2024-01-08
將軍澳popcorn終於開咗牛大人 新一年當然要對自己好啲 決定食返餐靚火鍋先🥰 將軍澳牛大人地方都寬敞 自助區都乾淨同光猛 職員態度好👏🏻 澳洲極上和牛餐 $328牛大人紅燒牛骨鍋好似食緊台灣紅燒牛肉麵咁 味道濃厚 微微帶辣 同牛肉好襯👍🏻澳洲M9和牛牛丸M9和牛牛丸跟餐每人送2粒 和牛味好濃好香 咬落去仲會爆汁 質地又唔會太硬 我好鍾意食🥰SRF美國黑牛後腿肉和牛餐嘅限定 黑牛後腿肉就比較似赤身 冇咁多油脂 質地軟嫩 唔會鞋口😉黑松露海鮮漿期間限定 好似黑松露墨魚滑咁 咬落爽口彈牙 仲好似有啲墨魚粒咁 黒松露味後期滲出 都幾香👍🏻澳洲和牛M5牛肩卷呢個餐先有嘅和牛牛肩卷!牛肩卷為薄切 牛味濃同油脂分布平均 唔會有太肥膩膩嘅感覺😋 食完一塊又一塊 掂埋醬料又另一番風味~鴨血台式火鍋必叫 鴨血本身醃過 自帶花椒八角味 質感滑嫩 唔會一夾就散🫶🏻台中仙草凍次次都會揀呢個 一嚟特別啲 二嚟仙草可以下下火咁自助區有好多配料 例如蔬菜、丸類、麵⋯⋯ 加萵筍同蘿蔔慢慢煮 可以吸晒湯底精華 入晒味😋 我仲加咗台灣必食嘅王子麵 麵底唔會太多 作一個好結尾😚飲品有自家冷泡茶、汽水同熱飲 比如桂圓紅棗茶
澳洲M9和牛牛丸
SRF美國黑牛後腿肉