朋友介紹我黎呢間地道韓國菜真係好耐無去旅行了!係香港食到既味道始終覺得同當地有差但呢家就幾做到韓國味道去到朋友講先知佢原來係韓國人主理的居酒屋帶位時聽老闆的口音 佢既廣東話都係有種韓國味道哈哈朋友食過一次 今次見到有醬油蟹要叫返隻食下 好掛住阿蜆洞的醬油蟹...唔算好大隻, 但兩個人夠晒二百幾一份, 加多幾十可以要個拌飯店員會用蟹膏幫你拌 (佢見我地掛住影相唔拌就主動過黎話幫手)好惹味~~拌飯有蟹膏加蛋真係一流, 不過多D蟹膏更正蟹肉都好好味, 不過生蟹真係唔敢食太多始終都要處理得好好先無菌仲叫左一碟泡菜豬腩肉都幾辣 但係係幾爽的辣感覺都係有配飯會更好食而佢地既餐前小菜係任添可以食完再叫店員refill波菜同埋小魚都幾好食 配埋米酒可以食到好多中意呢度既包廂位好有特色好似真係去左韓國咁~仲有人係度慶祝生日下次希望可以叫多人D坐卡位影多D相我地飲住酒食小菜, 發現去到夜晚宵夜時段打後, 基本上黎幫襯既都係韓國人黎, 個個都講韓文,原來香港都真係好多韓國人, 食野飲酒吹下水又一晚雖然佢單點每道菜價錢都偏貴~2xx但佢份量的確好多 都係想俾人飲住酒食好耐咁味道亦都唔錯 都會再回頭試多啲佢嘅
朋友介紹我黎呢間地道韓國菜
真係好耐無去旅行了!
係香港食到既味道始終覺得同當地有差
但呢家就幾做到韓國味道
去到朋友講先知佢原來係韓國人主理的居酒屋
帶位時聽老闆的口音 佢既廣東話都係有種韓國味道哈哈

朋友食過一次 今次見到有醬油蟹
要叫返隻食下 好掛住阿蜆洞的醬油蟹...
唔算好大隻, 但兩個人夠晒

二百幾一份, 加多幾十可以要個拌飯

好惹味~~拌飯有蟹膏加蛋真係一流, 不過多D蟹膏更正
蟹肉都好好味, 不過生蟹真係唔敢食太多
始終都要處理得好好先無菌

仲叫左一碟泡菜豬腩肉

都幾辣 但係係幾爽的辣
感覺都係有配飯會更好食

而佢地既餐前小菜係任添
可以食完再叫店員refill
波菜同埋小魚都幾好食 配埋米酒可以食到好多

中意呢度既包廂位好有特色
好似真係去左韓國咁~

仲有人係度慶祝生日
下次希望可以叫多人D坐卡位影多D相

我地飲住酒食小菜, 發現去到夜晚宵夜時段打後,
基本上黎幫襯既都係韓國人黎, 個個都講韓文,
原來香港都真係好多韓國人, 食野飲酒吹下水又一晚
雖然佢單點每道菜價錢都偏貴~2xx
但佢份量的確好多 都係想俾人飲住酒食好耐咁
味道亦都唔錯 都會再回頭試多啲佢嘅嘢食
2022-09-11
  • 前菜
  • 醬油蟹加拌飯
2022-09-28 607 瀏覽
考完試 咁緊張 梗係要輕鬆下啦⋯⋯。同好朋友相聚 大家又中意韓國野 多謝朋友介紹 黎呢間好韓風嘅地方chill 下🫶🫰🏻🫰🏻入到去幾個阿豬媽好友善咁 我地用緊緊學識幾句韓文 打個招呼 嘩當堂自己人咁 好好招呼。地方都算試正 周圍木做環境 好暖和嘅感覺。一坐低 就有幾款餐前小碟最中意魚仔…好 開始點野食。無去韓國🇰🇷咁耐,樣樣都想食。 有朋友吾食得辣 無問題。叫左人參雞湯👍🏻。當然仲有吾少得嘅 炸雞🍗好味😋 海鮮蔥餅炒年糕+紫菜卷🤤 吾少得血腸(研究🧐緊係咪有血架🤣)等等。食完都吾記得左🤣🤣🤣最正就係朋友介紹嘅馬哥利酒。一拃上 望落去好似芒果🥭西米露 飲落去完全吾覺係有酒精….咁先出事。飲完第三碗(用韓國人飲米酒嘅碗)真係有少少🤏雲雲地😹👾🤖好開心嘅聚餐 👍🏻👏🏻🫶💜🫰🏻🤤 下次一定再黎

入到去幾個阿豬媽

最中意魚仔…

最正就係朋友介紹嘅馬哥利酒。一拃上 望落去好似芒果🥭西米露

好開心嘅聚餐 👍🏻👏🏻🫶💜🫰🏻🤤 下次一定再黎
人參雞湯    燒鰻魚  年糕套餐 海鮮蔥餅  馬哥利酒
半半炸雞  炒年糕+紫菜卷
2022-09-04 820 瀏覽
諾士佛台附近有幢商業大廈有間好有韓國氣氛嘅居酒屋🇰🇷上次食過質素都唔錯而且份量都好大2個人都試唔到好多款式今次已經係第二次光臨😙再發掘其他好菜式坐低唔夠5分鐘服務員就送上前菜6小碟😚全都都好好味,有泡菜,大豆芽,小魚乾,魚片…等特別欣賞✨泡菜,調味適當,辣得嚟唔會太鹹對比出面超市嘅泡菜👍🏻有過之而無不及可能係正宗阿豬媽做法,味道特別有韓國風味而且前菜亦可以無限加添我地都加添咗3轉🤭🔸炸雞併魷魚($288)份量好大.魷魚香口唔會好靭但炸雞就唔太嫩口,炸粉比較多🔸鐵板雞肉炒年糕($158)鐵板熱辣辣,酸酸甜甜送酒一流🍺🔸煎餃子($78/6pcs)脆卜卜😙就算擺咗過20分鐘仍然脆口唔油膩🔸 石頭什錦炒泡菜飯($118)服務員會先幫手撈勻而且細心地分開辣醬自行調配辣味,方便唔食辣嘅朋友去韓國居酒屋點可能唔叫酒飲除咗叫啤酒🍻仲叫咗Pineapple Coconut Rita($88)打卡一流👍🏻大杯抵飲之前見食評好多都話服務質素差然而光顧咗兩次都無發生呢個問題服務員都會主動加添配菜而且會主動收拾枱面就算食左過1.5小時亦無催趕情況希望佢哋可以繼續保持😊👍🏻
2個人都試唔到好多款式
今次已經係第二次光臨😙再發掘其他好菜式

坐低唔夠5分鐘服務員就送上前菜6小碟😚
全都都好好味,有泡菜,大豆芽,小魚乾,魚片…等

特別欣賞✨泡菜,調味適當,辣得嚟唔會太鹹
對比出面超市嘅泡菜👍🏻有過之而無不及
可能係正宗阿豬媽做法,味道特別有韓國風味

而且前菜亦可以無限加添
我地都加添咗3轉🤭

🔸炸雞併魷魚($288)

份量好大.魷魚香口唔會好靭
炸雞就唔太嫩口,炸粉比較多

🔸鐵板雞肉炒年糕($158)

鐵板熱辣辣,酸酸甜甜送酒一流🍺

🔸煎餃子($78/6pcs)
脆卜卜😙就算擺咗過20分鐘仍然脆口唔油膩

🔸 石頭什錦炒泡菜飯($118)
服務員會先幫手撈勻而且細心地分開辣醬
自行調配辣味,方便唔食辣嘅朋友

去韓國居酒屋點可能唔叫酒飲

服務員都會主動加添配菜而且會主動收拾枱面
就算食左過1.5小時亦無催趕情況
希望佢哋可以繼續保持😊👍🏻

2022-08-07 832 瀏覽
依然印象深刻係佢嘅炸魷魚香脆厚肉,做得幾出色,炸雞反而比較普通。另外,海鮮湯好足料,味道亦都好濃郁,豆腐湯亦都唔似平時食開好稀好水嘅湯底,好啱送飯。配上餐廳氣氛感覺熱鬧,另外佢亦都可以預訂榻榻米座位,啱晒聚餐。記得之前係慶祝朋友生日打電話預約嘅時候,仲好貼心話唔收切餅費,仲會熱情咁恭喜你,有一點小可惜,當中一位侍應比較態度不友善,有點掃興。。但整體食物也是不錯,尤其海鮮類。

第一次寫食評!餐廳服務態度惡劣,由入餐廳門口開始,安排位置時,服務態度非常差。用餐時間非常短,不斷以惡劣眼光趕客。餐廳入座人數少,都唔俾我地坐多一陣,時間未到已經叫我地結帳,仲快過食放題。真係好後悔選擇呢間餐廳,後悔生日當天選擇呢間餐廳!從此永不光顧。
第一次寫食評!
真係好後悔選擇呢間餐廳,後悔生日當天選擇呢間餐廳!
從此永不光顧。
慶祝紀念
生日
2022-07-22 601 瀏覽
食物難食,趕客走,未食完就攞張單,趕人走,最緊要係個場係吉嘅,又無客等緊位,未試過食韓國菜有咁嘅服務態度,收費更加唔合理9個人,坐左唔夠一個半鐘,就趕人走,唔係叫得野食少,又錯單,根本無order嘅,又攞嚟
2022-06-28 812 瀏覽
朋友生日想食呢間所以就一早book咗6:30呢堆前菜 最啱我食嘅係魚板 (我覺得泡菜都係喜來稀肉啱我口味😝)去到都好多嘢食 咁就叫咗幾樣嘢 其中最令我驚喜嘅係炸魷魚~炸魷魚好好食 新鮮 厚肉😝但係嗰架船 裏面嘅雞就好難食 唔新鮮 調味唔好食 發粉太多 炸粉又多又硬😖生牛肉生嘢就冇食到 兩個朋友清晒所以味道應該都OK水冷麵 正常都OK 石鍋飯都OK ☝🏼我食咗一舊 唔係好啱我食嘢飲方面叫咗個正常嘅凍柚子茶 我覺得嘢飲方面好似好多選擇 但其實唔多😝 唔啱我飲 因為呢度主要係居酒屋係飲酒嘅 我哋都差唔多食晒呢啲嘢 除咗個唔好食嘅炸雞同米腸
朋友生日想食呢間所以就一早book咗6:30

呢堆前菜 最啱我食嘅係魚板

(我覺得泡菜都係喜來稀肉啱我口味😝)

去到都好多嘢食 咁就叫咗幾樣嘢

其中最令我驚喜嘅係炸魷魚~
炸魷魚好好食

我覺得嘢飲方面好似好多選擇 但其實唔多😝
唔啱我飲 因為呢度主要係居酒屋係飲酒嘅

我哋都差唔多食晒呢啲嘢 除咗個唔好食嘅炸雞同米腸

2022-05-28 941 瀏覽
食物唔錯, 環境都可以,可惜服務就差啲,尤其是有個阿姐好似唔想做咁。入座有叫你慢慢等吓先啦,之後就冇理過你,我要搵第二個先帶你入,叫佢加水,又話係冇晒㗎喇,又要叫過第二個人
魚片炒年糕
豬手
炸雞拼魷魚
冰肉
2022-05-12 808 瀏覽
食狎鷗亭食咗咁多年,水準一直OK,但今次真係令人失望。☹️要排隊等位已經預咗,因為last minute想食韓國嘢,就諗呢間。等位期間,人太多入面得2個侍應,非常之忙碌,10分鐘先拎到飛。坐低後,發現地下非常污糟,隻手掂落張枱有油漬,仲有噏味。😫嘢食上得好慢,味道冇之前咁好食,好似越嚟越鹹味。今次試咗醉蟹,都幾入味👍🏻牛仔骨有啲老🥲芝士蛋捲 same as before 炒粉絲 偏鹹😕部隊鍋食材好似少過之前
食狎鷗亭食咗咁多年,水準一直OK,但今次真係令人失望。☹️
坐低後,發現地下非常污糟,隻手掂落張枱有油漬,仲有噏味。😫
嘢食上得好慢,味道冇之前咁好食,好似越嚟越鹹味。
今次試咗醉蟹,都幾入味👍🏻
牛仔骨有啲老🥲
芝士蛋捲 same as before
炒粉絲 偏鹹😕
部隊鍋食材好似少過之前

同朋友farewell,黎到在地韓國人🇰🇷最愛既餐廳。今次平日walk in都好多人,四周圍都聽到韓文,連店員都係韓國叔叔👨🏻👨🏻,但講得一口流利廣東話。前菜兩個人都有六小碟,泡菜正宗🥬,配合返口味比韓國少辣,個人最愛拌菠菜同大豆芽💖//🥢韓式炸醬麵心思思成日想食韓國菜,炸醬麵於我而言我對佢要求好高😎,呢到麵底用左拉麵質地,而黑豆炸醬非常濃郁,但要選擇的話,個人較prefer邪惡感比較重paldo個款即食麵版🍜//🐖菜包蒸豬肉呢道菜係以前韓國exchange每星期都要食既菜之一,呢到蒸豬肉一樣由爐火🔥慢慢熱住保溫,肉質鬆化,完全冇豬臭味,大推🌟🌟//🦀醬油蟹反而係呢間食既蟹有驚喜,蟹膏非常飽滿,但唔習慣食生蝦🦐或蟹可能會覺得有腥味,唔係韓國會少食生冷野感覺冇咩保障,但呢到食完沒事,可一試👍🏻//🍚蟹膏飯加錢可以加呢個飯,店員好有耐心將蟹蓋膏🥚放落熱辣辣既白飯到,有埋切碎既紫蘇葉🍃,啖啖滿足😍😍

//🥢韓式炸醬麵

//🐖菜包蒸豬肉

//🦀醬油蟹

//🍚蟹膏飯
2021-08-09
5 分鐘 (堂食)
  • 醬油蟹
2022-01-18 750 瀏覽
我同朋友們16-09-2021, 1930去的我們是預早book 左位,見餐廳都好多人來店內燈光比較暗+黃燈,影相就有可能要打一打燈先美食物款式好多種,味道很好我們6人叫了6款食物,是大家都食飽的程度
2021-09-16
2022-01-17 603 瀏覽
🥢辣豬腸拼豬肚 (돼지곱창볶음) 超出預期好好食, 太有真韓國既味道😍 我地都食唔停口, 但想食既野太多只好慢慢細味🤣🥢韓式包豬肉 (제육보쌈) 生菜要refill🤣 包生菜夾埋啲配菜大大啖食好滿足, 而且肉質好好唔會難咬🥢辣海鮮湯麵 (짬뽕)짬뽕就普通, 不過我地都一致認為個麵係有炒過再整而唔係加色加味粉上, 有誠意既但未及大家心中既짬뽕ㅋㅋㅋㅋ🍹 Frozen Peach本身我地想叫原個菠蘿酒, 但已完售就試店員推薦既Frozen Peach, 佢係一大瓶可以share,沙冰口感同埋有果肉, 意外地發現好飲😋 最後想提下前菜都好好味, 特別係個蓮藕😋😋😋
🥢辣豬腸拼豬肚 (돼지곱창볶음)

🥢韓式包豬肉 (제육보쌈)

🥢辣海鮮湯麵 (짬뽕)

🍹 Frozen Peach

最後想提下前菜都好好味, 特別係個蓮藕😋😋😋
辣豬腸拼豬肚
韓式包豬肉
辣海鮮湯麵
韓式蒸雞蛋
2021-12-15
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
辣豬腸拼豬肚
韓式包豬肉
餐廳提供好多地道嘅韓國菜式,烤五花肉、蟹油蟹呢啲都有,不過我自己都係鐘意食返炸雞、熱湯呢啲大路嘢🤪 💰薯仔湯 $328聽到呢個價錢飲薯仔湯,一定覺得好唔抵☺️ 但如果人多嘅話我建議必點,因為真係好好飲,係味道比較濃嘅湯🥔 湯嘅份量多,入面有薯仔、菜、蔥、肉,有火爐熱住,仲可以任添湯,冬天飲真係暖笠笠♨️💰蒜炸雞 $188意想唔到嘅味道,個人係幾鐘意嘅🤍 睇食物圖以為就咁加咗啲蒜粉,但竟然有汁,充滿韓式風味😆 要讚嘅係個醬唔會好咸,不過炸粉就多咗少少啦,雞肉肉質正常,都可以一試!🙅🏻‍♀️另外比較唔推介佢嘅芝士蛋卷同埋海鮮煎餅,前者雞蛋唔滑而且唔抵食,後者煎餅粉太多!不過整體嚟講都唔錯嘅,如果大家都想試,記得叫埋佢哋嘅特式酒精飲品,我哋叫咗有酒精成份嘅益力多沙冰,勁Match😆📍狎鷗亭居酒屋🔍地址︰尖沙咀諾士佛臺9號冠福中心1樓

💰薯仔湯 $328

💰蒜炸雞 $188

📍狎鷗亭居酒屋
🔍地址︰尖沙咀諾士佛臺9號冠福中心1樓
2021-11-11 627 瀏覽
大部份店員都係韓國人店裏面氣氛熱鬧叫咗個牛骨湯、豬手同埋韓式炒年糕牛骨湯相當濃郁😍😍調味清淡,鹽係另上,牛骨味道真材實料😋而且有好多牛筋,食耐左會有少少膩豬手係偏有咬口,食落都幾滿足🍖年糕表現就正常,味道偏辣🌶
大部份店員都係韓國人
店裏面氣氛熱鬧

叫咗個牛骨湯、豬手同埋韓式炒年糕
豬手係偏有咬口,食落都幾滿足🍖
年糕表現就正常,味道偏辣🌶
2021-10-03 911 瀏覽
🇰🇷🇰🇷🇰🇷✅氣氛一流,韓國人侍應,地方闊落企理,開到12點好岩happy friday✅八爪魚🐙炸雞🍗同芝士部隊鍋都唔錯,份量算多💰💰價錢偏貴建議多啲人share食.📌 狎鷗亭居酒屋 (尖沙咀)#尖沙咀美食 諾士佛臺9號冠福中心1樓-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #韓國菜
🇰🇷🇰🇷🇰🇷

✅八爪魚🐙炸雞🍗同芝士部隊鍋都唔錯,份量算多

💰💰價錢偏貴建議多啲人share食
📌 狎鷗亭居酒屋 (尖沙咀)
#尖沙咀美食 諾士佛臺9號冠福中心1樓