爆谷泰國菜

爆谷泰國菜

(已結業)
Pop Corn Thailand Bar & Restaurant
爆谷泰國菜 (已結業)
caffiliahon
The first and last time
caffiliahon
2012-12-18
關注
多得生果日報唔少!讚到呢間野天上有地下無。所介紹的如 爆谷雞,生蝦去到全部冇!原來要早日訂!Why didn't anybody say anything when we made the reservation then? We have already told them we saw the advert and we would like to try all those recommended dishes. 之後冇計啦,有咩叫咩。所謂大蝦細到手指咁,唔新鮮。冬陰公湯又酸,個湯河最好,因為我落左好多魚露同干辣椒。咖哩雞冇雞味亦唔好味。最後連炒菜都可以好老!之後有walk in 嘅客冇端端問有冇爆谷雞同生蝦,佢地好快上!我問waitress 點解,佢話因為係熟客!我暑假去嘅,生果日報話剛開張!以後都唔再去,未試過一路食飯一路爆發!又唔係平!兩人去,冇乜叫野飲都九百幾!查看更多
cw7788
爆谷?谷爆?
cw7788
2012-10-03
關注
Was recommended by a friend. So, give it a try.Ordered 4 dishes:Green Mango Salad, Pat Thai w/ Shrimps, Tongyamkung, BBQ RibsConclusion:Salad: very spicy, a lot of sugar and vinegar. So can't taste the mango itself. Pat Thai: shrimps are tasteless. Noodles are ok. Again, sugary.Tongyamkung: prawns are tasteless and a bit "decomposed" in texture. BBQ Ribs: Tough meat to cut. Didn't finish. Sugary again.V disappointing. Not recommended.查看更多
None
高元元
要乜冇乜, 食物...差!!!
高元元
2012-09-14
2012.09.12 @Popcorn Thai 爆谷泰國菜館 星期一睇<weekend weekly> 同 <openrice> 介紹後, 今日一心嚟新店想試吓招牌菜<爆谷芝士雞>, 點知.....menu冇招牌菜, staff居然話唔知乜野菜, 一味介紹我地試另一貴d ge招牌<火艷燒雞>, 真係火都嚟埋!!! 炭燒安格斯牛........ 超難食, d牛勁韌!! 小食拼盆...... 真的小得很, 收我百幾銀!! 泰式雞肉炒金邊粉...... 微暖, 唔係新鮮炒起ge咩??? (細)冬陰公....... 成個湯, 只得一隻蝦, 一d都唔夠味!!! 食完埋單.....$477, 又貴又唔好食!!!!! d野唔好食......算數 ; 價錢貴d左......都可算 ; 但....我覺得呢間野有欺人之處囉!!! 何謂 "招牌菜"呀??? 仲要出埋雜誌介紹, openrice又有食評, 新店開張, 連推介的招牌菜都冇, 請問你地點可以叫d客再嚟幫襯呢???? 仲有<生蝦刺身>居然要預先ORDER, 咁點解之前ge食評會有呢?? 臨走前, 終於見到有客order <火艷燒雞>, 開價要成二百幾三百的招牌菜, 隻雞居然同一隻乳鴨差唔多size.................超呃人!!!!! 以後都唔會再幫襯!!!!! 查看更多
沒有
~suki~
特別又美味
~suki~
2012-08-22
關注
今日突然間好想食泰國菜,,於是放工捉左2個同事陪我,,我地仲上網搜尋一下有咩好介紹!!!! 最後我地揀左e間新開嘅泰國菜館 首先上到去個環境好特別好好Feel,,有啲似酒吧,,但冇乜人,,可能新開啦!!!跟住有位泰妹上前問我地幾多位(都幾好禮貌)就帶左我地入房坐,,感覺好舒服,,唔會唔自然,,跟住我地就嗌野食啦!!!!! 先黎個生蝦刺身,,好好食好鮮,,跟住就到個湯同串燒,,時關同事唔食個湯係辣,,所以我地嗌左個椰汁南瓜雞湯,,好好飲,,好香,,份量啱啱好,,啲串燒燒得好靚超好食,,個沙爹汁好正,,跟住就到拼盤同泰式椰菜苗,,個拼盤好夠份量,,個蟹餅唔會好粉,,春卷好夠料,,個菜苗好爽,,好啱我食,,好香嘅麵豉味,,最後一樣餸黎啦,,依個係由一位男士介紹我地食架,,叫爆炸蟹,,好特別好食避風塘feel,,將啲蟹砌高佢,,跟住有啲香茅,,香料墊底個感覺黎我地"嘩"左一聲!!!!因為太吸引啦~~ 大家都食到飽之際介紹我地食蟹個位男士(應該係老板)送左每人送左一份甜品比我地,,仲問埋我地意見!!!!今餐食得好開心好滿足,,我一定會再帶埋朋友再黎一試!!!! 查看更多
+ 3
chiwang1983
10 蚊咖喱蟹, 抵食
chiwang1983
2012-08-20
關注
前兩日同女友去銅鑼灣, 7點幾諗住去食寿司, 點知多人到爆, 咁就去搵其他野食. 係條街度收到張傳單, 知道Sogo對面條街有間新開嘅樓上泰國菜做緊1蚊咖喱雞煲同10蚊咖喱蟹優惠. 之後就上左去試下上到去個環境都幾OK, 好有feel, 最啱情侶拍拖上去食飯.仲見到里面有間VIP房, 下次約成家人上黎食飯都可以.開頭點左個生蝦做頭盘食住先, 都幾新鮮同好食.跟住點左個泰式拼盘 同埋10蚊咖喱蟹. 個泰式拼盘同平時出面食果啲差唔多個咖喱蟹就勁正, 隻蟹勁多膏 (基本上成個蟹蓋都係膏), 個咖喱好有咖喱香味, 最重要係個咖喱香得黎唔會好辣, 唔會比啲辣味覆蓋左啲咖喱香味, 啱哂我女友呢啲唔食辣嘅女仕.最後仲叫左個白飯靜係咖喱汁食.食到+點左右埋單去睇戲.下次去如果去銅鑼灣睇戲可以再上黎呢度食住等開場查看更多
好有拍拖feel
咖喱炒蟹