2024-07-15 58 瀏覽
是日放工,一心打算上茶記食個快飯,竟然俾我見到齊柏林集團嘅牛丼家開張,一於試試佢!😋 上到去牛丼家,有部自助售賣機,仲有成兩層,好彩夠大仲有少少位! 雙重芝士牛肉飯 🧀 🧀 🥩🍚- 中 💰45 + 公魚仔🐟 +冰紅茶💰15襯熱食,呢個芝士真係拉到絲,個主角真係件牛肉餅,咬開夠晒肉汁,好軟熟好入味,煎到熟度啱啱好!🤤 多春魚就食得多, 公魚仔真係好少食,一樣係多春,但煎得好香好脆,比多春魚更有咬口! 飯係用珍珠米,硬度啱啱好,好夾! 泡菜照燒雞扒飯 🐓🍚- 中💰45 +青菜🥬 + 白桃汁🍑🍹10件雞扒好嫩滑,雞皮煎到脆一脆,勁好食!仲要件雞好入味,超級開胃!泡菜都入味之餘,又可以解膩 油麥菜又炒得好香,送飯健康又一流~貪玩咁將白桃汁同冰紅茶溝咗一溝,出奇地咁夾,建議一試!🤣 整體試,好食過SUKIYA同吉野家好多,價錢又平份量又夠,職員仲可以話用$100買5張中飯券,大癲,幫到我慳返唔少!啲飯真係幾高質,性價比勁高,一定會再去食🤓🤓🤓
飯係用珍珠米,硬度啱啱好,好夾!
雙重芝士牛肉飯 + 公魚仔 +冰紅茶
件雞扒好嫩滑,雞皮煎到脆一脆,勁好食!
泡菜照燒雞扒飯+青菜 +白桃汁
泡菜照燒雞扒飯(中)
貪玩咁將白桃汁同冰紅茶溝咗一溝,出奇地咁夾,建議一試!🤣
啲飯真係幾高質,性價比勁高,一定會再去食🤓🤓🤓
2024-07-12
雙重芝士牛肉飯 + 公魚仔 +冰紅茶
泡菜照燒雞扒飯+青菜 +白桃汁
泡菜照燒雞扒飯(中)
✨️經過旺角見到間佔地兩層嘅樓上食肆,原來呢間丼飯係齊柏林熱狗店嘅老闆開嘅,今次仲要撈埋開丼飯😍主打不同款嘅丼飯😃,價錢仲要好平😵,最平$26已經有碗細嘅牛丼飯‼️仲要開到凌晨2:00am😵😵‼️啱晒食宵夜✨️✨️雙重芝士牛魔王飯🧀🐂|$55|份量M牛魔王系列係餐廳嘅主打,用咗和牛漢堡加埋芝士嘅丼飯😃,漢堡以呢個價錢黎講都算大塊,煎得剛剛好,唔會太乾,仲要都幾juicy添👍另外有一杯仔嘅用左和牛嘅脂肪加埋柚子嘅牛魔王汁‼️酸酸甜甜,撈埋芝士🧀食超夾👍✨️鹽醬汁豚肉飯🐖|$36|份量S雖然叫左細size,但豚肉嘅份量都算多,肉質唔鞋,勁欣賞佢個汁,撈飯好開胃😃💁‍♀️另加+$10-$20可以有套餐添我哋加左$10要左杯白桃汁🍑+青菜🥬,問咗老闆點解係跟咁local嘅油麥菜🥬唔係跟日本嘅前菜,原來係想突出佢地係香港人嘅品牌‼️所以要加返啲local啲菜色✨️😃另外仲有✨️+$15冰紅茶🥤+公魚仔🐟✨️+$20飲品🥤+炸雞🐔總結:餐廳性價比都幾高,而家真係冇乜邊到仲可以廿幾蚊食到個牛丼,仲要係本地品牌,當然一定要支持‼️聽聞遲啲仲要有壽喜燒食🐂🥘‼️要期待一下✨️👍
仲要開到凌晨2:00am😵😵‼️啱晒食宵夜✨️

✨️+$15冰紅茶🥤+公魚仔🐟
✨️+$20飲品🥤+炸雞🐔

• 雙重芝士牛魔王飯
2024-07-15 125 瀏覽
最近朋友說我知得知有間香港品牌日式牛丼飯登場啦!原來是齊柏林最新旗艦牛肉店,開左是間酒店上面, 附近就是TOP 商場, 仲好近地鐵站都好方便它開設以日式丼飯主打的, 以兩層式店舖,面積都有3,000呎,我哋上到去見到環境寬敞!你尤其牛味特濃澳洲🦘種和牛最吸引, 平民價格的優質和牛頂級和牛特製的漢堡扒,牛味香濃,而且配上由柚子特色牛魔王醬汁,口味添上清爽可口!GYUDONYA牛丼家 旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓

尤其牛味特濃澳洲🦘種和牛最吸引, 平民價格的優質和牛

GYUDONYA牛丼家
旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓

2024-07-15 152 瀏覽
太熱既天氣🥵最方便快捷又好味就系食丼飯~🤤店內裝潢採用日式風格🎏以木質元素同簡約設計打造🪄營造出溫馨舒適用餐氛圍🥡今次試左兩款人氣丼飯🥢🌟雙重芝士牛魔王丼牛肉餅經過煎烤後🔥外層呈現出酥脆口感👅裏面依然保持住多汁鮮嫩既牛肉質地🐄加上滿滿芝士🧀同淋上牛魔王醬汁💧營造出令人垂涎既層次風味🤤🌟溫泉蛋鰻魚飯鰻魚經過仔細燒烤🔥外表呈現出微焦既酥脆質感🤗肉質保持到鮮嫩多汁💦配上温泉蛋🥚蛋黃為整個丼飯帶黎絲滑綿密既口感

🌟雙重芝士牛魔王丼

🌟溫泉蛋鰻魚飯
齊柏林都賣牛肉飯,叫「GYUDONYA牛丼家」你唔係唔知啊嘛?😂😂😂一聽到試業就即刻衝~仲要係旺角地鐵站附近,勁方便!試左2個套餐+$10 有青菜同飲品+$20 有炸雞同飲品雙重芝士牛魔王飯$55(m)面層鋪滿芝士🧀仲會拉絲😏記得要加埋佢個秘製牛魔王汁,柚子醋酸酸甜甜好好撈飯😂漢堡扒咬落有肉汁~唔錯溫泉蛋牛肉飯 $39(m)溫泉蛋配牛肉飯,絕對係王道!肥牛唔會韌,個汁調得岩岩好,唔會過鹹~炸雞都唔錯🤤😋幾Juicy唔厚粉~飲品試咗白桃汁同冰紅茶~唔錯😌唔會太甜,冰紅茶有茶味👍🏻同其他丼飯一樣都係有分三個size~本地品牌牛肉飯~性價比高💛值得支持!最正係佢開到凌晨兩點🕑夜咗都唔怕冇嘢食🥹聽聞遲啲會開放埋早餐時段同埋壽喜燒😼好期待🫶🏻GYUDONYA 牛丼家 @gyudonya_hk 📍旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓#牛肉丼飯 #牛肉飯 #牛肉丼 #GYUDONYA牛丼家 #GYUDONYA #牛丼家 #旺角#旺角美食 #香港美食 #hkfoodie
仲要係旺角地鐵站附近,勁方便!

試左2個套餐
+$10 有青菜同飲品
+$20 有炸雞同飲品

雙重芝士牛魔王飯$55(m)
漢堡扒咬落有肉汁~唔錯
雙重芝士牛魔王飯

溫泉蛋牛肉飯 $39(m)
溫泉蛋牛肉飯

炸雞都唔錯🤤😋幾Juicy唔厚粉~
飲品試咗白桃汁同冰紅茶~唔錯😌唔會太甜,冰紅茶有茶味👍🏻

同其他丼飯一樣都係有分三個size~
聽聞遲啲會開放埋早餐時段同埋壽喜燒
😼好期待🫶🏻

GYUDONYA 牛丼家 @gyudonya_hk
📍旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓

#hkfoodie
2024-07-15 70 瀏覽
知道旺角有間新開齊柏林旗下主打牛丼飯嘅餐廳,今晚同朋友決定嚟一試‼️.位於旺角盛世酒店,有兩層用餐area,餐廳環境寬敞~ 餐廳好細心預設咗大 中 小 份量選擇,無論係牛魔王定想輕食嘅你,都唔使怕唔夠食/ 浪費食唔唒🍚🍴今日食咗招牌雙重芝士牛魔王飯 ($55) 同 照燒雞扒飯 ($36) ,另加套餐有油麥菜同公魚仔再配兩杯飲品🤤 牛魔王飯漢堡扒選用澳洲和牛,即叫即煎,再配上用和牛牛油&柚子醋製成嘅醬汁,撈飯一流😍 照燒雞扒雞塊份量算多,而且夠嫩滑~ 飲品揀咗冰紅茶同白桃汁,兩款都比較淡口,最啱炎炎夏日飲!🍹.🧷 @gyudonya_hk .#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_mongkok #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #相機食先 #食好西 #hkfoodie #hkeats #香港打卡 #香港探店

🧷 @gyudonya_hk
2024-07-15 259 瀏覽
齊柏林,居然賣牛肉飯…原來又ok喎!原本好少會追啲咩新餐廳開幕嘅嘢,但呢個距離旺角地鐵站B3出口步程不足一分鐘的”GYUDONYA牛丼家”,實在太方便。於是就襯佢新開幕走上去,睇吓呢個原本做熱狗起家嘅香港餐廳,賣牛肉飯可以做成點。餐廳包兩層樓,所以佔地都幾大。一睇餐牌嚇咗跳,最平牛肉飯只係$26。但,既然一場嚟到就試啲特別嘢。“雙重芝士牛魔王飯”,芝士鋪到睇唔到飯,好巨型嘅漢堡扒,咬落去係有肉汁嘅。淨係有啲乾?再倒埋專用嘅牛肉汁落去,一試難忘,其實講咁多,佢只係HKD 55 (中)…“泡菜雞扒飯”,點解泡菜會關雞扒事?原來雞扒係充滿燒汁,本身已經好夠味,再加埋酸酸嘅泡菜,襯出嚟又唔錯喎。跟飯可以加小食。我哋加咗一份青菜同魚仔,餐飯就更加豐富。嘢飲嘅選擇唔錯,我呢啲唔飲得咁甜嘅就有冰紅茶,亦都有少少甜嘅白桃茶,起碼唔係得汽水揀😅。旺角本來就係抵食天堂,而”GYUDONYA 牛丼家”嘅位置同性價比,令佢可以喺度佔一席位。
齊柏林,居然賣牛肉飯…原來又ok喎!

2024-07-11
2024-07-15 33 瀏覽
試試齊柏林牛肉飯品牌牛丼家 不嬲勁鍾意佢哋 當然要第一日去支持下 在心中.佢地⭐️牛肉飯最平$26起呢次叫左中size試試$29份量一啲都唔少 鋪滿咗牛肉同洋蔥同樣都係可以加牛汁 要另外同店員講牛汁口味偏啖 落到水浸都唔會覺得鹹.再試試⭐️牛魔王飯$52 (有溫泉流心蛋)係厚切和牛漢堡扒 外層有煎到少少脆中間切開都有肉汁 牛油脂味幾香漢堡扒唔算厚 有醬汁 同醃甜薑仲有幾分似 挽肉と米 算係平價版.再講講⭐️溫泉蛋作為食客要自己打開都幾狼狽如果佢好似餐牌相咁 幫我打開埋就好啦最後悲劇發生 啪 gg🥲係我開蛋廢😫.仲可以加套餐飲品小食 青菜/炸雞但今次炸雞就冇晒 青菜就正常啦 冇特別旺角如果想食牛肉飯 平價選擇 可以一試..#牛丼家 (旺角)地址:旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓.
佢地⭐️牛肉飯最平$26起
呢次叫左中size試試$29
份量一啲都唔少 鋪滿咗牛肉同洋蔥
同樣都係可以加牛汁 要另外同店員講
牛汁口味偏啖 落到水浸都唔會覺得鹹
再試試⭐️牛魔王飯$52 (有溫泉流心蛋)
係厚切和牛漢堡扒 外層有煎到少少脆
最後悲劇發生 啪 gg🥲係我開蛋廢😫
仲可以加套餐飲品小食 青菜/炸雞
但今次炸雞就冇晒 青菜就正常啦 冇特別
旺角如果想食牛肉飯 平價選擇 可以一試

#牛丼家 (旺角)
地址:旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓
2024-07-14 67 瀏覽
知道齊柏林有新搞作!今次竟然係開牛丼!犀利呀!牛丼我都好鍾意食,不過冇食好耐一來連鎖店嘅質素真係好一般二來係衛生都幾差…最近舖天蓋地出廣告嗰個和牛乜乜乜其實心裏都知,實物同相片係兩回事㗎喇所以唔好再比連鎖店欺騙喇⋯⋯冇估到佔地兩層,落地玻璃牆身下午放飯時間嚟到十分多人預咗要等一陣位一層係牛丼另一層係壽喜燒(暫未開放)多人嘅原因我相信唔少係齊記fans其次就係比佢嘅價錢吸引真心又平又抵食,性價比勁高!招牌係牛魔王丼,有幾款口味可以揀今日先試下雙重芝士丼分大中細,幾貼心,盡量減少浪費食物我聽收銀講,大中少唔只飯量有分別連肉量都有分別㗎😳今日食中size ($55)漢堡扒即叫即煎,外表微焦,肉𥚃有肉汁牛魔王飯嘅特別之處係附送一兜汁係和牛嘅油加柚子醋等調整建議食法係直接倒入飯中同芝士拌勻咁就可以啖啖飯都有和牛汁喇飯粒係日本圓轆轆米,有飯香芝士仲可以拉絲添照燒雞扒丼(中size $36)雞扒都煎得唔錯,皮好脆,肉夠嫩照燒汁我覺得多返少少會開心啲餐廳運作同連鎖店差唔多有自助點餐機,亦有收銀櫃枱等叫號,自助形式取餐加$10~$20便可加一款小食同餐飲公仔魚(有啲似冇春嘅多春魚)炸雞,呢個正,一客有三
知道齊柏林有新搞作!
今次竟然係開牛丼!犀利呀!
牛丼我都好鍾意食,不過冇食好耐
一來連鎖店嘅質素真係好一般
二來係衛生都幾差…
最近舖天蓋地出廣告嗰個和牛乜乜乜
其實心裏都知,實物同相片係兩回事㗎喇
所以唔好再比連鎖店欺騙喇⋯⋯

冇估到佔地兩層,落地玻璃牆身
下午放飯時間嚟到十分多人
預咗要等一陣位
一層係牛丼
另一層係壽喜燒(暫未開放)
多人嘅原因我相信唔少係齊記fans
其次就係比佢嘅價錢吸引
真心又平又抵食,性價比勁高!

招牌係牛魔王丼,有幾款口味可以揀
今日先試下雙重芝士
丼分大中細,幾貼心,盡量減少浪費食物
我聽收銀講,大中少唔只飯量有分別
連肉量都有分別㗎😳

今日食中size ($55)
漢堡扒即叫即煎,外表微焦,肉𥚃有肉汁
牛魔王飯嘅特別之處係附送一兜汁
係和牛嘅油加柚子醋等調整

建議食法係直接倒入飯中同芝士拌勻
咁就可以啖啖飯都有和牛汁喇

飯粒係日本圓轆轆米,有飯香
芝士仲可以拉絲添

照燒雞扒丼(中size $36)

雞扒都煎得唔錯,皮好脆,肉夠嫩
照燒汁我覺得多返少少會開心啲

餐廳運作同連鎖店差唔多
有自助點餐機,亦有收銀櫃枱
等叫號,自助形式取餐
加$10~$20便可加一款小食同餐飲

公仔魚(有啲似冇春嘅多春魚)

炸雞,呢個正,一客有三件

飲品選擇有冰紅茶,白桃汁,味噌湯,罐裝汽水
個人力推冰紅茶,意外地無糖勁正勁解喝!

營業時間730-200,係零晨200😱
照顧各行各業人士
而家咩市道我相信大家都知
難得仲有人肯做食,仲要係本地薑
質素同價錢都咁靚仔
冇理由唔支持啦吓嘛🔥
2024-07-14 227 瀏覽
今日去旺角買衫,行街前緊係食飽飽先,係旺中附近盛世酒店1樓,新開左一間齊柏林全新副線品牌牛丼飯。可以排隊或者自助買飛,我覺得最好嘅就係有個自閉位仲可以差電,係附近返工一個人食飯都唔怕冇聊,一邊煲劇一邊食。📍旺角 牛丼家我哋食左:🌟雙層芝士牛魔王飯(L)💰75牛肉係免治牛肉,牛味好重,牛脂加埋拉絲芝士🫕超邪惡。外另仲有個特製醬汁比你自己淋上去啲牛肉,直接提升牛肉既香味。炸雞🍗白桃汁套餐💰20炸雞外層香脆,炸雞外層個皮唔厚。內層雞肉好滑,啖啖肉。白桃汁好岩夏天飲,透心涼。🌟照燒雞扒飯(M)💰48照燒雞扒雞皮脆卜卜,雞🐓肉嫩滑,M size 岩晒女仔食,如果再多少少醬汁會更好。公仔魚加冰紅茶套餐💰15公仔魚炸到金黃色賣相好吸引,冰紅茶唔會太甜,味道岩岩好。總結:餐廳地理位置方便,餐廳有落地大玻璃,採光很好,食物質素同價錢合理。可以經常食,營業時間到2am。📍 牛丼家 (旺角)旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓10分滿分味道:7.5/10環境:7.5/10價格:7.5/102人總數💰158(冇加一)79#hkfoodieblogger #hkblogger#chansfoodie.hk#hk
📍旺角 牛丼家

我哋食左:

🌟雙層芝士牛魔王飯(L)💰75
炸雞🍗白桃汁套餐💰20

🌟照燒雞扒飯(M)💰48

公仔魚加冰紅茶套餐💰15
公仔魚炸到金黃色賣相好吸引,冰紅茶唔會太甜,味道岩岩好。

📍 牛丼家 (旺角)
旺角通菜街123號盛世酒店1樓及2樓

10分滿分
味道:7.5/10
環境:7.5/10
價格:7.5/10

2人總數💰158(冇加一)79

#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店
#牛丼飯 #照燒雞 #旺角 #旺角美食 #一人之選 #平價美食
2024-07-14 111 瀏覽
今日經過呢間牛丼家,見佢新開張,就黎試一試。原來佢有三層,而且佢有個大玻璃窗,可以望到街境,心情都好啲!佢係食日式牛肉飯,佢有自動點餐機,可以自己慢慢揀!佢有牛,豬,雞,仲有鰻魚同和口漢堡扒!!每一款仲有三個size,啱晒唔同胃口既人!呢個好細心!!我同朋友叫左雙重芝士牛魔王飯,照燒雞扒飯,兩個飯都要咗大size,跟住加錢要套餐,佢有三款小食揀,日式炸雞,炸公仔魚,青菜。我哋就叫咗日式炸雞同埋炸公仔魚。過飯嚟咗,真係好多飯,我哋應該叫中size,啲芝士真係鋪滿喺飯上邊,係拉絲芝士,不過好快凍,就會硬咗。個和牛漢堡,煎得幾好味,有兩塊咁多,一定夠飽。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5照燒雞扒飯,好多件雞,個照燒汁好好食,雞扒個皮黎到嘅時候都脆脆地。雞扒好Juice。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5至於小食方面,炸公仔魚,類似多春魚嘅質地,好得意;至於日式炸雞,肉質好嫩,多汁,唔錯唔錯👍🏻評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5而家除咗吉野家外,大家都可以多一個選擇整體味道指數:😋😋😋/5性價比:💰💰💰/5環境:❤️❤️❤️/5服務:✅✅✅/5
今日經過呢間牛丼家,見佢新開張,就黎試一試。

佢係食日式牛肉飯,佢有自動點餐機,可以自己慢慢揀!

佢有牛,豬,雞,仲有鰻魚同和口漢堡扒!!
每一款仲有三個size,啱晒唔同胃口既人!呢個好細心!!

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

而家除咗吉野家外,大家都可以多一個選擇

整體味道指數:😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅/5

2024-07-12
2024-07-14 83 瀏覽
週五照常又跟朋友覓食啦~ 路過旺角這個新開的日式丼飯餐廳點餐可以用自助機 當家牛丼飯最細size只要26 🤩 還有SML不同size的米飯 適合不同人士需要🤭雙重芝士牛魔王飯🐮🧀 厚厚的和牛漢堡扒 外焦內嫩 口感鬆軟 飯上舖了好多芝士條 不止雙重🤭 淋上有點柚子口味的牛魔王醬汁 酸酸甜甜 我還多要了一份醬汁淋在米飯上😋鰻魚飯🐟平日就很喜歡吃鰻魚 這裏的鰻魚性价比很高 48好长半条 鰻鱼肉软滑细腻 入口即化的感覺 我們還加了小食😋 青菜🥬和凍紅茶🥤 炸公魚仔🐟和白桃汁🥤 性價比不錯👍🏻
週五照常又跟朋友覓食啦~ 路過旺角這個新開的日式丼飯餐廳

雙重芝士牛魔王飯🐮🧀

鰻魚飯🐟

我們還加了小食😋 青菜🥬和凍紅茶🥤 炸公魚仔🐟和白桃汁🥤
性價比不錯👍🏻

2024-07-14 88 瀏覽
今日行過旺角,又多人又行到熱辣辣,就搵左間近地鐵站既食店解決一餐😂 牛丼家係新開既店,一於就試下佢😉牛丼好正,牛汁好夠👍 隻汁係比sukiya 個隻咸重多少少味, 洋蔥甜甜地食落無甘膩👍香港人研發ge 味道非常好😍而份量都大,依個價錢黎講真係無得輸👍芝士牛魔王飯有驚喜👍 芝士係可以拉絲😱 而漢堡扒煎到仲有好多肉汁,加上佢配既燒汁,撈飯真係一流😱 另外加20蚊就有炸雞and 野飲!炸雞一定要試,好多汁肉質都好嫩👍好食!值得一提係佢仲有叉電位提供,可以一路食飯一路叉電真係正!依個價錢依個味道依個誠意!一定要黎試!

路過旺角地鐵站B出口附近呢間🔥今日開幕嘅港產日式牛丼飯店「牛丼家 Gyudonya」,地下見到勁搶眼宣傳廣告,有新嘢梗係要試吓啦. 原來係本地熱狗店品牌齊柏林踩過界開架,支持吓香港🇭🇰品牌. 睇落餐牌價錢實惠🤑款式選擇都OK多,有牛、漢堡、鰻魚、豚肉同雞肉蛋蓋飯,價錢都係$40至$50不等,選擇最平嘅王牌👑當家牛丼(S)係$26‼️每個飯款份量有細中大三款可以選,迎合不同人胃口需要. 另外,想豐富啲+$10至$20就有小食加飲品,小食可以揀青菜、公魚仔或者炸雞.餐廳樓底高,加埋淺色木系裝潢望落幾舒服,落地大玻璃令人感覺室內環境更空曠. 餐廳有兩層,樓上係做壽喜燒(不過要八月中先開幕). 點餐可自助亦都可以櫃位叫. 等餐取餐時間都唔算耐. 今次套餐叫咗青菜同埋公魚仔,飲品試咗白桃汁同埋冰紅茶. 個人大愛白桃汁,果味好香清新解渴開胃. 冰紅微甜都幾好飲. 兩個前菜味道唔錯,炸魚香口開胃,青菜爽口. 兩個人百二蚊有找,幾滿意👏🏻🤭. ⭐️雙重芝士牛魔王飯(M)店員推介餐廳招牌,賣相唔錯,和牛漢堡肉厚而且肉味濃郁,外層煎得焦香,$50左右真算高性價比. 配埋由柚子醬汁及牛肉脂肪提煉嘅特製牛魔王醬汁

⭐️雙重芝士牛魔王飯(M)
店員推介餐廳招牌,賣相唔錯,和牛漢堡肉厚而且肉味濃郁,外層煎得焦香,$50左右真算高性價比. 配埋由柚子醬汁及牛肉脂肪提煉嘅特製牛魔王醬汁撈飯味道更夾. 另外有不少芝士好邪惡. 仲有白薑片可以解膩.

⭐️香蔥牛肉飯(M)
牛肉肥瘦適中口感嫩滑,香蔥同洋蔥入味惹味,白飯熱騰騰. 店員話呢度嘅牛肉全部都係採購自優質和牛埸㗎,所以絕對高質. 可以用經濟價錢食到高質牛肉好好呀.

驚喜嘅係呢間舖頭竟然係朝早七點半開到凌晨兩點,早餐想食飽飽嘆返個牛丼飯又得,去街去得夜都唔驚搵唔到餐廳食嘢,重點係舒服好坐CP值高. 遲啲試吓嚟食壽喜燒先🤩

• 雙重芝士牛魔王飯
  • 香蔥牛肉飯
2024-07-14 60 瀏覽
窮人恩物,價錢超優惠,幾十元已有個套餐😍選擇也不少,主要是有大中小豚牛雞飯可選。等了大約10分鐘才到自助收銀,再等20分鐘就有得吃喇!😆餐廳開放式設計,店内播放日文歌曲,自助取餐。溫泉蛋牛肉飯圖中是中size的溫泉蛋牛飯,攪拌好後的牛肉滑溜溜,肥牛軟熟,薄切輕易咬開,調味剛好,飯份量足夠女生吃。套餐小食點了公魚仔炸到脆卜卜,香口不油膩。雙重芝士牛魔王牛肉只點了中的份量,芝士不少,漢堡扒煎得面微脆,有些少黑胡椒調味,效果不俗,除了芝士,還有少少酸薑做配菜,肉看上去也不少,和軟糯米飯同吃挺滋味,充滿油香,吃到最後芝士8成已溶化到飯上,呈拉芝狀,討好。青菜加了青菜比較合符食物金字塔,油麥菜蠻翠綠脆爽。冰紅茶天氣熱喝一口很解暑,味較淡,冰涼可口。白桃汁看上去像冰水一杯,冰感十足,有果香,不假甜,跟套餐的飲品來說相宜不錯。食後感:抗通脹精選的日式牛肉飯,期望下次吃吃咖喱飯。

等了大約10分鐘才到自助收銀,再等20分鐘就有得吃喇!😆

餐廳開放式設計,店内播放日文歌曲,自助取餐。

套餐小食點了公魚仔
炸到脆卜卜,香口不油膩。

雙重芝士牛魔王

青菜
加了青菜比較合符食物金字塔,油麥菜蠻翠綠脆爽。

冰紅茶
天氣熱喝一口很解暑,味較淡,冰涼可口。

白桃汁

食後感:抗通脹精選的日式牛肉飯,期望下次吃吃咖喱飯。