⁂⁎◝#觀塘🇭🇰 工廈和牛漢堡扒小店 值得一試⁎◜⁂.牛霸王呢個名好有霸氣😂聽講佢啲漢堡扒好好食 仲好食過日本過江龍🤔唔知真唔真 一於去試下😗 個人覺得好食又抵食 又唔洗排隊 性價比十分高👍🏻去開觀塘一定要試😆.✧手打和牛漢堡扒丼飯 $𝟏𝟑𝟑呢個漢堡扒飯層次超豐富日本蘭王蛋、少量泡菜、蘿蔔蓉、厚厚一塊漢堡扒好似層層疊咁🤣 賣相好睇食落都好食 和牛扒使用日本宮崎和牛 鮮嫩多汁仲係每日限量 不過當晚星期五8:30pm去都仲有😗重點可以揀多汁多飯!男仔黎食都一定食得飽排唔到中環大排長龍個間 不妨試吓呢間😆.✧自家製橘子厚切吉列雞扒配溫泉蛋飯 $𝟕𝟖呢個厚切雞扒真係好大塊 炸粉唔會厚 啖啖雞肉好嫩口雞扒份量多 又大塊 完全遮蓋住啲白飯🤣仲有一兜蛋黃醬 點雞扒都好好食呢個價錢真係無野可以挑剔☺️..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘙𝘢𝘵𝘪𝘯𝘨: 4/5𝘙𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵: yes*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍牛霸王🗺️觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖..#mytaste_觀塘#mytaste_
⁂⁎◝#觀塘🇭🇰 工廈和牛漢堡扒小店 值得一試⁎◜⁂
牛霸王呢個名好有霸氣😂
聽講佢啲漢堡扒好好食 仲好食過日本過江龍🤔
唔知真唔真 一於去試下😗
個人覺得好食又抵食 又唔洗排隊 性價比十分高👍🏻
去開觀塘一定要試😆
✧手打和牛漢堡扒丼飯 $𝟏𝟑𝟑
呢個漢堡扒飯層次超豐富
日本蘭王蛋、少量泡菜、蘿蔔蓉、厚厚一塊漢堡扒
好似層層疊咁🤣 賣相好睇

🗺️觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
#mytaste_觀塘
#mytaste_日本菜
2025-07-08 210 瀏覽
如果你喺觀塘行街,唔好錯過牛霸王這間日式餐廳,雖然餐廳唔大,但係有特色🔥招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯這道招牌菜,漢堡扒肉質鮮嫩,搭配流心的蘭王蛋,蛋黃流出來時,真係好吸引😀米飯吸收了肉汁和蛋黃的香氣🤤秘製漢堡汁更是為整碗飯增添了層次感🔥照燒雞扒飯另外試咗照燒雞扒飯,雞扒大大塊😍外皮燒得焦香,肉質嫩滑多汁照燒醬鹹甜適中,為整道菜添上了不少風味🔥牛肉薯餅小食叫咗牛肉薯餅,薯餅即叫即炸炸到金黃色,外脆內軟牛肉餡料豐富,味道香濃總結: 👉雖然店鋪小,但漢堡扒飯質素一流,其他菜式也都幾好

🔥招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯
米飯吸收了肉汁和蛋黃的香氣🤤
秘製漢堡汁更是為整碗飯增添了層次感

🔥照燒雞扒飯
另外試咗照燒雞扒飯,雞扒大大塊😍
外皮燒得焦香,肉質嫩滑多汁
照燒醬鹹甜適中,為整道菜添上了不少風味

🔥牛肉薯餅
小食叫咗牛肉薯餅,薯餅即叫即炸
炸到金黃色,外脆內軟
牛肉餡料豐富,味道香濃

總結:
👉雖然店鋪小,但漢堡扒飯質素一流,其他菜式也都幾好
2025-07-04 249 瀏覽
😱呢間餐廳咁大膽竟然免費派和牛漢堡扒蘭王蛋丼⁉️食呢餐飯不停聽到響鐘聲🔔因為只要同場一有人中獎,店員就會敲鐘🥳只要叫「手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯 $128」或者「手打芝士安格斯漢堡扒蘭王蛋飯 $118」,食到見到碗底,就會發現驚喜等緊你🤩終極大獎係成碗飯免費🆓而我地當晚都見到好多人中咗半價、免費小食等等嘅優惠👏🏻中獎率都幾高😝而且咁玩法好有氣氛!有刺激感!我哋食嘅係手打和牛漢堡扒,肉質好軟嫩鬆化👍🏻呢度嘅漢堡扒飯仲會附送埋酸瓜或者泡菜,夾埋酸瓜一齊食會有錯覺以為自己食緊Burger🤣除咗丼飯,呢度都有壽喜燒牛肉鍋🍲甜品仲有牛角包waffle🥐🧇口感好Q彈煙韌!推薦大家嚟測吓運氣😏
😱呢間餐廳咁大膽竟然免費派和牛漢堡扒蘭王蛋丼⁉️

試食活動
觀塘工廈隱世美食,牛霸王絕對係食肉獸天堂!佢哋嘅 「招牌手打和牛漢堡蘭皇蛋飯」 真係誇張到冇朋友~ 成塊 厚過iPhone嘅和牛漢堡 手打製作,咬落去「啖啖肉汁爆出嚟」!澳洲和牛混日本和牛,油脂香到癲,煎到外脆內軟,仲要冇筋唔黐牙,牛魔王一試中伏!最犯規係上面嗰隻 日本蘭皇太陽蛋,一篤穿蛋黃即刻「火山爆發」,流心蛋漿撈埋秘製燒汁,同珍珠飯撈勻食... 哇!啖啖飯吸滿牛油香+蛋香+醬油甜,邪惡到想直接舔碗!仲要讚佢哋 份量夠霸氣!女仔可能食唔晒,男仔就啱啱好大滿足。跟餐送罐裝汽水/熱飲,呢個質素真心抵到笑~ 記得 升級 邪惡三重奏:芝士+煙肉+炒洋蔥,罪惡感爆燈但食完爽到笑! 午市12點半前到免排隊 轉和牛漢堡扒(肉汁更澎湃) 蛋控必選「太陽蛋」版本(相機食先一流)呢個飯係「視覺+味覺雙重暴擊」!流心蛋漿撈飯已經贏晒,再加Juicy和牛漢堡,食完成個人充滿幸福感~ 觀塘打工仔Lunch衝啊!

午市12點半前到免排隊
轉和牛漢堡扒(肉汁更澎湃)
蛋控必選「太陽蛋」版本(相機食先一流)
2025-06-04
今日嚟到觀塘「牛霸王」食晚餐,果然觀塘真係隱世美食嘅集中地🤫招牌菜「手打和牛漢堡丼飯」,全面升級用日本宮崎和牛,肉質軟嫩多汁,牛味濃郁,配上秘製漢堡汁,鹹甜適中,再加埋爽脆嘅日式泡菜,口感同味道層次豐富,絕對係必試之選! 「日式厚切叉燒配溫泉蛋飯」亦相當出色,叉燒厚切得嚟脂肪分布比例啱啱好,外層微焦,內裡嫩滑,蘸上燒汁同流心溫泉蛋,撈飯一流,每一啖都充滿滿足感。 「雞皮餃子」好有驚喜,外皮用雞皮代替傳統餃子皮,外皮好薄又炸得香脆,內餡多汁,如果有醬汁蘸就更好,不過都值得一試!

• 手打和牛漢堡扒丼飯
  • 雞皮餃子
2025-06-24 278 瀏覽
放工去咗觀塘成業大廈牛霸王食個飯。睇吓menu 食咩先餐廳主打和牛漢堡丼飯、其他還有雞扒、豚肉、叉燒豬扒多款特式丼飯。健康沙律主食料理可以以優惠價追加特色小食、沙律同飲品。日式胡麻沙律清新爽口日式牛肉薯餅外脆牛肉味香濃招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯(每日限量)秘製漢堡汁加配咗鮮甜蟹肉蟹膏手打和牛漢堡肉質好柔軟、勁juicy 入口油脂香撈埋隻蘭王蛋食口感嫩滑多汁。甜蟹肉蟹膏香濃鮮甜蟹味、滑膩。記住食哂啲飯碗底有驚喜!我就中咗一杯飲品,下次嚟可以用。炸日本菜肉餃子餃子外皮煎到金黃色食落酥脆咬落卜卜聲外脆內嫩多汁。白桃烏龍

放工去咗觀塘成業大廈牛霸王食個飯。

睇吓menu 食咩先

健康沙律主食料理
可以以優惠價追加特色小食、沙律同飲品。

日式胡麻沙律
清新爽口
日式牛肉薯餅
外脆牛肉味香濃

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯(每日限量)
秘製漢堡汁
加配咗鮮甜蟹肉蟹膏

手打和牛漢堡肉質好柔軟、
勁juicy 入口油脂香
撈埋隻蘭王蛋食口感嫩滑多汁。
甜蟹肉蟹膏香濃鮮甜蟹味、滑膩。

記住食哂啲飯碗底有驚喜!
我就中咗一杯飲品,下次嚟可以用。

炸日本菜肉餃子
餃子外皮煎到金黃色
食落酥脆咬落卜卜聲
外脆內嫩多汁。

白桃烏龍
2025-06-22 277 瀏覽
人手不足 係門口等緊入去冇人理 又熱又焗食物質素 中規中矩 個人覺得吾抵食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)好廉價嘅感覺 屋企都整到 漢堡扒毫無驚喜 牛肉份量少質量差 呢個價錢 擺位毫無驚喜 熱潮廣告效果做得好足犀利 失望
人手不足 係門口等緊入去冇人理 又熱又焗
食物質素 中規中矩 個人覺得吾抵食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
好廉價嘅感覺 屋企都整到
漢堡扒毫無驚喜 牛肉份量少質量差
呢個價錢 擺位毫無驚喜
熱潮廣告效果做得好足犀利 失望
2025-06-19 331 瀏覽
午飯時段,同事話一直想嚟呢度。好似都講咗好耐,皆因午飯只有一小時,又唔知會唔會好 full,今日難得有機會試到嘞!諗住呢類型小店人手緊張,應該唔會有閒情介紹餐牌。竟然 😮(當刻堂食有兩三枱)唔,睇得出擺盤出餐有心機嘅!但係白飯同啲汁浸住,我就唔太欣賞 🤷‍♂️。同事就食得好開心,我就 😛(其實我本身唔太吃漢堡扒 😂),只係搭單見大家食就跟埋去,咁呢度係食漢堡扒嘛 😅。如果揀和風牛肉飯,目測同 sukixx,桔嘢加咁,所以只可以揀漢堡扒 😅我自己就一定唔會嚟囉 😛😂
我自己就一定唔會嚟囉 😛😂
2024-12-19
2025-06-08 572 瀏覽
係觀塘行完apm肚餓就上網搵下有咩工廈推薦好食鐘意食牛既我就搵到呢一間😎行過去都係5分鐘左右時間因為早食人都仲未好多,食完走個時成間店滿座😆好彩我地早咋1. 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯(秘製漢堡汁)有三款唔同汁可選擇(秘製漢堡扒汁、白味噌汁或日式咖喱汁)我地就選左秘製漢堡汁肉質鬆軟又多汁,配埋飯上面既日本蘭王蛋,更加係滋味倍增🥹仲要現特別推出「碗底驚喜」遊戲,每個客人入嚟嘅時候店員都好細心解釋點樣玩呢個遊戲,我地就中左個好快升職加薪🤣🤣都好呀…但忘了影底佢 掛住食😩2.韓日泡菜豚肉鍋因為叫咗個牛,所以就諗住另一個就叫個豚肉食,份量好大好多啲豚肉好似食極都有😂豆腐超滑!最後賣單$291😂食到勁飽
係觀塘行完apm肚餓就上網搵下有咩工廈推薦好食
鐘意食牛既我就搵到呢一間😎
行過去都係5分鐘左右時間

因為早食人都仲未好多,食完走個時
成間店滿座😆好彩我地早咋

1. 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯(秘製漢堡汁)
肉質鬆軟又多汁,配埋飯上面既日本蘭王蛋,更加係滋味倍增🥹
但忘了影底佢 掛住食😩

2.韓日泡菜豚肉鍋

最後賣單$291😂食到勁飽
2025-06-07
慶祝紀念
母親節
  • 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
2025-06-06 467 瀏覽
我成日去觀塘覓食😍俾我發現一間食漢堡的餐廳😋📌手打和牛漢堡扒丼飯每日限量‼️漢堡扒全面升級使用日本宮崎和牛!每日由職員新鮮手打😍再配上秘製漢堡汁及日式泡菜!真係一個白飯小偷🍚📌咖喱吉列豬扒飯吉列豬扒酥脆的外層,咬下去豬扒鮮嫩多汁,到搭配上濃郁的咖哩🍛外層酥脆且不油膩,肉質保持了彈性與鮮嫩,咖哩醬汁則帶來了豐富的香氣和滋味📌一口芝士新鮮熱辣!外脆內軟!每啖都有香濃又細滑的芝士軟心😋
我成日去觀塘覓食😍俾我發現一間食漢堡的餐廳😋

📌手打和牛漢堡扒丼飯

📌咖喱吉列豬扒飯

📌一口芝士
新鮮熱辣!外脆內軟!每啖都有香濃又細滑的芝士軟心😋
2025-06-02 448 瀏覽
和老友放工後聚一聚, 今次又就我在官塘吃又找了一間樓上店, 超多好評, 官塘真是超多樓上食店小店裝飾簡潔, 賣的是美食, 不是環境, 小小的枱子, 貼心的給我們籃子放手袋 我們到時不是太多人, 但走時已滿座, 官塘真是好生意我們點了一個必吃的芝士安格斯漢堡扒丼飯,因為店員說這款款沒那麼肥, 所以決定試試食物來了, 賣相都很震撼, 因為飯多, 層層疊起樣子很吸晴, 配以漢堡汁及日式泡菜, 朋友說泡菜和牛肉很夾, 牛很新鮮, 牛味濃, 很合我們口味至於我就吃了慢煮豬軟骨飯, 讚的是豬軟骨非常淋, 入味, 骨也全部吃了, 滑滑的, 加以沙律菜減了油膩味我們仲點了兩款日本小食, 有牛肉薯餅, 紫芋薯餅, 今次估不到紫芋薯餅很好吃, 一粒粒芋粒, 味道好, 有咬口, 我們大食, 吃完飯加小食已十成飽, 埋單時也只是三百大元, 滿足的一餐加了二杯飲品只是加$10, 超抵價
和老友放工後聚一聚, 今次又就我在官塘吃

又找了一間樓上店, 超多好評, 官塘真是超多樓上食店

我們到時不是太多人, 但走時已滿座, 官塘真是好生意

加了二杯飲品只是加$10, 超抵價
2025-05-08
2025-06-01 281 瀏覽
最近仲做緊碗底驚喜 大獎仲係霸王餐!FYI 經openrice 訂座有85折!!─ ⊹ ⊱ what we had ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 手打和牛漢堡扒丼飯 - 3.5 / 5 $148成件和牛漢堡扒好有份量唔係普通咁乾巴巴口感較為鬆化 保留到肉汁但漢堡味道有少少淡蘭王蛋 蛋味香濃 撈飯一流個人推介日式咖哩汁>>>白味噌汁整體不過不失ᡣ𐭩 一口芝士 - 3.5 / 5唔係mozzarella 冇拉絲嘅效果ᡣ𐭩 雞皮餃子 - 4 / 5 $58雞皮餃子個皮炸到脆卜卜 冇油益味不過放凍咗之後會有啲膩─ ⊹ ⊱ tldr ⊰ ⊹ ─足料嘅漢堡扒 但當然冇得同挽肉と米比但經過觀塘又唔想排挽肉と米嘅話 可以一試👌🏻味道: 3.5 / 5價錢: $ 100-200 pp服務: 4 / 5 環境: 3.5 / 5cp value: 3.5 / 5re-visit: maybe

最近仲做緊碗底驚喜 大獎仲係霸王餐!
FYI 經openrice 訂座有85折!!

─ ⊹ ⊱ what we had ⊰ ⊹ ─

環境: 3.5 / 5
cp value: 3.5 / 5
re-visit: maybe
2025-05-30 327 瀏覽
在觀塘工廈林立的街角,藏著一間讓食肉獸瘋狂的平民餐廳——這裡沒有華麗裝潢,卻以實惠價格和足料美味征服了無數街坊的胃。招牌牛肉薯餅絕對是必點之作!外層炸得金黃酥脆,咬開瞬間湧出熱騰騰的濃郁肉汁。混合了洋蔥粒的牛肉餡料鮮嫩不柴,與綿密的馬鈴薯形成絕妙口感,沾上特調茄汁更是畫龍點睛。不少食客專程外帶回家,就為了一口接一口的罪惡滿足感。驚喜的是,這家肉食天堂竟藏著軟雪糕這顆彩蛋。新鮮製作的牛奶雪糕質地細滑如絲,奶香濃郁卻不甜膩, 吃完重口味的牛肉料理後,來一支冰涼雪糕,簡直是味覺的完美平衡。其他亮點還有份量驚人的「和牛漢堡飯」,但最推薦的吃法是:牛肉薯餅配雪糕,再加一杯凍檸檬茶,就能享受雙重美味。下次逛APM逛到腿軟時,不妨轉個彎來這間街坊食堂,體驗觀塘人才懂的高CP值滋味!

2025-05-01
5 分鐘 (堂食)
2025-05-14 284 瀏覽
最近去咗觀塘一間小店,叫做「牛霸王」。呢間餐廳位於樓上鋪,環境唔錯,讓人感受到本地小店的用心。服務員都非常友善😉首先,我哋試咗手打和牛漢堡扒丼飯👍🏽真係好有驚喜!漢堡扒做得非常嫩滑,肉質鮮美,食完碗底有驚喜😍😍我哋中咗送一客小食,真係開心!我哋試咗招牌牛肉壽喜燒🐮🐮上既時候係生肉,自行決定牛肉煮到幾成熟😋😋牛肉味道濃郁,搭配甜甜的壽喜燒醬😊好味!可以感受到牛肉的鮮美,搭配蔬菜,營養又美味😘小食叫咗雞皮餃子,餃子皮薄餡靚,雞皮的口感非常脆,一個字,正👍🏽仲有叫左個甘栗紫薯餅,餅外皮酥脆,內裡嘅紫薯同甘栗混合得恰到好處,帶有自然的甜味,好味😋飲品方面,我哋點咗蜂蜜綠茶同柚子蜜🍊蜂蜜綠茶清新可口,唔會太甜,正好可以解膩;而柚子蜜則帶有一點酸酸甜甜的味道,令人感到非常清爽。🙂整體來講,「牛霸王」嘅菜式味道好,服務態度友善,真係一個值得推薦嘅小店。

🙂

2025-05-14 257 瀏覽
呢間上樓小店係朋友推薦,佢話環境簡約,料理亦非常有誠意,值得一去再去!日式和風沙律~份量比想像嘅多,菜葉亦都夠脆口,呢個脆嘅程度,保證新鮮!加上以半均勻的醬汁,略帶酸口,非常開胃!手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯~手打嘅漢堡口感果然唔同,結實得嚟感覺較為鬆化,仲可以保留到肉汁,兩面煎至金黃色,配上其他配料簡直頂級享受!蘭王嘅蛋黃色澤夠曬奪目,一切開,蛋黃汁緩緩而下,配埋溫暖嘅白飯,蛋香四溢,令人食指大動!食到最後,每一隻碟都會有特別嘅字句,溫暖入心。日式慢煮豬軟骨飯~睇餐牌標榜咗係慢煮五小時!用慢煮嘅方式可以保留到肉嘅質感同時夠曬軟,重點係非常入味!我會稱之為精緻嘅烹調方式!

食到最後,每一隻碟都會有特別嘅字句,溫暖入心。