2023-09-14
我自己幾鍾意食台式火鍋,因為食物款式比較豐富😛,最近搵到間幾多人推薦嘅火鍋舖😊~入面環境寬敞明亮,裝修好新淨☺️~🌟牛極品吃到飽套餐 $239(1700-1830入座)湯底有十款可以揀😁,宜家仲有限定新湯底添,包括北投魷魚螺肉蒜鍋,同埋雲林黑蒜雞湯鍋😊,我地就揀左紅燒一品鍋,湯底好香濃🤩!身為食肉控嘅我,一坐低就叫左多款肉類食🤣~呢個套餐主打美國頂級肩胛肉同加拿大頂級牛板腱🙂,呢兩款牛肉都牛味濃郁,油脂分佈平均☺️!而呢度仲有出面少見嘅牛脷心托,口感爽口彈牙,好特別😙~除左牛,其實仲有羊、豚同雞肉可以叫,質素都唔錯嫁🤪~而火鍋配料就可以去自助區攞😛,有丸類、菜、麵。。。黎食台式火鍋,緊係要食台式小食啦😋!呢度嘅小食種類非常豐富,有鹽酥雞、地瓜丸、甜不辣、鴨血,香腸等等😍~我最鍾意椒鹽蝦,夠惹味😉!如果仲覺得唔夠食,出面仲有其他熟食可以拎🙂!飲品櫃入面擺左自家製烏龍茶同多款台式飲品,可以任飲嫁😆~食飽飽,當然要食甜品做 ending 啦🥰~自助區竟然有個甜品吧,有芋圓、愛玉凍、仙草、寒天、西米、椰果、紅豆可以DIY🤭,食完仲可以去食埋 haagen dazs雪糕,非常滿足😝~
入面環境寬敞明亮,裝修好新淨☺️~
🌟牛極品吃到飽套餐 $239(1700-1830入座)
而火鍋配料就可以去自助區攞😛,有丸類、菜、麵。。。
飲品櫃入面擺左自家製烏龍茶同多款台式飲品,可以任飲嫁😆~