2018-10-27
王子茶食,很有自己特色的一間小店; 賣的產品味道雖說不上非常出眾,但起碼一定對得起價格。當中我最愛之一----釀雞翼,價錢約$10一隻,雞翼內有芝士 蘑菇 同雞肉,而且裡面拆了骨,未食已經有一陣好香的芝士味,熱愛雞翼同芝士一定要試!!!!!!今次已經不是初嘗,前幾次買的食物都不同。雞比/熱狗/炸雞/芝士肉醬薯條 都食過,抵食又好好味。食物來得很快,比起同一條街的又很出名的幸福堂快太多。這次試的朱古力奶味道有點濃, 但,而且賣相很好看,總體來說也是不錯的。可惜呢間店有一個致命缺點----店員經常不同,佢地所製作的食物都是「各有特色」,每次來都會變成不同的味道,味道時淡時濃,唯一有點可惜,感覺好似變左需要D運氣XDD。 另外,聽老闆講 D食物全部都系親手釀制,完全無落防腐,聽到真係好驚訝,同時也令我很感嘆,一間咁唔出名的小店竟然先是最有良心的企業。不會為了賺多D錢而選購速成食物,小食令顧客食得健康又安心,正所謂「王子」愛財,取之有道~ 不得不稱讚!!最後點評埋呢間店的飲品,個人認為 o野 飲有幾種係特別好飲:香芋珍奶/香蕉奶/oreo奶蓋茶,呢幾種特別推薦,我親眼睇住店員真係拎住條蕉放入攪
食物來得很快,比起同一條街的又很出名的幸福堂快太多。
最後點評埋呢間店的飲品,個人認為 o野 飲有幾種係特別好飲:香芋珍奶/香蕉奶/oreo奶蓋茶,呢幾種特別推薦,我親眼睇住店員真係拎住條蕉放入攪拌機打溶,睇到杯野飲咁天然真係令我好滿意!!!
又新街呢條小食街,各間小食店互相爭戰,汰弱留強; 一間毫無名氣的小店要同幸福堂貢茶呢D連鎖店爭戰, 相信王子日後的路會十分艱辛,希望大家都會給呢間小店一個機會~ Just give it a try!
題外話/補充資料:
本來只係想比4.5分,但係又想幫手拉一下分:) 先比5分
王子加油啊,希望以後還能再來