2023-04-28 373 瀏覽
第一次光顧牧羊少年係太子呢間店。我十分喜歡這裡的環境,令人很舒服,很放鬆。店內更有不少旅遊書,真係好正!餐廳佈置看得出老闆的用心,很適合三五朋友聚餐聊天或是情侶約會,繁忙用餐時段建議先訂位,服務親切不趕人。

2023-04-27 336 瀏覽
✨千島香芒牛油果雞肉薄餅Pizza份量一啲都唔細😲估唔到芒果+牛油果配千島醬都好夾👍 薄批都唔錯,唔會食到好滯😋​✨English brunch英式早午餐好豐富 仲好健康😍有意大利黑松露炒蛋,黑松露豬肉腸,挪威煙三文魚,法國核桃杏脯包,Granola希臘乳酪,法邊豆,雜菌,蕃茄🩷👍​✨蒜蓉牛油炒孢子甘藍佐泰國露荀份量好多都幾抵食🥰 有小小蒜蓉香,味道清淡😋好健康😄​✨自家製薄荷Lemonade好清新嘅感覺☘️容易入口唔太酸,甜度適中👍​✨伯爵茶咖啡淡淡的伯爵茶味,甜度適中👍​窗邊位感覺衛生情況麻麻,好多烏蠅飛來飛去搞到周身痕🥴店員見到都無視😵‍💫​味道👅👅👅抵食🤑🤑🤑環璄⭐️⭐️服務👍🏻👍🏻番兜🍉🍉(最高分x5)​
✨千島香芒牛油果雞肉薄餅

✨English brunch

✨蒜蓉牛油炒孢子甘藍佐泰國露荀
份量好多都幾抵食🥰 有小小蒜蓉香,味道清淡😋好健康😄

✨自家製薄荷Lemonade
好清新嘅感覺☘️容易入口唔太酸,甜度適中👍

✨伯爵茶咖啡
淡淡的伯爵茶味,甜度適中👍

窗邊位感覺衛生情況麻麻,好多烏蠅飛來飛去
搞到周身痕🥴店員見到都無視😵‍💫

味道👅👅👅
抵食🤑🤑🤑
環璄⭐️⭐️
服務👍🏻👍🏻
番兜🍉🍉
(最高分x5)
2023-04-20 262 瀏覽
每次食都依然keep住水準,都係覺得好好味!叫左個日本大阪燒風味煙三文魚Pizza,朋友本新都唔食pizza,都食到讚不絕口,沙律菜就叫左紅石榴大蝦菲達芝士沙律 配 紅莓油醋汁 牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬都,意粉就叫左蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉及龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉,味道一樣咁好味😋讚!
2023-04-15
外賣自取
2023-04-08 393 瀏覽
昨天與兩位朋友去幫襯呢一間餐廳,朋友先到侍應畀咗一張近廚房廁所嘅枱我們,我問朋友點解會畀這張枱,朋友話侍應講其他枱只能夠畀四個人坐,或兩人坐我哋三個人只能夠畀一張枱,我還觀整間餐廳入座率不夠四成,餐廳大把位,我向其他侍應強烈反應,佢竟然可以轉另一張四人枱給我們,這代表人善畀人欺。食物方面比較油膩細份,價格不合理,尚算味道不錯,飲品差,環境可以。
2023-03-14 350 瀏覽
店內環境舒適,適合一班朋友或拍拖去,今日去食下午茶,意大利粉好食,大蝦都出色,加點了一個雞翼小食也很好食,飲品方面,我點了水果茶,味道好飲,但記得不要走冰,朋友點了覺得有點苦
2023-03-09
2023-01-22 996 瀏覽
約sisters食飯,諗起以前去過呢間cafe,環境清靜,最啱傾計。今次嚟到,先發現原來裝修過,原先嘅打卡擺設收埋晒🥲座位數目少咗,相對可以坐得舒服啲👍🏻客人用QR code落單,餐牌可能間中就換吓,所以有啲openrice嘅推介都冇咗😂唔緊要,新嘅menu都幾吸引😁 黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉🍤🍝未食已經聞到好香嘅鹹蛋味,食落好濃味,加入忌廉好creamy,鳳尾蝦大隻脆口😋小食拼盤 (香腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、蕃薯條)兩種香腸都好食,等別要讚下個番薯條,炸得好香脆,好紮實,可以encore一個炸蕃薯條😂千島醬海鮮薄餅🍕千島醬嘅pizza真係冇得輸,而且焗得啱啱好,唔會過火,邊邊嘅薄餅皮外脆內煙靭👍🏻日落巴黎 (香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕)🧇嚟到牧羊少年一定要食嘅就係窩夫甜品,十分大份,有四件窩夫。今次揀咗香蕉配朱古力醬,加埋朱古力味雪糕,啱啱焗起嘅窩夫沾上雪糕。最欣賞佢個窩夫唔會太甜,加埋朱古力醬就啱啱好👍🏻

黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉🍤🍝

小食拼盤 (香腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、蕃薯條)

千島醬海鮮薄餅🍕

日落巴黎
  • 千島海鮮pizza
  • 炸蕃薯條
2023-01-10 637 瀏覽
牧羊少年平時排隊排到出哂名,難得今日去開附近,又訂到位,點都要食一次啦。地點唔算就腳,都幾難搵tim,不過環境就唔錯,人唔多,侍應都唔會將所有客人迫埋一齊坐,所以好鬆動,坐得舒舒服服。餐牌就唔算多選擇,意粉、羊、燒雞同沙律,反而甜品同drink list選擇較多。🐥牛油果香芒烤雞沙律🐥$118沙律好夠份量,牛油果有成半個,唔會太熟口感唔錯,芒果都有成半個,酸甜適中好開胃,小蕃茄同沙律菜都好新鮮,雞扒都有雪味,係略略覺得唔夠彈牙。但芝麻醬另外上好好,可以自己控制份量。🧇京都春日🧇$108(草莓窩夫配雪糕$窩夫有4塊,我地揀左士多啤梨🍓同朱古力雪糕,酸酸甜甜冇咁濟。士多啤梨都夠新鮮,朱古力雪糕好夠凍,朱古力味都好濃,窩夫好脆口,係有少少過火燶左,但都好唔錯,士多啤梨醬分開上,中意又可以自己點👍👍👍👍。評語環境好,服務好👍食物高質!讚讚讚

🐥牛油果香芒烤雞沙律🐥$118

🧇京都春日🧇$108(草莓窩夫配雪糕$

評語
環境好,服務好👍
食物高質!讚讚讚
2023-01-06 472 瀏覽
返工日子午餐時間依度好難搵位,難得放假專登嚟食。點了芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配酸忌廉番薯條,免費跟一杯美式咖啡。雖然餐廳滿座,但等10分鐘左右,食物便已準備好。賣相十分吸引,豐滿的漢堡包夾着厚厚嘅豬扒,金黃色芝士慢慢溶化到豬扒周圍;沙律菜和蕃茄都很爽脆,每啖都有豐富嘅口感。但芝士跟雞扒味道比較淡,反而俾番茄搶了味。更喜歡是番薯條配酸忌廉,剛剛炸起嘅番薯條外脆內軟熱辣辣冇得輸,配上酸忌廉後彌補了漢堡包味道太淡的遺憾。
厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包 配 番薯條
2022-12-14
2022-12-29 426 瀏覽
第一次去多分店餐廳、整體來講算可以,服務態度幾好,食物質數不算太錯,牛粒和雞翼order各兩次,就要讃下、最差咸蛋蝦,蝦無味,可惜!蜆肉都味道一般,飲品味道和顏色都ok ,pizza 夠多cheese
2022-12-28
2022-11-25 572 瀏覽
其實都幫襯過幾次,食物還好環境都舒適既,有個女服務員放低食物既時候,整跌左抬既餐具咩都無講就走左😌😅😅好似伍關佢事咁,又無再比個第二份餐具繼續企返去禁手機。咖啡一般一般細到一啖飲完。伍知因為係跟餐所以細到咁定點,我叫個杯好似係xx瑪奇朵。薯條望落去好似好好食,但食落口一次般唔脆份量還好。因為個日係初一,佢都有素食既食物,如果食素既朋友多個選擇當然種類不太多,價錢就還可以啦 如果你係食環境坐得舒舒服服就一流。
2022-11-24
2022-11-21 1385 瀏覽
去過香港文化博物館間牧羊少年咖啡館幾次覺得食物幾好食今日喺太子附近朋友話太子呢間牧羊少年咖啡館系列第一家店,而且好有文青feel,必須去試吓咁話入到店內朋友話原來佢哋最近裝修咗依家店來比較似有格調嘅西餐廳不過餐牌依然無變臨近聖誕,我哋坐咗張長枱,特別有節日氣氛食物方面,我哋點咗🔸流心蛋卡邦尼長通粉($98)🔸拿破崙蕃茄煙豬腿肉長通粉($98)🔸BBQ青椒手撕豬薄餅($128)🔸小食拼盤($138)🔸黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)日式大阪燒風味煙三文魚薄餅($138)🔸牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉($88)🔸蜜糖芥茉番薯條($68)食物質素不錯,小朋友好鍾意食呢度嘅意粉。我最鍾意食黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉,黃金鹹蛋非常惹味,而且鳳尾蝦好大隻啖啖肉,食得非常滋味。薄餅方面,我就比較鍾意食日式大阪燒風味煙三文魚薄餅,因為醬汁味道比較有特色,不過薄餅微辣,小朋友未必食到。BBQ青椒手撕豬薄餅,用的是千島醬,味道尚可。小食拼盤及及番薯條都整得香脆可口,會追住食。牧羊少年咖啡館 (白楊街) (太子)太子白楊街27-29號嘉安大廈地下1號舖
去過香港文化博物館間牧羊少年咖啡館幾次
覺得食物幾好食
今日喺太子附近
入到店內朋友話原來佢哋最近裝修咗

依家店來比較似有格調嘅西餐廳
不過餐牌依然無變
臨近聖誕,我哋坐咗張長枱,
特別有節日氣氛

食物方面,我哋點咗
🔸流心蛋卡邦尼長通粉($98)

🔸拿破崙蕃茄煙豬腿肉長通粉($98)

🔸BBQ青椒手撕豬薄餅($128)

🔸小食拼盤($138)
🔸黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)
日式大阪燒風味煙三文魚薄餅($138)
🔸牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉($88)

🔸蜜糖芥茉番薯條($68)

小食拼盤及及番薯條都整得香脆可口,會追住食。

牧羊少年咖啡館 (白楊街) (太子)
太子白楊街27-29號嘉安大廈地下1號舖
2022-10-25 565 瀏覽
🐡四圍游,周圍食 - 牧羊少年🐡同朋友慶祝生日,揀咗呢間環境好靚好舒服嘅餐廳。食物同服務都非常出色,係一個好適合朋友聚餐嘅地方!🐟龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉 ($108)🐟香濃嘅龍蝦汁配意粉,加埋煎香咗嘅鳳尾蝦同埋唔同菇類,好夾,好食。🐟牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬 ($118)🐟大大份沙律,勁足料,不論係牛油果、香芒、定烤雞,每一樣食材都好有誠意,份量一D都唔Hea,大讚。🐟日式大阪燒風味煙三文魚Pizza ($138)🐟好好食嘅日式Pizza,大阪燒風味配煙三文魚係絕配,加埋香脆嘅Pizza底,每一啖都係享受。🐟慢煮BBQ醬美國豬仔骨配薯條 ($188)🐟豬仔骨大約有6-7支,因為係慢煮,所以肉質都幼嫩,而且非常入味。薯條炸得好好食。🐟小食拼盤 ($138)🐟正正正!有春卷、雞翼、炸花枝丸、薯條等等,配兩種醬俾你點,勁惹味。呢個價值可以試到咁多款小食都幾抵呢!食物:🐠🐠🐠🐠🐠環境:🐠🐠🐠🐠🐠價錢:🐠🐠🐠🐠服務:🐠🐠🐠🐠🐠Overall:🐠🐠🐠🐠🐠
🐡四圍游,周圍食 - 牧羊少年🐡

同朋友慶祝生日,揀咗呢間環境好靚好舒服嘅餐廳。
食物同服務都非常出色,係一個好適合朋友聚餐嘅地方!

🐟龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉 ($108)🐟

🐟牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬 ($118)🐟

🐟日式大阪燒風味煙三文魚Pizza ($138)🐟

🐟慢煮BBQ醬美國豬仔骨配薯條 ($188)🐟
薯條炸得好好食。

🐟小食拼盤 ($138)🐟

食物:🐠🐠🐠🐠🐠
環境:🐠🐠🐠🐠🐠
價錢:🐠🐠🐠🐠
服務:🐠🐠🐠🐠🐠
Overall:🐠🐠🐠🐠🐠
2022-10-23 392 瀏覽
拍拖歎下午茶 👫 我哋叫左漢堡包 🍔 窩夫🧇 share食,坐呢個門口位好有文青feel !🔸自家製鳳梨 Lemonade 入口酸酸甜甜,適合夏天解暑飲。🔸BBQ醬手撕豬肉菠蘿漢堡包 配 蜜糖芥茉番薯條手撕豬肉份量頗多,中間夾住菠蘿片,咬落去菠蘿汁吱出嚟令成個漢堡包好juicy ,更加好食😋另外再配上甜甜地嘅番薯條,香脆好食!🔸 日落巴黎 姐係香蕉朱古力雪糕窩夫,窩夫有四件咁多,烘到微脆,沾朱古力醬或者忌廉一樣咁滿足!好邪惡嘅下午茶😆

🔸自家製鳳梨 Lemonade
入口酸酸甜甜,適合夏天解暑飲。

🔸BBQ醬手撕豬肉菠蘿漢堡包 配 蜜糖芥茉番薯條

🔸 日落巴黎

2022-07-01
下午茶
2022-10-20 323 瀏覽
小小失望的🍝☕🍝🦑只係得咸味,幾隻🦑都係無乜鮮味,🍝亦無墨魚汁,整體係失望。。。本身去想食露筍意粉,可惜轉左menu, 揀左呢個😪☕又係,好似成杯奶咁😅😪真係要發掘下其他好cafe😮💜●‿●💜🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋:👅👅💵:140午餐🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
小小失望的🍝☕

☕又係,好似成杯奶咁😅😪

真係要發掘下其他好cafe😮

💜●‿●💜
🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋:👅👅
💵:140午餐
🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
2022-09-26 380 瀏覽
牧羊嘅意粉種類唔多,所以對有選擇困難症嘅我黎講好快就揀到想食嘅野🤣🤣🤣值得一讚係佢嘅甜品🍮同熱朱古力🍫,呢兩樣有帶到驚喜俾我,而且甜品嘅擺碟都好靚❤️