打邊爐,湯底係靈魂🙂‍↔️ 特別推薦紅燒牛骨鍋,有驚喜而且會想encore嘅湯底🤍 而家牛太人同dreyer’s 做緊合作,晚市入座均可任食雪糕🍦實現雪糕自由。🌟澳洲極上和牛 $328/位任食澳洲和牛,每位贈送M9和牛牛丸兩粒✨紅燒牛骨鍋 😍推薦!惹味濃郁,香料味道突出,帶少少微辣嘅湯底,配搭肉類同麵條都好夾,忍唔住飲咗幾碗湯🤤🤤✨澳洲和牛牛胸爽 😍牛胸爽,又稱為牛白肉,係軟骨部份,我一向都好鍾意,奈何唔多地方有得食。食落有牛油香,有住爽脆獨特嘅口感。-✨手切封門柳肉味濃郁,滿滿嘅肉香,厚切但食落唔粗糙。-✨逢甲Q爽雞腳筋開胃小食,充滿台式風味嘅涼拌菜式,鹹鹹辣辣又有芫荽香,好食!-✨新鮮沙白沙白飽滿,大大粒,洗得乾淨。-✨魚香皮蛋豆腐呢個係情懷系列,諗起自己喺台灣食過嘅皮蛋豆腐。香港除咗呢到,暫時未見過有得食呢樣嘢😹 加咗木魚嘅關係,同回憶中嘅口味不符,但各有風味。✨蜜桃啤酒🍻蜜桃白啤酒雪葩🍧酒味不算濃,兼有淡淡桃香氣,夏日炎炎十分消暑。特別推薦醬料區嘅洋蔥牛肉醬,蘸肉類都幾有風味😼

🌟澳洲極上和牛 $328/位
任食澳洲和牛,每位贈送M9和牛牛丸兩粒

✨紅燒牛骨鍋 😍

✨澳洲和牛牛胸爽 😍
✨手切封門柳
肉味濃郁,滿滿嘅肉香,厚切但食落唔粗糙。
✨逢甲Q爽雞腳筋
✨新鮮沙白
沙白飽滿,大大粒,洗得乾淨。
✨魚香皮蛋豆腐

✨蜜桃啤酒🍻蜜桃白啤酒雪葩🍧
酒味不算濃,兼有淡淡桃香氣,夏日炎炎十分消暑。

特別推薦醬料區嘅洋蔥牛肉醬,蘸肉類都幾有風味😼
食到一肚氣!😡點解每一碟都唔同樣!明明係叫咗牛,點知嚟嘅隻色唔似牛,食落更加唔係,以為放咗張紙寫牛就係就係牛?😡😡😡啲肉仲要又唔靚又唔新鮮!最後一張相應該真係牛肉,佢好明顯同其他嗰啲都爭好遠🙂點解叫嘅嘢一樣,但係嚟嘅全部都唔同樣?☺️好明顯係搵笨呃人嘅!🤬🤬🤬
食到一肚氣!😡

啲肉仲要又唔靚又唔新鮮!

好明顯係搵笨呃人嘅!🤬🤬🤬
牛大人真係成日都想去食,2小時任飲任食,食物水準又高。今次我地黎食極上和牛吃到飽($328/位)呢個價位,當然要食多幾款優質靚牛啦✨湯底我習慣叫紅燒牛骨鍋🥘 中意佢有牛骨香味但味道唔搶,咁先食到火鍋料嘅鮮味嘛😋作為貪心嘅兩位食肉獸,我地幾乎試匀最高價位嘅所有豬、牛、雞肉類🤤 包括花雕酒雞件、安格斯特選牛板腱、紐西蘭羊卷肉、澳洲和牛M5 牛肩卷、SRF美國黑牛後腿肉、手切封門柳、西班牙豬梅肉片、澳洲和牛牛胸爽,全部肉質上乘嫩口,啖啖肉超滿足!連兩粒牛丸都係取材澳州和牛,咬開油脂爆發,仲好彈牙👍🏻海產方面,百配鵝脆腸唔係間間有,係我必點。台灣鯛魚片同鮮甜海蝦食得出嘅新鮮;沙白大粒飽滿,鮮甜又無沙;蟹籽墨汁漿同澎湖花枝漿都係爽口質感,味道唔artificial。美人花膠同爽脆炸魚皮都係必點之一。我最愛嘅台式蝦餃同水蓮❣️黎牛大人先食到嘅台式風味✨飲品推介鴨屎香檸檬茶,幾乎每枱都有人飲緊,嗰種獨特香味真係好上癮😂 仲有得嗌少爺PILSNER啤酒🍻爽返下!見人排隊我又排!原來圍住雪糕櫃揀雪糕🍦😍晚市入座可任食Dryers 雪糕!特別推介開心果朱古力脆皮💚朱古力嘅細膩香濃,加埋雪糕嘅幼滑同開心果嘅香

我最愛嘅台式蝦餃同水蓮❣️黎牛大人先食到嘅台式風味✨

見人排隊我又排!原來圍住雪糕櫃揀雪糕🍦😍晚市入座可任食Dryers 雪糕!特別推介開心果朱古力脆皮💚朱古力嘅細膩香濃,加埋雪糕嘅幼滑同開心果嘅香味,我忍口唔食第三條😆雪糕富户大滿足🙌🏻

2024-08-15 768 瀏覽
今晚既DINNER,就係牛大人台灣火鍋吃到飽,呢一間火鍋店早排食過,不過食過翻尋味啦,再食多次啦。非常之好彩既係佢地既DREYER'S雪糕PROMOTION仲未做完,勁多口味俾你揀呀,開心果味啦、士多啤梨味啦...又有雪糕或者雪條俾你揀,真係想要乜就有乜,仲有佢地既自助BAR都好多野揀,丸類呀、蔬菜類呀呢D都任大家揀呀,仲有佢地既公仔麵係台灣王子麵,呢個真係牛大人台灣火鍋吃到飽特式之一。最後緊係要介紹埋佢地既牛肉啦,我食LEVEL2架咋,但D牛都係安格斯既級數。真係VERY GOOD啦。
2024-08-12
2024-08-13 807 瀏覽
好耐都無去大飽口腹喇,出去食番餐勁嘅當然係放題啦!呢次就同男友選擇去食質素高又唔貴嘅「牛大人台灣火鍋吃到飽」放肆一下~呢到個火鍋放題選擇真係好多,肉、海鮮、菜、丸、餃、滑、小食、飲品加埋真係想每樣試下都唔夠戰力。 湯底同樣都有好多款,要香辣、重味、養生嘅都有,不過要大吃一番嘅我當然揀「阿嬤養生濃湯鍋」啦,貪佢無咁易飽,哈哈!肉類揀最貴嘅「澳洲極上和牛set」就實無錯,呢個set仲送每人兩粒本身要加錢嘅澳洲M9和牛牛丸,真心正!海鮮方面,蝦夠蝦味,入口彈牙,沙白都大隻新鮮! 滑、丸、餃同樣掂,選擇多而且質數高! 台式小食都好豐富,啱晒邊等緊啲野熟嘅時候食! 最後,甜品除咗有涼粉外,仲有無限任食Dreyer's雪糕,真係好完美! 雖然跟餐已經有飲品,但係食大大啖靚牛無啤酒又點得呢?呢款蜜桃味白啤入口香甜,解膩又清爽,食住邊爐飲勁舒服,絕對令呢餐加哂分!

海鮮方面,蝦夠蝦味,入口彈牙,沙白都大隻新鮮!

滑、丸、餃同樣掂,選擇多而且質數高!

台式小食都好豐富,啱晒邊等緊啲野熟嘅時候食!

2024-08-09 933 瀏覽
元朗開左個新商場,當然要去行下,行完就行去格離Yoho Mall 2期食牛大人。套餐簡了澳洲極上和牛套餐,以個套餐可以食晒不同級數的牛肉,而且餐廳亦贈送的和牛牛丸,和牛牛丸真的不能錯過,超爆汁。湯底有十多款選擇,有辣有唔辣,我地點了阿嬤養生濃湯鍋,湯底好足料 飲落鮮甜牛肉有不同部位不同級數選擇,安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排,三款質素都好高,其中安格斯牛小排油脂分佈均勻,油脂豐富,入口軟腍除了有牛肉,餐廳有豚肉,羊肉、雞肉可以選擇,而海鮮有蝦、沙白、脆肉鯇等等,海鮮質素都唔錯,蝦爽口彈牙,沙白處理得好好,沒有沙,以家仲有期間限定台灣直送漿類。台式火鍋一定唔小得的台灣小食,有真豬小香腸、魚皮、士林鹽酥雞、鬼馬油條等等,每次可點一至兩件,可以食多幾款。餐廳採用QR落單,方便又快捷,除了QR落單!自助吧有超多火鍋配料,有蔬菜類、丸類、麵類等等,而且有十多款不同醬料,而飲品櫃有自家茶類、紙包飲包,罐裝,如果飲品櫃唔岩,可以QR落單,有酸梅湯,鴨屎香檸檬茶、柑桔野果等等,款式非常之多。以個月餐廳有Dreyer’s 雪糕任食,食完非常之滿足

以個月餐廳有Dreyer’s 雪糕任食,食完非常之滿足
2024-08-09 756 瀏覽
今日去完朋友屋企玩完之後,我地落左樓下Yoho Mall 2期打邊爐,牛大人人氣依然,最好一早Book 定位。每次黎到牛大人,我地都覺得最抵食既套餐都係澳洲極上和牛套餐,而且餐廳每人贈送兩粒和牛牛丸,以到既牛丸又係必食之一,19:30之前離座都是係$298 ,可以任食全部牛肉,真係好抵食。阿嬤養生濃湯鍋以個套餐可以食到澳洲和牛M5牛肩卷,牛肩卷牛味濃郁,而我最鍾意安格斯牛小排,油脂相對豐富,口感軟腍,牛大人的牛肉有質素保證,食多幾碟都回晒本。除了肉類有質素之外,亦有火鍋配料、台式特色小食、飲品,可以QR 落單或到出面的自助區取,超級多款選擇。打完邊爐當然要食埋雪糕先滿足,8月31日前,餐廳同Dreyer’s 合作,雪糕雪條任食,最正有開心果味。

阿嬤養生濃湯鍋

👍🏻 牛大人極上和牛吃到飽套餐間唔中又會想食火鍋🍲每次都第一時間醒起牛大人 佢哋嘅套餐食物種類多 各款肉類🥩、海鮮、熟食 應有盡有😍而且自助區嘅火鍋材料更加係台灣直送 仲有飲品、甜品正正!真正任飲任食 勁推剝皮辣椒雞湯鍋底🐓以下係一啲我哋食完覺得特別印象深刻嘅食物- 肉類:澳洲和牛M5牛肩卷、和牛牛丸、美國SRF黑牛🐄- 海鮮:蝦、脆肉鯇、花甲、蟹籽墨汁漿- 熟食:皮蛋豆腐、鹽酥雞、台式香腸- 自助區:各式丸類、蔬菜🥬、豆製品- 飲品:烏梅汁、鴨屎香檸檬茶- 甜品:dreyer’s雪糕注意事項⚠️- 7月4日開始全線晚市都可以任食dreyer's雪糕、雪條🤭🤭- 鍾意飲酒的話 推介少爺PILSNER啤酒🍻
👍🏻 牛大人極上和牛吃到飽套餐

- 肉類:澳洲和牛M5牛肩卷、和牛牛丸、美國SRF黑牛🐄

- 海鮮:蝦、脆肉鯇、花甲、蟹籽墨汁漿

- 熟食:皮蛋豆腐、鹽酥雞、台式香腸

- 自助區:各式丸類、蔬菜🥬、豆製品

- 飲品:烏梅汁、鴨屎香檸檬茶
- 甜品:dreyer’s雪糕

注意事項⚠️
- 鍾意飲酒的話 推介少爺PILSNER啤酒🍻
2024-08-01 910 瀏覽
牛大人已經食過無數次,台灣小食來講佢整得幾好,款式算多,又有鴨血。晏晝真係好抵食,而家仲要唔使排隊,以前等餐懵。好多人嘅麻辣湯底配佢嘅鴨血,再加埋出邊夾嘅寬粉,係絕配!
2024-07-31 662 瀏覽
第一次去呢間火鍋店食火鍋非常之滿意這家火鍋店交通地點好方便一架西鐵就直達好易揾到每位員工都好有禮,地方空間好舒服好乾淨有好多飲品選擇,自助區好乾淨好整齊如手機冇網絡這間火鍋店還有免費Wi-Fi網絡提供完全唔洗擔心網絡問題手機點食物好多選擇,好暢順我和家人一路食一路讚還可以任飲任食兩小時,真係完全冇時間壓力真係食得好開心,真心好滿意價錢合理又唔貴重點這間火鍋店有關注素食者有提供素食者湯底及好多素食者食材及好新鮮只有一點不滿意係個鍋,唔可以一人一鍋選擇如果需要鴛鴦鍋底需要加$50有點貴下次都會再嚟
第一次去呢間火鍋店食火鍋
非常之滿意這家火鍋
交通地點好方便一架西鐵就直達好易揾到
每位員工都好有禮,地方空間好舒服好乾淨
有好多飲品選擇,自助區好乾淨好整齊
如手機冇網絡這間火鍋店還有免費Wi-Fi網絡提供
完全唔洗擔心網絡問題
手機點食物好多選擇,好暢順
我和家人一路食一路讚

還可以任飲任食兩小時,真係完全冇時間壓力
真係食得好開心,真心好滿意
價錢合理又唔貴
重點這間火鍋店有關注素食者
有提供素食者湯底及好多素食者食材及好新鮮
只有一點不滿意係個鍋,唔可以一人一鍋選擇
如果需要鴛鴦鍋底需要加$50有點貴
下次都會再嚟
19442 瀏覽
2024-07-25
5 分鐘 (堂食)
$228.8 (晚餐)
2024-07-27 595 瀏覽
牛大人真係食咁多次都keep到水準! 元朗YOHO店環境寬敞舒適,部份座位設有卡座,適合三五知己打邊爐。部份食物以QR code型式下單,食物好快就會送上,好有效率🔺極上和牛吃到飽套餐🔺每次黎都會點呢個性價比高既套餐,每人3百幾蚊可以食到多款精選牛肉:澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯牛小排、SRF美國黑牛後腿肉、安格斯一口牛肉粒等都可以任食! 最愛食牛小排同澳洲和牛M5 牛肩卷,油花分佈平均,色澤紅潤又鮮豔,牛味突出!除咗肉類,仲叫海鮮、特色餃子等等,海蝦同沙白大大隻!蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿、黑松露海鮮漿都係必點,爽口彈牙鮮味十足! 當然唔少得私房鴨血,配上紅燒牛骨湯底味道最夾,鴨血口感juicy非常正!自助區設有多款蔬菜、丸類、飲品等配料可自由領取,甜品櫃內有多款Dreyer's甜筒雪條任食,有近期hit爆既開心果口味,真係忍唔住食左幾條!

🔺極上和牛吃到飽套餐🔺

2024-07-24 670 瀏覽
之前跟朋友去完這一家和牛任食放題,一直念念不忘,於是這一次再跟朋友去吃一下哈哈。畢竟很容易就滿座,所以提前預訂座位乃是明智之舉😝這家餐廳精心提供了三款牛肉套餐,分別為精選嫩牛、美國特級安格斯和澳洲頂級和牛。我們敲定了阿嫲養生湯作為鍋底😏尤為值得一提的是,自 7 月 4 日起,牛大人推出 Dreyer's任食自助,晚市入座均可盡情享用雪糕除了各類牛肉,餐廳還有多達 50 多種不同的小吃可供選擇,諸如黑松露海鮮漿、鮮蝦等等。倘若想吃魚肉,鱸魚和厚切脆肉皖當屬上乘之選,其厚切的質地和入口即化的極致口感令人稱讚👍美國黑牛後腿肉和澳洲和牛 M5 牛肩卷無疑是必嘗之選,肉質鮮嫩滑潤,脂肪分布均勻有致,絕對是牛肉愛好者的心尖寵❤️飲品方面,除了自取的蜜桃烏龍茶、洛神花茶之外,還可以點選酸梅汁和烏梅汁,清爽解膩宜人,炎炎夏日怎能少得了這般冰爽的飲料呢☺️最後,甜品中的Dreyer's雪糕簡直是不可或缺,用它來作為完美的收場,恰似一場圓滿的大團圓結局,比較推薦的是Kitkat口味的,食到Chuck Chuck聲😍好味指數:10/10 性價比指數:10/10餐廳名稱:牛大人 餐廳地址:元朗朗日路8號2期 樓

好味指數:10/10

性價比指數:10/10

餐廳名稱:牛大人

餐廳地址:元朗朗日路8號2期 樓A316號鋪形點

電話:3953 9390

2024-07-21
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2024-07-21 589 瀏覽
位於元朗市中心的「牛大人」絕對是不折不扣的火鍋天堂。這家店採用自助任食形式,讓您可以儘情品嚐各種優質食材。首先, 牛肉種類實在太誘人了!澳洲M5等級的牛肩肉以及安格斯牛小排,再加上美國SRF頂級黑牛,無論您是喜歡嫩滑或肥美的口感,這裡都能滿足您的挑剔味蕾。除了頂級牛肉,「牛大人」的海鮮和丸類選擇同樣豐富。新鮮的蝦、貝類和魚肉,搭配上彈牙可口的魚丸、貢丸等,讓每一口都令人回味無窮。最令人稱讚的是,餐廳還提供了種類繁多的蔬菜,包括時令時鮮的各類蔬菜,無論是清爽的生菜,還是營養豐富的菌類,都能完美地呼應火鍋的口感。總的來說,「牛大人」的高品質食材、豐富的選擇以及超值的價格,絕對是火鍋愛好者的最佳選擇。無論是約會、聚會還是家庭聚餐,這裡都是您的不二之選。值得一訪!

2024-07-12
2024-07-17 519 瀏覽
朋友話未食過牛大人,再加上有一段時間無食台式火鍋,正好約埋一齊去打邊爐😌例牌揀返「澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐」($328),貪其食到靚牛及每位送澳洲M9和牛牛丸之餘,所有食物揀選更冇限制,另初嚐濃香蕃茄鍋,蕃茄味濃偏酸,夠晒開胃😌牛肉多次encore SRF美國黑牛後腿肉、美國PRIME極級肩里肌、安格斯特選牛板腱及澳洲和牛牛胸爽,特別係肩里肌及牛胸爽牛味最濃;小食必食陳醋涼拌黑木耳及逢甲Q爽雞腳筋,黑木耳味道酸爽解膩,雞腳筋辣辣地好Q彈;其他食品如沙白、水蓮及漿類都係推介;飲品則推薦鴨屎香檸檬茶及少爺PILSNER啤酒,前者茶香及檸檬味濃,後者入口輕盈偏淡,好啱女士飲😌自助區除有多款蔬菜、丸類及飲品外,晚市更有dreyer’s及Movenpick雪糕可免費任食😌

2024-07-12 441 瀏覽
於網上預訂了七點半入座,大約七點鐘到達,因為未到時間,要等到七點半才准入座,但場內其實還剩餘大量位置。 終於等到入座,安排了四人枱,其中一張是圓櫈,因場內還剩很多空位,要求更換有靠背的椅子,竟然回答說沒有椅子可以提供。 這是什麼的服務質素?