2018-03-25 319 瀏覽
好少寫劣評但我覺得作一間sushi chain store 又誇國。應該處理好少少衛生因爲我驚食死人。D蓋返用,全部都有積!話哂都係生野,小心D好!個廁所極可怕,M巾廁紙一地都係。吾怪得門市要關禁多間,做外帶都起碼make sure 乾淨D. 吾會再黎
2017-12-18 414 瀏覽
平時都有食爭鮮外帶店,因為覺得便宜又方便,有些食物還可以當小食,買番屋企懶懶食。所以當知道爭鮮開堂食店,心思思想去試,但一直都無機會,直到有日靈光一閃,唔太餓又想食些少野,就諗起可以一試爭鮮迴轉壽司。上到去,等左陣就入坐了,發現其實同外帶店既壽司無咩太大分別,迴轉帶上壽司種類不是太多,比較特別就發覺有海膽軍艦,不過有一半係青瓜,味道一般般青瓜的清甜味比海膽更特出,還有一些青口甜蝦等。差不多食完既時候先知道可以直接問店員有無某一種壽司,但坐位上無壽司菜單,所以係要憑自己經驗去問,可能我去既時候已經有點夜,好多種類都沒有,有點可惜,令我諗起好耐之前既明將壽司。最後得出一個答案,都係食番爭鮮外帶店,兩個人食左唔係太多野,都要百幾蚊,所以都係買番屋企食好。

2017-12-02 273 瀏覽
唔知大家有冇試過,食完一啲野之後,好似食咗陣風咁,唔記得自己食咗乜,又無乜飽腹感。呢次我真係明喇,好奇心驅使下,我步入咗樓上鋪嘅爭鮮店,並且得到一次寶貴嘅教訓。首先講下,爭鮮店的確係偉大嘅壽司鋪,對於比較貧瘠嘅人,好似我呢種無乜錢又要食日本野,最好就係夾夾夾,3蚊件番屋企食。而店鋪版本嘅爭鮮,提供任沖嘅茶包,但個人覺得係無乜味。而壽司款式的確又係店外3蚊件個種,無太大分別(事關我呢個天真嘅人真係太大暇想,以為上咗樓上變成8蚊碟後,或者會大份咗或者精美啲)但事實係你諗多咗喇!唯一有啲唔同嘅係,間唔中都會有小型丼飯、海膽軍艦之類出泥嘅,可能極少數,但其實係可以柯打入去幫你整。呢點係對貧窮線下嘅我算係一種莫大嘅安慰,但除咗呢啲,我望住個迴轉真係諗唔到食乜好。最後都係個句,其實8蚊碟食咗百幾蚊,真係好似食左陣風,無滿足嘅感覺,好奇怪啊。所以味道無唔同之下,我覺得迴轉試一次就夠,下次會去番鋪面夾3蚊件壽司番屋企食會開心啲!純粹個人意見。

得閒冇野做,見到有個大大既爭鮮牌就入左去。真係碟碟8蚊,好鬼正( ̀⌄ ́)我食左8、9碟到,食到勁飽,但又好滿足呵呵呵我之前係其他分店食,吾夠新鮮,香港仔呢間真係環境又正,食物又新鮮。魚生新鮮、帶子新鮮、生蝦都十分鮮甜,好鬼好味食物質素冇得頂!!!Staff服務好,好nice又專業雖然人就吾多,但比到我舒服既感覺⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄環境闊落,吾迫,好乾淨企理。食到好飽果陣,又有自助熱茶斟,飲番杯熱茶可以消消滯,食完舒舒服走人~~我會再黎幫襯
得閒冇野做,見到有個大大既爭鮮牌就入左去。
真係碟碟8蚊,好鬼正( ̀⌄ ́)
我食左8、9碟到,食到勁飽,但又好滿足呵呵呵

食物質素冇得頂!!!
Staff服務好,好nice又專業
環境闊落,吾迫,好乾淨企理。

我會再黎幫襯
2K
2016-01-27 865 瀏覽
🍣🍣🍣爭鮮而家每逢星期二都只係$6碟,試埋最新的關東煮味道又唔錯喎!咁抵食多幾碟都都唔怕啦!「$6碟🍣🍣🍣」又到星期二啦,梗係去爭鮮啦!不嬲都好鐘意食爭鮮cheesecake 🍰夠平又好食!最近試左新出品既🍎蘋果批同chocolate mousse cake,CHEESE味香滑濃郁, 朱古力味香濃,味道又唔錯喎!
「$6碟🍣🍣🍣」
又到星期二啦,梗係去爭鮮啦!
2015-12-01
2015-12-14 661 瀏覽
同肥髀嘅晚餐,通常都係壽司,今晚亦唔例外!我習慣搵下有無新店!見到爭鮮新開,當然帶肥髀試下!我之前已經在其他分店試過,肥髀就第一次食!新開張,裝修光鮮,不過要等位,其實仲有空位,不過未執乾淨,全場只有兩個店員,招待唔切終於到我哋,坐低全自助,喜歡呢度嘅茶,用茶包唔係茶粉,比較甘香,又唔會攪唔勻,因限時40分鐘,即刻攞壽司! 茶碗蒸:賣相得意,真空密封,熱到辣咀!蒸蛋滑就滑,但無乜蛋味,餸菜只有蟹柳同荀,比較貧乏! 魷魚壽司:魷魚滑身少許韌!唔腥,一碟三件太多!芝麻八爪魚:八爪魚彈牙,味道正常!三文魚刺身:味道正常唔腥赤貝壽司:一碟只有一件!赤貝厚肉,爽口彈牙,唔腥!玻璃蝦壽司:蝦肉爽口!無腥味!甜蝦壽司:蝦幾甜!但唔爽口!花之戀:一碟只有一件!味道正常!魚子幾多!沙律醬多咗啲!以上呢幾款在迴轉帶上自取! 黃金魷魚:魷魚彈牙!魚子同紫菜卜卜脆! 蟹子軍艦:魚籽紫菜卜卜脆! 海膽軍艦:海膽無乜味!紫菜青瓜脆! 三文魚子軍艦:三文魚子及青瓜卜卜脆,三件太多!三文魚壽司:味道正常!唔夠肥!全橙色!都無乜油脂!芥辣八爪魚軍艦:八爪魚彈牙!芥辣唔攻鼻!紫菜已經唔脆!子薑:爽脆以上呢幾款係想食迴轉帶

茶碗蒸
魷魚壽司
魷魚壽司:魷魚滑身少許韌!唔腥,一碟三件太多!
芝麻八爪魚
芝麻八爪魚:八爪魚彈牙,味道正常!
三文魚刺身
三文魚刺身:味道正常唔腥
赤貝壽司
赤貝壽司:一碟只有一件!赤貝厚肉,爽口彈牙,唔腥!
玻璃蝦壽司
玻璃蝦壽司:蝦肉爽口!無腥味!
甜蝦壽司
甜蝦壽司:蝦幾甜!但唔爽口!
花之戀
花之戀:一碟只有一件!味道正常!魚子幾多!沙律醬多咗啲!
以上呢幾款在迴轉帶上自取!
黃金魷魚
黃金魷魚:魷魚彈牙!魚子同紫菜卜卜脆!
蟹籽軍艦
蟹子軍艦:魚籽紫菜卜卜脆!
海膽軍艦
海膽軍艦:海膽無乜味!紫菜青瓜脆!
三文魚子軍艦
三文魚子軍艦:三文魚子及青瓜卜卜脆,三件太多!
三文魚壽司
三文魚壽司:味道正常!唔夠肥!全橙色!都無乜油脂!
芥辣八爪魚軍艦
芥辣八爪魚軍艦:八爪魚彈牙!芥辣唔攻鼻!紫菜已經唔脆!
子薑
子薑:爽脆

以上呢幾款係想食迴轉帶上無!時間緊迫,所以問店員叫師傅即做!所以紫菜都卜卜脆!店員好helpful!即使忙到癲都有禮!勤快爽手!

價錢平,食物只要合格!別無要求!呢間食物水準唔錯!環境幾乾淨!不過40分鐘唔可以慢慢等迴轉出壽司!一食完大路就要問店員攞想食嘅!
平靚正嘅一餐!
2015-12-13
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節