2022-08-28 11 瀏覽
而家市面上生酮餐廳越開越多,仲越嚟越普遍,今次就入到元朗食一間生酮都啱食嘅串燒店啦!🥡 特盛和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯椰菜花飯有濃濃嘅煙肉味,加埋薄薄嘅和牛同燶邊太陽蛋,將蛋黃撈落加椰菜花飯當中,特別惹味🥡串燒類燒雞皮/燒雞翼/雞頸肉/燒脆鱔/豬頸肉全部基本用鹽調味,燒得幾香脆。醬汁就有2款,柚子胡椒同泰汁辣汁,柚子胡椒汁酸酸味味,有淡淡嘅柚子香氣,帶微辣添,唔錯架!店主仲特別話用嚟配雞就最啱,大家都試下!

🥡 特盛和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯

🥡串燒類
燒雞皮/燒雞翼/雞頸肉/燒脆鱔/豬頸肉
2022-08-24 13 瀏覽
難得同媽媽入到元朗,搵下有咩特色餐廳 食返個下午茶先黎到尼間串燒店 即刻被吸引入去試下!叫左個生酮二人套餐 $198佢地餐廳好似主打生酮飲食,所以一於試下佢地嘅椰菜花飯:大啡菇煎蛋配煙肉椰菜花飯、燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯椰菜花切到好碎 已成蓉狀,但又不失咬口食落又真係幾似食緊飯🙈和牛燒得好香,煎蛋亦係流心蛋,篤穿個蛋黃 蛋液同椰菜花飯撈埋簡直絕配😍串燒方面叫左:雞腿肉、雞膝軟骨、燒豬頸肉雞腿肉和雞膝軟骨都燒得十分香口😋食落好惹味~而燒豬頸肉亦都大大份 好抵食!再配上佢地舖頭獨家秘製嘅蒜蓉辣椒汁為豬頸肉增添左不一樣嘅風味🤩整體而言,舖頭食物質素頗高亦有新意👍🏻椰菜花飯適合減肥中人士或者係生酮飲食人士咁就唔驚食太多串燒會肥啦!🥳
難得同媽媽入到元朗,搵下有咩特色餐廳 食返個下午茶先
黎到尼間串燒店 即刻被吸引入去試下!

叫左個生酮二人套餐 $198
椰菜花切到好碎 已成蓉狀,但又不失咬口
食落又真係幾似食緊飯🙈

串燒方面叫左:雞腿肉、雞膝軟骨、燒豬頸肉
雞腿肉和雞膝軟骨都燒得十分香口😋食落好惹味~
為豬頸肉增添左不一樣嘅風味🤩

整體而言,舖頭食物質素頗高亦有新意👍🏻
椰菜花飯適合減肥中人士或者係生酮飲食人士
咁就唔驚食太多串燒會肥啦!🥳
2022-08-23 16 瀏覽
這家餐廳以生酮椰菜花飯作賣點,是少數以椰菜花飯作主題的餐廳他們除了生酮,還有凡人菜單,不過我們就選了比較特別的無醣菜單卡芒貝爾芝士配多士$108其實就是Camembert cheese配多士,口味非常濃厚,入口creamy鹹香味道濃郁,軟而流心配爽脆多士。很好吃二人生酮餐$198燒和牛煎蛋配煙肉生酮椰菜花飯,飯底很甜,和牛很軟稔,把半熟蛋拌勻更比吃白飯更正!三文魚腩煙肉生酮椰菜花飯很肥美的三文魚腩,入口同樣是肥美嫩滑,配些許的煙肉碎,口感既爽又好吃😋雞頸非常出色!燒出來的雞頸入口爽脆,完全沒有平日雞頸過稔的現象,好吃雞腿簡單,厚肉又多汁,同樣好吃#獅烤 #生酮 #椰菜花飯 #元朗 #美食#foodstagram #foodporn#hongkong #hkig #hkfood #food#foodie #KOL #吃貨 #吃貨人生#美食 #香港美食指南 #相機食先 #手機食先 #discoverhk#hongkong#hkig#hkfood#hkpicnic#hkplay#hkdine #hktraveller

這家餐廳以生酮椰菜花飯作賣點,是少數以椰菜花飯作主題的餐廳

卡芒貝爾芝士配多士$108

二人生酮餐$198

三文魚腩煙肉生酮椰菜花飯

雞頸

雞腿
簡單,厚肉又多汁,同樣好吃

#獅烤 #生酮 #椰菜花飯 #元朗 #美食

#foodstagram #foodporn
#hongkong #hkig #hkfood #food
#foodie #KOL #吃貨 #吃貨人生
2022-08-23 13 瀏覽
好正!店鋪更加提供特色生酮菜式系列,就算係平時少食碳水,減肥嘅朋友仔都可以嚟享受一下❤佢哋嘅椰菜花飯都好吸引,更加可以揀選我最鍾意嘅牛扒🐮食落去口感好豐富,今次我哋叫咗燒和牛煎蛋🥩配煙肉椰菜花飯,飯入邊有打碎嘅椰菜花🥦所以食完之後都好飽肚,加埋煙肉,更加有油脂嘅甘香👍和牛份量都幾足,而且食落去嫩滑。對於鍾意食牛肉嘅我嚟講,最好不過。佢嘅卡芒貝爾芝士配多士🍞都好唔錯。多士香脆,配埋芝士一齊食,口感超正。另外燒物🔥牛仔架,同吉列炸蝦及唐揚魷魚都值得一試。

2022-08-21 11 瀏覽
今次嚟到元朗搵到嘢食,行經元朗舊B仔附近,發現呢度新開左一間日式串燒店,最特別嘅係呢度嘅餐牌係椰菜花飯,可以話係一間新酮飲食餐廳。。卡芒貝爾芝士配多士呢個芝士超好食,佢嘅味都唔會太濃太重,食落唔會好膩,配上熱烘烘嘅多士,簡直不得了🤩。。燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯&豬頸肉煎蛋配煙肉椰菜花飯口感好特別,食落口真係好似炒飯,而且賣相都好吸引,唔單止色香味俱全,而且仲好有營養添,簡直係減肥嘅恩物🥰。。日本無激素雞串串燒即叫即燒,好有炭香味,而且肉質燒得啱啱好,焦香得嚟,肉質都依然Juice😋。。獅烤 (元朗)元朗裕榮徑11號好旺洋樓地下11號舖。

卡芒貝爾芝士配多士

燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯&豬頸肉煎蛋配煙肉椰菜花飯

日本無激素雞串

獅烤 (元朗)
元朗裕榮徑11號好旺洋樓地下11號舖

2022-08-15
2022-08-21 11 瀏覽
今次去到元搵食食食~~~發現咁一間生酮人士都啱食嘅串燒店,就係正b仔隔離,一定搵到小店裝橫幾型幾有格調,入到門口就已經係一個開放式廚房,可以見到老闆準備緊食物坐底咗之後,店員會向我地介紹一下餐廳提供嘅食物,有酮學仔最鐘意嘅椰菜花飯,仲可以配唔同嘅主菜,和牛,三文魚腩,大啡菇都有架特盛和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯炒椰菜花飯好香煙肉味,少少咸,配埋香煎嘅和牛同燶邊太陽蛋係真係非常好味架。和牛牛味好香,又有少許燶燶地,香口又唔會太柴既然啱哂生酮人士食,當然要試埋適合生酮嘅串燒燒雞皮,燒雞翼,雞頸肉,燒脆鱔,豬頸肉全部都用鹽調味,食本身嘅肉味,香口又脆口,外脆內juicy,另外都有2個醬汁,柚子胡椒同泰汁辣汁,棟子胡椒汁就酸酸地,幾香嘅柚子香氣,胡椒嘅微辣,泰式辣汁就比柚子胡椒強勁得多

特盛和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯

既然啱哂生酮人士食,當然要試埋適合生酮嘅串燒

燒雞皮,燒雞翼,雞頸肉,燒脆鱔,豬頸肉
2022-08-20
  • 燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯
之前睇電視講整椰菜花飯已經覺得好特別椰菜花竟然可以整出飯嘅口感之後發現到呢間餐廳有得食椰菜花飯😋一定要試吓!!!雖然店面唔大,但劃位出奇地好。即使唔大都覺得好有空間感,好識善用空間,每一台客都保持距離。有二人位同四人位。感覺舒服,開咗冷氣,空氣流通。呢間餐廳好適合生酮減肥中嘅朋友,Menu旁邊仲特別標明邊樣嘢係生酮推介(冇澱粉冇糖)我同朋友都想試吓椰菜花飯😋所以我哋就叫咗個生酮二人套餐$198呢個套餐包咗兩款(自選)椰菜飯、兩串(自選)雞串燒、2餐湯,另外再可以加飲品同小食。🧡燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯估唔到椰菜花飯可以咁好食,可以keep住fit嚟食好野😆😋隻蛋好靚呀🍳好好味😋🧡三文魚腩煎蛋配煙肉椰菜花飯三文魚腩煎得好香口!!!朋友都大讚好味道椰菜花飯夾埋啲煙肉好香跟餐仲有湯送添跟餐加咗野飲🧡生酮蘋果醋梳打(+$18)正呀!!冇落糖㗎😆完全唔係平時飲到好甜個d🧡獅烤桂花烏龍冷泡茶(+$8)推薦!!!加$8都幾抵👍🏼我哋跟餐有兩個串燒我哋揀咗🧡雞膝軟骨🧡雞腿肉都係日本無激素,食得放心佢俾咗啲醬汁我哋點,但就算唔點醬汁都好夠味🧡吉列炸蝦兩件 跟餐+$18好香脆🍤🍤🧡鹽燒白鱔$58好味,都幾
之前睇電視講整椰菜花飯
已經覺得好特別
椰菜花竟然可以整出飯嘅口感
之後發現到呢間餐廳有得食椰菜花飯😋
一定要試吓!!!

雖然店面唔大,但劃位出奇地好。
即使唔大都覺得好有空間感,
好識善用空間,每一台客都保持距離。
有二人位同四人位。
感覺舒服,開咗冷氣,空氣流通。

呢間餐廳好適合生酮減肥中嘅朋友,
Menu旁邊仲特別標明邊樣嘢係生酮推介
(冇澱粉冇糖)

我同朋友都想試吓椰菜花飯😋
所以我哋就叫咗個生酮二人套餐$198
呢個套餐包咗兩款(自選)椰菜飯、
兩串(自選)雞串燒、2餐湯,
另外再可以加飲品同小食。

🧡燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯
估唔到椰菜花飯可以咁好食,
可以keep住fit嚟食好野😆😋
隻蛋好靚呀🍳好好味😋

🧡三文魚腩煎蛋配煙肉椰菜花飯
三文魚腩煎得好香口!!!朋友都大讚好味道

椰菜花飯夾埋啲煙肉好香
跟餐仲有湯送添

跟餐加咗野飲
🧡生酮蘋果醋梳打(+$18)
正呀!!冇落糖㗎😆完全唔係平時飲到好甜個d
🧡獅烤桂花烏龍冷泡茶(+$8)
推薦!!!加$8都幾抵👍🏼

我哋跟餐有兩個串燒
我哋揀咗
🧡雞膝軟骨
🧡雞腿肉
都係日本無激素,食得放心
佢俾咗啲醬汁我哋點,
但就算唔點醬汁都好夠味

🧡吉列炸蝦兩件 跟餐+$18
好香脆🍤🍤

🧡鹽燒白鱔$58
好味,都幾juicy

2022-08-17 17 瀏覽
生酮飲食算是近期最熱門的飲食方式之一,但以生酮飲食為主的餐廳較少。最近我在元朗找到間主打生酮飲食,於是特地來試試。餐廳有很多菜式是適合生酮人士👫🏻,有椰菜花飯和串燒。餐牌以啞鈴圖案來標示出生酮推介(我係冇澱粉冇糖架)。燒和牛咖哩定食 $68約有5大片和牛,咖哩汁味道濃郁。炸忌廉蟹肉薯餅(2件) $15即叫即炸,熱辣辣🔥炸得脆卜卜蟹肉很creamy😋三文魚腩煎蛋配煙肉椰菜花飯 $82+ 串燒無骨雞頸肉 $22生酮人士最在意的則是食物中所含碳水化合物含量,椰菜花飯屬最低碳之選。以椰菜花代替米飯,滿足想吃飯又不能吃飯的朋友。在準備椰菜花飯嘅時候都幾多功夫,把椰菜花切得很碎假裝飯。以為三文魚會撈拌作抄飯,原來是把三文魚腩切件煎起來,外皮煎得脆口,魚質滑嫩。卡芒貝爾芝士配多士 $108店主推介👍🏻👍🏻👍🏻多士烤得很香,而且很脆口。芝士口質夠幼滑,味道濃郁,芝士外皮亦烤得香脆。二人份量剛剛好夠飽。餐廳如下。

燒和牛咖哩定食 $68
約有5大片和牛,咖哩汁味道濃郁。

炸忌廉蟹肉薯餅(2件) $15
即叫即炸,熱辣辣🔥炸得脆卜卜

蟹肉很creamy😋

卡芒貝爾芝士配多士 $108
店主推介👍🏻👍🏻👍🏻

二人份量剛剛好夠飽。

餐廳如下。

2022-08-16 20 瀏覽
元朗新開了一間可以食串燒及日式定食餐廳,另外發現餐牌上面有適合我哋食嘅生酮套餐,套餐包括自選兩款椰菜飯,兩款串燒及飲品👍三文魚腩煎蛋配煙肉椰菜花飯椰菜花飯即叫即炒,加入煙肉粒鹹鹹地好惹味,三文魚腩魚皮好香脆,魚肉好滑好香口。豬頸肉煎蛋配煙肉椰菜花飯豬頸肉切得好薄,肥瘦適中,豬肉帶點油脂味道好香,配搭椰菜花飯一齊食,好好食😋雞軟骨/雞肉雞軟骨配搭柚子胡椒汁明天味道幾特別,醬汁酸酸地食得好開胃👍雞肉微焦香脆,沾上酸辣汁好惹味。卡芒貝爾芝士這個是店員推介的,芝士熱熱地好香好滑,有拉絲效果,搽上拱得脆脆的法式麵包上面,好食到停唔到口😋!最後飲埋杯獅烤烏龍冷泡茶,無糖清清淡淡健康有益😋!

三文魚腩煎蛋配煙肉椰菜花飯

豬頸肉煎蛋配煙肉椰菜花飯

雞軟骨/雞肉

卡芒貝爾芝士

最後飲埋杯獅烤烏龍冷泡茶,無糖清清淡淡健康有益😋!
2022-08-15 7 瀏覽
放假去左元朗做運動之後就係緊係係附近搵下嘢食啦!見呢間「獅烤」係OpenRice度100%😋 當然緊係要試吓啦😝燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯 $82 + $5 可樂 + $15 串燒翠肉瓜 + $22 串燒無骨雞頸肉 呢個套餐真係好抵!加$5 就可以有嘢飲!小食仲可以加配幾款!非常優惠👍每款串燒都即叫即燒!非常惹味😋而椰菜花飯亦非常特別!同 平時食開嘅飯質感好唔同!食起上嚟都感覺健康啲😬卡芒貝爾芝士配多士 $108大家有留意開小編嘅Post都知,小編其中一樣鍾意嘅食物就係芝士!一見到芝士呢兩個字小編又忍唔住要叫黎食😜配埋多士一齊食,岩岩好!又唔會漏😋黑松露和牛腸(2條) $42燒得好香!外脆內嫩😋好味😬明太子串燒雞腎 $26口感一流,煙煙韌韌!好爽口!正😋P.S. 餐廳設有好多生酮菜式,如果食開生酮飲食嘅朋友就岩哂啦!不妨黎試一試😊

卡芒貝爾芝士配多士 $108

配埋多士一齊食,岩岩好!又唔會漏😋

黑松露和牛腸(2條) $42

燒得好香!外脆內嫩😋好味😬

明太子串燒雞腎 $26

口感一流,煙煙韌韌!好爽口!正😋

朋友終於出得去食嘢,諗住近近哋喺元朗搵間餐廳食,發現呢間餐廳唔大,只得四張枱同埋bar枱位落單主要可以喺QR code落單,今次叫咗我一直好想試又未食過嘅生椰菜花飯,啱晒我呢啲唔鍾意食飯嘅人今次我哋揀咗燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯$82,估唔到佢又真係幾似炒飯,而且唔會話好青入唔到口,牛好香我哋加配左生酮蘋果醋$18,同平時嘅分別就係無糖既蘋果醋,因為生酮既唔會加平時普通嘅糖無骨雞頸肉 +$22第一次食雞頸肉,同豬頸肉一樣咁好食,但係就冇咁油真。火焰芝士大啡菇驚喜位係玩火,而且幾juice芝士做到流既感覺卡芒貝爾芝士 $108估唔到有驚喜,平時好少食車打芝士或者拉絲芝士以外既芝士,佢配上脆既多士真係好食,我連佢外皮都食埋😝由於得一個人,冇人招呼有啲失望,但聽佢講返原來因為有人放飛機無返工,咁佢都好慘我原諒佢

無骨雞頸肉 +$22
第一次食雞頸肉,同豬頸肉一樣咁好食,但係就冇咁油

真。火焰芝士大啡菇
驚喜位係玩火,而且幾juice
芝士做到流既感覺

卡芒貝爾芝士 $108

2022-08-13 230 瀏覽
#元朗 @lion.roaring_si.haau💃舊同事從大老遠來到元朗探剛生BB的朋友, 再相約我晚飯! 早排我去圖書館時發現有間新開的串燒店, 主打生酮飲食, 一於試試! 📍地點位處舊B仔附近, 好易搵的! 店面細細, 坐位不多, 但有吧枱位置, 裝修型格, 滿滿的獅子陪著晚飯! 🐟煙薰三文魚腩 $48 ~ 型! 濃濃的煙薰味, 配上三魚腩滿滿的油脂, 香脆的外皮,整件事出奇地配合,讚! 🧀卡芒貝爾芝士配多士 $108 ~ 店主推介, 多士烤得十分香脆, 芝士幼滑, 濃郁味香, 芝士外皮亦烤得香脆, 不可錯過啊! 配上一杯酒或氣泡水, 必點! 🐥日本無激素無骨雞頸肉 $30 ~ 無激素雞頸肉食得安心! 肉質嫩滑, 燒至微微甘香焦香, 口感豐富! 🐖豬腩肉 $25 ~ 好大片豬腩肉, 油脂經燒烤後變得更香脆, 沒有羶味, 肉質結實, 讚! 🥩特盛和牛煎蛋椰菜花飯套餐 $92 ~ 椰菜花飯是生酮人仕至愛, 好難得食到無草青味的, 還配有煙肉碎, 特別香口! 和牛肉質細膩嫩滑, 入口不靭不油, 肉味香濃! 配上煎蛋提升口感, 超讚! 🍋套餐另加 $18 來杯龍風檸七, 好足料, 是新鮮
#元朗 @lion.roaring_si.haau

🍋套餐另加 $18 來杯龍風檸七, 好足料, 是新鮮檸檬及咸檸, 而唔係檸檬加鹽, 讚!

2022-08-10 5 瀏覽
📍獅烤 - #YFF元朗 💎【KETO人士不可錯過的生酮美食🥦 工業風日式串燒店】近年健康飲食愈見流行,好多人都鼓吹低碳飲食,甚至生酮飲食。呢間位於元朗嘅日式串燒小店主打生酮餐單,提供多款高質素含高蛋白質嘅食物,keto人士出街食飯又有多個選擇喇~ 店面設計走簡約工業風,店內放有唔少neon light sign deco,整體氛圍有少少cyberpunk嘅玩味感覺。❝生酮二人套餐❞ — $198⧐ 燒和牛煎蛋椰菜花飯將椰菜花切成幼碎狀,模仿白飯口感。椰菜花飯炒得夠乾爽,仲加入咗煙肉調味,味道鹹鹹香香,配合椰菜花自身嘅爽甜,高纖又美味,而且同白飯一樣好飽肚架😋 香煎過嘅薄切和牛油香軟嫩,牛味濃郁,加埋太陽蛋嘅流心蛋汁送飯食一流!⧐ 豬頸肉煎蛋椰菜花飯香煎過嘅豬頸肉肉質爽脆,但脂肪含量較高,食落較為油膩。個人較推介肉味較為濃郁嘅和牛飯😛⧐ 串燒雞腿肉 (日本無激素)店家採用日本直送無激素雞肉,成本雖較高但肉質更為健康可口。雞腿肉燒得恰到好處,焦香嫩滑,肉汁飽滿。配埋胡椒柚子醬一齊食,味道更加清爽開胃。⧐ 串燒雞腎 (日本無激素)同樣用上來自日本嘅食材,雞腎爽脆有嚼勁,燒過後簡單灑上海鹽調
📍獅烤 - #YFF元朗 💎
【KETO人士不可錯過的生酮美食🥦 工業風日式串燒店】

❝生酮二人套餐❞ — $198

⧐ 燒和牛煎蛋椰菜花飯

⧐ 豬頸肉煎蛋椰菜花飯

⧐ 串燒雞腿肉 (日本無激素)

⧐ 串燒雞腎 (日本無激素)
同樣用上來自日本嘅食材,雞腎爽脆有嚼勁,燒過後簡單灑上海鹽調味已經幾好食~

➤ 卡芒貝爾芝士配多士 ($108)
經典法式做法,將整件圓柱狀Camembert cheese焗至半溶狀態,用烤至脆身嘅法包沾點食用,成件事就好似食緊一個小型芝士火鍋咁~ 芝士香軟柔滑,味道濃郁,加熱後仲拉到絲架,簡直「芝」味滿分(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2022-08-10 7 瀏覽
很多適合生酮人士的菜式,生酮友好😍偶爾生酮加持一下減肥進度都不過分😂😂。鰻魚定食 轉煙肉椰菜花飯+HK$25.00椰菜花飯曾經在電視看過,本打算有機會都在家裏做做看。人性是懶惰的,椰菜花飯扮演好碳水化合物的角色,不怕澱粉質過多🤣減肥恩物。鰻魚啖啖肉😍😍無骨,安心食。蜂蜜柚子梳打$15.00清爽微甜的梳打飲品,店舖用了一大粒波波冰,減慢冰粒溶解速度,令到飲品可以維持不至於沖淡確實細心。 (熱)菊花杞子茶 $15.00立秋後最好有一些滋潤喉嚨的茶品,可以品嘗菊花杞子茶,茶🍵裏頭還有金銀花和一些草本植物,沒有額外加糖水。意大利無糖咖啡雪糕🍦☕️$28 .00又是雪糕又是咖啡☕️竟然是無糖🫶🏻引起好奇,小小一杯岩岩好滿足飯後的甜品胃。不是完全只有苦味,雪糕有些像雪芭的口感。🍧卡芒貝爾芝士配多士 $108.00是一種軟的法國白黴圓餅形起司,屬於內心柔軟的白紋起司,食用時只需用刀切開上層,直接配麵包🥯。麵包是預先看焗好脆脆的。掘起一大口芝士抺在麵包上。芝士口感清淡柔軟,沒有太鹹。朋友不太好芝士,所以整份都比我吃光了。

鰻魚定食 轉煙肉椰菜花飯+HK$25.00

蜂蜜柚子梳打$15.00

(熱)菊花杞子茶 $15.00

意大利無糖咖啡雪糕🍦☕️$28 .00

卡芒貝爾芝士配多士 $108.00
  • 西蘭花飯
燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯🐂套餐連湯+$87呢一間係for課生酮飲食嘅串燒店😙首先佢個和牛都燒得非常之香😍即叫即整果然係唔同啲😇另外配上健身必備椰菜花飯🤣好鍾意佢個飯係加咗煙肉同埋黑椒炒😆非常之香😇容易入口😎真係有似食飯嘅感覺😆唔怪得臺臺都叫😁套餐仲附送一杯麵豉湯追加串燒🍢 串燒翠玉瓜$13 炸忌廉蟹肉薯餅(2件)$15吉列炸蝦2件$18依間出名食串燒😝套餐仲可以平啲咁追加😇串燒就係炸薯餅🥰都幾重忌廉味同埋有蟹肉味🥳另外兩款就係正常水準🤪但係勝在佢即叫即整😊所以都食到新鮮嘅感覺獅烤冷泡桂花烏龍茶 套餐+$8套餐仲可以追加飲品😗天氣熱辣辣梗係試咗佢個茶啦😍都幾重烏龍嘅香味😛但係桂花味就唔算非常突出卡芒貝爾芝士配多士🧀$108首先佢個多士真係勁脆😍脆過薯片唔講笑😜另外就係佢係成個芝士整個就咁上所以鍾意食芝士嘅人真係一定要食🥳就咁食已經好香😍再切開連埋個麵包一齊食😗就口感更為豐富義大利無糖咖啡雪糕🍦$28健身寶寶要食甜品梗係要揀個冇糖黎食啦😗雖然佢係冇糖🤣但係冇咖啡中嗰種酸同埋超苦嘅感覺🤪超香咖啡嘅香味😏而且擺咗一排室溫先食😗都唔係好融😗都幾特別😊唔係度度有得食

燒和牛煎蛋配煙肉椰菜花飯🐂套餐連湯+$87

獅烤冷泡桂花烏龍茶 套餐+$8