2019-07-17 969 瀏覽
上晝喺葵興考完試 午餐就同同學食好啲放鬆下傾下偈 所以就揀咗Mr. Steak喇11點10去到 但原來開12點😛一開就即刻入座喇環境都幾舒服幾好坐嘅✨餐牌一個main再加沙律甜品吧同野飲價錢合理 老實講平時就咁食個意粉都要呢個價啦✨龍蝦湯是日濃湯係龍蝦湯好濃好香 不過飲耐咗就鹹咗小小✨沙律吧雖然只係午市嘅semi-buffet 但一啲都唔hea有12款撈好嘅沙律要另外有兜沙律菜俾你自己撈筆者就無食晒咁多款嘅 不過都同大家分享下食過嗰啲啦燒野菌帶子沙律:無諗到佢係帶酸嘅 所謂嘅帶子亦都見唔到😂酸同菇兩種味道唔係太夾香燒雞肉意大利麵沙律:預期嘅油醋味 但啲雞肉就鞋咗啲芝麻醬凍豆腐:芝麻醬係大家好熟悉嘅牌子嚟嘅 啲豆腐都幾滑牛油果甜粟米沙律:筆者淨係食咗粟米 但就真係得粟米本身嘅味道木瓜沙律:朋友食咗 佢話木瓜好甜但就無咩其他味芝士腸仔沙律:因為筆者好鍾意食芝士 所以有咁大粒芝士咬係好開心嘅雖然佢好多醬 但又唔會太鹹或者太酸慕尼黑薯仔沙律:辣辣地酸酸地咁幾開胃日式青瓜蟹柳沙律:呢個係意外地夾嘅 好好食好清新火腿就無咩特別 都係鹹鹹地咁啦✨澳洲肉眼扒3成熟上菜都幾靚仔 好鍾意佢啲配菜薯片 脆口

11點10去到 但原來開12點😛

好香濃嘅豆味 亦食到薏米嘅甜味
喺西餐廳食到呢個質素嘅中式糖水 好滿足👍🏽
另外就芒果布甸 雲尼拿泡芙 同朱古力蛋糕都幾好食
最後就再有杯餐茶

呢個價錢可以喺一個環境舒服 服務友善有禮 食物質素中上午餐 cp值係超高
推薦大家嚟試下😉

2019-07-09 452 瀏覽
Entrecote cafe de paris $298Oven baked Normandy pork loin steak $215Garlic shrimp tomato risotto $188Semi buffet, tasty!Food from salad barThe service is good. Wanna try US Angus steak, lamp rock chop,roasted chicken, herb sausage ($268) next time.
Entrecote cafe de paris $298

Semi buffet, tasty!

Food from salad bar

2019-07-04 531 瀏覽
早排男朋友生日去左Mr Steak 食大餐😋對於兩個大食嘅人黎講🙈自助餐/任食形式就最滿足所以今次我地係去左有Semi dinner buffet嘅分店💓主菜有多款選擇,可以揀Pasta、飯、海鮮、生蠔、牛等😍.可以按個人喜好揀番,我地咁鍾意食肉😆所以就揀左:1️⃣美國SRF極黑腰脊牛扒($238)呢個部位需要足夠牙力先食到,對箍緊牙嘅我黎講有啲挑戰,要慢慢食😆呢個部位脂肪相對較少,個人認為適合減肥中又想食肉嘅人(即係我男朋友😂),至於個味道,個人認為尚算入味,肉配上面嘅Gravy,再用肉包住喺旁邊拎嘅一粒焗蒜黎食,味道好有層次,如果個蒜再焗爛啲溶啲,再多啲香草味會更出色💓即係可以好似蒜蓉醬咁搽到落去.2️⃣聖凱倫牧場安格斯西冷($278)其實西冷都係腰脊肉嘅一部分,不過就係近啲對腳仔😆所以牛味、肉味較濃💓而且比較有咬口但又唔會太韌,而且熟成度控制得非常好👍🏻💯果然係Mr Steak‼️我地要嘅係Medium Rare,呢個成數好奧妙,佢肉嘅纖維開始出緊黎但又未完全出曬,而且又要煎完rest夠時間,先確保啲肉汁可以鎖住喺入面而切嘅時候又唔會有好多血水標曬出黎,而喺rest嘅過程,餘溫又會令塊牛扒
早排男朋友生日去左Mr Steak 食大餐😋
對於兩個大食嘅人黎講🙈自助餐/任食形式就最滿足

主菜有多款選擇,可以揀Pasta、飯、海鮮、生蠔、牛等😍
可以按個人喜好揀番,我地咁鍾意食肉😆所以就揀左:
1️⃣美國SRF極黑腰脊牛扒($238)

2️⃣聖凱倫牧場安格斯西冷($278)

其實西冷都係腰脊肉嘅一部分,不過就係近啲對腳仔😆所以牛味、肉味較濃💓而且比較有咬口但又唔會太韌,而且熟成度控制得非常好👍🏻💯果然係Mr Steak‼️我地要嘅係Medium Rare,呢個成數好奧妙,佢肉嘅纖維開始出緊黎但又未完全出曬,而且又要煎完rest夠時間,先確保啲肉汁可以鎖住喺入面而切嘅時候又唔會有好多血水標曬出黎,而喺rest嘅過程,餘溫又會令塊牛扒再熟啲,所以好多時喺其他地方order4成, 到我切嘅時候已經係5成🙈但喺呢度,我估計廚師煎完果刻應該係3.5成,再計埋俾佢rest嘅時間,用餘溫煮熟埋佢果0.5成,所以到我食嘅時候就係完美嘅Medium Rare💯,睇到啲相都想再食多次

至於自助沙律🥗吧同甜品吧:

我真係每款沙律都拎左少少番去試,因爲色彩繽紛,可以擺靚靚影相💓

個人覺得佢個華道夫沙律幾出色,雖然用左青蘋果🍏但都唔會太酸,味道剛好,係一道完美嘅開胃前菜👍🏻我好鍾意見到用好多水果做沙律嘅材料,覺得好清新好健康;另外,木瓜沙律都好食,生熟度剛好,唔會過熟溶溶爛爛,但同時又唔係生到食落「角角」聲,有鮮甜味👍🏻最得意嘅沙律係芝士腸仔沙律😂食佢會令我諗起熱狗🌭️因爲有gherkins又有腸仔😆🙌🏻食落酸酸地都幾開胃;開頭我見到Scone好開心,但望極都冇Clotted cream有啲失望🙈Scone一定要配肥美嘅Clotted cream先好味架,所以我最後係冇食到❌
整體黎講,呢度係大食寶寶(Me🙋🏻‍♀️)必到,呢個價錢食到semi buffet之餘,不論主菜定自助bar嘅野食質素都唔錯,抵食之選💓如果想好似我咁影靚相,建議晚餐時段早啲到,趁人少少快啲影左先📸
🐮Mr Steak (葵芳)
📍葵芳興芳路223號新都會廣場四樓488-490舖
2019-07-02 6590 瀏覽
喺葵芳行完街,行到新都會諗著食個元氣🍣番去,點知原來葵芳人咁鐘意食💕,人山人海,咁就去食旁邊既Mr. Steak,相對冇咁多人排隊,等咗一陣就入得!呢到係主打半自助晚餐,即係可以揀一個主菜,然後餐湯、沙律吧、甜品就喺自助區,可以任食!我同朋友嘅Mains就叫咗美國🇺🇸極黑腰脊牛扒($238)& 安格斯西冷($278)😚😚其實出面都有唔少種類選擇,有沙律丶火腿,仲有啲小食!為咗留吓肚食牛排🥩咁我都食得唔多出面既食物,淨係拎咗啲雜果沙律同麥樂雞🥴🥴沙律都還好,雖然都係有罐頭生果喺入面,都整體我都幾鐘意食🤭麥樂雞可能冇乜人食,我食既時候都已經擺到凍哂了😖咁大概十五分鐘後,就有扒据了,我要安格斯牛扒,都幾大塊,而且都算厚身😚上邊有條肥膏連住,食落充滿牛味同油香🤤不過我叫咗medium就略嫌over咗🤭極黑牛腰脊就係已經切好哂出嚟,賣相極吸引,佢屬於全肉位,所以好啱鐘意食肉質既朋友,鬆軟易咬😋各有特色!之後其實都差唔多,拎啲甜品🍮食都夠哂喉了總結,其實二百零蚊食塊扒都差唔多,呢到塊扒既質素絕對比出面啲自助晚餐好😋而家仲要係半自助式供應,確實係比食自助餐抵食得多🥳🤩

其實出面都有唔少種類選擇,有沙律丶火腿,仲有啲小食!

安格斯西冷

極黑腰脊牛扒

之後其實都差唔多,拎啲甜品🍮食都夠哂喉了

安格斯西冷
極黑腰脊牛扒
2019-07-01 773 瀏覽
原來晚市有semi buffet,餐牌都有好多不同選擇🙂七點半去到都已經唔少人等位,好彩預先book咗位😛去到semi buffet都有好多選擇,有是日龍蝦湯、蒜蓉包。呢個嘅龍蝦湯好有龍蝦味,而且一啲都唔會覺得「漏」,飲落去充滿龍蝦鮮味,讚👍🏻焗蒜蓉包,我都推介。因為我都食咗兩件,好香蒜蓉味;仲有不同款嘅沙律🥗有蕃茄、沙律菜、薯仔、粟米等等...而且仲有多款唔同嘅甜品,細細件,可以拎嚟試下先😍想食多啲可以再拎,幾好!主菜叫咗西冷四成熟,牛扒係Grill 過嘅,有啲燒烤香味,肉質尚算林,配菜有焗薯。另外個主菜叫咗豬鞍,一碟有兩塊,而且都有好多配菜,有黑松露薯蓉,好香,唔錯!餐廳環境算坐得幾好,可以慢慢坐傾下偈。

餐廳環境算坐得幾好,可以慢慢坐傾下偈。
2019-06-28 677 瀏覽
每次來葵芳都會走去葵廣掃街,次次行街經過見到 mr. steak 半自助餐都心郁郁想食,今次因為拎重野唔方便掃街,所以終於可以黎試啦6:30pm 黎到無乜人,不過7點鬆 d 就開始多人,最後爆場,唔係星期五六日都爆場@@員工服務態度都幾好,又會主動幫忙。我只單點沙律吧 $158+10%朋友叫左薄西冷 $238+10%全部餐都係跟沙律吧的,所以當係加$88食西冷都唔算貴既。西冷都唔算薄身了,熟度 order 左 medium,黎到切開岩岩好,中間粉粉嫩,唔會 un 唔會 hi, 牛味唔算重,但尚可接受最令我感到驚艷係個沙律吧,d 沙律款式好多,又特別,出面少見。雜菇帶子清清地,幾好。佢有款沙律係青瓜 x 腸 x 芝士粒,加埋又係好夾既味,芝士粒我喜歡最底果堆黃色係南瓜沙律,勁好食,我每次出去夾都會夾返黎食。好重南瓜味,連南瓜皮都勁淋既。仲有胡麻醬凍豆腐,好滑好香仲有雞肉螺絲粉,其實唔洗叫主食都好夠飽第一次食橙色車里茄,加埋芝士粒一齊好正,但就咁食橙色車里茄就無乜味,紅色車里茄會好食 d 佢每款沙律都有名,睇到 d 食材來自邊度。其中有款係日本既惟山,好特別啊湯有龍蝦湯,咸左 d但係好重龍
每次來葵芳都會走去葵廣掃街,
今次因為拎重野唔方便掃街,
所以終於可以黎試啦

員工服務態度都幾好,又會主動幫忙。

我只單點沙律吧 $158+10%
朋友叫左薄西冷 $238+10%
全部餐都係跟沙律吧的,所以當係加$88食西冷都唔算貴既。

西冷都唔算薄身了,熟度 order 左 medium,
黎到切開岩岩好,中間粉粉嫩,
唔會 un 唔會 hi, 牛味唔算重,但尚可接受

最令我感到驚艷係個沙律吧,
d 沙律款式好多,又特別,出面少見。

雜菇帶子清清地,幾好。
佢有款沙律係青瓜 x 腸 x 芝士粒,
加埋又係好夾既味,芝士粒我喜歡

最底果堆黃色係南瓜沙律,勁好食,
我每次出去夾都會夾返黎食。
好重南瓜味,連南瓜皮都勁淋既。
仲有胡麻醬凍豆腐,好滑好香

仲有雞肉螺絲粉,其實唔洗叫主食都好夠飽

第一次食橙色車里茄,加埋芝士粒一齊好正,
但就咁食橙色車里茄就無乜味,紅色車里茄會好食 d

佢每款沙律都有名,睇到 d 食材來自邊度。
其中有款係日本既惟山,好特別啊

湯有龍蝦湯,咸左 d
但係好重龍蝦湯,濃郁既

仲有豆腐花同埋腐竹糖水,但我無試到。

甜品都幾正啊,中間粒橙色好好味,
芝士餅同埋蘋果批都好好食,
我平日多數都唔鍾意食蘋果批,
第一次有款蘋果批令我食多次的。
芒果布甸就唔似布甸質地,似燉蛋果 d 質地

lunch time 既價位簡直驚人,
我上 openrice 先發現原來 lunch time 既半自助餐最平個 set 係$88+10%

呢個價錢食到呢 d 質素既沙律同甜品就真係超超超值!
晚市就稍為會有 d 貴,齋任食沙律甜品回唔到本

下次 lunch time 返黎回本!
2019-06-22 601 瀏覽
朋友生日想食好啲,又吾想食太貴去食buffet食到飽到嘔,於是我地就決定去食semi buffet, 又可以食好啲,又吾洗驚太飽。我地每個人都點左一個main course。我點左個魚,魚個份量都吾係好大份,其實預左你食多啲其他野。個魚既汁好特別,有少少酸,但同魚好match。 個汁好入味,魚肉鮮嫩。沙律bar岀面都有幾多野揀,有吾同種類既菜,配料,仲有幾款甜品,湯品。食吾飽既話就岀去拎多幾轉野食就即刻飽曬。朋友生日,仲送左個寫左字既蛋糕做慶祝打卡!

食吾飽既話就岀去拎多幾轉野食就即刻飽曬。

朋友生日,仲送左個寫左字既蛋糕做慶祝打卡!
2019-06-11 890 瀏覽
星期日與好友食飯,好友想食牛扒,就網上book枱這間Mr. Steak(葵芳新都會),報到後都要等20分鐘先有位,先黎自助吧沙律,除咗一般火腿片,特別嘅有Parma ham,熱龍蝦湯也有驚喜主菜是肉眼扒(五成熟),肉汁鮮嫩最後還有榚點同生果等甜品
主菜是肉眼扒(五成熟),肉汁鮮嫩
最後還有榚點同生果等甜品
2019-06-09
20 分鐘 (堂食)
2019-06-10 4484 瀏覽
兩個人去睇電影之前想食飽d 就見到apps講e到有半自助餐鋪就黎試下 之前我有去過佢青衣分店 野食種類都差唔多佢既玩法係先叫一個餐(包一杯野飲) 再可以出去任拎前菜沙律同甜品佢既沙律其實幾多種類 有沙律菜 有栗米 有蘋果西芹等等佢d菜都好新鮮 另有芝麻醬豆腐 好好味呀 豆腐好滑又夠凍 配上芝麻醬 正呀 佢仲有一d 火腿同埋是日餐湯-龍蝦湯火腿就無咩味道  龍蝦湯就好濃佢既旁邊仲放左d面包比你配湯食餐飲我叫左檸檬茶 茶無澀味 檸檬新鮮 ok!我主菜叫左雞胸肉 雞胸肉有兩塊 一塊老左比較'鞋口'一塊剛好佢上面既汁係芝士加上少許蕃茄 整體味道還好我朋友叫左香草蝴蝶粉佢加上煙三文魚 整體味道係夾既之後我就拎左好多甜品 甜品全部我都好滿意特別推薦泡芙 夠凍 吉士又唔太甜 剛剛好另外 朱古力大福好煙煙unun 好好味!甜品方面真係好滿足好滿足!總結:值我一試lunch 黎講 價位叫中價主菜味係好出色但前菜同甜品可以搭救到
兩個人去睇電影之前想食飽d 就見到apps講e到有半自助餐
鋪就黎試下 之前我有去過佢青衣分店 野食種類都差唔多

佢既沙律其實幾多種類 有沙律菜 有栗米 有蘋果西芹等等
佢仲有一d 火腿同埋是日餐湯-龍蝦湯

餐飲我叫左檸檬茶 茶無澀味 檸檬新鮮 ok!

我主菜叫左雞胸肉
雞胸肉有兩塊 一塊老左比較'鞋口'一塊剛好
佢上面既汁係芝士加上少許蕃茄 整體味道還好

我朋友叫左香草蝴蝶粉
佢加上煙三文魚 整體味道係夾既

之後我就拎左好多甜品 甜品全部我都好滿意

特別推薦泡芙 夠凍 吉士又唔太甜 剛剛好

另外 朱古力大福好煙煙unun 好好味!

甜品方面真係好滿足好滿足!

總結:值我一試
lunch 黎講 價位叫中價
主菜味係好出色
但前菜同甜品可以搭救到
2019-06-08
2019-06-01 1235 瀏覽
人多又想滿足所有人就一定係半自助最好啦,既確保main有質素,自助部分又有得選擇,最重要係之前食過佢既大部分main都係好食既,如果叫龍蝦set仲有海鮮生蠔拼盤做starter,真心性價比高。生日仲有四人同行一人免費同送寫字生日蛋糕🎂當然大家都滿意啦
2019-05-13 1877 瀏覽
自助沙律吧冇咩特別忌廉粟米湯甜甜地細粒蒜蓉包幾鬆軟, 可惜擺左係到凍哂各式冷盤中規中矩美國薄西冷牛扒叫左依款薄西冷,佢薄身易入口首先試左啲胡椒汁,味道幾香又唔辣不過牛肉味唔算太突出喇我order左5成熟,但都好生下好彩都接受到比較生嘅牛扒但差唔多3成部分都係根,真係食唔到聖凱倫牧場安格斯西冷見佢係signature所以叫埋佢牛扒size 都幾大又厚身啲牛魔王見到一定會開心肉身軟腍腍,切個下爆多肉汁出哂黎比想像中出色
自助沙律吧冇咩特別
忌廉粟米湯甜甜地
細粒蒜蓉包幾鬆軟, 可惜擺左係到凍哂
各式冷盤中規中矩

美國薄西冷牛扒
叫左依款薄西冷,佢薄身易入口
首先試左啲胡椒汁,味道幾香又唔辣
不過牛肉味唔算太突出喇
我order左5成熟,但都好生下
好彩都接受到比較生嘅牛扒
但差唔多3成部分都係根,真係食唔到

聖凱倫牧場安格斯西冷
見佢係signature所以叫埋佢
牛扒size 都幾大又厚身
啲牛魔王見到一定會開心
肉身軟腍腍,切個下爆多肉汁出哂黎
比想像中出色
2019-05-12 1503 瀏覽
今日假期就同屋企人去食好啲,行完街費事同其他人同一時間食飯,所以6:00馬上去餐廳揾食,有半自助餐食然後再加一個主菜,唔自助餐嘅選擇好多,我最愛食沙律,好新鮮。但係湯就有些咸,可能係龍蝦湯嘅緣故啦,主菜牛扒可以生少少會更好。母親節可以影張即影即有👍🏻
母親節可以影張即影即有👍🏻
2019-04-26 2403 瀏覽
餐廳環境不錯,晚上吃半自助晚餐,有朋友生日,所以四位一位免費的。沙律吧食物款式都比較多。主餐點了:爐烤諾曼第豬柳扒白酒燴蘋果法國洋蔥濃汁。美國薄西冷牛扒普羅旺斯炒雜菜香草燒新薯法國胡椒汁。燒脆皮德國咸豬手煙肉洋蔥羽衣甘藍黑松露薯蓉。香煎三文魚柳芝士焗帶子黑松露野菌意大利飯。最差的是牛扒,沒有牛肉味道,好硬好鞋口,好難咬,咬到牙肉都痛埋,同王小姐經理表達訴求後,她為我們更換了另一碟,但也是很不好吃的牛扒,經理再換另一碟價格貴多些少價錢的牛扒,但食物質素依然差,講真這間牛扒真是差得很,唔明白點解有咁多評語是ok的。可能今次餐廳入左比較差的貨。希望他們有侍改善。最值得讚的事,是王小姐經驗服務態度好好,還打了85折扣給我們,服務素質非常滿意。其餘食物不過不失。
沙律吧食物款式都比較多。
2019-04-25
慶祝紀念
生日
2019-04-25 1658 瀏覽
半自助晚餐好吸引,成日都想食,終於搵到機會一試,因為生日月有優惠,更加吸引門口大大個優惠牌 點選完主菜,就去出面睇下有咩可以食喇,自助bar種類算多,慢慢介紹下啦 首先係甜品沙律雜食湯同麵包素食者都有大量選擇,呢個安排令我覺得餐廳好貼心,唔係只for大眾,亦照顧小數目既人不同款式的火腿每樣試一小口已經半飽,所以唔好多吃,留肚食主菜啊豬手外皮脆,肉質軟滑,但份量唔多豬肋骨配燒雞,燒雞出奇地比豬肋骨吸引,推介大家可以叫呢款厚切牛扒,肉質多汁,又唔會鞋口,味道鮮味,好滿意呢道菜另一份都叫豬肋骨,雖然重覆了,但味道唔錯的每份晚餐都會送1杯蜜桃茶,但我飲唔慣個味道,甜啲會更好入座說明用優惠,主菜都冇偷功減料,下次生日可以再臨,滿意的一餐

門口大大個優惠牌

首先係甜品

沙律雜食

湯同麵包

不同款式的火腿

每樣試一小口已經半飽,所以唔好多吃,留肚食主菜啊

豬手外皮脆,肉質軟滑,但份量唔多

豬肋骨配燒雞,燒雞出奇地比豬肋骨吸引,推介大家可以叫呢款

厚切牛扒,肉質多汁,又唔會鞋口,味道鮮味,好滿意呢道菜

另一份都叫豬肋骨,雖然重覆了,但味道唔錯的

每份晚餐都會送1杯蜜桃茶,但我飲唔慣個味道,甜啲會更好

2019-03-26
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2019-04-22 973 瀏覽
沙律bar好正,但扒就真係差減d, 反而意粉還唔錯。本身叫左個羊架,但因為只有我吃羊,我食落去完全唔知食緊咩肉,連唔食羊既親戚都試左話唔知係咩。雞就冇哂肉汁,牛又冇牛味,都幾失望。唔會再幫襯。
沙律bar好正,但扒就真係差減d, 反而意粉還唔錯。
2019-03-08
  • 自助沙律吧