牛大人新品—爆爆鍋,一人一鍋打邊爐,火鍋套餐無論湯底、小食、飲品都充滿台式風味;特色火焰爆炒鍋,職員會專門係食客面前炒香湯底配料,最後加人湯底,令火鍋散發出陣陣香氣,相當吸引😋 另外,養生排骨鍋同樣香濃足料,原條長長排骨,配上杞子菇物,清甜可口~ 推介肉類安格斯牛小排,肉質嫩口,輕輕一灼就可以上碟~ 飲品方面,4款台式飲品,各有特色,水準不失正宗手搖飲品專門店!整體而言,食物質素高、CP值都好高,值得推薦🥢
平時打邊爐都係係屋企多或者同朋友一班人出去食,而家想一個人打邊爐又多一個選擇啦~爆爆鍋主打台灣特色石頭火鍋,有12款一人套餐,價錢由$78-$178。主食有得揀素菜、雞、豬、牛同海鮮,仲有蔬菜盤同白飯/寬粉/米粉。想食多啲菜嘅仲有自助蔬菜區。鍋底有7款,追加小食同飲品另計。當晚見到真係有好多人都係自己一個黎食,仲有好多都係台灣人。當日同朋友2個人,決定嗌牛肉同海鮮2個套餐share黎食。首先上左鍋底先,值得一提呢到所有特色湯底均以全天然食材製作。剝皮辣椒烏雞鍋+$20 烏雞營養豐富,有滋陰清熱功效。個湯落左剝皮辣椒所以會愈滾愈辣,但都係可以接受到既辣度。_爆炒櫻花蝦鮮鍋 +$12店員會先將章魚乾同櫻花蝦爆香之後再加湯,個湯飲落好鮮甜。綜合海鮮拼盤套餐 $148蝦彈牙,魷魚爽彈,鯛魚片嫩滑,沙白鮮甜。安格斯牛小排套餐 $158牛小排雪花分佈平均,肉質腍身。加配小食:夜市炸魷魚 $28魷魚鬚炸到好酥脆,椒鹽調味食唔停口呀😋_麻辣鴨血 $32好QQ又滑捊捊既鴨血。_招牌麻油炸蛋 $15/隻呢個客員建議我地食之前擺入鍋內滾10秒鐘左右再食會仲好食。有麻油香,一咬即刻爆曬蛋汁出黎。蘋果醋QQ冰紅

剝皮辣椒烏雞鍋+$20
爆炒櫻花蝦鮮鍋 +$12
店員會先將章魚乾同櫻花蝦爆香之後再加湯,個湯飲落好鮮甜。

綜合海鮮拼盤套餐 $148
蝦彈牙,魷魚爽彈,鯛魚片嫩滑,沙白鮮甜。

安格斯牛小排套餐 $158
牛小排雪花分佈平均,肉質腍身。

加配小食:
夜市炸魷魚 $28
魷魚鬚炸到好酥脆,椒鹽調味食唔停口呀😋
麻辣鴨血 $32
好QQ又滑捊捊既鴨血。
招牌麻油炸蛋 $15/隻

蘋果醋QQ冰紅茶 +$14|珍珠翡翠檸檬 +$14
食台式火鍋飲返台式飲品是常識吧,2杯飲落都係酸酸地夠曬開胃。

雲尼拿雪糕|咖啡雪糕
打完個邊爐仲有雪糕食~
2024-02-22 63 瀏覽
lunch邊爐here again每個set都有一碟肉、粉、菜盤 仲要有蔬菜任食🙌🏻最平$58就有交易 會唔會太抵精選牛胸腹定食 $78牛胸腹大大片肉質嫩滑 又有啲油脂依個價位嚟講 質素一啲都唔hea湯底:爆炒沙茶石頭火鍋 +$12沙茶味道都幾濃郁 可以唔使調味料都得菜盤有響鈴、豆腐、蟹柳、丸 etc任食蔬菜有生菜、娃娃菜、粟米之類都幾多選擇 質素正正常常啦美國牛板腱肉定食 $88湯底:剝皮辣椒烏雞鍋 +$20牛板腱肉味香濃啲 但就無咁多油脂 我都係鐘意牛胸腹多啲墨魚滑 $28分到5-6粒左右 食落都幾彈牙 唔錯唔錯飲品:珍珠翡翠檸檬 +$14酸得很可口可樂 +$7用支裝 要讚讚有誠意有質素 又好抵食嘅一人一鍋
lunch邊爐here again

精選牛胸腹定食 $78
牛胸腹大大片
肉質嫩滑 又有啲油脂
依個價位嚟講 質素一啲都唔hea

湯底:爆炒沙茶石頭火鍋 +$12
沙茶味道都幾濃郁 可以唔使調味料都得

菜盤有響鈴、豆腐、蟹柳、丸 etc
任食蔬菜有生菜、娃娃菜、粟米之類
都幾多選擇 質素正正常常啦

有誠意有質素 又好抵食嘅一人一鍋
2024-02-20
午餐
2024-02-21 469 瀏覽
《爆爆鍋 - 銅鑼灣》平時打邊爐,一般都係一大班人先至可以叫到多啲嘢食,就算唔係最少都要兩個人先開到一鍋啦🤔有陣時自己單個人去打邊爐又好似奇奇怪怪咁😂所以一般如果自己一個人食lunch都真係唔會考慮到打邊爐🥺不過今次有朋友帶領下去試咗一間台式嘅一人打邊爐,佢同平時一人一鍋嗰種火鍋好唔同,店員係會喺你面前將香料同埋食材爆香再加入高湯製成湯底,而個湯底都幾清甜,好似屋企煲湯嗰啲嘅感覺,場外面仲有自助吧比客人拎調味料同埋蔬菜就算一個人自己食都唔會好尷尬,匿埋一邊煲劇打邊爐個感覺都幾唔錯,好似入咗一人之境咁😏仲要好搞鬼地見到餐廳入面用咗不少古靈精怪嘅摩艾像裝飾品,一路食一路望住佢哋真係笑死我🤣今次我哋兩個人去叫咗兩個套餐share入面嘅食材一齊食,個湯底都揀咗出邊好少食到嘅嚟試吓💁🏻‍♀️SRF極黑牛前肩肉套餐配爆炒櫻花蝦鮮鍋自從有個傻人介紹我食SRF極黑牛之後我就開始留意咗呢一款嘅牛肉,而今次火鍋嘅套餐入邊正正就有呢一款薄切牛肩肉,顏色睇落好靚仔,外圍有少量脂肪包住,輕輕淥十秒左右就可以食啦,肉味濃郁,食落都唔會太肥膩,如果鍾意食牛肉筋膜部份嘅人應該會幾喜歡呢個質地☺️呢個套餐入面仲包咗少量肉丸
《爆爆鍋 - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️SRF極黑牛前肩肉套餐配爆炒櫻花蝦鮮鍋

自從有個傻人介紹我食SRF極黑牛之後我就開始留意咗呢一款嘅牛肉,而今次火鍋嘅套餐入邊正正就有呢一款薄切牛肩肉,顏色睇落好靚仔,外圍有少量脂肪包住,輕輕淥十秒左右就可以食啦,肉味濃郁,食落都唔會太肥膩,如果鍾意食牛肉筋膜部份嘅人應該會幾喜歡呢個質地☺️呢個套餐入面仲包咗少量肉丸、蔬菜、我最愛嘅芋頭、花甲、豆腐等嘅食材,仲配埋一份主食
如果覺得唔夠喉仲可以出自助吧拎蓮藕同其他蔬菜,絕對夠飽😜個湯底我都覺得好值得一提,見佢喺我前面爆香啲薑同埋蔥嘅時候,幾驚個湯底會勁油膩,但係炒過嘅櫻花蝦本身都有啲蝦油,聞落勁香,飲落都幾清甜,去咗面頭層油之後其實個湯真係可以直接用嚟飲👍🏻

💁🏻‍♀️懷念鹽酥雞

我哋兩個人都叫咗一款小食share,食台灣嘢好多時都會食到鹽酥雞,套餐入面嘅份量唔算好多,少少哋都有六七件,外層酥脆而裏面嘅肉質都幾嫩滑,不過預咗食唔晒🤣個鍋太大

💁🏻‍♀️安格斯牛小排套餐配爆炒燒酒烏雞鍋

另一個套餐我朋友揀咗安格斯牛小排,對比起我個極黑牛,安格斯牛小排肉質比較嫩滑同油脂分布充足,如果鍾意食和牛嗰種質地就一定係揀呢個👍🏻而朋友嗰個爆炒燒酒烏雞鍋都幾架勢,店員喺我哋面前炒香左配料之後會再倒上燒酒點火,好似睇緊表演咁😳個湯底帶少少酒嘅香味,令到啲雞好入味同埋濃郁,推介👍🏻

💁🏻‍♀️夜市炸魷魚

而我朋友就叫咗炸魷魚,同樣都係用咗台灣常用嘅炸皮,魷魚嘅口感彈牙,點沙律醬的話會幾好食

💁🏻‍♀️黑糖虎紋鮮奶
食台式火鍋又點可以唔飲台式飲品?我哋都係叫咗最普通嘅黑糖虎紋鮮奶,珍珠本身自帶黑糖,食落煙煙韌韌,同鮮奶的確係Perfect match🫶🏻我個人就覺得唔會太甜,不過飲完成杯會有點飽😜
2024-02-17
2024-02-18 516 瀏覽
呢間餐廳係牛大人嘅新品牌台式火鍋,主打一人火鍋套餐,平日夜晚都幾多人食,仲要好多係一個人呢度嘅一人鍋玩法係先揀一個主食,再揀個粉/飯,然後揀個湯底,仲可以加錢追加小食同飲品,而出面有個醬料區同蔬菜配料區可以任食菜同菇,限時90分鐘絕對夠哂食得飽🌟夜市養生排骨鍋呢個湯底有啲似馬來西亞肉骨茶,湯底好甜,飲落有少少藥材味🌟爆炒燒酒烏雞鍋職員喺我哋面前炒一炒湯底啲烏雞同薑,然後淋杯燒酒落去點火,搞到好大火好啱打卡,最後先加湯入個鍋味道方面,湯底充滿酒香味,而由於有薑,飲落少少辣,啱哂冬天驅寒🌟安格斯牛小排🌟SRF極黑牛前肩肉牛小排脂肪相對較多,所以比較滑同淋牛前肩肉牛味比較濃郁,肉質偏瘦,食落有咬口🌟懷念鹽酥雞🌟夜市炸魷魚兩款小食炸得好酥脆,幾有驚喜,值得加錢試下🌟蘋果醋QQ冰紅茶🌟真心橙意翡翠打邊爐配呢兩杯野飲幾消滯,特別係蘋果醋,酸酸地可以去除油膩感呢個一人鍋仲有跟一碟火鍋配料,有芋頭貢丸、手工花枝丸、響鈴、蜆、蟹棒、芋頭、豆腐、冬菇、蕃茄,每樣一件可以試完睇下加錢叫邊樣,不過如果揀咗米粉的話,食完已經飽哂,因為米粉份量勁多,而埋單後每人仲送一枝雪條呢餐每人大約$250,想打邊爐又唔想咁h

🌟夜市養生排骨鍋
呢個湯底有啲似馬來西亞肉骨茶,湯底好甜,飲落有少少藥材味

🌟爆炒燒酒烏雞鍋

🌟安格斯牛小排
🌟SRF極黑牛前肩肉
牛小排脂肪相對較多,所以比較滑同淋
牛前肩肉牛味比較濃郁,肉質偏瘦,食落有咬口

🌟懷念鹽酥雞
🌟夜市炸魷魚
兩款小食炸得好酥脆,幾有驚喜,值得加錢試下
懷念鹽酥雞

🌟蘋果醋QQ冰紅茶
🌟真心橙意翡翠
蘋果醋QQ冰紅茶,真心橙意翡翠

呢餐每人大約$250,想打邊爐又唔想咁heavy嘅話,呢間係唔錯嘅選擇
2024-02-15
懷念鹽酥雞
蘋果醋QQ冰紅茶,真心橙意翡翠
  • 真心橙意翡翠
  • 夜市養生排骨鍋
  • 蘋果醋QQ冰紅茶
店名/Shop Name:爆爆鍋地址/ Adresss: 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖種類/Type:一人一鍋火鍋推介/Recommend:安格斯牛小排套餐,夜市炸魷魚人均價錢:240店舖環境:有分高枱和正常枱,高枱就可以吃爆爆鍋,有蔬菜自助添加和調味汁Bar交通:銅鑼灣地鐵站行4分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️綜合海鮮拼盤套餐$202海鮮拼盤裏面有爽脆的魷魚,鮮甜的沙八,鮮美的鯛魚片,還有爽口彈牙嘅鮮蝦爆炒櫻花蝦鮮鍋 ©$12.0櫻花蝦爆炒後香氣四溢再加入上湯成為非常惹味嘅湯底,用來配海鮮拼盤味道非常夾珍珠翡翠檸檬 @$14.0配上珍珠嘅綠茶,煙煙韌韌非常解細膩夜市炸魷魚$28這個炸魷魚,完全讓人想起台灣夜市的炸魷魚,外皮鬆脆魷魚鮮甜軟滑,非常好好吃安格斯牛小排套餐$214安格斯小牛扒非常厚身,但係食嘅時候一啲都唔銀,非常鮮甜軟滑,有入口即溶嘅感覺剝皮辣椒烏雞鍋$20.0剝皮辣椒烏雞鍋,越滾辣椒味就越出,鍾意香辣刺激嘅一定要試真心橙意翡翠 ©$14.0橙汁味配茶底嘅飲品,酸酸甜甜,味道清爽,配打邊爐也非常正懷念鹽酥雞@$22.0這
店名/Shop Name:爆爆鍋
種類/Type:一人一鍋火鍋
推介/Recommend:安格斯牛小排套餐,夜市炸魷魚
人均價錢:240
交通:銅鑼灣地鐵站行4分鐘
上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

綜合海鮮拼盤套餐$202

爆炒櫻花蝦鮮鍋 ©$12.0

珍珠翡翠檸檬 @$14.0
配上珍珠嘅綠茶,煙煙韌韌非常解細膩

夜市炸魷魚$28

安格斯牛小排套餐$214

剝皮辣椒烏雞鍋$20.0
剝皮辣椒烏雞鍋,越滾辣椒味就越出,鍾意香辣刺激嘅一定要試

真心橙意翡翠 ©$14.0
橙汁味配茶底嘅飲品,酸酸甜甜,味道清爽,配打邊爐也非常正

懷念鹽酥雞@$22.0
這個鹽酥雞也是必吃嘅極品,脆脆嘅外皮配上椒鹽包裹着嫩滑嘅雞肉,脆脆的,非常香口好吃

招牌麻油炸蛋 $15
這個炸彈放入湯鍋中,吸收湯鍋嘅精華,外脆內軟滑嘅雞蛋,變得香濃美味

手工松露海鮮丸(3粒)$32
這個松露海鮮丸松露味就不是太突出,但海鮮丸肉質非常彈牙鮮甜

#爆爆鍋 #銅鑼灣 銅鑼灣美食 #火鍋 #綜合海鮮拼盤套餐 #爆炒櫻花蝦鮮鍋 #珍珠翡翠檸檬 #夜市炸魷魚 #安格斯牛小排套餐 #剝皮辣椒烏雞鍋 #真心橙意翡翠 #懷念鹽酥雞 #招牌麻油炸蛋 #手工松露海鮮丸
2024-02-15
  • 安格斯牛小排套餐
  • 爆炒櫻花蝦鮮鍋
  • 夜市炸魷魚
天氣凍凍地, 最好就係食吓火鍋, 一人一鍋就更自在。爆爆鍋位於銅鑼灣廣場, 地方都幾大。套餐包括肉類和小食, 還可以在自助區任食蔬菜。SRF極黑牛前肩肉套餐揀咗夜市養生排骨鍋, 湯底濃郁, 排骨燉煮得好淋好入味, 加上有杞子, 味道特別香甜, 食火鍋前飲返兩碗。牛前肩肉牛味香濃, 肉質嫩滑。小食點了夜市炸魷魚, 炸粉香脆, 魷魚肉質爽滑, 好醒胃嘅小食。安格斯牛小排套餐湯底是爆炒燒酒烏雞鍋, 店員即場爆炒烏雞, 加入上湯和燒酒, 再點火造成火焰效果, 湯底濃郁鮮甜, 烏雞肉質好嫩滑, 咁正嘅養生湯梗係飲返兩碗先。薄切牛小排淥幾下就熟, 肉質嫩滑, 牛味香濃。小食是辣味涼拌牛腸, 牛腸切成粒狀, 加上花生芫茜, 惹味又開胃。加份鹵水金錢肚, 爽脆彈牙, 炆得好入味。特色凍飲真心橙意翡翠和蘋果醋QQ冰紅茶, 冰涼又潤喉。爆爆鍋 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖

SRF極黑牛前肩肉套餐

安格斯牛小排套餐

加份鹵水金錢肚, 爽脆彈牙, 炆得好入味。
特色凍飲真心橙意翡翠和蘋果醋QQ冰紅茶, 冰涼又潤喉。

爆爆鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖
2024-02-06 50 瀏覽
呢度嘅火鍋性價比真係極高,早午晚嚟食都係人均200幾,火鍋湯底好有特色,店員會親身幫你烹調湯底,服務一流。湯底款式有好多種,其中包括養生湯底,烏雞、櫻花蝦、麻辣湯底。SRF牛肉極力推薦,牛味濃,係真正嘅shabu shabu,煮2秒就熟。套餐基本會送埋蔬菜豆腐盤,其中仲有一粒芋頭丸,超級好食!如果唔夠蔬菜,出邊仲有10款蔬菜bar俾你挾到飽。台式飲品夠哂地道,有珍奶飲添!小食有魷魚鬚、鹽香雞等等,想追加咁多小食,更可以叫麻辣鴨血添!整體服務非常好,店員會不斷為你加湯,地方亦非常乾淨,蔬菜豉油bar好企理!最後嘅甜品,仲有三款雪糕味的雪條,朱古力脆皮外皮,出邊好少機會食呢!

杏仁雪糕朱古力脆皮雪條

SRF牛
杏仁雪糕朱古力脆皮雪條
SRF牛
牛大人近排開左新品牌‼️主打台灣石頭火鍋 一人一鍋餐廳以復活節島石像為主題 好得意😆入座之後可以用QR code落單☝🏻首先揀主食 有素菜、雞肉、豬肉、海鮮、多款牛肉可以選擇✌🏻之後就睇下套餐想跟白米飯、寬粉、定係新竹米粉👌🏻最後就選擇鍋底覺得唔夠喉嘅話 可以追加小食同飲品餐廳仲設有自助區 可以自己調整醬料同任食蔬菜😆🥩SRF極黑牛前肩肉套餐 ($158)🥘爆炒燒酒烏雞鍋 (+$20)店員會先將烏雞稍微炒香再落酒同點火🔥 非常打卡able!📸燒完之後 店員會倒入湯底做番火鍋烏雞件嘅份量都唔少 而且湯底仲留有少少酒香👍🏻前肩肉顏色較為深紅 雪花唔太多食落肉質軟扎實 肉味濃郁😋每一個套餐仲會跟一籃配菜入面有:響鈴、蕃茄、冬菇、芋頭、芋頭貢丸、豆腐、蟹柳、蜆真係好豐富😍🥩安格斯牛小排套餐 ($158)🥘夜市養生排骨鍋 (+$20)一上菜已經聞到好香嘅藥材味🥰入面仲有大大條排骨 肉質軟淋 夠哂入味👍🏻牛小排雪花好靚 油脂分佈均勻食落肉質軟嫰 帶點脂香😋🍴招牌麻油炸蛋 ($15)放入湯底煮一陣就食得炸蛋白嘅部分會吸哂d湯汁 蛋黃仲係流心真心正 必點!❤️🍴手工松露海鮮丸 ($32)彈牙得黎有好香嘅松
牛大人近排開左新品牌‼️
主打台灣石頭火鍋 一人一鍋
餐廳以復活節島石像為主題 好得意😆

入座之後可以用QR code落單
☝🏻首先揀主食 有素菜、雞肉、豬肉、海鮮、多款牛肉可以選擇
✌🏻之後就睇下套餐想跟白米飯、寬粉、定係新竹米粉
👌🏻最後就選擇鍋底
覺得唔夠喉嘅話 可以追加小食同飲品

餐廳仲設有自助區 可以自己調整醬料同任食蔬菜😆

🥩SRF極黑牛前肩肉套餐 ($158)
🥘爆炒燒酒烏雞鍋 (+$20)
店員會先將烏雞稍微炒香
再落酒同點火🔥 非常打卡able!📸
燒完之後 店員會倒入湯底做番火鍋
烏雞件嘅份量都唔少 而且湯底仲留有少少酒香👍🏻

前肩肉顏色較為深紅 雪花唔太多
食落肉質軟扎實 肉味濃郁😋

每一個套餐仲會跟一籃配菜
入面有:響鈴、蕃茄、冬菇、芋頭、芋頭貢丸、豆腐、蟹柳、蜆
真係好豐富😍

🥩安格斯牛小排套餐 ($158)
🥘夜市養生排骨鍋 (+$20)
一上菜已經聞到好香嘅藥材味🥰
入面仲有大大條排骨 肉質軟淋 夠哂入味👍🏻

牛小排雪花好靚 油脂分佈均勻
食落肉質軟嫰 帶點脂香😋
安格斯牛小排

🍴招牌麻油炸蛋 ($15)
放入湯底煮一陣就食得
炸蛋白嘅部分會吸哂d湯汁 蛋黃仲係流心
真心正 必點!❤️

招牌麻油炸蛋

🍴手工松露海鮮丸 ($32)
彈牙得黎有好香嘅松露味👌🏻
手工松露海鮮丸

🧋蘋果醋QQ冰紅茶 (跟餐+$14)
🧋珍珠翡翠檸檬 (跟餐+$14)
推薦蘋果醋QQ冰紅茶!
酸酸甜甜 解膩又開胃🥰
蘋果醋QQ冰紅茶

食完之後仲有迷你脆皮雪糕批做甜品☺️

牛大人出品果然質素都有保證😆
我覺得呢間石頭火鍋性價比幾高
食物質素唔錯 服務亦周到有禮
當晚都好full 大家有興趣就記得要book定位啦😉
蘋果醋QQ冰紅茶
打開邊爐真係會有條癮,呢排我忍唔住係咁約朋友食火鍋🤣 今次就試咗呢間喺銅鑼灣主打一人一鍋嘅台式火鍋店,仲要係牛大人副線,品質絕對有保證呀👍🏻  用餐時間係90分鐘,我哋坐低就先揀主餐 (共12款肉類或海鮮選擇),再揀湯底 (共8款選擇)、小食同飲品。每個套餐均附蔬菜丸類拼盤,1款飯或麵食。好似我咁鍾意食菜嘅仲可以去自助區揀蔬菜 (無限添加),食多啲菜無咁有罪惡感🥬🐮主餐: 安格斯牛小排套餐($158) | SRF極黑牛前肩肉套餐 ($168)2盤牛肉嘅份量都非常多!安格斯牛小排油花分佈均勻,肉質軟嫩,我同朋友都鍾意呢款肉多啲😋 另外牛肩肉大大片,肉質較牛小排結實,但牛味濃郁~🍲湯底: 爆炒燒酒烏雞鍋 (+$20) | 夜市養生排骨鍋 (+$20)店員送上了燒酒烏雞鍋後,會即席倒燒酒並點火,啲火都幾澎拜,打卡一流🔥 湯底帶有酒香,烏雞一啲都唔乾柴,幾特別~ 養生排骨鍋藥膳味唔會好濃,排骨肉係軟腍到一咬就脫骨🤤🍗小食: 鹽酥雞 (+$22) | 夜市炸魷魚  (+$28)
2款小食都酥脆香口,有水準!🧋飲品: 真心橙意翡翠 (+$14) | 黑糖虎紋鮮奶  (+$14) 套餐仲會贈送每人一

2款小食都酥脆香口,有水準!

套餐仲會贈送每人一支迷你雪條,我幾鍾意一人一鍋可以按自己喜好揀嘢食,唔駛同朋友爭嘢食😆
2024-01-30 57 瀏覽
菜任食,味道真心不錯。 下午茶$58加杯野飲都係$82,杯野飲街買都要30幾蚊,食到8成飽剛好。下午茶時段去,坐得舒服,90分鐘都有多,服務不錯。都算乾淨,簡簡單單一餐,可以考慮
2024-01-30
3 分鐘 (堂食)
今日係銅鑼灣試吓一人火鍋,價錢都幾抵食!午市套餐仲要$58起抵食到癲,肉質唔錯,套餐份量都好足,設有自助醬料區同埋蔬菜區可以任食!留意番限時90分鐘用餐。🍴台式醬汁 行出去醬料區會有個通告教你點樣調配最正宗嘅台式醬汁,跟住條配真係比自己調好食好多😂 跟酸酸地好開胃,但同時又有沙茶醬嘅濃,加埋蒜蓉炸蒜好香口!🐮安格斯牛小排套餐 $158 (8/10)油脂豐富有牛味濃郁,肉質比較彈牙好好食!跟餐配咗個雜菜籃,入面有蕃茄,芋頭,響鈴,豆腐,冬菇,貢丸,蜆,蛋餃,好豐富😆🍲爆炒燒酒烏雞鍋 +$20 (8/10)爆炒雞鍋個湯底好香,有少少酒味,係有少少烏雞嘅味道,都幾唔錯。🐮SRF極黑牛前肩肉套餐 $168 (9/10)牛味好濃郁,肉味更出,口感緊實冇咁油膩,唔錯!鍾意呢款多啲!🍲夜市養生排骨鍋 +$20 (9/10)有少少藥膳嘅味道,濃郁帶少少微苦,感覺好養生,冇諗過入邊配咗支排骨都好食,軟腍腍得來勁入味!🍴懷念鹽酥雞 +$22 (7/10)炸得好香脆,炸粉好薄,雞肉有口感,好有鹽酥嘅味道!🍴招牌麻油炸蛋+$15 (7/10)要煮一煮,非常吸湯,仲要糖心!🍴手工松露海鮮丸(3粒) +$32 (
今日係銅鑼灣試吓一人火鍋,價錢都幾抵食!

🍴台式醬汁

🐮安格斯牛小排套餐 $158 (8/10)
油脂豐富有牛味濃郁,肉質比較彈牙好好食!

🍲爆炒燒酒烏雞鍋 +$20 (8/10)

🐮SRF極黑牛前肩肉套餐 $168 (9/10)

🍲夜市養生排骨鍋 +$20 (9/10)

🍴懷念鹽酥雞 +$22 (7/10)
炸得好香脆,炸粉好薄,雞肉有口感,好有鹽酥嘅味道!

🍴招牌麻油炸蛋+$15 (7/10)
要煮一煮,非常吸湯,仲要糖心!

🍴手工松露海鮮丸(3粒) +$32 (9/10)
墨魚丸好有口感,入邊有花枝粒粒,黑松露味都幾濃!

🍴夜市炸魷魚 +$28 (8/10)
有鹽酥嘅味道炸得香口又彈牙。

🥤真心橙意翡翠 +$14 (7/10)
橙汁加椰果,酸酸地都幾開胃!

🥤黑糖虎紋鮮奶 +$14 (7/10)
黑糖珍珠鮮奶就係平時出邊茶茶舖嗰啲,珍珠煙靭,牛奶都幾香滑!

推薦指數: 8/10
講真一人火鍋鍾意食咩就食咩,真係約班friend出嚟食飯都可以食到鍾意食嘅嘢,平平哋都可以食到任食蔬菜加靚嘅牛肉,真心推介!
༺ 爆爆鍋༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 爆爆鍋𖠚ᐝ 綜合海鮮拼盤($148)𖠚ᐝ 爆炒櫻花蝦鮮鍋(+$12)𖠚ᐝ 爆炒燒酒烏雞鍋(+$20)𖠚ᐝ 懷念鹽酥雞/夜市炸魷魚(+$22/28)𖠚ᐝ 蘋果醋QQ紅茶/真心橙意翡翠(+$14)𖠚ᐝ 招牌麻油炸蛋($15)𖠚ᐝ 手工松露海鮮丸($32)⚑ 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.9/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎牛大人副線的一人一鍋餐廳,入坐後先選湯底及主食,再選白米飯/寬粉/新竹米粉,自行選擇追加小吃/飲品,仲可以在自助區任食蔬菜😆➳ 綜合海鮮拼盤($148)拼盤份量好多,有厚厚的鯛魚片、四隻蝦和滿滿的蜆和魷魚🦑好新鮮,而且味道鮮甜,質素不錯😚一人一鍋仲會配上蔬菜拼盤包括有芋頭、芋頭丸、蜆、蟹棒、蛋餃、冬菇、響鈴、蕃茄、豆腐,生菜!芋頭粉粉的,很好吃🥰➳ 爆炒櫻花蝦鮮鍋(+$12)店員會即刻爆香櫻花蝦再落和湯,湯底鮮甜~ 不會好油膩!➳ 爆炒燒酒烏雞鍋(+$20)店員會即刻爆香烏雞再落燒酒和湯,會有火花好正💥湯底有
༺ 爆爆鍋༻
➳ 爆爆鍋
𖠚ᐝ 綜合海鮮拼盤($148)
𖠚ᐝ 爆炒櫻花蝦鮮鍋(+$12)
𖠚ᐝ 爆炒燒酒烏雞鍋(+$20)
𖠚ᐝ 懷念鹽酥雞/夜市炸魷魚(+$22/28)
𖠚ᐝ 蘋果醋QQ紅茶/真心橙意翡翠(+$14)
𖠚ᐝ 招牌麻油炸蛋($15)
𖠚ᐝ 手工松露海鮮丸($32)
⚑ 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.9/10

➳ 綜合海鮮拼盤($148)

➳ 爆炒櫻花蝦鮮鍋(+$12)
店員會即刻爆香櫻花蝦再落和湯,湯底鮮甜~ 不會好油膩!

➳ 爆炒燒酒烏雞鍋(+$20)
店員會即刻爆香烏雞再落燒酒和湯,會有火花好正💥湯底有酒味,好暖身!

➳ 懷念鹽酥雞/夜市炸魷魚(+$22/28)
鹽酥雞大大粒,炸粉不厚,調味幾好~ 炸魷魚都好彈牙,炸粉同樣不厚,比起鹽酥雞更加特別🤩

➳ 招牌麻油炸蛋($15)
➳ 手工松露海鮮丸($32)
炸蛋就像太陽蛋一樣,是流心蛋~ 松露海鮮丸好彈牙,食得出是手打,而且有滿滿的松露味,很好吃🥰

➳ 蘋果醋QQ紅茶/真心橙意翡翠(+$14)
兩款飲品也叫了微甜,甜度的確很低,應該只有配料的甜味~蘋果醋QQ紅茶酸酸的,很解膩🍎真心橙意翡翠橙味很突出,而且很天然🍊

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

用餐時間為90分鐘,店員會主動加湯!自助區仲有好多蔬菜,一定可以食到好飽😚
(🇭🇰香港~銅鑼灣)👍🏻 台式爆炒一人一鍋👍🏻牛大人新品牌銅鑼灣新開幕台式爆炒一人一鍋內部空間算蠻多的第一次來服務員都會給你說明下單方式點餐使用QR code先選主菜、湯底、主食、小食和飲料餐廳還設有自助吧自行調配醬料和蔬菜任食🥦🥬🥒整個火鍋非常豐富🥰🥰▪️#SRF極黑牛前肩肉 HKD$168▪️#爆炒燒酒烏雞鍋 HKD$20▪️#夜市炸魷魚 HKD$28▪️#真心橙意翡翠 HKD$14牛肉紋理很漂亮🥰脂肪較少,肉質較為厚實爆炒燒酒烏雞是有半隻烏雞耶!用料超足料的~店員會現場炒香烏雞還有噴火表演可以看🤣🤣還蠻震撼的~~小食的部份選了炸魷魚🦑口感酥脆很好吃😋另一樣還蠻驚訝他們的飲料居然有台式手搖飲品推薦橙意翡翠,類似香橙綠茶再加上椰果,味道口感也很棒👍🏻👍🏻▪️#綜合海鮮拼盤套餐HKD$148▪️#夜市養生排骨鍋 HKD$20▪️#懷念鹽酥雞HKD$22▪️#黑糖虎紋鮮奶 HKD$14綜合海鮮拼盤超豐富有超大隻蛤蜊、魷魚、蝦子、鯛魚吃起來口感還蠻新鮮的夜市排骨鍋內有一整塊排骨口味偏清淡、適合配海鮮每一份套餐也會跟配一份火鍋料有響鈴、蕃茄、豆腐、香菇、蟹肉棒、芋頭、肉丸整個套餐非常豐富~除此之外還可以到自
(🇭🇰香港~銅鑼灣)
👍🏻 台式爆炒一人一鍋
👍🏻牛大人新品牌

銅鑼灣新開幕台式爆炒一人一鍋
內部空間算蠻多的
第一次來服務員都會給你說明下單方式
點餐使用QR code
先選主菜、湯底、主食、小食和飲料
餐廳還設有自助吧
自行調配醬料和蔬菜任食🥦🥬🥒
整個火鍋非常豐富🥰🥰

▪️#SRF極黑牛前肩肉 HKD$168
▪️#爆炒燒酒烏雞鍋 HKD$20
▪️#夜市炸魷魚 HKD$28
▪️#真心橙意翡翠 HKD$14
牛肉紋理很漂亮🥰
脂肪較少,肉質較為厚實
爆炒燒酒烏雞是有半隻烏雞耶!
用料超足料的~
店員會現場炒香烏雞
還有噴火表演可以看🤣🤣
還蠻震撼的~~
小食的部份選了炸魷魚🦑
口感酥脆很好吃😋

另一樣還蠻驚訝他們的飲料
居然有台式手搖飲品
推薦橙意翡翠,類似香橙綠茶
再加上椰果,味道口感也很棒👍🏻👍🏻

▪️#綜合海鮮拼盤套餐HKD$148
▪️#夜市養生排骨鍋 HKD$20
▪️#懷念鹽酥雞HKD$22
▪️#黑糖虎紋鮮奶 HKD$14
綜合海鮮

綜合海鮮拼盤超豐富
有超大隻蛤蜊、魷魚、蝦子、鯛魚
吃起來口感還蠻新鮮的

夜市排骨鍋內有一整塊排骨
口味偏清淡、適合配海鮮
每一份套餐也會跟配一份火鍋
有響鈴、蕃茄、豆腐、香菇、蟹肉棒、芋頭、肉丸
整個套餐非常豐富~
除此之外還可以到自助吧拿蔬菜🥬
飲料的部份選了黑糖虎紋鮮奶
半糖甜度剛剛好🥰
珍珠屬於偏Q軟,也不錯喝喔~

▪️#麻辣鴨血 HKD$32
▪️#手工松露海鮮丸 HKD$32
另外還可以單點食品~
麻辣鴨血不錯吃,份量也蠻多的
手工松露海鮮丸,松露味道不算太重
口感Q彈,推薦👍🏻

晚餐時間人流也不少
建議大家先訂位
喜歡他們是一人一鍋,吃起來比較衛生
座位也寬鬆👍🏻
作為半自助火鍋店,價錢也合理
推薦大家可以一試

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
價錢分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
#爆爆鍋
📍 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期1樓109號舖
📞 38535550

#HKG #hkig #hkfood #香港 #香港美食 #香港美食指南 #香港好去處 #香港美食推介 #香港食評 #香港食物 #香港必食 #情侶好去處 #銅鑼灣美食 #foodmap銅鑼灣 #foodmaphk #台式 #台式火鍋 #火鍋
綜合海鮮
2024-01-25 32 瀏覽
今個星期真的忙到傻🫠,整日在銅鑼灣開會。幾辛苦先支撐到晚上,已經唔想諗食咩。大家各自叫一個鍋唔洗煩。各自選一款肉類的套餐和湯底,飲品和小食可再追加。每一份套餐已包配料拼盤,有蜆、蛋餃子、響鈴、豆腐 、芋頭、蟹柳、冬菇等,還有任食蔬菜自助吧。🔸️SRF極黑牛前肩肉套餐 $224夜市養生排骨鍋 另加$20懷念鹽酥雞 另加 $22真心橙意翡翠 另加 $14深啡色的藥饍的湯底少不了杞子,飲落住家的味道。條條一字排骨燉得好淋,非常入味。牛前肩肉份量多,肉身厚,擺碟好靚,放入排骨湯內更顯牛肉的濃味。鹽酥雞又脆又大份。翡翠飲品比黑糖鮮奶大半杯,非常清新。🔸️美國特級翼板肉套餐 $190爆炒燒酒烏雞鍋 $20辣味涼拌牛腸 $28黑糖虎紋鮮奶 $14招牌麻油炸蛋 另加$15店員會在你面前爆炒薑和烏雞,然後再加少少燒酒和火,製造火焰效果。烏雞肉質滑。翼板肉油脂勁少。切粒牛腸爽脆,沒有腥味。以辣椒、麻油去調味。的確是一款不錯開胃菜,但可以大份d 。黑糖虎紋鮮奶是台灣必飲的飲品。黑糖味濃不死甜和鮮奶非常夾,珍珠Q彈Q彈。 麻油炸蛋好少見,放入鍋中20秒,食落似浸了湯的炸魚皮,又脆又軟。一咬蛋黃還是流心的。

🔸️SRF極黑牛前肩肉套餐 $224
夜市養生排骨鍋 另加$20
懷念鹽酥雞 另加 $22
真心橙意翡翠 另加 $14

深啡色的藥饍的湯底少不了杞子,飲落住家的味道。

🔸️美國特級翼板肉套餐 $190
爆炒燒酒烏雞鍋 $20