2024-10-01
今日同閨蜜去旺角行街,有好多餐廳而家非常創新,行到累就搵間新潮餐廳食野休息下,而家真係有好多元素。諗唔出既都有。我地搵到呢間餐廳係食牛既,定食每人叫一份,每人一個燒烤爐,鐘意幾成熟由自己話事。首先我地選左牛舌&牛五花&牛板腱套餐(牛魔三重盛宴),全牛宴,啲牛燒到7成熟係最好味,入口即溶,牛味十足,配咪飯食簡直係神級享受。牛舌好有口感,,五花腩肥瘦適中,又入口即溶,非常美味。重可選三款醬汁黎點牛食。有成九重口味咁多,緊有一種岩你。套餐重可以加多$58升級手折純蟹粉蟹黃蘭王拌飯,蟹膏撈飯真係好正,一生人一定最少試一次先不枉此生。另一款我地選左M9和牛肉眼&牛肩肉套(和牛自慢系列),呢款牛真係令我大開眼界,非常juicy,非常之新鮮同有牛味。識食既朋友仔一定要試下呢款,一試難忘。最後跟特飲柑橘特飲同咪巨峰特飲,都非常冰凍清涼,岩曬炎熱嘅夏天。