招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
2020-11-09 3787 瀏覽
💛 #尖沙咀 #牧羊少年牧羊少年咖啡酒館而家越開越多間嚕😚 好耐之前就分別喺葵芳同尖沙咀食過, 兩次都覺得食物同環境都唔錯, 今次就同 @shellyoueat @hkdpunishment 去完愉景灣玩, 之後搭船返尖沙咀K11食嘢😋🍣🍕 日式大阪燒風味煙三文魚薄餅 ($128)呢個大阪燒薄餅好足料~ 佢係薄批黎, 批邊脆脆哋😍, 連平時唔食批邊嘅我都食清光~ 有日式大阪燒味道, 而且仲有好多三文魚, 超滿足🥳, 不過三文魚就偏醎少少, 如果淡返少少就perfect啦🤤🍎🥧 法式蘋果撻 配 雲呢拿雪糕 ($78)見到超多一片片嘅蘋果堆砌滿全個撻, 加上幼滑嘅雪呢拿雪糕好香甜😋~ 整蘋果撻需要嘅工序真係好多, 而且整得咁靚真係好有心思好窩心🥰🍨🧇 京都春日 (草莓窩夫 配 雲呢拿雪糕) ($108)窩夫即叫即整, 曖冚冚又脆脆哋好正~ 配上草莓味果醬同士多啤梨粒, 好sweet😚~ 熱嘅窩夫配凍嘅雲呢嗱雪糕搽埋一齊食好開心, 一次過食到多種滋味😌🍺☕ 哈利奶油啤酒咖啡 ($78)🍵☕ 冰伯爵茶咖啡 ($68)@hkdpunishment 叫嘅啤酒咖啡好得意, 佢話咖啡同啤酒味都濃, 感
💛 #尖沙咀 #牧羊少年

日式大阪燒風味煙三文魚薄餅

🍣🍕 日式大阪燒風味煙三文魚薄餅 ($128)

法式蘋果撻 配 雲呢拿雪糕

🍎🥧 法式蘋果撻 配 雲呢拿雪糕 ($78)

京都春日 (草莓窩夫 配 雲呢拿雪糕)

🍨🧇 京都春日 (草莓窩夫 配 雲呢拿雪糕) ($108)

哈利奶油啤酒咖啡
冰伯爵茶咖啡

🍺☕ 哈利奶油啤酒咖啡 ($78)
🍵☕ 冰伯爵茶咖啡 ($68)
@hkdpunishment 叫嘅啤酒咖啡好得意, 佢話咖啡同啤酒味都濃, 感覺好有趣😝~ 我就叫咗冰伯爵茶咖啡, 覺得茶味比較淡, 有少少茶香, 咖啡味比較重, 不過佢嘅外表就好靚好吸睛😎 @shellyoueat 就飲咗熱嘅茶 (冇影相🤣)
2020-11-08
10 分鐘 (堂食)
哈利奶油啤酒咖啡
冰伯爵茶咖啡
  • 京都春日
2020-11-07 357 瀏覽
未去之前,完全未諗過係一出地鐵站就到。去到,行過左都唔知,佢係完美融入係個商場內。坐低係高枱,可以睇住barista 沖咖啡,一路等美食,係另一種享受。叫左lunch set, 餐湯係甘荀湯,本身好冇期望,因為自己唔鍾意carrot,但佢有淡淡既薑味,仲有小小蘿蔔蓉,不錯。主菜叫左青醬蘆筍雞肉意粉, 一上菜已經聞到好香,仲要兩條粗壯露荀,青醬又足料,條條意粉都掛滿,好好食,食到一條不剩! 餐飲order 左Americano, espresso 底咖啡夠香,帶微酸!

2020-11-03 461 瀏覽
每次經過 牧羊少年咖啡館 都好多人所以想試好耐🙈今日終於試到,但竟然係咁….☕飲品👇🏻[哈里奶油啤酒咖啡]🍺啤酒味好勁,飲落味道較甜,咖啡味淡愛酒之人稱幾得意,不過唔會再飲🤣[冰伯爵茶咖啡]跟本就係伯爵奶茶😂感覺唔到有咖啡味[奶泡咖啡]超級失望!💣咖啡味極淡,奶泡唔厚,飲落好似水😭[牛奶可可朱古力]幾香濃朱古力🍫奶味多,還好👌🏻.🍨甜品👇🏻[意式本地烘焙咖啡雪糕]呢個咖啡味竟然比我杯 #cappuccino 香濃😂有番啲咖啡味,另外響面加咗cream都幾滑[卡魯哇咖啡酒提拉米蘇]🤤個樣好靚,味道正常我嫌酒味唔夠香,朋友就覺得個cream唔夠滑🤣...不過環境幾好,店員好nice但如果我想飲咖啡,我唔會揀呢間😂sor.#牧羊少年咖啡館 #狼來了#沒有羊奶 #原來係想客人好似牧羊少年咁輕鬆#我笑咗 #係咪真架
每次經過 牧羊少年咖啡館 都好多人
所以想試好耐🙈今日終於試到,但竟然係咁…
☕飲品👇🏻
[哈里奶油啤酒咖啡]
🍺啤酒味好勁,飲落味道較甜,咖啡味淡
愛酒之人稱幾得意,不過唔會再飲🤣
[冰伯爵茶咖啡]
跟本就係伯爵奶茶😂感覺唔到有咖啡味
[奶泡咖啡]
超級失望!💣
咖啡味極淡,奶泡唔厚,飲落好似水😭
[牛奶可可朱古力]
幾香濃朱古力🍫奶味多,還好👌🏻
🍨甜品👇🏻
[意式本地烘焙咖啡雪糕]
呢個咖啡味竟然比我杯 #cappuccino 香濃😂
有番啲咖啡味,另外響面加咗cream都幾滑
[卡魯哇咖啡酒提拉米蘇]
🤤個樣好靚,味道正常
我嫌酒味唔夠香,朋友就覺得個cream唔夠滑🤣
不過環境幾好,店員好nice
但如果我想飲咖啡,我唔會揀呢間😂sor
#牧羊少年咖啡館 #狼來了
#沒有羊奶 #原來係想客人好似牧羊少年咁輕鬆
#我笑咗 #係咪真架
2020-11-01 532 瀏覽
Happy Friday同友人係尖沙咀食完飯想食飯後甜品經過k11諗起喱間cafe見到有甜品食😻不過我地都好晏入去已經係last order時間🙈所以入到去就即刻叫野食[心太軟朱古力流心蛋糕🍫🍰 配朱古力雪糕]哇🤩好想講心太軟整得好好食仲係熱熱地咁又流心真心正一啖食落去濃濃嘅朱古力味超有幸福感配上朱古力雪糕都好唔錯雪糕有啲朱古力係入面Mix埋一齊好夾真係好推介大家係度食甜品可選心太軟🤣😻[法式蘋果撻配雲呢拿雪糕]蘋果撻都整得唔錯係好多蘋果味🤣🤣🤣不過本人鐘意更加鬆脆感如果焗得再耐啲可能會更加好食上面仲有雲呢拿雪糕Tim總括嚟講呢間野嘅甜品都唔錯嘅
Happy Friday同友人係尖沙咀食完飯想食飯後甜品

總括嚟講呢間野嘅甜品都唔錯嘅

心太軟朱古力流心蛋糕配朱古力雪糕
法式蘋果撻配雲呢拿雪糕
  • 心太軟朱古力流心蛋糕 配朱古力雪糕
一間集合了文化、藝術、音樂的旅行主題餐廳很久以前去過太子分店,當然不少得尖沙咀K11內充滿文青氣息的這一家。特別喜歡蜂蜜千層蛋糕,質感厚實每層夾雜著香濃的蜂蜜,令人回味。飲品方面有很多款式,推介Rose Coco Chocolate 和 蘋果蜜桃鮮打紅茶!
一間集合了文化、藝術、音樂的旅行主題餐廳
2020-10-17 1219 瀏覽
放咗工同同事即興walk in 🏃🏻‍♀️🏃🏻好彩仲有位,不過就冇晒正常枱,得返高櫈枱,我諗餐廳有一半都係高櫈因為疫情關係,枱同枱中間嘅距離闊落咗好多,中間又用咗啲透明簾分隔,餐廳感覺上闊落咗好多,好似好有文青feel咁,又坐得舒服咗。🌝每份午餐都送餐湯同埋嘢飲,餐湯係每日唔同款嘅,今日送咗煙肉椰菜湯,個味都幾特別,啲椰菜煲到溶晒,好香🙂素食早午餐正常size,如果男仔食可能會有啲唔夠飽。不過勝在個蛋好好食,上邊啲黑松露連埋個包一齊食好正啲薯角又係新鮮即炸嘅,好香好脆
放咗工同同事即興walk in 🏃🏻‍♀️🏃🏻

啲薯角又係新鮮即炸嘅,好香好脆
素食早午餐
2020-10-15
素食早午餐
2020-10-14 656 瀏覽
以前經常到位於葵青劇院的牧羊少年,是因為該店位置相對遠一點,比較清靜。 位於K11 的牧羊,雖然是下午3 點,但人龍依然極多。⁣食物方面,想介紹的不是圖一的All day breakfast,而是他們的花生朱古力奶昔🤪。雖然是月巴邪惡之選,但他沒有帶給我期待的滿足感。⁣我發現香港沒有幾間優秀的奶昔店,如果有的話,麻煩inbox 我😍😍😍我一定會為大家食份試飲報告。⁣📍@thealchemistcafehk ❤️花生朱古力奶昔⁣

📍@thealchemistcafehk
❤️花生朱古力奶昔

2020-09-16 1664 瀏覽
👍💛⭐️ 牧羊少年咖啡館 (K11購物藝術館) (尖沙咀)⭐️💛👍今日落雨濕濕,去到尖沙咀出地鐵,唔使溚雨,就搵到一間黃色嘅餐廳食晚飯啦!🥰💛⭐️ 明太子鮮蝦意大利粉($108)⭐️意粉比較粗身同淋身,食落去口感一般,粉粉地甘😂有啲似用水煮完再溝明太子醬。明太子醬個味本身都ok,鮮蝦都新鮮,用鹽帶出左鮮蝦嘅味道。⭐️ 法式蘋果撻 配 雲呢拿雪糕($78)⭐️甜品上枱都已經覺得好吸睛😍,層層蘋果加埋好香牛油味酥皮焗成嘅蘋果撻,加上雲呢拿雪糕放落口,覺得好正。⭐️ 抹茶可可朱古力($48)⭐️杯野飲靚呀,朱古力味好濃,有淡淡嘅抹茶味,整體來講係好飲㗎!🕋環境指數:7.5/10裝修幾靚,店舖內坐嘅位置比較逼😋美味指數:7.5/10甜品同野飲係幾好味,咸點要再加把勁🔥👩🏻‍🌾服務指數:7/10🤑抵食指數:7.5/10 喺K11來講都叫做OK啦💁🏻‍♀️🙋🏻‍♀️推介指數:7.5/10 甜品同埋嘢飲都覺得好味,大家可以去試吓📍地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖——港人當自煮——

⭐️ 明太子鮮蝦意大利粉($108)⭐️

⭐️ 法式蘋果撻 配 雲呢拿雪糕($78)⭐️

⭐️ 抹茶可可朱古力($48)⭐️

🕋環境指數:7.5/10
裝修幾靚,店舖內坐嘅位置比較逼

😋美味指數:7.5/10
甜品同野飲係幾好味,咸點要再加把勁🔥

👩🏻‍🌾服務指數:7/10

🤑抵食指數:7.5/10
喺K11來講都叫做OK啦💁🏻‍♀️

🙋🏻‍♀️推介指數:7.5/10
甜品同埋嘢飲都覺得好味,大家可以去試吓

📍地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖

——港人當自煮——
2020-09-13 1176 瀏覽
星期六放學後路經K11,順道幫襯買外賣晚餐,海鮮千島pizza、白汁蜆肉意粉、黑松露薯角,意粉彈牙,白汁分量適中,薯角炸得剛好,再配鮮味的黑松露,減低炸薯角的油膩感及熱氣度,不俗。只是,Pizza有點失望。Pizza底硬,有點像餅乾底,雖然已經用了千島汁,但欠juicy,鮮魚與蝦冇鮮味,不太惹味,普通。
2020-09-11 1041 瀏覽
多年前曾到深水埗的牧羊少年吃飯,這次來到尖沙咀見到牧羊少年,感覺是型格升級版!整個感覺變得華麗了,門口仍然有旅行元素,有旅遊書、明信片,還有漂書呢!就連餐具也升級變美了!而且疫情期間會有信封給你放口罩,很貼心。另一樣覺得店家比較貼心的是有素食的餐點。這次我剛好點了素食餐,黑松露醬雜菌意大利粉$88,較驚喜的是多芝士!黑松露則是正常份量,意粉偏向彈牙,吃到最後仍然每口都有芝士。芝士控應該會很滿足!友人點了黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉$98,我嚐了幾口煙鴨胸,感覺香口不油膩,味道還不錯。是拉差醬雞中翼$68,會點雞翼某程度上都是因為名字很特別。雞翼剛到的時候,非常非常燙,入口超級香脆。如果不沾上醬汁,雞本身沒太多味道,醬汁味道辣得有點像巴辣香雞翼的香辣味,感覺像是沙律醬加了辣。飲品我選擇了穩陣派~抹茶可可朱古力$44,抹茶味道不太濃,整體而言是微微清香版朱古力。友人點了玫瑰可可朱古力$44,玫瑰味道很香,跟朱古力味道非常合得來。下次來會再點的!
玫瑰可可朱古力,抹茶可可朱古力
黑松露醬雜菌意大利粉
黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉
是拉差醬雞中翼
抹茶可可朱古力
玫瑰可可朱古力
2020-09-05
5 分鐘 (堂食)
玫瑰可可朱古力,抹茶可可朱古力
黑松露醬雜菌意大利粉
黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉
抹茶可可朱古力
玫瑰可可朱古力
2020-09-10 599 瀏覽
好多年前已經成日食牧羊少年好鍾意佢飄書嘅概念 幾年前我仲拎過書去換咖啡券添!今次黎到K11 Art Mall食lunch 回味一下估唔到食物水準仲keep到而且全線分店仲有keep住翻新 愈來愈靚👍🏻Lunch set包餐湯、主食同飲品今日係南瓜湯 略嫌淡口咗小小 主食叫咗我至愛嘅明太子大蝦意粉意粉彈牙 明太子完美地掛係每條意粉上面味道好Rich👍🏻👍🏻👍🏻飲品叫咗冰果茶 不過唔記得影相😅少甜非常好飲👍🏻👍🏻
好多年前已經成日食牧羊少年
好鍾意佢飄書嘅概念 幾年前我仲拎過書去換咖啡券添!

今次黎到K11 Art Mall食lunch 回味一下
估唔到食物水準仲keep到
而且全線分店仲有keep住翻新 愈來愈靚👍🏻

Lunch set包餐湯、主食同飲品
今日係南瓜湯 略嫌淡口咗小小

主食叫咗我至愛嘅明太子大蝦意粉
意粉彈牙 明太子完美地掛係每條意粉上面
味道好Rich👍🏻👍🏻👍🏻

飲品叫咗冰果茶 不過唔記得影相😅
少甜非常好飲👍🏻👍🏻
呢日老公早收工,諗住食個早晚餐,早d食費事咁夜返屋企,諗唔到食咩,沿路經過牧羊少年,之前都有喺太子店食過,覺得ok,今晚就再encore啦!我地大概下午5:15分黎到,仲有提供午餐餐牌到5:30,所以我地就叫左2個lunch set,再加2款小食(一個菜,一個雞翼)午餐應該包左沙律/餐湯二選一,不過侍應話餐湯賣哂,所以就無得揀喇另外包左餐飲,都幾大杯;第一碟上嘅係小食,湯浸西蘭花加錢嘅優惠小食黎講,佢都算幾大份下湯夠熱同濃,浸得西蘭花幾淋👍🏻加上木魚碎,賣相靚是拉差醬雞翼一開始心急無試過原味就點醬食個醬好辣,唔係講笑,真係有d標眼水所以第二隻我都係食返原味算😂夠香脆 原味都好好食👍🏻青醬蘆筍烤雞意粉意粉炒得幾乾身,意粉軟硬程度適中,控制得幾好👍🏻All day breakfast 咩都有d,夠豐富,食到最後一條腸已經飽左食唔落,另外欣賞佢有配埋甜甜的鮮果西米露女士都係對甜食招架不住.總結,其實食物非常之好,無咩唔滿意、反而服務真係大大扣分,其實大多數店員都好好嘅,但咁岩次次幫我地收野果位侍應就勁心急;我地先岩岩叉起舊菜放落口,個碗就被收起左,最後一碟all day breakfast

另外包左餐飲,都幾大杯;
第一碟上嘅係小食,湯浸西蘭花
加錢嘅優惠小食黎講,佢都算幾大份下
湯夠熱同濃,浸得西蘭花幾淋👍🏻
加上木魚碎,賣相靚

是拉差醬雞翼
一開始心急無試過原味就點醬食
個醬好辣,唔係講笑,真係有d標眼水
所以第二隻我都係食返原味算😂
夠香脆 原味都好好食👍🏻

青醬蘆筍烤雞意粉
意粉炒得幾乾身,意粉軟硬程度適中,控制得幾好👍🏻

All day breakfast
咩都有d,夠豐富,食到最後一條腸已經飽左食唔落,
另外欣賞佢有配埋甜甜的鮮果西米露
女士都係對甜食招架不住
總結,其實食物非常之好,無咩唔滿意、反而服務真係大大扣分,其實大多數店員都好好嘅,但咁岩次次幫我地收野果位侍應就勁心急;我地先岩岩叉起舊菜放落口,個碗就被收起左,最後一碟all day breakfast 先過份,最後一啖放落口,口仲𡁻緊,我地想放低埋叉羹,都未黎得切放低又收起左😑
其實佢見住我地想放低架喎,但係都要收;
其實講多句問一聲唔係好難啫
而且我地食飯嘅時間仲係非繁忙時間,餐廳又仲有吉位,又未有人等位,真係唔知個侍應急d咩😓
2020-09-03
  • 香草青醬雞肉蘆筍意大利粉
2020-09-03 471 瀏覽
入到去發現枱與枱之間距離好近,兩張二人枱拍埋一齊,中間裝膠板,但相距肯定無1.5米,不過好耐無食,一心想支持下呢間餐廳,就諗住快快脆食完走。餐湯,冇聽錯係椰菜花湯,非常淡,無乜味,似飲緊滾水,有薯仔泥feel。明太子鮮蝦意大利粉|$108印象中牧羊少年嘅意粉好好食,係al dente,但係今次大失水準,意粉煮耐左,好腍。蝦肉質地一般,不爽口。可幸係明太子醬加埋魚子味道唔錯。Flat White(跟餐+$12)唔知係咪lunch time多外賣,影響食物質素,總括來講無論食物或環境都令人失望。

明太子鮮蝦意大利粉

明太子鮮蝦意大利粉|$108

Flat White(跟餐+$12)

5 分鐘 (堂食)
2020-08-19 628 瀏覽
啤酒咖啡• 飲落幾有驚喜,甜度適中,啤酒味都好突出明太子鮮蝦意粉 • 一上檯就香氣撲鼻,味道豐富,鹹鹹香香,明太子份量好足,加上大蝦新鮮彈牙,口感十足士多啤利窩夫• 份量好足,兩個人食一個都夠,賣相好吸引,食落一啲都冇失望,士多啤梨好甜,加埋外脆內軟嘅窩夫,非常滿足
啤酒咖啡
• 飲落幾有驚喜,甜度適中,啤酒味都好突出

明太子鮮蝦意粉

士多啤利窩夫
2020-05-14
10 分鐘 (堂食)
  • 明太子鮮蝦意大利粉
2020-08-17 587 瀏覽
今日下就同男朋友去咗呢到食下午茶,其實食物都幾好食,唔錯嘅真心。但係令我好嬲好嬲嘅係呢間餐廳完全唔根據政府規定,無1.5米嘅距離,仲要仲要安排另一個人搭檯,坐係我隔離 ,變咗一張檯3個人(餐廳係將兩張枱黐埋一齊咁放)。仲同我辯駁話其實係兩張檯,我問:下 但你地拍咗做一張枱,咁都得?咁你地1.5米去咗邊? 餐廳就立即反駁唔到,總括係成個餐廳都坐得好逼好多人,無做到維持一半人數,所以就算食物好食,我都完全唔建議大家去,特別係疫情下,完全罔顧食客嘅安全。垃圾

2020-08-17