2023-02-15 143 瀏覽
我們13:45到餐廳,原來依家13:30後入座放題有88折(以前係14:00)😅因15:00員工落場喎😔(餐廳新規矩),所以午餐要14:30 last order🙃我心想:唔緊要的,反正我地無諗過有折,今日食物一樣Keep住水準😋😋菜肉冷盤都新鮮👍14:15叫我們埋單,咁我問:🤷‍♂️西裝服務員雪糕🍧都要14:30攞?會溶嫁😅🤷‍♂️西裝服務員冇感情的答我:係呀!無辦法😑就走了重點係雪糕🍧會溶,溶左唔衛生🙄是常識吧🤪好明顯就係迫我唔食雪糕🍧,🤣🤣食放題點可以唔食雪糕🍧嘅呢😱😭?莫非雪糕櫃14:30會真係自動上鎖🤣🤣?最後冇食雪糕😑15:01走人。。。
🤷‍♂️西裝服務員冇感情的答我:係呀!無辦法😑就走了
最後冇食雪糕😑15:01走人。。。
牛肩胛

2023-02-15
75 分鐘 (堂食)
牛肩胛
2023-02-14 108 瀏覽
今日係情人節,朝早起身個腦海不斷浮現出古天樂同梁詠琪係《戀情告急》去打邊爐嘅畫面,咁梗係去打返個邊爐先啦!話說呢間牛站之前肥c9都已經喺尖沙咀食過,感覺真係好唔錯。而呢間嘢最近喺觀塘嘅亞太中心開咗分店,作為超級鐘意食火鍋既我,即刻開心到不得了!今晚就同我最愛嘅人去打一個麻甩邊爐嗰個麻甩情人節啦😆上咗去亞太中心6樓之後我哋被安排入座,餐廳好光猛好乾淨。我哋坐低咗之後就掃個QR code點湯底同埋點下啲牛肉。套餐方面我哋揀咗一個中價位嘅套餐$288一位/120分鐘。個套餐除咗有S R F美國特級肩胛肉眼片之外,亦都有少量海鮮跟埋。而湯底我就選擇咗牛站秘製麻辣鍋同埋滋補豬筒骨鍋😋個麻辣湯底值得一讚真係好夠辣👍🏻👍🏻😆而呢間餐廳嘅鴨血,亦都係非常非常之好食!c9我一個人已經食咗十幾件,係幾乎入口即溶嗰種嫩滑嘅感覺😋到我出去攞嘢飲同埋醬料嘅時候見到外面攞嘢食嘅地方,大過尖沙咀嗰度好多,而嘢食嘅款式亦都多好多!佢個飲品櫃成幅牆咁大,除咗一般嘅汽水紙包飲品之外,亦都有一啲最近好興嘅冷泡茶😋肥c9我總結多年打邊爐嘅經驗,已經唔會一開始就飲汽水,而係飲咗呢啲清清地嘅冷泡茶先咁樣持久力回來啲🤣🤣除咗飲品櫃

除咗飲品櫃之外,我亦都發現有梅酒同埋清酒🤩另外攞蔬菜嘅地方亦都係非常非常多款式,除咗攞蔬菜嘅位置,估唔到餐廳仲有一個熟悉嘅為止,我自己就食咗中華沙律同埋帶子裙邊,質素都係非常之好👍🏻

下次一定要再黎放肆過😆
📍 觀塘 牛站(駅)麻辣火鍋放題觀塘📍見到尖沙咀嘅牛駅喺觀塘開咗分店,近我好多🤭,所以見情人節前一日,就嚟試下呢間新分店!新店感覺更加寬敞舒適,空間感更大,好舒服!而且自助區比尖沙咀更多選擇,好多好有驚喜嘅選擇😳😳🤤🤤,例如有紫色嘅羽衣甘藍、紅心蘿蔔、仲有熟食嘅雞翼尖🤤🤤!生果、甜品、雪糕雪條嘅種類都好多,一定有一樣啱你🤤!嘢飲櫃除咗常見嘅冷泡茶、汽水、果汁等等,仲有幾款罐裝啤酒🥲🥲,勁開心!呢次叫咗2號任食放題 $288位,有加一可以120分鐘任食以嘅嘢🤤🤤🤤✅SRF美國特級肩胛肉眼片 (高質🤤)✅紐西蘭青口 (新鮮、有認真處理、乾淨!)✅秘製滷金錢肚✅西班牙豬五花片✅日本帆立貝 ✅手打蝦滑 (肉眼可見嘅蝦肉碎,勁足料!)✅秘製滷牛筋✅手打墨魚滑(又係勁足料啊🤤)✅白鱔片(本身唔特別好鱔,但覺得出奇地好食😋)✅美國牛肩胛片 (肉味一啲都唔差!)✅澳洲羊肉片 (有啲”蘇”😳鍾意嘅會覺得幾好食)✅巴西牛脷托 (肉質爽脆,唔會韌)✅花雕酒雞翼 (大推🫶🏻勁入味!)✅美國豬梅肉片湯底就叫咗花膠竹絲雞湯底👍🏻👍🏻,清清淡淡,有滋補,好少見呢個湯底,正。覺得呢個任食火鍋,性價比都幾高!值得再嚟✅

📍 觀塘 牛站(駅)麻辣火鍋放題觀塘📍

呢次叫咗2號任食放題 $288位,有加一
可以120分鐘任食以嘅嘢🤤🤤🤤
✅SRF美國特級肩胛肉眼片 (高質🤤)
✅紐西蘭青口 (新鮮、有認真處理、乾淨!)
✅秘製滷金錢肚
✅西班牙豬五花片
✅日本帆立貝
✅手打蝦滑 (肉眼可見嘅蝦肉碎,勁足料!)
✅秘製滷牛筋
✅手打墨魚滑(又係勁足料啊🤤)
✅白鱔片(本身唔特別好鱔,但覺得出奇地好食😋)
✅美國牛肩胛片 (肉味一啲都唔差!)
✅澳洲羊肉片 (有啲”蘇”😳鍾意嘅會覺得幾好食)
✅巴西牛脷托 (肉質爽脆,唔會韌)
✅花雕酒雞翼 (大推🫶🏻勁入味!)
✅美國豬梅肉片

覺得呢個任食火鍋,性價比都幾高!值得再嚟✅✅✅🫶🏻🫶🏻🫶🏻!
2023-02-12 90 瀏覽
呢間牛站之前係尖咀見過不過好多人排隊,原來觀塘都開左新店,望落去自助區都幾大,食物選擇又多,價錢又合理,真係唔錯。 美國特級肩胛肉眼片放題 $288 今次我地揀左既湯底就係美顏花膠竹絲雞湯同藥膳牛骨湯,兩款湯底都好足料,有成隻竹絲雞同牛骨係度,濃味得黎又唔會有味精,食極都唔會覺得口渴,淨飲都已經好好味。 我地呢d牛魔王黎到緊係瘋狂食牛啦,緊係食咁佢地既SRF美國極黑和牛,呢款牛肥瘦適中,有肉味,食落唔會好油膩,牛味香濃而且唔柴,真係不停係咁點。 除左牛之外,仲食左佢地好多海鮮同肉類。我地叫左蝦滑,墨魚滑,醉雞日本帆立貝,蝦,沙白同白鱔,樣樣都新鮮,好夾呢兩款湯底。帆立貝大大粒有咬口,蝦鮮甜爽彈,沙白厚身無沙,樣樣都係水準之上。 飲品方面佢地有好多唔同既選擇,不過我都係最鐘意佢地自家既桂花烏龍茶同人參烏龍茶,清新解膩,可以中和打邊爐既飽足感。

美國特級肩胛肉眼片放題 $288

2023-02-08 156 瀏覽
冬天有咩好過打邊爐啊😝最近發現牛站(駅)麻辣火鍋放題係觀塘亞太中心開咗新分店,一於同埋肥仔去試吓先🤭牛站(駅)麻辣火鍋放題晚市放題可以食120分鐘😎絕對夠時間食🤭而肉肉就分左3個唔同Lv😗1️⃣ 美國精選牛2️⃣ SRF美國特級3️⃣ 特上牛小扒而我地就揀咗中間果個Lv2食啦😚坐低揀咗湯底先😎湯底嘅選擇都有好多,而我哋就揀咗清甜椰子雞鍋😆然後就每一款肉肉都叫咗一碟試吓😗款款水準都唔錯👍🏻特別推介:SRF美國特級肩胛肉眼片同埋美國牛肩胛片🐃咬落有咬口,牛味又香濃除咗火鍋配料之外,佢哋亦提供熟食😆好似有鹽酥雞、台灣腸、醉雞捲、水牛芝士條等等而喺場內就設有丸類同蔬菜類俾客人自攞😎最特別嘅係佢哋仲提供珍珠奶茶同埋台式手工芋圓添😗食到咁上下走嘅時候仲見到好多人排緊隊等候,呢間火鍋店的確好受歡迎😚

1️⃣ 美國精選牛
2️⃣ SRF美國特級
3️⃣ 特上牛小扒

而我地就揀咗中間果個Lv2食啦😚

2023-02-06 214 瀏覽
之前在尖沙咀吃過晚市,今次知道在觀塘開分店,介紹朋友一起吃午市,價錢便宜一點,選擇更多,人均二百元,性價比高。📍位置:觀塘站 A2 出口,在APM旁的亞太中心。🏠環境:面積比尖沙咀更大,空間感極大,以淺木系為裝潢主調,配以大玻璃窗來採光,最棒是開揚的市區景觀,全以卡座形式入座,私隱度高又寬敞舒適。自助區的食物五花八門:冷盤、熟食、蔬菜、丸類、咖啡機、雪糕機等,應有盡有。🤵🏻服務:以QR Code下單,上菜很快手,收取加一。值得欣賞是經理主動問顧客的意見,想不斷進步,提升質素,了解大眾的喜好。🍽️午市:🥘美國特級肉眼🥩 (120分鐘任飲任食) $178🥘鴛鴦鍋:🐓美顏花膠竹絲雞 (新鍋底) + 🦐喇沙海鮮鍋 (走芫茜) $48👍湯底是真料實料,雞湯有烏雞和碎花膠,而喇沙鍋是有青口、蝦🦐、豆腐卜和香茅,味道是極似冬蔭公湯😍,帶點微辣,味道比雞湯更濃郁。💥重點推薦:🥚鵪鶉蛋:第一次用火鍋方式烹煮,以往只懂用鹽焗,想不到用火鍋會有軟滑蛋黃的效果😍,非常好吃😋。🥩肉類:美國肩胛肉眼或肩胛肉,二者不論味道和口感都差不多,是少油脂多瘦肉。🦐海鮮:水魷魚,無論煮多久都那麼爽滑彈牙😆。🥬蔬菜:羽衣甘藍,淮

📍位置:觀塘站 A2 出口,在APM旁的亞太中心。

🏠環境:面積比尖沙咀更大,空間感極大,以淺木系為裝潢主調,

💥重點推薦:

🦐海鮮:水魷魚,無論煮多久都那麼爽滑彈牙😆。

🥬蔬菜:羽衣甘藍,淮山、皇帝菜和西洋菜,全部都新鮮爽口😚。
🧆炸物:響玲、炸魚皮、午餐肉、油炸條,掛湯一流🤩。

🍨甜品

🍯外脆內軟的紅糖糍粑,內有紅糖爆漿🤩
🍵軟綿抹茶撻和泡芙😍
🍫特濃巧克力布朗尼 Brownie😚

🧃飲品:
🧋茶香奶滑的珍珠奶茶,只是珍珠有點過硬。
2023-02-02
  • 鵪鶉蛋
  • 甜品
2023-02-06 139 瀏覽
[ 牛站(駅)麻辣火鍋放題 ]最近留意到觀塘開咗間新嘅任食火鍋,無限供應肉類、火鍋配料&飲品等,任飲任食120分鐘😍而且餐廳新張優惠,晚市人頭送日本A5和牛,咁抵食即刻拉埋朋友同我去食餐飽。✿ 「SRF美国特級肩胛肉眼片」套餐星期一至四 17:00-21:00 $288/位 湯底🍲 (單鍋免費,鴛鴦湯底+$48)嚟到緊係要叫返個「牛駅秘製麻辣鍋」,香料味重,小辣🌶已經好夠辣🥵 ,但辣得夠過癮😋;另一款叫咗「滋補豬筒骨鍋」,清清地平衡下。另外仲見到出咗2款新鍋底,分別喺美顏花膠竹絲雞&滋潤雪梨蘋果豬骨鍋。前菜冷盤&小食自助區有好多選擇,前菜冷盤個人推薦麻辣豬脷👅&醉雞翼尖,夠哂入味😋,而熱食小食有麻辣小龍蝦🦞,蝦肉唔霉,又麻又辣食咗好多round🤣。手機落單都有好幾款小食,泡椒魚皮係辣🌶迷必點必食。肉類🥩任食「美國🇺🇸SRF極黑和牛肩胛肉眼片」、「西班牙🇪🇸豬五花片」、「澳洲🇦🇺羊肉片」…等等肉類。SRF極黑和牛油花靚,肉質柔嫩多汁,啱哂食肉獸🤪海鮮🦞有日本🇯🇵帆立貝、紐西蘭🇳🇿青口、海蝦、沙白…等等,都係任食㗎😝其他火鍋配料手機落單&自助區加埋有幾十款火鍋配料選擇,丸類🍢菜類🥕🥦 係基
[ 牛站(駅)麻辣火鍋放題 ]

✿ 「SRF美国特級肩胛肉眼片」套餐
星期一至四 17:00-21:00 $288/位

湯底🍲
(單鍋免費,鴛鴦湯底+$48)

前菜冷盤&小食

肉類🥩

海鮮🦞

其他火鍋配料
手機落單&自助區加埋有幾十款火鍋配料選擇,丸類🍢菜類🥕🥦 係基本,另外有台式自家製餃子🥟、台北鴨血、花膠等都係打邊爐必食之選😋

飲品🍹
有好多種類,放滿幾個大雪櫃😳😳 酒類飲品🍺有啤酒、日本🇯🇵梅酒、清酒;非酒類飲品有自家製冷泡茶、自家製珍珠奶茶🧋😍、包裝飲品、汽水、果汁等。

生果🍉、甜品🍮🍦
食到最後記得留肚食下生果,甜品除咗雪糕雪條,仲有芋圓🤭

總結🫦
觀塘店佔咗全層,好寬敞坐得舒適,而且自助區比尖沙咀店更大更多選擇😋 餐廳係自助區放咗好多件圍裙,怕打邊爐整污糟上身可以拎返件著😃
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
牛站(駅)麻辣火鍋放題
地址: 觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
電話: 36222688
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-02-06 161 瀏覽
英國特級肉眼 成人 $178.0駕蔗鍋+$48.00🍲 喇少海鮮鍋(走芫荽)🍲 美顏花膠竹絲雞鍋 靚靚必點❤️吃得出的誠意。地方大坐得舒服。基本上放題的甜點🍮都做吹感到無名的無感,有些什至連入口都難堪。🥹🥹呢一間既甜品好好味,女生們一定喜歡,絕對食完再食。✨黑糖麻糬、抹茶🍵蛋糕、奶凍、布朗尼、泡芙肉食人士都可以放心點餐,今餐小吃其他肉類,牛牛肉片都好好食😋煮得好唔好就睇技巧啦,特別推介一下魷魚🦑好爽口,本人一向都唔好,覺得好難哎,呢個真心好食。其他類別:木耳,皇帝菜等等都新鮮好食❤️推介一下鵪鶉蛋,明明是全熟的,但不知道為什麼中間就正正可以做到流心效果,忍唔住口食多左幾粒。飲品:排山倒海的選項😂😂特別受歡迎的是牛站珍珠奶茶🧋一放出來基本上兩杯兩杯地被人帶走,茶香味好出好濃。❤️❤️食完之後可能是經理的人,跟我們(之後又同其他客傾下)傾下有咩地方改進,成件事覺得相當有心。就算真心講都無黑面。新開晚市人頭送A5和牛😍😍又有再黎既理由😍😍
英國特級肉眼 成人 $178.0
駕蔗鍋+$48.00
🍲 喇少海鮮鍋(走芫荽)
🍲 美顏花膠竹絲雞鍋 靚靚必點❤️

吃得出的誠意。地方大坐得舒服。
🥹🥹呢一間既甜品好好味,女生們一定喜歡,絕對食完再食。
✨黑糖麻糬、抹茶🍵蛋糕、奶凍、布朗尼、泡芙

其他類別:

飲品:
排山倒海的選項😂😂

新開晚市人頭送A5和牛😍😍又有再黎既理由😍😍

2023-02-04 118 瀏覽
天氣凍去打邊爐就最啱,今次去咗觀塘呢間火鍋放題,環境幾光猛請清潔。除咗電子落單,火鍋配料,仲有蔬菜、飲品、甜品、小食可以喺出邊自助區拎㗎😋我哋揀咗花膠烏雞湯底,夠晒滋補養顏。另外,火鍋配料都可以任食花膠,我哋都食咗幾round,補補膠原蛋白。😍肉類我哋就鍾意食SRF美國極黑和牛、肩胛肉眼片同埋澳洲羊肉片,肉味香濃,食咗幾round😋海鮮方面,我就鍾意白灼蝦、沙白,新鮮鮮味👍🏻另外仲有白鱔片,肥美爽滑😋手打蝦滑都好推介,真材實料,蝦肉爽口彈牙😍出邊自助區攞有啲特色丸類,包括恐龍蛋😍(即係好似魚蛋裏面包住一啲海膽蟹子之類嘅餡),有一款係魚腐裏面包住有煙韌年糕😋,另外仲有香芋貢丸、爆汁牛筋丸、成尺長嘅蟹柳、台式蛋餃同埋菠菜芝士餃,都唔錯👍🏻打邊爐當然唔少得我最鍾意嘅炸魚皮、響鈴,沾一沾湯食真係一流😋甜品方面,自助區有大雪櫃,有多款雪條雪糕任食,仲有Yogurt、豆腐花,包保揀到啱心水👍🏻

我哋揀咗花膠烏雞湯底,夠晒滋補養顏。

📸 牛站麻辣火鍋放題 半年前食過尖沙咀店仲記得果陣非常受歡迎 訂咗位都要排長龍等入座今次知道觀塘開咗分店 當然唔可以執輸觀塘環境比較光猛同寬落枱數都幾多 40-50張都有😂以卡位為主 坐落都幾舒服任食120分鐘 套餐有3款 $248起7:30前離座平$409款足料湯底任揀一入去就聞到香濃椰香 立馬就揀咗叻沙湯底真係第一次見有得揀馬來叻沙😍😍😍湯底非常足料 有蟹柳 菇菌 豆卜等餐廳設自助區。飲品方面汽水 果汁 珍奶 清酒梅酒都有齊中意無糖既 都可以揀冷泡茶或者沖杯即磨咖啡。甜品雪糕雪條 奶凍 雞蛋布丁 芋圓都有仲有新鮮生果架。火鍋配料白菜生菜娃娃菜都有 連水蓮都有😍仲有不同種類既台式丸/餃王子麵 出前一丁 烏冬 刀削麵任揀除咗自助區仲有得用QR Code落有和牛揀添架😍仲有啲炸物可以揀架👉🏻推介 流心糍粑同埋泡椒魚皮兩款都係平時火鍋店好少見雖然餐廳都坐爆曬 但唔會逼逼夾夾空間感絕對夠見到好多枱都係有老有嫩仲唔快啲帶埋屋企人黎幫襯!整體 💛9/10📍觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓#wwh食勻觀塘#wwh火鍋
📸 牛站麻辣火鍋放題

兩款都係平時火鍋店好少見

雖然餐廳都坐爆曬 但唔會逼逼夾夾
空間感絕對夠
見到好多枱都係有老有嫩
仲唔快啲帶埋屋企人黎幫襯!

整體 💛9/10

📍觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
#wwh食勻觀塘
#wwh火鍋
2023-01-19
5 分鐘 (堂食)
2023-02-02 142 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-晚市放題 SRF美國特級肩胛肉眼片-成人每位$308 另收加一服務費🤑呢到嘅配料、飲品、肉食、海鮮都超多選擇😈肉食、海鮮同小食就scran QR code落單嘅🤚🏻而出面嘅自助區擺滿咗唔同種類嘅蔬菜、丸類、飲品、甜品、雪糕🍧聽講觀塘店比尖沙咀更寬敞舒適 自助區更大更多選擇~蔬菜嚟講我就最like萵筍 食落甘甜清爽 岩曬麻辣湯💚丸類就真係超多選擇 牛丸、頁丸、墨丸、蛋餃、蟹柳、魚皮餃等等 真係多不勝數😳飲品呢 就真係要大讚!!⚠️⚠️無諗過連放題店都會有珍珠奶茶、Apple cider、梅酒等等🍹仲要唔洗額外收費!淨係飲嘢都可回本 haha🥂🍲湯底今次就揀左牛駅秘製麻辣鍋 小辣😎麻辣鍋有3個辣度 分別係大辣、中辣同小辣🌶️而我哋就揀左小辣🍽️湯底以香料熬制而成🥘上枱時香味撲鼻 飲落辣中帶麻🤩有層次 香辣順口 味道自然醇厚👄肉食、海鮮、小食今次叫左:❶SRF美國特級肩胛肉眼片:雪花睇落好細緻 食落肉質軟嫰🐄❷美國牛肩胛片:厚薄適中 牛味濃郁🐮❸西班牙豬五花片:脂肪同肉比例平均 脂肪味道濃郁🐷❹花雕酒雞翼:雞翼預先醃製好 但雞肉仍然好鮮嫩🐥❺日本帆立貝:帆立貝食落幾有咬好 好嚼勁🇯

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-晚市放題 SRF美國特級肩胛肉眼片-
成人每位$308 另收加一服務費🤑
呢到嘅配料、飲品、肉食、海鮮都超多選擇😈
肉食、海鮮同小食就scran QR code落單嘅🤚🏻
聽講觀塘店比尖沙咀更寬敞舒適 自助區更大更多選擇~
蔬菜嚟講我就最like萵筍 食落甘甜清爽 岩曬麻辣湯💚
丸類就真係超多選擇 牛丸、頁丸、墨丸、蛋餃、
蟹柳、魚皮餃等等 真係多不勝數😳
飲品呢 就真係要大讚!!⚠️⚠️
❶❻水牛芝士條:咬落去嘅時候竟然有啲拉絲效果🧀
❶❼士林台灣腸:口感較紮實 帶點豬油香味🎭
👩🏻‍🍳觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
👩🏻‍🍳尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】牛站(駅)麻辣火鍋放題@【地區】#Dr_eat_觀塘【類型】#Dr_eat_放題 #Dr_eat_火鍋【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】麻辣火鍋食到飽【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】。第一分店新開幕,比起尖沙咀店環境更寬敞舒適,自助區食物種類更多元化。新開張優惠,晚市人頭送日本A5和牛一份。推出全新鍋底,分別係美顏花膠竹絲雞及滋潤雩梨蘋果豬骨鋦────────────────────【環境/服務/衛生】。同尖沙咀店比較,觀塘分店環境更寬敞。燈光明亮,空間感足。自助區自成一處,有飲品櫃,雪糕櫃,熱飲櫃,熱食區,炸物區,水果區,調味料區,火鍋配料區.【價錢 SRF美國特級肩胛肉眼片套餐】。年三十至年初四價 19:30前離座 $278/位。性價比最高嘅皇牌套餐.【全新湯底+鴛鴦湯底 +$48】。推薦招牌秘製麻辣鍋及新湯底美顏花膠竹絲雞鍋。美顏花膠竹絲雞鍋底:。湯底呈奶白色,肉眼可見嘅豐富材料。有紅棗,杞子,花膠,竹絲雞肉等。濃郁湯頭,帶著滿滿的膠原蛋白溢出。黏稠度恰到好處。雞肉軟滑而鮮嫩,花膠軟糯Q彈,。係又濕又凍嘅日子里,吃上一碗真是

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】麻辣火鍋食到飽
【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】
。新開張優惠,晚市人頭送日本A5和牛一份
。推出全新鍋底,分別係美顏花膠竹絲雞及滋潤雩梨蘋果豬骨鋦
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。同尖沙咀店比較,觀塘分店環境更寬敞
。燈光明亮,空間感足

【價錢 SRF美國特級肩胛肉眼片套餐】
。年三十至年初四價 19:30前離座 $278/位
。性價比最高嘅皇牌套餐
【全新湯底+鴛鴦湯底 +$48】
。推薦招牌秘製麻辣鍋及新湯底美顏花膠竹絲雞鍋
。美顏花膠竹絲雞鍋底:
。湯底呈奶白色,肉眼可見嘅豐富材料
。有紅棗,杞子,花膠,竹絲雞肉等
。濃郁湯頭,帶著滿滿的膠原蛋白溢出
。黏稠度恰到好處
。雞肉軟滑而鮮嫩,花膠軟糯Q彈,
。係又濕又凍嘅日子里,吃上一碗真是太正啦
。招牌麻辣鍋:
。湯頭香而不油膩
。辣而不熗,愈食愈過癮

【第一Round:回本必食特級牛肩胛】
。主打:牛肉,羊肉,海鮮
。推薦:SRF美國特級肩胛肉眼片,大蝦,帆立貝,紐西蘭青口,沙白
。小評:肩胛肉花紋分布均勻且清晰,看著就食慾爆棚,眼肉佔據得天獨厚的油花與肌肉比例,口感層次極為豐富,汁水豐富;澳洲羊肉片,肉質細嫩多汁,脂肪豐富且分布均勻,肉香而不羶,口感滑嫩纖維較細,味道濃郁

【第二Round:數十款火鍋配料自取】
。主打:丸類,蔬菜類,粉麵類
。推薦:鵪鶉蛋,珍寶大蟹棒,豬血糕,甜不辣,紫蘿蔔,蔥肉小餡餅,羽衣甘藍,芝士丸
。小評:火鍋配料新增左不少,有油炸鬼,炸午餐肉,千葉豆腐,炸魚皮,響鈴等,款式選擇性更多。當中的珍寶大蟹棒,肉厚嫩彈,好有口感;蔥肉小餡餅估吾到都幾好食,餡料係蔥花同豬肉,食落好Juicy

【第三Round:當紅小食必食】
。推薦:紅糖糍粑,麻辣小龍蝦
。小評:紅糖糍粑炸至香酥脆黃,甜度非常適宜,紅糖糍粑的口感很軟,又鬆又脆,但是不粘牙,輕輕一咬,中間嘅紅糖漿湧出,微甜不膩,又非常軟糯;麻辣小龍蝦肉質非常好,非常入味,夠麻辣。鮮紅的小龍蝦與濃郁的汁水糾纏縈繞,剝開小龍蝦,鮮嫩的龍蝦肉呼之欲出,吃完恨不得連手指也舔一舔呢

【飲品+甜品+雪糕】
。主打:自家製冷泡茶,汽水,果汁,清酒,梅酒,生啤,數十款雪條,軟雪糕,馬卡龍,泡芙,焦糖布甸
。小評:最新推出左自家製嘅珍珠奶茶,入口順滑,茶香濃濃,不會過甜;仲有台式手工芋圓,煙煙韌韌,帶咬勁!

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
【分店】尖沙咀|觀塘
【℡】36222688
【營業時間】N/A
天氣凍冰冰總係想打邊爐,之前睇Youtuber介紹尖沙咀「牛駅」質素唔錯又抵食,見佢哋喺觀塘開咗分店,近近哋就去試下同男友一行2️⃣人平日中午嚟到新店環境比尖沙咀店更寬敞舒適,自助區比尖沙咀更大選擇更多,感覺乾淨衛生午市火鍋放題任食9️⃣0️⃣分鐘有3️⃣個價錢選擇,我揀咗中間價錢的,$1️⃣7️⃣8️⃣可以任食美國特級肉眼片,美國牛肩胛片,豚肉,雞肉,金錢肚及滷大腸等2️⃣點後入座有8️⃣8️⃣折==========而家仲有新張優惠,晚市惠顧按人頭送日本A5和牛一份餐廳推出幾特別又滋補嘅湯底:美顏花膠竹絲雞,滋潤雪梨蘋果豬骨鍋==========自助區外的配料以QR code📱落單自助區選擇非常豐富:有水果,冷盤,炸物,肉燥飯,多款菜類 (包括羽衣甘藍及紫羽衣甘藍),丸類 (較特別的有海膽丸及蔥肉小餡餅),麵類,烏冬,飲品 (包括紙包,罐裝,樽裝花茶,蘋果酒,啤酒,清酒,梅酒等)仲設有暖飲櫃,自助咖啡機,提供熱水可以沖茶;軟雪糕機,糖果區,甜品,雪糕,雪條 (包括意大利手工雪糕),仲有熱糖水自助區補給快又充足==========店員先將一樽清湯放在檯上,可由客人自助加湯==========🔹湯底揀咗鴛鴦鍋 +$48▶️喇沙海
同男友一行2️⃣人平日中午嚟到
午市火鍋放題任食9️⃣0️⃣分鐘
2️⃣點後入座有8️⃣8️⃣折
而家仲有新張優惠,晚市惠顧按人頭送日本A5和牛一份
自助區外的配料以QR code📱落單
自助區補給快又充足
==========
店員先將一樽清湯放在檯上,可由客人自助加湯
🔹湯底
揀咗鴛鴦鍋 +$48

▶️喇沙海鮮鍋:比較少見的湯底,上檯時已聞到香濃的喇沙味道,嚐一口有不錯的海鮮味,辣度夠
以蟹柳,青口,蝦及豆卜等淆製

▶️美顏花膠竹絲雞鍋:湯底鮮甜不過濃,花膠有厚度
以紅棗,杞子,花膠,竹絲雞等淆製
🔹肉類
美國特級肩胛肉眼片:脂肪比例低,肉質軟嫩,牛味不錯
美國牛肩胛片:脂肪比例同樣低,肉質較有嚼勁
巴西牛脷托:肉質爽彈,帶牛舌油香
花雕酒雞翼:放在湯內煮了長時間仍保留到花雕香
==========
🔹自助區:蔬菜,水果及丸類
水果鮮甜;蔬菜新鮮;金菇細嫩
蔥肉小餡餅與生煎包有幾分相似,夠特別
台式肉燥肥瘦肉各半,帶豬肉香而不太膩
🔹自助區:甜品
▶️布朗尼:可可味濃,朱古力粒豐富
▶️抹茶蛋糕:鬆軟口感,醇香回甘,甜度適中
▶️朱古力撻:用上黑朱古力,甜度不高
▶️明月冰卷:軟糯煙韌
▶️咖啡慕絲:咖啡味濃厚,質感細滑
▶️朱古力慕絲:甜度較咖啡慕絲高一點
收取加一服務費
整體用餐體驗非常滿意,湯底出色,食材新鮮有質素,食物種類豐富補給快,性價比非常高,食完暖笠笠飽而不滯
2023-01-31
午餐
2023-01-31 199 瀏覽
食開尖沙咀分店第一次光顧觀磄,環境和衛生都很好希望Keep到,不過服務就唔得,我是食1:30的,門口帶位女仕急口令式講細則,好快咁講2:30last order,我都不以為意,食到2:00就比單我埋單,我又不以為意趕住2:30last order 當中都有漏過一次單,2:45有位女侍應收咗我個鍋3:00有位年约50女侍應,行過頭望另一方手向我張枱揮,一路行一邊說我夠鐘交枱,3:10佢又行過來收碗我問佢點解1:30唔係坐到3:30,佢語無論次講東講西,我反覆問3次,佢先話原來你1:30來我唔知,3:15我出去取甜品已經欄住唔比入,我見有女仕照入,我又照入,當時有位年約50男待應在甜品櫃前說,快D啦收野啦最後啦,但係佢講完無行開,我問1:30唔係食到3:30咩,佢先至行開比我拎。另外牛肉每人每次上限兩碟,第二轉拖左半個鐘才到,其間再次落單,就無來到,尢魚冇貨完。
2023-01-30
1 分鐘 (堂食)
2023-01-30 166 瀏覽
啲嘢多到我每樣食一件都食唔晒🤯老了…戰鬥力何其薄弱分三個價位,簡咗中間果個因為知道自己同朋友都唔會瘋狂點肉反而會食好多自助區嘅食物點嘅食物叫咗極黑和牛唔係講笑 呢碟係我唯一點嘅牛唔會好肥 牛味都夠濃戰略錯咗 忍唔住食咗甜品開頭 仲隊咗杯珍奶🧋就係咁 我個肚就已經頂住咗海蝦、帆立貝、花膠呢啲就係depends on個價位有嘅食物最欣賞佢係真係每份嚟一粒想樣樣食啲都冇難度又唔會浪費另外 鹽酥雞都好正 我食咗六粒蘋果雪梨豬骨湯底係新推出感覺好滋潤的另外一邊就係椰子雞湯仲有鄰好多台灣風味嘅丸、餃同麵類有我最掛住嘅王子麵❣️
啲嘢多到我每樣食一件都食唔晒🤯
老了…戰鬥力何其薄弱

分三個價位,簡咗中間果個
因為知道自己同朋友都唔會瘋狂點肉

另外 鹽酥雞都好正 我食咗六粒

蘋果雪梨豬骨湯底係新推出
感覺好滋潤的
另外一邊就係椰子雞湯

仲有鄰好多台灣風味嘅丸、餃同麵類

有我最掛住嘅王子麵❣️