2023-05-15 75 瀏覽
開業時去過呢間放題,覺得食物選擇多,而且肉質新鮮嫰滑,所以就決定再去食過,店舖位於利舞臺,交通方便好易揾👏🏽燒肉🥩1️⃣澳洲牛腹肉牛好多肉汁,入口即融👍🏽2️⃣牛舞拼盤每一款肉肥瘦均勻,所以肉質較嫰滑,再配埋燒汁一齊食,真係香口得嚟又好入味😋刺身🍣點了包括有三文魚、八爪魚、帶子、希靈魚、北寄貝、墨魚,鯛魚同日本甘蝦,魚生食材用料新鮮,色澤紅潤😎肉質爽口鮮味,簡單配醬油食一流🤩海鮮🐟🦐鮑魚丶虎蝦、青口,海鮮有數款選擇,每一款賣相新鮮大件。鮑魚口感彈牙,忍唔住食多幾隻😂虎蝦肉質爽口鮮味,青口新鮮入味🤡小食🥓1️⃣骨附🦴腸仔,好特別有骨既腸仔我都係第一次食,好好味☺️2️⃣蟹肉忌廉餅,外面炸得好鬆脆,入面嘅餡係蟹肉忌廉,真正做到外脆内軟😍3️⃣香草鹽味羊架,光看外表好大件,較細火候慢慢燒,要燒熟裏面的肉要考點耐心,花點功力慢慢燒,加入淮鹽反轉再反轉,享受烹飪過程也是一種樂趣🤣清酒煮蜆🦪粒粒蜆都好新鮮又大隻,個湯好鮮甜,忍唔住全部飲晒😁
燒肉🥩
1️⃣澳洲牛腹肉
牛好多肉汁,入口即融👍🏽
2️⃣牛舞拼盤
刺身🍣
海鮮🐟🦐
牙,忍唔住食多幾隻😂虎蝦肉質爽口鮮味,青口新鮮入味🤡
小食🥓

清酒煮蜆🦪
粒粒蜆都好新鮮又大隻,個湯好鮮甜,忍唔住全部飲晒😁
2023-05-12 73 瀏覽
呢排做野超辛苦,終於等到放長假!第一件事當然要食餐好嘅慰勞吓自己😍我去左牛舞日本燒肉。涮涮鍋到食放題!真係超正!呢到最岀名係食薩摩牛😍佢分別有牛肉粒,牛肋肉(韓式辣汁。燒肉汁。原味)🐮。呢款牛肉味超重,而且口感比較腍🤤雪花嘅分布平均。完全係一入口即溶嘅感覺!岩哂牛魔王👍🏻👍🏻👍🏻我仲點咗其他肉類同海鮮。有牛舞拼盤🐮,羊肉片🐏(燒肉汁),安格斯牛肉粒。肉類選擇豐富。而且調味都有分幾種。無論係打邊爐定係用嚟燒肉,每一種味道都好突出。甲羅燒🦀,有好重嘅蟹膏味,再加埋特製嘅湯汁同蛋一齊燒,更加突顯蟹嘅味道😍雞泡魚乾🐡,燒完之後更香更煙靭。👍🏻天婦羅🍤,有好多種唔同嘅蔬菜天婦羅揀!分別係茄子,冬菇,南瓜,野菜。全部都鮮甜爽口。正😄 。牛肉拉麵🍜,呢個都好有驚喜!拉麵爽口彈牙。同牛肉嘅味道好夾!除咗食物之外,仲有好多款唔同嘅飲品選擇。一定有一款啱大家!
牛舞日本燒肉。涮涮鍋到食放題!真係超正!

除咗食物之外,仲有好多款唔同嘅飲品選擇。一定有一款啱大家!
2023-05-12 55 瀏覽
環境:🌟🌟🌟🌟🌟賣相:💯💯💯💯💯味道:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻清酒煮蜆清酒純正,蜆肉入曬清酒味,仲加左少少鹽味,調味之後味道so nice;金菇牛肉卷燒烤必食!!金菇is my favourite~卷住肥牛食簡直一流!perfect match澳洲牛腹肉肉質彈牙,多肉多汁,雪花分佈平均。牛舞拼盤配搭豐富,I like it!香草鹽味羊架,燒羊架唔羶又不失羊肉味,7成熟肉質仲好鮮嫩,配埋個汁感覺唔會乾,好夾。明太子大葉蝦卷,皮香餡脆,滿滿的明太子,明太子既香辣味隨之溢出。奶黃今川燒,入邊夾住唔同嘅餡料,外表有啲似車輪餅,圓圓地好可愛。煙韌嘅奶漿皮燒完之後口感香脆,甜甜既奶黃香味so delicious!海鮮方面,墨魚仔大大隻好足料好新鮮,爽脆可口。食完唔會肚痛,放心~青口幼嫩清甜,充滿鮮味。食完正餐,飯後甜品環節當然唔少得啦~哈哈哈
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
賣相:💯💯💯💯💯
味道:❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食完正餐,飯後甜品環節當然唔少得啦~哈哈哈
之前已經係其他分店試過牛舞幾次,品質超好,今次經過利舞臺見到有分店,真係諗都唔使諗就決定食佢😋識食梗係食佢既日本薩摩牛肉放題啦🙈有最多嘢食選擇,用餐時間都鬆動啲,可以食更多嘢食🫶🏻❗️牛舞拼盤每次黎最期待就係呢個拼盤,可以食哂唔同部位既牛肉🤘🏻肉一如以往的高質,嫩滑多汁😹❗️澳洲牛腹肉都係黎親必食架啦,脂肪同肉平衡得好好,食完浸牛味仲係口腔徘徊,齒頰留香🥰❗️豚肉芫荽卷第一次試既芫荽卷…其實係老公話要試既🥶唔係芫茜人既我原本好抗拒浸茜味😬咬左一啖,出乎意料的好食🫣豬肉既肉汁同芫茜既青草味好夾🤪鍾意食芫茜既人必試😅❗️刺身平時去放題店都唔太敢嗌魚生,驚唔新鮮、腥味重,除左牛舞😎牛舞既刺身全部都唔差 🤓特別係日本甘蝦 甜到癲、勁鮮美😛❗️燒鮑魚大大粒鮑魚,肉質爽口,唔腥😚❗️大蝦蝦肉爽口,攞去燒一流😊❗️雞腿肉 原味既雞腿肉已經夠彈口,加埋辣椒醬簡直一流😆用餐時間夠多,利舞臺店員既服務好好,會好主動清檯面既碟,真係諗唔到食咩好就黎呢間實冇錯😀👍🏻
❗️牛舞拼盤
❗️澳洲牛腹肉
❗️豚肉芫荽卷
❗️刺身
❗️燒鮑魚
大大粒鮑魚,肉質爽口,唔腥😚
❗️大蝦
蝦肉爽口,攞去燒一流😊
❗️雞腿肉
原味既雞腿肉已經夠彈口,加埋辣椒醬簡直一流😆

2023-05-09 54 瀏覽
日本薩摩和牛放題係我地今日食既餐,咩都有齊,食120分鐘,完全係回味無窮!我地先試左刺身:三文魚、甜蝦、希靈魚、八爪魚、魷魚、北寄貝,每款都新鮮日本直送,任食既天花板👀我最中意食既八爪魚好爽甜,好有咬口,北寄貝都好煙韌,其他全部都好美味,絕對食一轉唔夠😻然後試呢度既炸物,叫左奶黃今川燒、椒鹽雞軟骨、吉列蠔、雞軟骨肉棒餃子,估唔到甜咸都咁高質😸今川燒好脆皮,入面係流心奶黃,好香好滑,口感好唔錯呀,炸蠔又夠晒大隻肥美,外脆內軟,雞軟骨亦好爽脆好正,全部都食到停唔到口呀✌🏻最後緊係呢度既重點燒肉啦,牛舞拼盤就送既,有齊唔同牛既部位,牛舌就算薄切都好有口感,好煙韌好有嚼勁,又重牛味😽另外亦再叫左澳洲牛腹肉,薩摩牛肋肉,牛腹肉就較嫩,牛肋肉就較有質感,但同樣肥美,又濃牛味,全部牛都係令人回味,要一試再試🤘🏻

想搵間乾淨企理,環境舒服又多嘢食嘅仼飲仼食店,我十分推介💡銅鑼灣利舞臺—牛舞,2個鐘無限仼食頂級日本薩摩牛,以及刺身、前菜、炸物、串燒、海鮮、飯、麵⋯⋯自助區更有日本🇯🇵雪糕甜品,一條龍餵飽你😆♥️燒肉拼盤 有薩摩和牛牛肋肉、澳洲和牛腹肉、美國prime牛板腱、厚切豚腩肉、安格斯一口牛、牛舌、雞腿肉,一盤有哂豬牛雞,好睇又好食👍🏻♥️刺身拼盤 新鮮三文魚、希靈魚、甘蝦、墨魚、北寄貝亦都無限仼食,實在太正😍♥️炸物小食榴槤炸彈外脆內軟,炸紫芋丸軟糯芋頭味清甜😋椒鹽雞軟骨佐酒一流,炭燒雞腿肉串燒汁夠甜,好易食完一串又一串🍢♥️飯飯都好,牛肉蟹膏炒飯一定要食埋先好走😆飯炒得好香,加入牛汁一齊炒,包你食到慾罷不能🤣

♥️燒肉拼盤

♥️刺身拼盤

♥️炸物小食

♥️飯
牛舞Gyumai登陸香港2週年,即日起至5月31日更有多重優惠!以$28換購全新明太子拉絲日式咖喱鍋✨一系列明太子料理,包括明太子拉絲日式咖喱鍋、滿瀉明太子大爆丼、汁燒豚肉明太子、明太子茶漬飯及明太子炸雞。明太子料理分量十足,鹹香可口好百搭,用咗精緻日式器皿裝載,非常有心思😉Nat最推薦放題嘅明太子拉絲日式咖喱鍋❤搭配軟融芝士同濃郁咖喱,搭配任何事物都好正!牛肉夠新鮮,均勻油花,牛肉味濃郁。🎁全線分店惠顧指定放題,每4位即可獲送鮮活龍蝦1隻!龍蝦超大隻,晶瑩剔透,非常新鮮😍連厚肉龍蝦鉗都唔可以錯過!除咗牛肉放題之外,自助區更有多款特色創意小食,黃金風沙雞翼同章魚小丸子夠特別~🫶🏻

以$28換購全新明太子拉絲日式咖喱鍋

牛肉夠新鮮,均勻油花,牛肉味濃郁。

呢排成日心郁郁想食牛~上網一search先知原來有呢間評價好唔錯既任食放題😈銅鑼灣都有分店💜住港島既我當然即刻捉男朋友陪我黎食啦👻兩個人叫左薩摩牛肉放題🐮估唔到竟然可以同時shabu shabu兼燒肉🥳最先要讚既一定係啲牛!特別係薩摩牛肋肉、薩摩牛肉粒同澳洲牛肉粒!牛肉全部好新鮮,搭配辣汁同燒肉汁令個牛味更加突出 跟餐送既牛舞拼盤可以試到牛肉既唔同部位,全部都入口即溶😈可以任食咁多高質既牛肉真係大滿足👻除左牛之外,鋪頭都有好多其他食材可以攞去燒同涮👻全部食材都唔差,特別推介係大蝦同鮑魚🥰大蝦好鮮甜💜蝦肉勁爽口💜鮑魚攞去燒完全唔腥💜勁多肉💜不得不提仲有甲羅燒!勁多既蟹膏加蛋黃一齊攞去燒👻真係每一啖食落口都係幸福🥰既然係日式放題😂我地仲叫左天婦羅同刺身天婦羅選擇好多,有茄子冬菇南瓜同野菜👻味道一啲都唔差過出面既天婦羅專門店💜刺身選擇都好多,我地咩刺身都嗌左啲,同樣係感覺好新鮮冇雪味💜值得一試💜💜雖然話係為左牛肉先過黎,但係除左牛肉好正之外,估唔到其他嘢食都咁好💜極推💜💜💜💜💜

既然係日式放題😂我地仲叫左天婦羅同刺身

💜💜💜💜💜
2023-05-03 104 瀏覽
今日同朋友去咗銅鑼灣行街,行到有啲攰諗住食嘢,朋友帶咗我去一間日式火鍋燒肉放題。牛舞日本燒肉,涮涮鍋放題。餐廳喺銅鑼灣波斯富街99號利舞臺8樓a號,上到餐廳地方非常闊落,座位空間感好足夠,裝修得非常整潔光猛,喺度食飯感覺好舒適。今日我哋就點左個A餐日本薩摩和牛放題,a餐包薩摩和牛赤肉,和牛粒,醬燒和牛牛肋條,薩摩和牛肋肉,我最鍾意食佢個牛肋肉,脂肪分佈比例好均勻,食落去有油脂香味,牛肉味好香濃入口即溶。香蒜鹽味羊架,羊架size都好大隻,肉質好嫩,入口一啲都唔騷,加上香料好入味,真係好好食。炸物方面有明太子醃蝦卷,軟殼蟹天婦羅,芝麻雞翼,骨付腸仔,吉列蠔,雞皮餃子。海鮮有甲羅燒,磯燒鮑魚,雞泡魚乾,辣酒花螺,墨魚仔, 虎蝦,帆立貝,牛油煮蜆。好少地方有甲羅燒放題,甲羅燒充滿蟹膏蟹肉嘅香味,入口味道好鮮甜。辣酒花螺螺肉爽滑,味道啱啱好,辣味將個鮮味提升。虎蝦size都好大隻,蝦肉爽口彈牙味道鮮甜。120分鐘任飲任食,食物有多種款式,選擇性價比真係好高。
牛舞日本燒肉,涮涮鍋放題

120分鐘任飲任食,食物有多種款式,選擇性價比真係好高。
2023-05-02 85 瀏覽
我地今日食日本薩摩和牛放題,好多和牛,好多唔同食材,任食任叫!牛舞拼盤❤️呢個拼盤有齊唔同部位既牛,和牛,普通牛都有,仲有豬同雞,我就覺得佢地既厚切豚腩肉好得,厚切既豚肉口感真係好好,好有質感,燒完亦都仲好有肉汁,一啲都唔會有豬騷味,反而好香豬味,不得了!肉類🧡另外仲有好多任食既肉,我地都叫左好多,有澳洲牛腹肉,薩摩燒汁牛肉粒,薩摩牛肋肉,安格斯牛肉粒,羊肉片(燒肉汁),封門柳(燒汁),金錢肚。其中羊肉片好少見有得燒,仲要有燒汁醃佐,一燒啲羊味出晒黎,少少羊騷味,但啲肉就好嫩好腍,其他牛肉都質素好好,尤其是和牛,真係令人好回味!蔬菜丸類💚呢度仲有唔少既蔬果同丸係任食,我地試左翠肉瓜,冬菇,蓮藕,車厘茄,粟米,牛丸。每款都好新鮮,原來燒蓮藕係咁好食,咁爽脆,牛丸又彈牙又重牛味,正!海鮮類💙仲有呢度係有海鮮架,我地燒左海蝦,鮑魚,甲羅燒。啲蝦大隻爽甜,鮑魚又嫩又鮮,甲羅燒就好咸香,充滿蟹膏蟹肉,口感豐富有層次,好食到傻!
牛舞拼盤❤️
肉類🧡
蔬菜丸類💚
海鮮類💙
2023-05-01 96 瀏覽
星期五想食好西 唔知食放題定打邊爐好🤔點知咁岩搵着一間可以滿足晒兩個願望嘅餐廳!依家位於利舞臺嘅牛舞,主打日本燒肉同時亦都有涮涮鍋。同朋友嚟到叫咗一個日本薩摩和牛放題,另外再加$60就有埋任食嘅涮涮鍋,感覺非常之抵啊😋燒肉放題嘅肉非常之靚,日本薩摩和牛係必定要食嘅首選。油脂味好濃,每一啖都係有牛肉嘅香味,所以我叫咗好多黎燒,食到滋味無窮。除咗肉類之外,呢度仲有好多唔同嘅選擇,當中我最鍾意嘅呢就係鮑魚啦,encore 咗幾次。呢個係磯燒鮑魚嘅調味非常之出色,而且鮑魚好新鮮,食落口感非常唔錯。涮涮鍋亦都有唔同嘅湯底選擇,我就揀咗牛骨湯,味道濃郁。呢度特別之處係佢連肉類都已另外準備俾涮涮鍋。所以你可以一次過食晒兩種唔同煮法,係幾好嘅體驗😎除咗呢啲之外,呢度仲有好多熟食炸物甜品飲品選擇,多到眼花撩亂。整體食物質素好好,而且服務員都好有禮貌好殷勤,係唔錯食燒肉放題嘅選擇😎

對上一次食日本燒肉放題已經幾個月前,所以係時候又要食下,今次呢間主打日本薩摩和牛放題加任食涮涮鍋,食烤肉同時食火鍋好少見我同朋友揀咗日本薩摩和牛放題,有134種食材:日本薩摩和牛、樂天澳洲和牛、美國Prime牛肉、安格斯牛肉、特上豚肉,仲有啲刺身、海鮮、炸物,呢個set仲會送一個牛舞拼盤,有齊以上每種肉嘅推介款式,等我知道應該要重點order邊樣薩摩和牛當然係咁多款入面最正,牛肉充滿油脂,好重牛味,肉質又淋又嫩滑,點少少鹽已經好好味涮涮鍋揀咗牛骨湯底,配料有好多豬肉同牛肉揀,而蔬菜、雜菌同丸類配料就喺出面自助拎,牛骨湯非常香濃,配料唔駛點醬汁都好夠味餐廳嘅自助區仲有啲煮熟咗嘅熱食,連章魚燒都有,另外仲有甜品、水果同日本雪條任食,野飲連紅酒、白酒、梅酒都有,真係包羅萬有整體黎講,呢間食材幾高質,座位幾寬敞,環境又舒服,值得再黎

整體黎講,呢間食材幾高質,座位幾寬敞,環境又舒服,值得再黎
牛舞拼盤
2023-04-27
牛舞拼盤
2023-04-28 97 瀏覽
之前曾經食過又推介過比大家嘅牛舞見佢最近推出左我自己私心鍾意嘅明太子系列!!除左明太子料理外仲推出左明太子拉絲日式咖喱鍋.除左新嘅限定明太子系列.日本薩摩和牛放題要講到日本和牛自己都幾鍾意薩摩和牛,薩摩和牛勝在油脂分佈平均,油花豐富得黎又唔會令你覺得過膩,同時帶出入口即化嘅口感.明太子拉絲日式咖喱鍋將明太子混合咖喱同芝士整個口味極濃郁!濃和嘅咖喱加上帶一陣辛香嘅明太子估唔到又幾夾.鍋面上嘅芝士隨住鍋內嘅熱力而慢慢融化,盛起咖喱湯嘅同時帶出邪惡嘅拉絲效果.明太子料理明太子拉絲日式咖喱鍋滿瀉明太子大爆丼汁燒豚肉明太子明太子茶漬飯明太子炸雞鮮活龍蝦每4位惠顧指定放題就會送上一隻新鮮龍蝦!上枱嘅時候龍蝦仲郁緊!!龍蝦大大隻得黎又多羔.燒緊嘅時候已經聞到陣陣龍蝦香,龍蝦肉厚且彈牙,充滿鮮味.自助區除左電子自選配料及熟食外,店內亦提供各款熟食料理,火鍋蔬菜配料,飲品及甜品可以選擇.甜品區除左蛋糕及日式菓子外亦有各款雪條.

日本薩摩和牛放題

鮮活龍蝦

自助區
  • 日本薩摩和牛放題
2023-04-26 95 瀏覽
牛舞為慶祝登陸香港2週年,正進行限時優惠,啱晒明太子控😍🥩日本薩摩和牛放題($648/位)最讚可食到餐廳3款主打和牛,分別係鹿兒島自家農場直送薩摩牛、樂天澳洲L’grow和牛及美國Prime牛肉。當中最推薦一定係薩摩牛,入口軟腍且油香四溢,有即化口感,不論作燒肉或涮涮鍋都適合,其餘兩款都非常高質😌除必食和牛外,仲可透過QR code點選各款肉類、海鮮、刺身、炸物及煮物等,自助區更設多款火鍋配料、甜品、生果及飲品,款式花多眼亂。另限時優惠可以$28追加明太子拉絲日式咖喱鍋及任食6款明太子料理,咖喱鍋味道香濃,牛肉於鍋中煮過後,掛滿咖喱汁及芝士,入口甜中帶辣,非常惹味;6款明太子料理中,明太子爆杯最啱打卡,配燒肉同食亦無違和感,而明太子玉子燒食落味道好夾,其他幾款則各有特色。每4位獲贈嘅龍蝦則屬刺身級,蝦頭有好多膏,肉質彈牙鮮甜,確實好好食👍🏻
牛舞為慶祝登陸香港2週年,正進行限時優惠,啱晒明太子控😍

🥩日本薩摩和牛放題($648/位)

今日去利舞台有驚人發現!竟然喺呢一區$78已經有自助餐!上次去牛舞係食夜晚嘅燒肉放題,今次本來午餐都係想食燒肉。不過見到佢個lunch set實在係。太抵,所以轉成食定食!唔好以為呢個價錢,佢嘅質素就會唔好,佢係大大條鰻魚上,日式咖喱豬扒,仲係外脆內嫩添!前菜有海蜇,雲耳,仲有粟米🌽湯!而甜品控🍮千祈唔好錯過佢唔同款式嘅雪糕🍦同埋和菓子。有迷你版donut, 櫻花味和菓子同埋包到成隻糭咁樣嘅和菓子,好cute 都好好食😋꧁☬小編食左咩☬꧂✅ 日式咖喱吉列豬扒飯✅ 蒲燒鰻魚飯(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $100♥️

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅ 日式咖喱吉列豬扒飯