2023-09-10 110 瀏覽
呢日黎到觀塘呢間牛站打邊爐! 真係有好多好野食, 佢係偏向台式既火鍋放題!我地既餐係食極黑和牛~ 120分鐘任飲任食!一入到去店員就安排左我地坐靠窗既位置, 呢個位唔算近拎野食, 但勝在唔會有好多人行黎行去, 自成一角,岩哂同朋友慢慢咁傾計!我地叫左鴛鴦湯底, 一半係麻辣一邊係椰子雞~ 麻辣真係夠哂辣, 可以揀辣度, 我地都係要左BB 辣~ 椰子雞就真係有雞係入面, 仲有椰子肉添!用QR CODE落左湯底同牛之後, 我地就出左去睇下有食同飲, 出面有好多款唔同既野飲, 有無糖茶,可樂等等, 仲有咖啡機添! 真係乜都有! 另外就仲有好多丸類,麵類同菜類! 熟食同前菜都有唔少款,真係滿足我唔同既願望! 另外甜品櫃仲有任食既haagendaz! 真係見到都想食!番到埋位D 牛同埋湯底都到左, 真係岩岩好!佢D 牛肉勁新鮮, 我地係極黑和牛餐, 但都可以叫牛板腱個D, 呢款都好好食! 豬同雞我地就冇試,因為想主打食牛! 呢度真係超多選擇! 好開心!

2023-09-10 127 瀏覽
今日同屋企人諗住打邊爐,決定食呢間。我哋5點到,但個店員同我講無得食足個時間,只可以食1個半鐘,我問點解,店員話因為有booking,仲話我可以等,但都係無得食足,要遲15分鐘,要睇有無人book左枱但唔黎,即係話點都好,時間就一定唔足,最後無食到。老實講,後尾都有walkin客,但都無入到,如果真係要人book枱,咁就講明只做booking,唔接受walkin。我明一間餐廳肯定要做booking,但無理由為左booking客放棄walkin客。😡😡😡😡
介紹返💁🏻‍♀️。。🇹🇼 台式火鍋 在觀塘 🇹🇼。牛駅 Beef Station。亞太中心6樓。120分鐘放題大滿足自選湯底牛駅秘製麻辣鍋。滋補豬筒骨鍋。喇沙海鮮鍋。清甜椰子雞鍋。香濃蕃茄豬骨鍋。香辣沙嗲鍋。美顏花膠竹絲雞鍋。禦寒胡椒豬肚鍋。芫茜皮蛋豆腐鍋。老黄瓜瑤柱葱米雞鍋A/ 美國牛肩胛片。巴西牛脷托。美國豬梅肉片。澳洲羊肉片。花雕酒雞翼- 星期一至四。HKD248 + 10%- 星期五六日。公眾假期及前夕。HKD258 + 10%B/ SRF美國極黑和牛片。鮑魚。美國安格斯牛板腱。象拔蚌片。手切封門柳。紐西蘭青口。西班牙豬五花片。手打墨魚滑。蝦仁棒棒。帆立貝。秘製滷牛筋。燒乳鴿皇。鮑魚- 星期一至四。HKD288 + 10%- 星期五六日。公眾假期及前夕。HKD298 + 10%C/ 特上牛小排 。澳洲M5和牛 。黑毛肚。美國牛頸脊。鵝腸。牡蠣。手打蝦滑- 星期一至四。HKD328 + 10%- 星期五六日。公眾假期及前夕。HKD338 + 10%⋯19:30前離座有優惠價錢,詳情自己Check返餐廳⋯🤫 自從上次同Tata試過牛駅打邊爐放題之後一直都念念不忘..眼見佢哋啲火鍋配
介紹返💁🏻‍♀️

🇹🇼 台式火鍋 在觀塘 🇹🇼
。牛駅 Beef Station
。亞太中心6樓

。HKD298 + 10%

。HKD328 + 10%
。HKD338 + 10%

⋯19:30前離座有優惠價錢,詳情自己Check返餐廳⋯

🤫 自從上次同Tata試過牛駅打邊爐放題之後一直都念念不忘..眼見佢哋啲火鍋配料全部都好似好啱揀飲擇食嘅飯腳仔心水..左度右度終於搵到尋晚帶飯腳仔去試吓~
🤫 有咗上次嘅經驗之後我對牛駅嘅品質有一定嘅信心所以今次我哋決定一人俾多幾十蚊食Set B..睇吓究竟牛駅仲有冇其他嘢可以Further打動我下次再嚟食最貴嗰個Plan🤣一如以往夜晚黑嘅放題係兩粒鐘嘅..我哋趕緊加四十八蚊落咗個鴛鴦鍋..飯腳仔為咗就我唔食得辣所以揀咗清甜椰子雞鍋併老黄瓜瑤柱葱米雞鍋..鍋底依然足料..見到大大嚿嘅雞髀肉同埋好多嗰啲紅棗杞子呢樣嗰樣配料..正~
🤫 Plan B嘅好處係一下子多咗三種唔同嘅牛以供選擇..第一Round我哋決定全部四種牛每樣一碟叫返嚟睇吓佢哋嘅分別..老實講Basic嘅牛肩胛片都已經好唔錯..封門柳嘅肉質就比較特別..顏色深啲有咬口啲相對細塊啲..飯腳仔話似係食出邊貴價手切牛嘅質地..暫時嚟講佢最欣賞係呢一隻牛..而我就比較鍾意食安格斯牛板腱..貪佢夠薄片又大片..有少少入口即溶嘅感覺..加埋我最鍾意嘅生蒜簡直係冇得頂..另外最大塊嘅必定係極黑和牛片..和牛片普遍都係比較少脂肪而且牛味都幾濃郁..總之就各有各好啦~而最緊要嘅係我哋呢啲普通人家都分得出牛駅真係有好幾種牛以供選擇..唔似得有啲火鍋店話就話有好多種牛..但係食嚟食去啲質感同埋味道隻隻都差唔多🤭
🤫 打邊爐最重要嘅牛牛介紹完畢..接住落嚟要講嘅係個人必食推介..登登燈櫈🤟🏻講緊嘅就係佢哋呢度嘅燒乳鴿..喂~唔係講笑..呢度嘅燒乳鴿質素好高..真係Encore咗兩Round..冇諗過放題價錢食到咁有質素嘅乳鴿..外皮脆口入邊嘅肉嫩滑之餘仲係Juicy個喎🐧怪唔得隔籬枱嘅食客係咁討論乳鴿係必食㗎啦😌
🤫 再嚟就講吓海鮮類別..真心覺得牛駅貨真價實..海蝦ss雖然唔係話好大隻但係係新鮮嘅係嗌咗三四Round都冇話黐住個殼嘅..然後沙白蜆叫咗六Round以上冇一隻有沙冇一隻唔識開..唯一係每次最多只係可以叫四隻有些少麻煩🤣如果佢哋可以一次最多叫半打會更加好..然後今次有得食象拔蚌片同埋鮑魚仔..都幾鮮甜淥得耐都冇話變到好韌
🤫 然後丸類蔬菜類我就唔介紹啲普通嘢啦..特別嘅火鍋配料包括有素毛肚魔芋肚片鵪鶉蛋腸灌蛋..蛋餃豬血糕蘭花干..鹹蛋流心丸魚肉三文治龍蝦沙拉丸..紫白菜貓爪型蝦丸同埋粟米貢丸..大佬呀~點解咁多我都未聽過未食過㗎呢..如果要試晒嘅話真係會黐線囉😯
🤫 跟住麵呀甜品呀嘢飲呀嗰啲種類又係多到黐孖筋..酒糟雞腎麻辣豬脷..鹽酥雞台式肉燥飯..當然唔少得非常之受歡迎嘅麻辣小龍蝦..By The Way..今次係我第一次食佢哋嘅醬爆糍粑..原來都幾好食個喎..入邊係會爆漿黑糖㗎😬
🤫 上次牛駅個Post講咗話會推介大家嚟呢度打邊爐..我冇講大話㗎~第一個就推介咗俾飯腳仔嚟試啦😉跟住睇佢哋嗰啲價錢牌先發現原來Lunch Time仲癲到做緊四個鐘放題..嚟呢度四個鐘係一個咩嘅概念🤔應該係會飽到癲咗同埋一日一夜唔使再食嘢😎
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。
2023-09-07
  • 醬爆糍粑
  • 手切封門柳
  • 美國安格斯牛板腱
  • 燒乳鴿皇
台式火鍋在香港一向受歡迎👏🏻 而有數間分店的<牛駅麻辣火鍋> CP 值亦很高。 最近新推廣除了有鮑魚任食,而午市放題套餐亦加長至4小時任飲任食! -❤️湯底火鍋必需要有靚湯底😋 餐廳提供的特色湯底有十款選擇。我們選擇了鴛鴦鍋:酸甜醒胃的<香濃蕃茄豬骨鍋> ;清甜滋潤的<椰子雞鍋>-❤️火鍋配料火鍋放題套餐並有三款。選擇了<SRF 美國極黑和牛片> 。可以任食美國和牛及牛板腱真的很滿足。 肉質相當有質素! 色澤及紋絡漂亮,脂肪分佈平均。 和牛肉質軟嫩;而牛板腱肉質相對結實、較有咬口;兩樣肉味濃郁-用QR code 落單還可點選海鮮及小食。居然有鮑魚😍😍 其他海鮮如沙白、海蝦、帆立貝、象拔蚌等,亦相當新鮮! 還有多款炸物,如芝麻雞翼、鹽酥雞等,即叫即製夠哂脆香! 最驚喜是有乳鴿王!! -❤️自助區分門別類擺放,主要有沙律冷盤、不同款式的手打丸、麵類、新鮮蔬菜! 推介爆可愛的貓爪丸😍 第一次見火鍋店有冰菜! -🔸甜品及飲品飲品、雪糕及甜品選擇亦很多! 有多款靚雪糕、Gelato 、爆谷機、軟雪糕機,亦有多款自家製甜品如芋圓

❤️湯底
火鍋必需要有靚湯底😋

❤️火鍋配料
火鍋放題套餐並有三款。選擇了<SRF 美國極黑和牛片> 。
可以任食美國和牛及牛板腱真的很滿足。

還有多款炸物,如芝麻雞翼、鹽酥雞等,即叫即製夠哂脆香!
最驚喜是有乳鴿王!!

❤️自助區

🔸甜品及飲品

來過食幾次,食物係OK但個經理態度都好差,一啲都唔識變通今次打黎book位,六大一BB佢話安排個六人卡位俾我,叫我抱住BB打邊爐佢話BB唔收錢唔可以佔座位佢個同事仲勁,叫我安排BB坐喺玻璃窗邊嗰度有個那條罅叫我放BB喺度我叫佢俾個頭尾位,我加張凳喺外面坐大人旁邊佢都話唔得,又話人來人往其實我都去過幾次,根本就係得。呢間嘢根本就唔歡迎有小朋友同BB。以後唔會再幫襯大家有小朋友同BB嘅都唔好帶嚟呢間唔佔座位,BB要抱住喺手打邊爐我都係第一次聽佢哋自己係咪冇小朋友,咁樣都講得出
來過食幾次,食物係OK
但個經理態度都好差,一啲都唔識變通
今次打黎book位,六大一BB
佢話安排個六人卡位俾我,叫我抱住BB打邊爐
佢話BB唔收錢唔可以佔座位
佢個同事仲勁,叫我安排BB坐喺玻璃窗邊
嗰度有個那條罅叫我放BB喺度
我叫佢俾個頭尾位,我加張凳喺外面坐大人旁邊
佢都話唔得,又話人來人往
以後唔會再幫襯

大家有小朋友同BB嘅都唔好帶嚟呢間
唔佔座位,BB要抱住喺手打邊爐
我都係第一次聽
佢哋自己係咪冇小朋友,咁樣都講得出
2023-09-03 299 瀏覽
服務態度差,寫住120分鐘放題,但唔會食得足鐘。我唔會話佢呃鐘,佢有講明嘅,當交智商稅。佢限定離座時間00、15、30、45咁,我地53分入座,要45分交枱。當時唔太明佢嘅規則,負責叫位個個職員就好燥咁話:“我解釋多次啦,其實張飛都有寫。”然後食左半個鐘左右,佢就會叫你比錢埋單。係香港都算食得多放題邊爐餐廳,咁有效率都係第一次見。食物質素普通,同樣價錢絕對有更好選擇。一句說話:唔建議亦唔會有下次。

食物質素普通,同樣價錢絕對有更好選擇。

一句說話:唔建議

亦唔會有下次。
2023-09-01 105 瀏覽
聽朋友介紹之下認識呢間火煱店之前經過見到旺角分店坐滿全場就知佢幾吸引😍今次揀左套餐2 — SRF美國極黑和牛片 $298 加一@1咁就可以品嚐到紐西蘭青口、蝦仁棒棒及手打墨魚滑🤤同朋友揀左鴛鴦鍋 +$40推介清甜椰子雞鍋🤘🏻落足料麻辣鍋揀左bb辣 適合入門級嘅我❗️自助區乾淨整潔,有唔少嘅前菜例如沙律、枝豆、泡菜等等麵嘅種類都好多 如烏冬、出前一丁、米粉等雪糕仲有haagen dazs 及雪糕雪條 肉類貴精不貴多個人幾鍾意牛板腱同美國肩胛肉😍肉質鮮嫩 唔會太孩口 亦夠薄身海鮮亦非常新鮮清甜 鮑魚、蜆、青口等等都好推介 食返幾轉都回晒本🙌餐廳環境非常闊落 同朋友聚舊絕對無問題員工服務態度亦好好 ~

聽朋友介紹之下認識呢間火煱店
之前經過見到旺角分店坐滿全場
就知佢幾吸引😍

今次揀左套餐2 — SRF美國極黑和牛片
$298 加一@1
咁就可以品嚐到紐西蘭青口、蝦仁棒棒及手打墨魚滑🤤
同朋友揀左鴛鴦鍋 +$40
推介清甜椰子雞鍋🤘🏻落足料
麻辣鍋揀左bb辣 適合入門級嘅我❗️

自助區乾淨整潔,有唔少嘅前菜
例如沙律、枝豆、泡菜等等
麵嘅種類都好多 如烏冬、出前一丁、米粉等
雪糕仲有haagen dazs 及雪糕雪條

肉類貴精不貴多
個人幾鍾意牛板腱同美國肩胛肉😍
肉質鮮嫩 唔會太孩口 亦夠薄身

餐廳環境非常闊落 同朋友聚舊絕對無問題
員工服務態度亦好好 ~
觀塘有好多餐廳揀,但如果你話叫我推薦任食火鍋,都係去呢間牛站好🥰 今次係一個相熟嘅朋友,佢喺觀塘工作咗一段時間,專登帶我哋過嚟食嘅~~ 湯底今日試咗沙嗲鍋同埋蕃茄湯,估唔到個湯底都幾濃郁 🤍 今日試咗個中價位嘅牛肉餐,價格每個人都係$280左右,但已經包晒咁多款牛肉任食,同埋佢嘅食材真係非常新鮮,又多選擇 ☺️☺️今次我哋就係入咗食1.5小時,但原來中午餐廳放題套餐做緊無限時4小時任食😍 真係抵到爛,下次都可以試吓中午過嚟食😍你睇相就知道,個自助區幾多選擇㗎喇 ~ 而家有仲新加入鮑魚等食材任食,花膠同埋鮑魚呢啲偏貴少少嘅食材喎,出面真係唔係間間火鍋店都有得任食 🤎 而且都有好多熟食小食選擇😜 甜品區都有唔少野揀;好似焦糖燉蛋、朱古力慕絲杯、 和果子~ 雪糕雪條都係超多款式 🤪 都唔知要黎幾多次先試得晒 🫶🏻朋友最鍾意就係食牛肉,佢都大贊呢度牛肉品質好☑️ 俾大家睇吓相🤍✨美國安格斯牛板建肉味香濃;美國極黑和牛肥瘦均勻☺️ 碟碟肉都係咁新鮮同靚總嘅嚟講,朋友都大推呢間火鍋店,下次一定要你試吓午市4小時任食,可以咁多個人坐低慢慢嘆😍

你睇相就知道,個自助區幾多選擇㗎喇 ~

2023-08-31 101 瀏覽
高質火鍋放題,觀塘亞太中心的牛站(駅)麻辣火鍋放題就屬其中之一。餐廳寬敝,卡位舒適。見到介紹中午放題套餐做緊4小時任食,餐廳晚餐新加入鮑魚等食材任食,豐儉由人,我選擇了中價套餐,SRF肩胛肉眼套餐$288/位。自助的位置寬敞,有小食、熟食、小菜、沙律、水果、甜品及飲品……,及有網上點配料。自助區的小食、熟食中,麻辣小龍蝦不是很大隻,須然肉比較少,但味道麻辣惹味。及酒醉雞腎有洒香之余很爽脆,很得我的喜愛。鹽酥雞、芝麻雞翼、榴槤炸彈、醬爆糍粑……,愛食香口食物,一開始就點了這幾款,鹽酥雞及芝麻雞翼都外皮帶點香脆,肉嫩。榴槤炸彈內裡流心香濃……選鴛鴦鍋要加$48,要了牛站秘製麻辣鍋拼香辣蕃茄豬骨鍋,要了中辣。鮮甜海蝦、鮮甜沙白、菊花章魚、鮑魚……海鮮都非常新鮮,尤其是鮑魚及鮮甜海蝦,鮮甜且帶爽!真的很新鮮鮮甜哦,所以繼續是海鮮,帆立貝、紐西蘭青口、鮮甜海蝦、象拔蚌、沙鯭魚……,鮮味之餘食得也非常開心~~牛肉也有多款的選擇,SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、SRF肩胛肉眼、手切封門柳……牛肉切得都很薄,灼3-4秒經可以食,最有牛味及香的,是SRF美國極黑和牛片和美國安格斯牛板腱~~還有非

餐廳寬敝,卡位舒適。

及酒醉雞腎有洒香之余很爽脆,很得我的喜愛。

榴槤炸彈內裡流心香濃……

鮮甜海蝦、鮮甜沙白、菊花章魚、鮑魚……
海鮮都非常新鮮,尤其是鮑魚及鮮甜海蝦,鮮甜且帶爽!

牛肉也有多款的選擇,SRF美國極黑和牛片、

美國安格斯牛板腱、

SRF肩胛肉眼、手切封門柳……

還有非常多款式,不過經已食得太飽,留返個肚食豐富的甜品及水果~~

非常滿足!
今日唔洗返工,同屋企人出左去食lunch,黎到呢間朋友推薦嘅火鍋放題😆真係好癲!我地12點零去到,已經好多人~真係食足4個鐘,可以由12點食到去4點!🥳🥳呢到餐廳舖面好大,坐得好舒服、走廊都好闊,出去自助區拎食物嘅流程非常順暢😛自助區有好多蔬菜類🥬、丸類🍢、炸物類🍟、沙律🥗、甜品🍮同埋飲品🥤仲有Häagen Dazs雪糕任食添🍨*****😱4小時無限任飲任食 午市火鍋放題🥩美國特級肩胛肉眼餐 $188 / 位🫕鴛鴦鍋 +$48清甜椰子雞鍋🐣香濃蕃茄豬骨鍋🍅美國特級肩胛肉眼片🐮好靚嘅牛肉,雪花均勻,偏瘦,食多幾塊都唔會膩🤤🤤我地2個人食左10碟🤣美國豬梅肉片🐷巴西雞肉片🐥嫩滑嘅雞肉,健康蛋白質😆炸物推薦紅糖糍粑😍好味仲有好多種類嘅雪糕雪條任食添🍦🩷*****更多:IG🔎litcloud_

*****

香濃蕃茄豬骨鍋🍅

美國特級肩胛肉眼片🐮
美國豬梅肉片🐷
巴西雞肉片🐥
嫩滑嘅雞肉,健康蛋白質😆

炸物推薦紅糖糍粑😍好味
仲有好多種類嘅雪糕雪條任食添🍦🩷

*****

更多:IG🔎litcloud_
2023-08-24
5 分鐘 (堂食)
  • 美國特級肩胛肉眼片
  • 紅糖糍粑
2023-08-27 116 瀏覽
牛站(駅)麻辣火鍋放題,位於觀塘亞太中心6樓,餐廳寬敝,座位舒適。晚市價錢有3款,由$248/位 - $328/位,餐廳新加入鮑魚等食材放題。自助位置范圍頗大,有小食、熟食、炸物、水果、甜品及飲品……,款式頗多。當中麻辣小龍蝦最為惹味,最為得人喜愛,見到侍應都很快添加。加$48要了鴛鴦鍋,牛站秘製麻辣鍋拼香辣蕃茄豬骨鍋,香辣蕃茄豬骨鍋很香濃,適合灼蔬菜類,而牛站秘製麻辣鍋灼出的肉麻辣香,特別好味。SRF美國極黑和牛片,切得薄薄的,牛味特濃。美國安格斯牛板腱,瘦中帶肥,雪花形,有牛味更帶點油香。澳洲羊肉片,灼上幾秒就可食,帶少少羊肉的酥香,頗高質。火鍋的主力軍海鮮,新增的鮑魚,脆口,一食就知新鮮。還有鮮甜海蝦、帆立貝、紐西蘭青口、甜沙白、菊花章魚、沙鯭魚……,不少的款式……。鮑魚等高質海鮮都可以放題,絕對是高質暢食之選。食火鍋連炸物都有,流心的榴槤炸彈,及香口的芝麻雞翼、鹽酥雞……,香口而且有質素!結尾是生果及甜品,尤其喜愛甜品多款式及軟滑……餐廳放題多款式且有質素,中午放題套餐正做無限時4小時任食,豈不是連晚飯都可以慳番?!!

當中麻辣小龍蝦最為惹味,最為得人喜愛,見到侍應都很快添加。

SRF美國極黑和牛片,切得薄薄的,牛味特濃。
美國安格斯牛板腱,瘦中帶肥,雪花形,有牛味更帶點油香。

澳洲羊肉片,灼上幾秒就可食,帶少少羊肉的酥香,頗高質。

火鍋的主力軍海鮮,新增的鮑魚,脆口,一食就知新鮮。

鮑魚等高質海鮮都可以放題,絕對是高質暢食之選。

結尾是生果及甜品,尤其喜愛甜品多款式及軟滑……

2023-08-26 80 瀏覽
收咗工就約埋同事嚟到觀塘「牛站」食返餐火鍋放題,喜歡這裏環境寬敞大部份都係卡位所以坐得好舒服!這裏除了用QR code落單可以到餐廳外面自助區取食物,有前菜、火鍋配料,蔬菜、飲品、熱盤、甜品和雪糕等。蕃茄濃湯豬骨鍋/牛站秘製麻辣鍋湯底材料十足,蕃茄味道濃郁酸酸地好開胃呀,秘製麻辣鍋味道香濃辣得過癮,如果覺得味道太濃郁可以加入芝麻油調和返個辣度👍海鮮🦞我們點了鮑魚、海蝦、象拔蚌和沙白,樣樣都好新鮮,特別係鮑魚厚肉又爽口,海蝦夠鮮甜。SRF美國極黑和牛片/美國安格期牛板腱/美國牛肩胛片黑和牛片色澤好新鮮牛味濃郁,牛板腱入口鮮嫩,牛肩胛帶點爽口。西班牙豬五花/美國豬梅肉片豬肉肥瘦適中,入口帶點油脂,整體不錯。鹽酥雞(小食)外皮炸至金黃色,香脆可口。台式手工芋圓這款甜品特別推介超好食,芋圓煙煙韌韌加入紅豆同涼粉,絕配🤤
蕃茄濃湯豬骨鍋/牛站秘製麻辣鍋
海鮮🦞
SRF美國極黑和牛片/美國安格期牛板腱/美國牛肩胛片
西班牙豬五花/美國豬梅肉片
豬肉肥瘦適中,入口帶點油脂,整體不錯。
鹽酥雞(小食)
外皮炸至金黃色,香脆可口。
台式手工芋圓
這款甜品特別推介超好食,芋圓煙煙韌韌加入紅豆同涼粉,絕配🤤
2023-08-25 3407 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕依間火鍋放題店,喺唔同地方都有分店,😉今次同朋友喺APM行街,😝所以就約咗喺亞太中心6樓依間牛站(駅)麻辣火鍋放題打邊爐!😍午市嘅時間可以有4小時無限任飲任食火鍋放題套餐,🥳套餐入邊嘅肉類係無限供應嘅,所以真係好抵食!🤤我哋就食咗美國特級肩胛肉眼套餐,😏湯底方面就揀咗鴛鴦湯底,😜我自己就好鍾意佢哋嘅清甜椰子雞鍋而佢哋嘅香辣沙嗲鍋就比較惹味!🤩坐低之後我哋就帶咗幾份牛肉!🤭美國特級肩胛肉眼與美國肩胛肉都有豐富肉香味道,肉質鮮嫩多汁!😍特級肩胛肉眼肉質較為細嫩,😆口感略帶脂肪香氣,😌而肩胛肉就較為結實,😍口感較為有嚼勁!😬兩款嘅肉類放喺唔同嘅鍋底都有唔同嘅風味!😛如果想味道更加豐富,🥰就可以喺出邊嘅醬料區再調配適合自己嘅醬汁!😏喺依度,當然唔止係食牛肉啦!😎自助區方面仲有唔同款式嘅丸類同埋火鍋配料!😉有好多都係比較新奇,😗而且坊間比較少接觸嘅火鍋配料!😚呢度嘅紅糖糍粑我都好推薦,😋因為佢係即叫即炸,而且真係做到紅糖流心嘅感覺!😛食落口甜甜蜜蜜,☺️仲好香口軟糯!😚打完邊爐唔好咁快走住!😆食埋甜品先就啱啦!🤪依度都有唔同嘅小蛋糕杯裝蛋糕🫣又或者係件裝蛋糕仲有唔同款式嘅
🌕Hello我係Moon🌕

鴛鴦湯底

美國肩胛肉

紅糖糍粑

打完邊爐唔好咁快走住!😆食埋甜品先就啱啦!🤪依度都有唔同嘅小蛋糕杯裝蛋糕🫣又或者係件裝蛋糕仲有唔同款式嘅雪糕添!😛
甜品
如果唔知食咩款式嘅雪糕我推薦大家食Häagen-Dazs嘅夏威夷果仁雪糕,🤭佢嘅味道香口啲,🤩而且入邊仲會有好豐富嘅果仁作為口感物!😍

🌕最後MoonMoon真係好滿意,呢間火鍋放題店,雖然人流好多,但係店員都應付自如,而且坐嘅空間感十足唔會感到好擠迫!食物質素都有水準,價錢又唔貴!下次再嚟食!🌕
午餐
鴛鴦湯底
美國肩胛肉
紅糖糍粑
甜品
2023-08-24 77 瀏覽
小朋友想食放題,即刻諗到觀塘呢間《牛站駅麻辣火鍋店》店內有3個價格選擇$248/$288/$328 (120分鐘任食) 湯底有好多選擇,加$48仲可以選擇鴛鴦鍋,大人就選擇咗惹味嘅麻辣鍋,而小朋友就選擇咗健康嘅蕃茄豬骨湯底!小朋友至愛嘅自助區,大部分食材都好齊全~日韓冷盤、麻辣小龍蝦、小食爆谷、自家製飲品、台式甜品、雪糕等等..肉類方面💁🏻‍♀️有SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片等等..碟碟都口感豐富,充滿濃郁的肉香味。亦有西班牙豬五花片、美國豬梅肉片、巴西雞肉片,就算唔食牛肉都有好多選擇👍🏻👍🏻!海鮮方面,除咗蝦、象拔蚌和蜆之外,亦新加入咗鮑魚👏👏等食材,全部都好新鮮!如果想再食得盡情D😌佢哋嘅午市放題套餐重做緊無限時4小時任食,超級吸引👏👏!

今晚去左觀塘牛站食放題😊120分鐘放題我地食$288套餐👍湯底鴛鴦鍋我地從十款鍋式中選左一邊係以四川辣椒和香料製成既牛站秘製麻辣鍋🌶️另一邊選左香濃蕃茄豬骨湯底🍅以豬骨熬煮蕃茄味濃湯底用黎食菜類好夾😍用QR落單先點左新鮮鮑魚😎手打墨魚滑🦑帆立貝、鴨血❤️食落帶點嚼勁既西班牙豬五花🐷美國細緻嫩滑既極黑和牛🐮另外當然唔少得我最鍾意食嘅雞子😂 另外備有多款牛肉🐮豬肉🐷雞及海鮮🦐而自取區就有各式丸類、菜類、小食、台式芋圓甜品、雪糕🍦及飲品任您選擇!火鍋放題除左火鍋配料外😊仲有燒乳鴿任點😊乳鴿肉質鮮嫩😍口感一流👍牛站駅以親民價錢提供優質食材🥰依家中午餐廳放題套餐仲做緊無限時4小時任食添🥳過黎打邊爐既朋友記得訂位啊😉

用QR落單先點左新鮮鮑魚😎手打墨魚滑🦑帆立貝、鴨血❤️
食落帶點嚼勁既西班牙豬五花🐷美國細緻嫩滑既極黑和牛🐮
另外當然唔少得我最鍾意食嘅雞子😂

小食、台式芋圓甜品
雪糕🍦及飲品任您選擇!

• 鮑魚
  • 麻辣鍋