2019-05-28 293 瀏覽
屋企附近見到新開張冰室,一於一試,果然不錯,早餐柯打了一份蛋治。麵包鬆軟,厚過一般坊間既普通方包,好好食,滿足感及飽腹感大增,抵食之選。炒蛋方面,師傅炒工了得,火喉啱啱好,好嫩滑,吾會過火或硬崩崩,凍咖啡,夠大杯,份量十足,味道吾錯,又香又滑幾好飲,會再幫襯。環境方面,環境優雅,新束束既裝修,幾舒服,光猛。不錯既用餐地方。下次有機會會再試埋午餐及下午茶,睇下會不會又有一驚喜。會再黎,下次試食其他早餐。
2019-05-28
2019-05-16 637 瀏覽
剛剛佛誕放假,我係屋企附近油麻地東方街發現一家新開的餐廳-牛牛冰室。第一下感覺就覺得個名幾得意,所以就停底腳步睇吓間餐廳佢食啲乜,未開始睇menu就已經有一個好殷勤嘅店員叫我入去試吓。由於都有啲餓,所以冇諗太多就入去點餐我點嘅係後設咖喱豬扒飯,咖喱嘅味道比我想像中好,我個人覺得比翠華嘅咖喱豬扒好食,豬扒亦相當肉汁豐富,都幾滑,整體來講我會比90分另外我點了一杯熱奶茶,我對港試奶茶的要求其實好嚴格。試過一口,感覺跟太興翠華的奶茶分別不大,吾會似一般茶餐廳的茶底放得太耐就會變得苦澀。是一杯會令我想再學的奶茶。只是他這個膠杯就有點不足,似水杯多啲,希望將來佢哋會有改善吧這晚餐價錢只係$52,性價比算不錯了,可以再試

這晚餐價錢只係$52,性價比算不錯了,可以再試

厚切咖喱豬扒飯
熱奶茶
2019-05-13
厚切咖喱豬扒飯
今日lunch時候經過油麻地東方街,見到有間野新開張的叫牛牛冰室,一於入去試試味道先,入到去,店內好光猛,新開張,環境ok,等候時間好快,叫左個金針雲耳蒸雞試下,份量足夠,之前試過附近某間野,佢的份量好少,碟蒸雞味道唔錯,價錢都合理,食食下見到旁邊個檯叫左個咖哩巨豬飯,黎到真係好大塊,望落都幾吸引,我決定下次黎可以試試呢塊大豬扒😂😂😂👍🏻由於係公司附近,以後食野我又多一個選擇了,呵呵😄
由於係公司附近,以後食野我又多一個選擇了,呵呵😄