嘅改善空間。整體體驗:壽司質素老實講只係一般,同爭X比較,只係好少少,紫菜好靭,令到手卷好失色。叫咗個特上壽司定食套餐,師傅做好放在面前並沒有講係乜嘢壽司,沒有三文魚腩又唔講換咗其他壽司。入座後店員提供餐紙自己選擇,選後交給壽司師傅,師傅冷冷地回應選套餐唔需要填寫,浪費紙張,然後用手揸爛咗張餐紙扔入垃圾桶,mn...., 然後再説炸物只係下午6點後提供,指住餐單(你盲㗎嘛!)mn......mn........壽司師傅全程黒口黑面,完。
食物質素兩個字,一般。
服務態度一個字,劣。
環境及衛生:有極大嘅改善空間。
整體體驗:

2021-05-14
生日
2021-05-08 643 瀏覽
入店內外賣刺身,詢問三文魚價錢時,師傅態度冷傲,叫自己睇雪櫃內包裝價錢,👌自己睇,選購了一包給他切,半磅三文魚切成四方形8件,很小見坊間師傅咁切法,不過確係切得快,慳水慳力,4刀搞掂,取走時仍然一臉冷漠😒,多謝都冇句!同早幾年的質素、態度差很遠,又一間名大左,唔休做就囂張的店!
外賣自取
2021-04-21 822 瀏覽
同事推介食呢間小店已經想食好耐,但係次次都滿座今次行過Walk in竟然有位就入咗去最滿意係燒三文魚奇趣卷😋😋😋非常好味😋對海膽頗失望😶其他壽司不過不失,沒有太大驚喜😯
同事推介食呢間小店

已經想食好耐,但係次次都滿座

今次行過Walk in竟然有位就入咗去

最滿意係燒三文魚奇趣卷😋😋😋
非常好味😋

對海膽頗失望😶

其他壽司不過不失,沒有太大驚喜😯
馬刀貝,芥辣八爪魚,燒三文魚奇脆卷
海膽一板
2021-04-21
馬刀貝,芥辣八爪魚,燒三文魚奇脆卷
2021-04-14 718 瀏覽
🍣三文魚壽司($𝟻) 色澤均勻,新鮮 壽司飯比較細但係刺身長長 整體感覺食落口油脂分布係豐富的 🍙🍤🍣🍱 其他壽司特別不大 但係口感都滿滿新鮮好味既 所以就唔一一細說啦! 但係份量就真係唔多,食吓食吓都幾貴 所以如果超級肚餓就唔建議去啦 警告⚠️ 因為該小店位置比較隔涉 同埋座位是較少 要打電話訂位! 電話☎️: 𝟹𝟺𝟾𝟾𝟼𝟼𝟿𝟹 𝙾𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕食評最高𝟻粒🌟) 📌好味程度:🌟🌟🌟 📌回頭度:🌟🌟🌟 📌環境:🌟🌟 📌服務:🌟🌟
🍣三文魚壽司($𝟻)

🍙🍤🍣🍱

📌回頭度:🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟
📌服務:🌟🌟
2021-04-05 674 瀏覽
大角咀對我黎講係一個又愛又恨嘅地方,因為由我屋企過去都幾麻煩,但係大角咀又有好多好野食😂今次終於食到想食好耐嘅玥屋,因為店面真係一眼睇晒,就係8個位,所以唔book真係好難有位。師傅當日話返左飛機貨,咁我叫左半條梳子魚食,其他都係一般大路野,整體我覺得係中上嘅,或者可以話係性價比高,價錢合理,唔怪得一直以黎評價都咁好。PS:海膽同呑拿魚可以唔叫當日坐個位置唔係太好,變左下下都要自己起身去接師傅手上食物咁,呢樣就麻麻。

PS:海膽同呑拿魚可以唔叫

2021-03-08
2021-03-16 1049 瀏覽
呢間一度被認為係性價比之鬼不過小店只有八個位左右每星期一就開放booking遲少少都未必有位而且位置少偏僻 唔易搵壽司平至$5件定食$105多達十件價錢上頗吸引當然 質素就一般我嗌左F特上壽司定食材料亦唔係最新鮮值得一提呢度有罕有嘅白豚壽司呢個比唔少人推薦嘅燒汁海苔帶子又未至於驚艷到係必點item整體而言 質素平平無奇確實有點名過於實但以$5左右一件 就的確無得太挑剔可以稱得上係比$3爭鮮/壽司外賣店較好嘅選擇
呢間一度被認為係性價比之鬼

確實有點名過於實
但以$5左右一件 就的確無得太挑剔
可以稱得上係比$3爭鮮/壽司外賣店較好嘅選擇
2021-03-10 755 瀏覽
呢間壽司店其實都食過好幾次,外賣又有堂食又有。 對比起其他壽司連鎖店,呢到真係抵食夾大件。 每次黎都會叫既蟹子沙律。 好fresh, 份量唔少, 沙律醬又唔會過多, 好似都係$30, 好抵食。 第一round壽司, 其實每次黎都係叫呢啲,呢幾款係我個人推介: 白肉豚,好突別既一種魚,食落口唔似食緊魚,好似肉既口感,都好香口; 玥屋蛋,佢係上下兩塊蛋中間夾住一舊飯,太夜黎會賣晒,可見係有幾受歡迎; 甜蝦刺身,一次可以食好多隻!幾蚊既價錢仲要大大隻蝦,第二到真係食唔到;海膽軍艦,一舊壽司有兩舊海膽,仲要好肥美,佢所有軍艦塊紫菜都係脆的,好正! 今次黎仲試左饅魚$8, 好大條,又肥美,不過略厭唔太熱。 總括都好推薦呢間餐廳,佢既刺身係必叫,而壽司都feel到係用心之作。

蟹子沙律

今次黎仲試左饅魚$8, 好大條,又肥美,不過略厭唔太熱。

2021-03-10 5593 瀏覽
🍣特上壽司定食$105⁣(吞拿魚、白玉豚、三文魚腩、劍魚腩、油甘魚、帶子、赤貝、甘蝦、鰻魚、海膽、玉子🍳)⁣第一次食就嗌左個定食試試鋪頭水準,試哂咁多款overall都唔錯🥸。最特別嘅係白玉豚,外貌雖然同劍魚腩有啲似,但味道出奇地鮮甜😋😋。⁣⁣‼️鰻魚🐟 $8 (8.5/10)⁣鰻魚即叫即燒,$8細細舊一啖一件,我地encore左兩round😎好好味!⁣⁣🍣蔥吞拿魚腩 $14 (8.5/10)⁣隨性嘅蔥吞拿魚腩放係軍艦上面,蔥香、肥魚,一啖超超超滿足🥰⁣⁣‼️燒三文魚奇趣卷😆 $60 (9/10)⁣奇趣卷中間夾住啲天婦羅碎同沙津醬,夾埋上面一大塊三文魚,又脆又厚實嘅質感超正🙌🏻🙌🏻⁣ ⁣🌸花之戀 $14 (8/10)⁣肥美嘅三文魚加埋沙津醬,每一啖都超滿足😍。⁣⁣🔥燒三文魚$7(7/10)⁣三文魚雖然肥美但只有輕輕咁燒左一下個面,冇嗰種三文魚油嘅半溶感覺。而且少左沙津醬就硬係少左啲調味咁🥺⁣⁣🌊帶子 $14(8/10)⁣帶子幾大舊同鮮甜☺️☺️!⁣

🍣特上壽司定食$105⁣

‼️鰻魚🐟 $8 (8.5/10)⁣

🍣蔥吞拿魚腩 $14 (8.5/10)⁣

‼️燒三文魚奇趣卷😆 $60 (9/10)⁣

🌸花之戀 $14 (8/10)⁣
肥美嘅三文魚加埋沙津醬,每一啖都超滿足😍。⁣

🔥燒三文魚$7(7/10)⁣

🌊帶子 $14(8/10)⁣
帶子幾大舊同鮮甜☺️☺️!⁣
2021-03-07 852 瀏覽
Deluxe Sushi Set 🍱 特上壽司定食 $105 有吞拿魚、白玉豚、三文魚腩、劍魚腩、帶子、油甘魚、赤貝、甘蝦、鰻魚、海膽、玉子同蔥油甘魚手卷 🐟 Sushi, Sushi rolls & Sashimi 壽司、卷物 、刺身 🍣 象拔蚌刺身、白玉豚、三文魚卷、馬刀貝將兩樣嘢食一齊放,整體來講都幾新鮮,飯嘅份量太少,酸味適中,要食好多先飽,性價比唔高,啲刺身都算鮮甜,店舖雖然細但唔會坐得太迫,但係職員服務態度都幾差,有少少黑口黑面💰人均 $130
Deluxe Sushi Set 🍱
特上壽司定食 $105

Sushi, Sushi rolls & Sashimi
壽司、卷物 、刺身 🍣
象拔蚌刺身、白玉豚、三文魚卷、馬刀貝

💰人均 $130
2020-12-07 2404 瀏覽
得個平,壽司好普通...冇乜邊款真係好好食。打電話book枱態度好差,第一次book唔知原來只可以book一星期內,同埋星期一十一點後先可以book嗰個星期。師傅語氣好似好不耐煩。我會prefer俾貴少少食啲好啲quality,始終見到佢環境覺得衛生唔太好。
quality,始終見到佢環境覺得衛生唔太好。
2020-11-07 2550 瀏覽
聽聞呢間壽司小店一路都好難book位,好受歡迎,今次終於有機會嚟食啦!午餐時間來至可以叫午市套餐,叫咗一個特上壽司定食,有吞拿魚、白玉豚、三文魚腩、劍魚腩、油金魚、海膽、帶子、赤貝、甘蝦、鰻魚、玉子,另外配蔥油甘魚手卷,成個套餐咁多嘢都似係$105 另外散叫多幾件壽司share。我覺得最好食反而係燒三文魚奇趣卷,燒過嘅三文魚好肥美,好香魚油,中間有天婦羅,好脆好好食!呢度啲壽司比起出面嘅壽司形狀幼長身,壽司overall質素正常。價錢係平既,但未至於超好食。小店舖位真係好細,所以會限住時間俾你食,都體諒嘅,如果要食最好打電話預約先,留定張枱俾你。

另外散叫多幾件壽司share。

2020-10-10 2734 瀏覽
✏️𝚂𝚞𝚜𝚑𝚒玥屋-😋: 8.4/10-得8個位嘅壽司小店🍣🤎大家去一定要預早幾日Book位吖~ Walk-in好大機會會冇位的😯我兩次都係去食午市😋午市set lunch真係好抵! cp值💯🥳-▪️特上壽司定食 ($105)有11件+1件手卷:「吞拿魚、白玉豚、三文魚腩、劍魚腩、油甘魚、帶子、赤貝、甘蝦、鰻魚、海膽、玉子、蔥油甘魚手卷」白玉豚係一種油魚 奶白色 肉質爽嫩~呢個set真係超抵食 仲要有海膽!海膽唔會有臭腥味食材新鮮👌🏻▪️👑燒三文魚奇趣卷($60)🧡卷內包住炸麵球 脆卜卜~ 卷外就鋪住厚厚嘅炙燒三文魚 塊三文魚仲要係肥美嘅~ 食落去外軟內脆 好有驚喜!🎉 WOW▪️辣吞拿魚腩脆卷 ($60)呢個有輕微少少少少辣 同三文魚奇趣卷一樣都有脆脆🤩▪️另外仲單點左啲壽司👍🏻個人覺得個三文魚子軍艦上面d三文魚子有少少過鹹-總括而言:Lunch Set好抵食!👏🏻有個缺點係張凳坐得唔係幾舒服😧 奇趣卷必食🥳
✏️
𝚂𝚞𝚜𝚑𝚒
玥屋
😋: 8.4/10
▪️特上壽司定食 ($105)
有11件+1件手卷:
白玉豚係一種油魚 奶白色 肉質爽嫩~

▪️👑燒三文魚奇趣卷($60)🧡

▪️辣吞拿魚腩脆卷 ($60)
呢個有輕微少少少少辣 同三文魚奇趣卷一樣都有脆脆🤩

▪️另外仲單點左啲壽司👍🏻