2025-05-08
聽同事講話呢間串燒店宵夜時段9點後好鬼抵食又好味道, 叫我一定要黎試吓, 佢話最平$15蚊就有一串, 所以今日約左好友黎探店, 呢度裝潢以木系為主調和日式紙傘佈置天花, 環境好雅致, 午市仲有供應日式定食, 岩哂係附近返工既朋友。店員先放下需付費的雜菜條, 包括有青瓜、沙葛、蘿蔔、椰菜等, 沙葛點海鮮醬或豆瓣醬好好食,我like~ 串燒:🍢牛横隔肌(蜜糖芥末)~ 有4款口味, 我揀左香甜蜜糖和芥末, 食落好刺激, 牛味香濃🍢牛舌(2串)~ 好juicy惹味又有咬口, 推🍢日本黑豚(2串)~ 好香口有肉味🍢美國肥牛焼(2串)~ 肥美🍢燒菠蘿(2串)~ 勁juicy鮮甜, 推介🍢雞腎 ~ 香口🍢藍莓鵝肝釀雞翼 ~ 呢款特別, 配搭藍莓鵝肝, 口感豐富🍢白鱔 ~ 香脆, 外脆內軟, 正🍢冬菇(2串)~ 好香菇味又軟熟🍢盧筍豚肉卷 ~ 惹味🍢日本番薯(2串)~ 好甜另外點左兩款特別菜式: *爖月三點 ~ 包括有拖羅蓉, 生牛肉, 磯煮鮑魚, 配埋紫菜可以包住食, 拖羅蓉滑溜, 生牛肉嫩滑, 各有特色, 磯煮鮑魚食落好軟腍又彈牙, 口感超豐富, 同一時間可以有咁多種味道, 呢個我都好喜歡三色甲羅
串燒:
🍢牛舌(2串)~ 好juicy惹味又有咬口, 推
🍢日本黑豚(2串)~ 好香口有肉味
🍢美國肥牛焼(2串)~ 肥美
🍢燒菠蘿(2串)~ 勁juicy鮮甜, 推介
🍢雞腎 ~ 香口
🍢藍莓鵝肝釀雞翼 ~ 呢款特別, 配搭藍莓鵝肝, 口感豐富
🍢白鱔 ~ 香脆, 外脆內軟, 正
🍢冬菇(2串)~ 好香菇味又軟熟
🍢盧筍豚肉卷 ~ 惹味