2021-03-16
一向都好少食爭鮮 因為好似唔太乾淨🤣對上一次都應該係幾年前 不過佢最近出咗個全新柚子系列嘅壽司 成功吸引到我去食😌.📌柚子墨魚甜蝦盛 $28除咗帶子之外 我都好鍾意食刺身蝦🦐面頭係三隻細甜蝦 再加一片花枝同一塊紫蘇葉🤤蝦比我預期中鮮甜😎第一次食花枝 好爽口煙韌 帶點滑潺潺嘅口感 通啲蝦又幾夾💓最唔鍾意就係塊紫蘇葉 雖然加咗之後賣相係高級啲 不過佢個味太搶😢佢寫住有柚子 但係食落完全唔覺🤣壽司飯就麻麻啦 同想像嘅一樣唔好食😳佢整到好實淨又大舊 個醋味都一般🤥唔講啲飯嘅話 其實係好食嘅😎.📌柚子燒炙比目魚 $28第一次食比目魚 個味同質感又唔錯喎🤩好大片又夠厚肉😎不過其實食落都似普通嘅魚片 冇乜炙燒味🤣今次飯同魚嘅比例就好啲喇😚雖然舊飯都係唔好食嘅😟呢款面頭加咗pat柚子醬 終於符合番個名🧐但係個味太甜 唔夠清新 好搶個魚嘅鮮甜味😩所以我冇加埋一齊食🙈
📌柚子墨魚甜蝦盛 $28
柚子墨魚甜蝦盛