2023-05-06
來自東京嘅日式燒肉店,難得價錢唔係太貴,晚餐時間都有提供set,今次叫咗一個$568 Set A 超值2人套餐,有五款指定牛肉,另外<豚肉雞肉>、<前菜>、<沙律>各揀兩款~ 🔘酸辣蘿蔔🔘和風菠菜🔘薯蓉沙律🔘蟹柳沙律我同朋友都幾欣賞呢度嘅前菜同沙律,一啲都唔馬虎,酸辣蘿蔔好入味唔太辣,兩個沙律味道都唔錯,最後四小碟都俾我哋清晒~🔘蔥燒中落牛肋肉🔘蔥燒骨間牛肋肉🔘上級和牛腹肉🔘特上牛胸腹肉🔘薄切肩胛片配月見汁其實食嘅時候唔係太分到牛肉個名,但整體質素都幾好,肉質軟熟,兩邊輕輕燒一燒已經好香,好夠味,基本唔使點醬汁都好食,薄切肩胛片油脂豐富,點埋月見汁就更加正~🔘櫻姫雞腿肉🔘櫻姫雞三角來自北海道嘅櫻姫雞肉,肉質爽滑,雞腿肉肥美啲,雞三角同軟骨相連,瘦啲但一啲都唔鞋,味道鮮味,今晚雞肉同牛肉嘅美味程度係不相伯仲~成個餐份量好足好多嘢食,一定食得飽,食物有質素,特別讚吓店員有主動幫我哋換咗幾次鐵板同斟水,服務幾好👍
🔘酸辣蘿蔔
🔘和風菠菜