2025-04-29
一個人都可以去食燒肉,邊度有多款一人燒肉套餐。我同朋友就試咗佢哋嘅兩款套餐:牛舌&牛五花&牛板腱套餐同日本A4和牛西冷&牛小排套餐。每一款套餐都附送沙律、味增湯同飯,仲有唔同嘅醬料選擇,食得好滿足。牛舌&牛五花&牛板腱套餐:牛舌肉質嫩滑,煎完香脆。牛五花肥瘦均勻。牛板腱肉質結實,咬落去有嚼勁,配上特製嘅醬料,味道好好。呢個套餐可以自選醬汁,揀了有蘋果燒汁、柚子胡椒汁同檸檬鹽。每款醬料都好惹味,蘋果燒汁甜甜酸酸,柚子胡椒汁帶住一絲辣味,檸檬鹽則清新,配搭牛肉真係好正。另一款套餐係日本A4和牛西冷同牛小排,呢兩款牛肉質素唔錯,食落去好滿足。日本A4和牛西冷肉質細膩,肉汁豐富,入口即溶。牛小排肉質嫩滑,牛味香濃。呢個套餐揀了黑松露燒汁、黑椒鹽醬同蘋果燒汁。黑松露燒汁好香,黑椒鹽醬帶住一絲辣味,蘋果燒汁則甜甜酸酸,配搭和牛同牛小排真係幾夾。