2024-05-01 104 瀏覽
觀塘牛站這家位於繁忙都市的火鍋店。自助區的選擇豐富從新鮮蔬菜到丸類及肉類,每樣食材都顯得誘人,魚柳卷福袋、牛筋丸、丸類、魚肉三文治、流心丸、鵪鶉蛋、雨衣甘藍、水魷魚、蔬菜……等。燒物方面,燒乳鴿皇皮脆肉嫩。芝麻雞翼香脆可口。鹽酥雞外酥內嫩……,每一口都是滿足的享受。鴛鴦鍋牛站秘製麻辣鍋拼瑤柱花膠雞鍋,每一款鍋底都有其獨特風味,滿足不同口味需求。美國牛肩胛片,肉質細嫩,入口即化。封門柳,口感獨特,肉質勁道,香氣濃郁。美國安格斯牛板腱,肉質鮮美,肥而不膩,口感豐富。巴西牛脷托,肉質鮮嫩,彈性十足,味道醇厚。美國極黑和牛片,油脂分布均勻,口感極致,肉香四溢。美國豬梅肉片,肉質鮮美,肥瘦相間,口感豐富。澳洲羊肉片,肉質鮮嫩,無羶味,口感細膩。海鮮類選擇豐富,海參營養豐富。脆鯇魚片,口感脆爽,魚肉鮮美。還有鮮甜花白、鮮甜海蝦、帆立貝、美顏花膠、田雞腿……,每一種都是海鮮及火鍋愛好者的福音。最後的甜品,甜而不膩,為這場美食之旅畫上圓滿的句號。
觀塘牛站這家位於繁忙都市的火鍋店。

自助區的選擇豐富

燒物方面,燒乳鴿皇皮脆肉嫩。
芝麻雞翼香脆可口。
鹽酥雞外酥內嫩……,每一口都是滿足的享受。

美國牛肩胛片,肉質細嫩,入口即化。
封門柳,口感獨特,肉質勁道,香氣濃郁。
美國安格斯牛板腱,肉質鮮美,肥而不膩,口感豐富。
巴西牛脷托,肉質鮮嫩,彈性十足,味道醇厚。
美國極黑和牛片,油脂分布均勻,口感極致,肉香四溢。
美國豬梅肉片,肉質鮮美,肥瘦相間,口感豐富。

澳洲羊肉片,肉質鮮嫩,無羶味,口感細膩。

海鮮類選擇豐富,海參營養豐富。
脆鯇魚片,口感脆爽,魚肉鮮美。

最後的甜品,甜而不膩,為這場美食之旅畫上圓滿的句號。
2024-04-29 96 瀏覽
前幾個月我已經去過牛站(駅)銅鑼灣分店食,嗰次已經覺得佢哋放題做得好高質,今次接屋企人收工附近又有牛站(駅)分店,所以一早已經book定位去食,好在有book位,上到去已經座無虛席,好誇張呀!今次佢哋有新推出嘅花膠雞鍋湯底,我梗係要選擇呢個湯底啦,哈!因為我鍾意食花膠~果然無揀錯,湯底濃郁香濃花膠味,仲好足料,呢度嘅放題種類非常之多,我哋選擇咗美國特級肩胛肉眼片、美國牛肩胛片、巴西牛脷托、花雕酒雞翼、蝦仁棒棒、台北鴨血、竹笙釀蝦滑、脆鯇魚片、台北燕餃~正呀~再飲埋佢地自家冷泡茶,桂花烏龍茶~好滿足!

再飲埋佢地自家冷泡茶,桂花烏龍茶~好滿足!
2024-04-27 101 瀏覽
我們幾個人都很喜歡吃打邊爐,今天我們選擇了在官塘的亞太中心6樓的火鍋店,到了7點,已滿坐。這店鋪很大,環境很優雅,有特色。可以吃二小時,跟朋友邊聊邊吃,可以盡興,滿意。我們點了最貴的那款,但相當值得,最想提的是極黑和牛,沒有騙人,高質素,滿足味雷的享受,一下單就馬上送到,還有蝦、花膠和海參,都是名貴食材,最重要是出食物也很快。滿意。甜品和飲料,也必需介紹一下,不要錯過椰子水,是if 牌子的,清甜可口,雪糕是我最喜歡的haggen-dazs,和泰國榴槤雪糕。奶茶香滑,不是普通茶包沖泡出來的。還有,有梅酒和青酒,有熱和凍,還有很多其他選擇,一定令你留下深刻印象!!

雪糕是我最喜歡的haggen-dazs,
2024-04-26 804 瀏覽
這間人氣火鍋店長期大排長龍,其中一間分店位於觀塘的1亞太中心,主打火鍋放題任飲任食。店內環境寬敞舒適又乾淨衛生,抽風系統完善,衣物不沾油煙味,適合好友們多人暢聚暢飲!SRF美國極黑和牛片 - $298/位 (星期一至四)瑤柱花膠雞鍋共十款招牌火鍋湯底,每日新鮮真材實料熬製。花膠雞湯更是最新推出,有一層厚厚的雞黃油,又有嫩滑的雞肉、花膠、瑤柱、粟米、紅棗及杞子等,鮮甜滋補!肉類方面,SRF美國極黑和牛片有極為漂亮的油花,柔嫩多汁;美國安格斯牛板腱油花分布均勻,爽口油脂非常剛好夠滑順;封門柳油花雖少,但肉味濃郁細嫩;美國牛肩胛片筋絡分布較多較扎實。海鮮方面,肥美飽滿的帆立貝富彈性;鮮甜海蝦易去殼爽滑彈牙;爽脆墨魚及脆鯇魚片鮮味十足。台式小食方面,醬爆糍粑咬開煙煙韌韌有著香甜的紅糖;鹽酥雞嫩滑多汁有濃郁香料芬芳;燒乳鴿皇皮脆肉嫩有豐富肉汁。火鍋小食方面,蝦仁棒棒爽滑彈牙有少少蝦乾;竹笙釀蝦滑鮮嫩爽口;手包蝦肉雲吞皮薄餡滿;台北燕餃包著豬肉餡脆嫩滑順。自助區方面,琳琅滿目的前菜及火鍋配料一律任食,有沙律、熟食、炸物及水果等幾十款應有盡有。甜品方面,自家製甜品連芋圓仙草涷都有,還有兩款軟雪糕及十

SRF美國極黑和牛片 - $298/位 (星期一至四)
瑤柱花膠雞鍋

瑤柱花膠雞鍋
SRF美國極黑和牛片
美國牛肩胛片
美國安格斯牛板腱
封門柳

醬爆糍粑 & 鹽酥雞

燒乳鴿皇

甜品方面,自家製甜品連芋圓仙草涷都有,還有兩款軟雪糕及十數款雪糕選擇,當中最吸引一定是Häagen-Dazs。

飲品方面,數十款罐裝飲品包括酒精飲品外,還有自家製豆漿及椰青水等,亦有熱飲包括花茶等供應。
2024-04-25
2024-04-25 60 瀏覽
一年四季都係打邊爐嘅好日子🤗最近同屋企人黎左牛站打邊爐😍餐廳分左唔同嘅套餐,最貴嘅套餐就包左任食鮑魚同其他海鮮,我地就揀左個中價嘅套餐🥰都有和牛同大蝦仲有沙白等😚餐廳個自助區超大,入面有大量嘅火鍋配料,甜品🍮,雪糕,熱食,飲品都勁多選擇🥰重點係飲酒嘅朋友係可以任飲🍺火鍋嘅重點係湯底,新推出嘅花膠雞湯底😋入面有瑤柱花膠等名貴食材🤩加埋鮮雞🐥🌸牛肉方面,我地重點叫左SRF美國和牛,安格斯牛板腱同封門柳🤤牛味香濃,新鮮夠嫩👍🏻🌸我地仲點左乳鴿,真係即炸,送到黎熱辣辣,香脆😋芝麻雞翼同炸雲吞都好好味,雲吞入面真係有勁多蝦🦐🌸海鮮有大大隻蝦同鮮甜嘅沙白🤤

🌸海鮮有大大隻蝦同鮮甜嘅沙白🤤
呢間返兜無數次嘅任飲任食火鍋,之前同屋企人嚟食,連阿媽都話抵食 真係好過買料自己喺屋企打 因為佢本身嘅火鍋料質素都唔差 款式好多之餘 蔬菜都好新鮮 除咗好多款嘢飲小食 連雪糕甜品 都多到你食唔晒🤭一入到去就聞到好香嘅椰子湯味,本身佢之前仲諗住食麻辣湯底,但係最終都係選擇咗椰子雞湯 真係好香濃 好甜。我哋揀咗Level 2 都係為咗食佢嘅任食乳鴿🤟🏻 皮脆肉嫩 無限回點。牛肉方面我就勁鍾意佢嘅牛舌心同埋和牛,呢款和牛未去到好油脂豐富嗰隻 食落口一啲都唔會好油膩 而且肉味都濃啲。牛舌心就爽口彈牙 真係唔多火鍋店有。小食方面我都好欣賞佢做咗唔同既款 佢連午餐肉都有炸過,你可以即刻食又得打邊爐食又得 另外魚皮 響鈴 生根呢啲都係微微暖㗎。甜品方面我真係不斷食Häagen-Dazs 🥰 款式都同出邊唔同 一般都剩係得朱古力或者士多啤梨呢啲味,但係佢連焦糖餅 藍莓等等呢啲嘅味道都有 食多幾杯都回本啦🤭

2024-04-22 88 瀏覽
😳終於有花膠雞鍋湯底‼️🎉作為牛駅的忠實Fans,每次同一班朋友約聚會,牛駅都是首選聚餐的地方。餐廳不定時都有新推出新驚喜,例如早前推出了鮑魚、乳鴿、羊腩煲鍋、糯米飯等,質素都相當高。這裡任飲任食2 小時性價比高❤️ 而今次推出了我期待已久的花膠雞湯底,一於再次到訪😌 -🐮湯底火鍋要配靚湯底😋 餐廳特色湯底有十款選擇我們選擇了鴛鴦鍋:清甜滋潤的<椰子雞鍋>併養顏首選的<瑤柱花膠雞湯>-🐮火鍋套餐火鍋放題套餐並有三款選擇了<SRF 美國極黑和牛片> 😍任食美國和牛及牛板腱😍牛駅肉質有水準! 肉質色澤及紋絡漂亮,脂肪分佈平均,入口軟嫩亦富肉香-QR code 落單亦可點選多款海鮮及小食🔸海鮮類別:有沙白、海蝦、帆立貝等🔸小食:有多款炸物,即叫即炸的芝麻雞翼、台式鹽酥雞🔸❗️💯❗️必試乳鴿王!! 用四個字形容:皮脆肉嫩-🐮自助區外邊自助區整齊又整潔。主要有沙律冷盤、手打丸、粉麵、各式蔬菜(居然有靚豆苗同冰菜😍)、甜品及飲品餐後食埋甜品超滿足! 有多款靚雪糕、還有爆谷機、軟雪糕機、甜品櫃還有多款自家製甜品
😳終於有花膠雞鍋湯底‼️

火鍋放題套餐並有三款
選擇了<SRF 美國極黑和牛片>
😍任食美國和牛及牛板腱😍

QR code 落單亦可點選多款海鮮及小食
🔸海鮮類別:有沙白、海蝦、帆立貝等
🔸小食:有多款炸物,即叫即炸的芝麻雞翼、台式鹽酥雞
🔸❗️💯❗️必試乳鴿王!! 用四個字形容:皮脆肉嫩

🐮自助區

1K
2024-04-20 96 瀏覽
哩間鋪前身係日式放題, 而家變左牛站! 太好啦唔洗出到尖沙咀就有得食。哩間鋪位超大好有空間感, 估唔到放題都有咁大個卡位可以坐得咁舒服寬敞, 屋企人都讚! 晚飯時間真係好多人呀. 但係自助區夠哂大, 唔會人迫人, 野食又多款, 而且全部都fill得滿滿好新鮮咁, 拎野食既過程都輕鬆! 椰子雞湯椰味香濃唔馬虎。佢D牛肉都唔係流既, 係放題黎講算好高質。而且每round既質素都keep到! 海鮮竟然仲有海參食, 放題真係第一次見。另外乳鴿, 麻辣小龍蝦等都唔可以放過。連蔬菜都係有罕見款式, 好似紫色既羽衣甘藍, 水蓮, 冰菜咁, 真係自己出去買都未必買到, 係哩度可以食勻哂。連雪糕都有期間限定罕見款😆 我地今晚都係$298/位真係真心抵!! 走個時先見到原來新出左個花膠雞湯底, 下次再戰先!

而且每round既質素都keep到!
海鮮竟然仲有海參食, 放題真係第一次見。

另外乳鴿, 麻辣小龍蝦等都唔可以放過。

連雪糕都有期間限定罕見款😆

2024-04-19 319 瀏覽
觀塘午市火鍋放題最正始終系呢間我同同事已經好似常客甘 先揀食邊個Plan我哋揀$188美國特級肩胛肉眼無限任飲任食Plan可以由12:00食到16:00 返工關係我哋由12:00食到13:30 非常滿足👍🏻然後揀鍋底 我哋+$48揀鴛鴦鍋 今次揀清甜椰子雞鍋 & 龍蝦頭鍋 2個湯底都係第一次試個龍蝦頭湯底直情覺得相逢恨晚 好香龍蝦味!完全唔洗點豉油醬汁都夠曬味椰子雞鍋清甜 雞仲係比雞髀仲有個新湯底花膠雞湯都好吸引 呢個可以下次試部分食物用QR落單例如牛肉羊肉牛脷鴨血牛柏葉等等等等QR Code落完單就出去自助區揀埋其他配菜 返到枱落單嘅食物就到齊嫁啦自助區每次嚟都係咁吸引嘅🤤實在太多嘢食啦蔬菜&菇類有成2個凍櫃 丸類有1個凍櫃2個雪糕櫃 1個甜品櫃仲有火鍋配料、熟食、小食、生果、糖水、飲品仲有椰青水 甘蔗汁 梅酒🍶同啤酒🍻提供!環境好闊落坐得好舒服嘅 又夠開陽 食物質素認真好你見佢D菜係洗得真係好乾淨 每塊夾落都可以食 無碎無爛👍🏻細節做得好真係好重要
觀塘午市火鍋放題最正始終系呢間

部分食物用QR落單例如牛肉羊肉牛脷鴨血牛柏葉等等等等

自助區每次嚟都係咁吸引嘅🤤實在太多嘢食啦
蔬菜&菇類有成2個凍櫃 丸類有1個凍櫃
2個雪糕櫃 1個甜品
仲有火鍋配料、熟食、小食、生果、糖水、飲品
仲有椰青水 甘蔗汁 梅酒🍶同啤酒🍻提供!

環境好闊落坐得好舒服嘅 又夠開陽 食物質素認真好
2024-04-18 142 瀏覽
18:50左右排隊搭𨋢,平日黎講等兩部𨋢唔算長龍,上到餐廳門口都有人,但好快就安排入座,話可以食到20:30我哋揀咗2號餐,點知職員落咗3號餐,落第二轉野食先發現,好彩佢肯改返,唔係就更加唔抵食初時冇為意,後來諗一諗食到20:30都唔夠120分鐘,就問吓職員,原來佢話要book枱先可以食120分鐘,嗰一下就覺得有啲取巧,同埋任食黎講真係有d趕急,如果我一早知道得90分鐘,我唔會入座,唔怪得人嘅自己冇睇清楚食物種類算多,但年青職員都冇乜禮貌,講嘢態度都唔太客氣,收碟嘅姐姐就有禮物d

2024-04-16 70 瀏覽
這家火鍋放題絕對是火鍋愛好者的聚腳地。提供了多樣化的食材選擇,勝在量多。我點了冬瓜瑤柱豬骨鍋,有杞子、冬菇、冬瓜等,湯底感覺較清甜。自助火鍋配料多種新鮮的蔬菜,如冬菇、金菇、蟲草花、枝竹、海鮮菇、紫白菜、皇帝菜、娃娃菜等等。對於肉食愛好者來說,少不了肉類選擇,包括美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱和燒乳鴿皇等。這些肉品質鮮嫩,口感豐富,能夠滿足各種口味的需求。晚市還有海鮮供應,帆立貝和鮮甜海蝦、魚都很鮮美。這些海鮮新鮮美味,給火鍋增添了豐富的海洋風味。在調味料方面,他們提供了多種選擇,如花生醬、豉油、胡麻醬、辣椒醬等等。這些調味料能夠讓你根據自己的口味來調整火鍋的風味。除了火鍋食材外,他們還提供了各種美味的甜品,如乳酪、慕絲蛋糕、泡芙等。這些甜品口感豐富,能夠讓你在享受火鍋之餘,也能滿足你的甜食愛好。

這些肉品質鮮嫩,口感豐富,能夠滿足各種口味的需求。

2024-04-12 213 瀏覽
呢間放題喺APM附近,極方便約friend 黎。今日同friend黎佢地都話高質,坐得又舒服。我地食中價餐咋,$298/位。但都已經好多野食,環要每樣試d都無可能,太多款。美國和牛片同五花腩軟嫩、封門柳同牛板腱有纖維感又不失牛味~我地個餐已經可以食好多肉類同海鮮,沙白、帆立貝好大隻,超鮮~仲包括左特別嘅火鍋料,例如竹笙釀蝦滑咁,都好味。除咗火鍋料,熟食例如乳鴿、芝麻雞翼都有啲水準。當我地再認真行多次自取區,發覺原來都幾大。有中西甜品雪糕糖水、清酒涼茶冷熱茶果汁汽水、水果、爆谷、前菜小食、炸魚皮、各類蔬菜、丸、麵等等,個人覺得冰菜、菠菜苗、皇帝菜、豆苗都係新鮮必食。雪糕櫃裏面個黑芝麻雪糕好似食緊芝麻糊咁,呢個價錢有呢個質素實在太抵~
椰子雞鍋
各種肉類

SRF美國極黑和牛
美國和牛片同五花腩軟嫩、封門柳同牛板腱有纖維感又不失牛味~
自取區取的
自取區取的
芝麻雞翼
西式甜品區
2024-04-09 705 瀏覽
第一次打邊爐食到趕頭趕命,餐廳出餐勁慢俾張單last order 交枱收爐就非常準時😅我記得之前食嘅時間係無咁少仲有多餘嘅時間慢慢食甜品,但今次坐底無耐就話要埋單。🥹我朋友一開頭仲話慢慢食,唔好急大家見到要埋單last order就急急腳放啲嘢食落去煮。但我想講我地真係坐落嚟食咗幾塊肉啱啱係出面攞嘢食攞飲品。果然有對比就有傷害,今次就非常唔滿意任食時間變得咁短😢無可否認品種係多樣化,但呢個價錢我可以選擇食其他餐廳。😉

無可否認品種係多樣化,但呢個價錢我可以選擇食其他餐廳。😉
2024-04-08 106 瀏覽
牛站一直係我心目中數一數二推介嘅火鍋餐廳因為佢價錢合理,而且雪糕有得任食Häagen-Dazs亦都定期會推出新嘅嘢食。今期佢就新推出咗花膠雞湯底,養顏又好食。雖然湯底裏面嘅花膠同雞唔多,但係我可以額外喺單嗰度無限任嗌大量花膠,慢慢再煲到佢軟腍,真係好正。另外雖然佢係打邊爐,但係我覺得佢嘅熟食乳鴿好正,特別係依個價錢可以無限任食乳鴿,真係好幸福而佢牛肉嘅味道都OK,貴嘅價錢有靚啲嘅牛,食落都好爽😋
牛站一直係我心目中數一數二推介嘅火鍋餐廳

而佢牛肉嘅味道都OK,貴嘅價錢有靚啲嘅牛,食落都好爽😋
2024-04-08 139 瀏覽
🍲牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)📍好耐冇食過放題了🥺,上網搵見到呢一間價錢唔貴,而且Häagen-Dazs 任食🤑,就決定係佢啦❗️🍴2. SRF 美國極黑和牛片 成人 $298我哋揀咗lv2 嘅套餐的價錢係$298💰,已經包咗美國極黑和牛片SRF🐮、乳鴿、Häagen-Dazs、梅酒和啤酒,任飲任食🍻。乳鴿嘅皮好脆,而且好juicy 💦,而極黑和牛片嘅紋路好靚😍,食落好嫩;仲要續叫嘅質素都同第一輪一樣好😙。而佢哋好貼心❤️,每款都有張紙條提醒你係咩肉同要煮幾耐📄。除咗有麻辣湯底🌶️,仲可以揀鴛鴦湯底或者其他款式嘅湯底🍲,而且仲有花膠雞鍋湯底可以揀㗎🐥。佢哋嘅竹笙釀蝦滑 🦐,口感好有趣;仲有個爆漿糍粑,外脆內軟,入面真係好爆漿💥。仲會有鴨血🪿、花膠、海參、雞子、田雞🐸等等,全部都可以叫❗️如果你嫌手機落單啲嘢唔夠📱,仲可以去出面拎有甜品區、飲品區🍶、冷盤區同熱食區,仲有雪糕可以啷🍦。整體來說,係一個性價比超高嘅邊爐放題👍🏻。📍牛站(駅)麻辣火鍋放題 @beefstationkt 觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓#牛站 #麻辣火鍋 #放題 #火鍋 #邊爐 #haagendazs任食 #花膠
🍲牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)📍

🍴2. SRF 美國極黑和牛片 成人 $298

整體來說,係一個性價比超高嘅邊爐放題👍🏻。

📍牛站(駅)麻辣火鍋放題 @beefstationkt
觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓

#牛站 #麻辣火鍋 #放題 #火鍋 #邊爐 #haagendazs任食 #花膠雞鍋湯 #新品 #梅酒 #雪糕任食 #美食 #香港 #香港美食 #食啦邊爐 #食啦放題 #食啦觀塘