2021-04-03 153 瀏覽
來到旺角逛完街?找美食從來都「無難度」,這一次跟太太想試試這家長期排隊的日本丼飯店,因單看網上食物圖片就心動不已了位置:豉油街近新寶戲院的路經位置,既方便亦顯眼,附近有多個人氣旺盛的地標,包括信和中心、波鞋街、女人街等,因此經常大排長龍環境:餐廳以灰色油漆、泥水牆及吊燈射燈的設計,偏向工業風,並在牆上寫上一些菜名。店面積不算大而座位不少,在疫情下因有隔板反而令壓迫感減少服務:餐廳雖客人多,令人意外的沒有追我們下單及結帳。同時,下單後上菜速度亦快,以在乎刀工及擺碟的日本料理來說令人驚喜食物:這裡的丼飯的圖片真的很誘人,而最吸引我們眼球的,就是這兩款:三色海膽盛丼 ($288) 太太一看三色海膽盛丼,立即「叮」的一聲說就是要這款上台枱第一感覺是豐富的海膽佈滿飯面,經店員介紹,指三款分別是韓國紫海膽、北海道馬糞海膽及加拿大海膽。太太說加拿大海膽較清淡、韓國紫海膽重海水味,但海膽味最濃郁的就是馬糞海膽,混合一起令口感豐富滿足,一次過滿足了太太的海膽願望但亦同時覺得那碗飯有點細,所以食完後太太覺得像是差了點什麼一樣鵝肝海鮮盛丼 ($248)我則選了這款,有很多的帶子圍繞丼飯,再在中間放入生雞蛋、

位置:

環境:

服務:

食物:
三色海膽盛丼
三色海膽盛丼 ($288)
太太一看三色海膽盛丼,立即「叮」的一聲說就是要這款

鵝肝海鮮盛丼
鵝肝海鮮盛丼 ($248)
我則選了這款,有很多的帶子圍繞丼飯,再在中間放入生雞蛋、三文魚籽、鵝肝、海膽、魚子醬及一件印有餐廳名字的雞蛋塊。
鵝肝海鮮盛丼
帶子經過火炙有點微香,亦肉厚鮮味。生雞蛋相信是日本雞蛋,跟三文魚籽都很新鮮

鵝肝煎香很油脂分泌很香而又順口,海膽味道鮮甜又不會太重海水味,而難得在高貴食材之外再加入魚子醬,味道更鮮外增添了多一層貴氣

味噌湯
味噌湯(跟丼飯)
跟丼飯送一碗味噌湯,而又是少有湯內有牛肉、海帶、豆腐卜及紅蘿白,味道鮮甜,比一般味噌湯好太多

草莓味波士汽水
波子汽水($28)
另外加點了草莓味波子汽水,有點微微的草莓香,亦不算藥水味,甜甜的味道可以

可樂
可樂($18)
可樂是太太至愛,而這裡的是罐裝,只可惜價格有點偏高

綜合優越的地理位置、舒適的環境,以及食物的質素,難怪餐廳長期排隊,反映出大家也覺得這家餐廳也挺不錯呢
2021-03-24
10 分鐘 (堂食)
味噌湯
草莓味波士汽水
可樂
又係時候出旺角走一走,發現好多地方都面目全非好多舖頭都落晒閘執咗笠,唯獨是係呢一間「爆丼屋」仲排着好多人一向都知道呢間餐廳「丼」上既刺身好新鮮。但次次都太多人排隊,就錯過咗佢。三色海膽丼鐘意食海膽既人一定唔可以錯過佢!分別有兩款北海道海膽同埋加拿大海膽面頭仲有一粒鵪鶉蛋,當吉爆鵪鶉蛋嗰一下,好震撼!北海道海膽雖然細細粒,但creamy得黎略帶甜味加拿大海膽,以火灸嘅形式出場,一啖食落口勁滿足四重火山盛丼一個飯可以滿足四個唔同既願望赤蝦爽口鮮甜,三文魚子爆汁脆卜卜,海膽甜美creamy仲要重點介紹吓個吞拿魚茸添啊個吞拿魚蓉係自家手打,仲包含甜蝦,赤身,魷魚等等嘅材料仲成座山咁大呀!超級抵食樣樣都好海鮮同足料,唔怪得知咁多人食啦!
又係時候出旺角走一走,發現好多地方都面目全非
一向都知道呢間餐廳「丼」上既刺身好新鮮。
但次次都太多人排隊,就錯過咗佢。

三色海膽丼
鐘意食海膽既人
一定唔可以錯過佢!
分別有兩款北海道海膽同埋加拿大海膽
面頭仲有一粒鵪鶉蛋,當吉爆鵪鶉蛋嗰一下,好震撼!
北海道海膽雖然細細粒,但creamy得黎略帶甜味
加拿大海膽,以火灸嘅形式出場,一啖食落口勁滿足

四重火山盛丼
一個飯可以滿足四個唔同既願望
赤蝦爽口鮮甜,三文魚子爆汁脆卜卜,海膽甜美creamy
仲要重點介紹吓個吞拿魚茸添啊
個吞拿魚蓉係自家手打,仲包含甜蝦,赤身,魷魚等等嘅材料
仲成座山咁大呀!超級抵食
樣樣都好海鮮同足料,唔怪得知咁多人食啦!
2021-03-29
2021-04-02 26 瀏覽
成日嚟旺角嘅應該對呢間舖頭都唔陌生, 又開業到而家keep住每日都排長龍, 門口永遠有一堆人喺度等緊。 自從好多大型連鎖店都唔去之後, 食壽司刺身嘅選擇少咗好多, 尤其是新鮮又抵食嘅, 女人街附近都有好多日本餐廳不過多數都好劣食, 劣都算, 仲要貴, 所以爆丼屋應該都係旺角首選。 餐廳裝修唔係行整齊日餐路線, 反而覺得有少少香港工業風, 其實幾用心。 今日同朋友揀咗炙燒3色丼, 燒過既魚油真係好香, 🤤 覺得佢呢度嘅刺身好新鮮, 環境都好光猛雖然好多人, 不過因為都幾快餐形式,所以坐落都算唔錯。 見到旁邊有人食好似一座火山咁嘅刺身飯,望落好吸引, 下次有機會都要試一試,

2021-04-01 30 瀏覽
同朋友去食飯,首選當然係旺角喇~大家都方便嘛!由於天氣都開始熱,想食D凍凍地既嘢,好自然會諗起日本嘢,經過爆丼屋,見到POSTER好吸引呀!所以就選擇咗佢喇~店舖既裝飾風格都係以簡約為主,MENU好細心,有寫明TOPPING係咩食材,因為我係敏感人,所以對我嚟講係好重要,精挑細選之下,同朋友點了唔同既丼,再SHARE D TOPPING~點完餐之後店員奉上湯~細細碗,但非常足料,當中,白蘿蔔已經變到透明,非常淋甜~四重火山盛丼$298~一睇MENU圖已經好震撼,我見到哂我最鍾意食既刺身,分別係海膽、魚籽、松葉蟹肉同拖羅蓉,丼如其名「拖羅蓉」就係果座火山~真係好可觀呀!!!特別要HIGHLIGHT返個海膽,鮮甜又一D都唔腥,YUMMY YUMMY!!松葉蟹丼(期間限定)$275~去都咩餐廳都好,總會再叫期間限定既食品,因為遲D就無得食,今次呢個松葉蟹丼外圍都係放滿蟹腳同蟹鉗,中間位置就係拖羅蓉,拖羅蓉上面仲有松葉蟹肉添~真係非常豐富!個重點係 非 常 新 鮮 !

好耐無食日本野啦!今日早左放工,約埋朋友行旺角,一早揀左食呢間人氣長龍店爆丼屋,主打丼飯,有好多款式種類供選擇。丼飯附送麵鼓湯,配料豐富,有齊紅、白蘿蔔片、海帶等,熱辣辣濃郁又鮮味,好足料。四重火山盛丼一上枱好震撼,份量十足既火山丼,有齊鮮松葉蟹肉、海膽、三文魚籽、拖羅蓉(赤身、甜蝦、劍魚腩、帆立貝、紋甲魷魚和三文魚籽)。鮮松葉蟹肉肉質鮮甜結實啖啖肉;海膽豐腴,口感奶滑甘甜;三文魚籽晶瑩剔透鮮美飽滿;拖羅蓉軟嫩細膩,軟綿香滑。三色海膽盛丼有齊北海道海膽、加拿大海膽同灸燒加拿大海膽,三款口感各有特色,推介北海道海膽綿密細緻,味道鮮甜,口感幼滑稠密,入口即溶。
好耐無食日本野啦!
今日早左放工,約埋朋友行旺角,
一早揀左食呢間人氣長龍店爆丼屋,
主打丼飯,有好多款式種類供選擇。

丼飯附送麵鼓湯,配料豐富,
有齊紅、白蘿蔔片、海帶等,
熱辣辣濃郁又鮮味,好足料。

四重火山盛丼
一上枱好震撼,份量十足既火山丼,
有齊鮮松葉蟹肉、海膽、三文魚籽、
拖羅蓉(赤身、甜蝦、劍魚腩、帆立貝、紋甲魷魚和三文魚籽)。
鮮松葉蟹肉肉質鮮甜結實啖啖肉;
海膽豐腴,口感奶滑甘甜;
三文魚籽晶瑩剔透鮮美飽滿;
拖羅蓉軟嫩細膩,軟綿香滑。

三色海膽盛丼
有齊北海道海膽、加拿大海膽同灸燒加拿大海膽,
三款口感各有特色,推介北海道海膽綿密細緻,
味道鮮甜,口感幼滑稠密,入口即溶。

2021-03-30
2021-03-31 787 瀏覽
上周末去朗豪坊購物,路過豉油街50號看到一家日本料理“爆丼屋”裏面吃飯的人很多,感覺應該不錯,今天剛好來旺角辦事就毫不猶豫直接進店品嘗。小店面積適中,裝修簡單環保,幹凈整潔,人來人往,座無虛席!四重火山盛丼,造型美觀,色彩斑斕,主料有拖羅蓉(由赤身、甜蝦、劍魚腩、帆立貝和紋甲魷魚等混合制成),三文魚籽、鮮松葉蟹肉及海膽。由於食料份量十足,總有一種要外溢的感覺。拖羅蓉新鮮軟糯,細膩光滑;蟹肉肉質細嫩,鮮味十足;海膽清淡鮮甜,營養美味;三文魚籽光滑飽滿,入口即化,配上香甜軟糯的日本米,真的是名不虛傳的日本料理,好吃!鵝肝海鮮盛丼,同樣是料足量大,一大塊鵝肝煎炸有度,外香內嫩;厚薄整齊的帆立貝鮮嫩味美,光滑細膩;加上入口即溶的海膽 、味鮮爆汁的三文魚籽、黑魚籽及金黃誘人的日本蛋,頓時讓人感到日本料理的魅力所在,美味!每個丼飯都配有味增湯,裏面有肉粒、紅白蘿蔔片、豆蔔、海苔等,味道濃郁,營養豐富! 其實晚上放工吃一頓美味健康的日式料理是非常科學的,也是給自己找一個放松心情,消除疲勞的好去處!

每個丼飯都配有味增湯,裏面有
肉粒、紅白蘿蔔片、豆蔔、海苔等,味道濃郁,營養豐富!

• 四重火山盛丼
2021-03-31 39 瀏覽
每次食親爆丼屋嘅丼飯腦裡就會響起donki 首歌仲會自然地將首歌嘅歌詞改篇成「Dondondon~don飯🎶」──────────🐟四重火山盛丼🦆鵝肝海鮮盛丼──────────✔️丼如店名➡️爆丼!每次食啲啲材料都豐富到唔知點樣入手,係幸福嘅煩惱😝✔所有丼飯都跟麵豉湯,裡面有牛肉紅蘿蔔,層次即刻豐富咗✔️ 四重火山盛丼有三文魚子、松葉蟹肉、拖羅蓉同海膽,太多選擇唔知食咩食食呢個就最啱,樣樣都可以試勻晒🙆‍♀️✔ 鵝肝海鮮盛丼有鵝肝、海膽、帆立貝、黑魚子,鵝肝油脂豐富仲要勁大塊🤤 最特別係跟埋隻半生熟蛋黃,吉穿佢再見到啲蛋液緩緩流入啲飯到,好治癒
每次食親爆丼屋嘅丼飯
腦裡就會響起donki 首歌
──────────
🐟四重火山盛丼
🦆鵝肝海鮮盛丼
──────────
✔所有丼飯都跟麵豉湯,裡面有牛肉紅蘿蔔,層次即刻豐富咗

2021-03-30 37 瀏覽
論丼飯銅鑼灣有幾間好好,尖沙咀寶勒巷比較深刻,好少聽到旺角有好丼飯。今日聽朋友講呢間爆丼屋好好就要來試吓。睇得我識平多都知道我哋會講吓泊車先,拍街都可以啦。如果驚就泊遠啲。去到旺角火車站嗰邊就有停車場。悉隨尊便。呢個帶子黑松露蟹子丼飯,好深刻有隻蛋喺度,黑糙米我有食過正常我又食過,撈蛋的比較少,感覺好新鮮,也很夾黑松露。值得壹試另外同行友人叫咗三色海膽,喜歡食海膽可以試吓,友人覺得大滿足。講真其實我好鍾意地方就腳嘅,呢度幾方便,值得一試!

今日聽朋友講呢間爆丼屋好好就要來試吓。

得壹試

講真其實我好鍾意地方就腳嘅,呢度幾方便,值得一試!
2021-03-28 33 瀏覽
出到旺角,又想食日本野就會諗起以丼飯為主打的爆丼屋,運好時間尚早,不需等候太耐已可入內了。先下單2枝童年回憶...波子汽水過下口癮。先下了煙燻丼,來到時已被玻璃罩罩著,但都已聞到櫻桃蘋果香味,打開時煙霧陣陣飄出,非常吸引。煙燻海膽帆立貝丼其丼飯非常足料,以無數的帆立貝圍邊,再舖滿海膽在中間位置,見到都為之心動。丼飯的海膽色澤金黃,質感細膩,更有種回甘嘅香甜。帆立貝味道鮮甜,質感爽脆,一口一片,非常方便。底層以赤醋加入米飯中,令米飯更香口;還不止,米飯中藏有鮑魚,味道濃郁爽身,令人有意想不到的驚喜。鵝肝海鮮盛丼無聽錯!鵝肝都可以做丼飯,當中更加入火灸帆立貝,海膽,魚籽,三文魚籽及蛋黃,非常豐富。帆立貝經過微微火炙,更散發出其油脂味道,而主角鵝肝厚身而嫩滑。輕輕切開蛋黃流出蛋醬,令整體更覺香滑綿綿。海港直送,日本味道...真係飛唔到都可以緬懷一番。

先下單2枝童年回憶...波子汽水過下口癮。

煙燻海膽帆立貝丼

丼飯的海膽色澤金黃,質感細膩,更有種回甘嘅香甜。
帆立貝味道鮮甜,質感爽脆,一口一片,非常方便。

鵝肝海鮮盛丼

輕輕切開蛋黃流出蛋醬,令整體更覺香滑綿綿。

海港直送,日本味道...真係飛唔到都可以緬懷一番。
2021-03-27 35 瀏覽
其實呢間野都幫襯過好幾次㗎啦,因為其實佢喺旺角都幾出名嘅!今日朋友話想食魚生飯,佢話未食過呢間鋪咁我就帶佢去食!我哋每人叫咗一個魚生飯我就叫咗個松葉蟹丼,佢就叫咗個四重火山盛丼。一睇就知我個松葉蟹丼好足料好豐富,食落去啲蟹都好新鮮好甜,尤其係佢啲蟹腳,啲肉好甜,佢有生同熟嘅蟹肉,全部都係真材實料,唔係嗰啲蟹柳嚟嘅,食得出蟹肉嘅鮮味。再加埋佢有少少吞拿魚蓉,油脂味好重好正!佢再喺頂部有少少魚子醬,成個丼真係好豪華好享受!我朋友叫嗰個飯有四款材料,包括三文魚子、吞拿魚、蟹肉同埋海膽。佢同我一樣都好鍾意食吞拿魚,啲海膽佢話都幾新鮮,完全唔腥,係令既海膽黎!

2021-03-26 37 瀏覽
🍣爆丼屋 🎗️好久沒去這家呢,上次已經是吳先森來香港時跟他去吃了,這次就帶媽咪去吃吃看吧,好東西當然兩個都要帶去嚐嚐🔸四重火山盛丼🐟吃丼都會有選擇困難症,很想吃拖羅蓉、也很想吃三文魚子跟蝦、還有海膽😂最後挑了這個,魚蓉堆到像山一樣高,其他材料都給超多也很鮮甜,CP值很高,唯一是海膽不夠甜輕微苦澀。🔸鵝肝海鮮盛丼🐚往和右滑會見到我把料都夾出來,那個帶子的量跟鵝肝超大一塊,結果媽咪分了很多給我🤣🤣🤣對女生來說份量很滿足,但如果是肚量大一點的男生可能要再加點些別的小吃才夠。➡️右滑有影片拍了整個丼的前後,真的超多料💲Hkd 約250 @人🏡旺角豉油街50號地下8號鋪🕐12:00 - 02:00
🍣爆丼屋 🎗️

🔸四重火山盛丼🐟

🔸鵝肝海鮮盛丼🐚

➡️右滑有影片拍了整個丼的前後,真的超多料

💲Hkd 約250 @人
🏡旺角豉油街50號地下8號鋪
🕐12:00 - 02:00
2021-03-26 30 瀏覽
早幾日到波鞋街買鞋,之後就在附近晚餐,到了豉油街的爆丼屋吃丼飯。晚市時段有不少食客,餐廳食物選擇也很多,款款丼飯都非常吸引,很難決定!最終我們點了六重相撲爆盛丼及四重火山盛丼,及點了菠蘿味波子汽水及綠茶。先來兩個湯非常足料,有肉有蔬菜,味道香甜,飲下去很舒服。兩個丼飯都份量十足,六重相撲爆盛丼用料豐富,有牛油果、鮮蟹肉、三文魚籽、海膽、墨魚籽及左口魚裙邊。另一個四重火山盛丼有拖羅蓉、三文魚籽、鮮松葉蟹肉。兩個丼飯除了吸睛,味道也非常好,珍珠米已調味,不用下豉油也好味,材料鮮味,特別是拖羅蓉十分好拌飯,三文魚籽份量多,咸香美味。餐廳座位舒適,有Wi-Fi供應,服務員態度良好有禮。

先來兩個湯非常足料,有肉有蔬菜,味道香甜,飲下去很舒服。

餐廳座位舒適,有Wi-Fi供應,服務員態度良好有禮。
  • 四重火山盛丼
  • 六重相撲爆盛丼
2021-03-26 50 瀏覽
(大)爆盛慢燒牛肉丼有得揀大小份量,今晚放工好肚餓就嗌左個大份量(400g)。牛肉垂直堆疊起來,淨係打卡已經夠曬皮啦!😍😍😍慢燒嘅牛肉微紅成半生熟狀態,勁腍,完全唔使用牙用力咬。加左黑椒、自家製蒜香燒汁同山葵忌廉汁,牛肉食起黎有微辣嘅黑椒味同埋酸酸的山葵忌廉汁。六重相撲爆盛丼顧名意義用左六種食材整成,分別係黑魚籽、鮮蟹肉、海膽、牛油果、左口魚裙邊同埋三文魚籽。 左口魚裙邊有d脂肪好肥美,口感彈牙。三文魚籽勁大粒,鋪喺飯上面,份量多到遮曬成個飯。啖啖飯都食到三文魚籽,一咬就喺口腔內爆開,鮮味四溢,味道鮮甜~🥰😍好耐冇飲過波子汽水啦!細細個成日飲波子汽水,見呢度有就即刻嗌左。波子汽水有三種口味揀,分別係原味、菠蘿同埋草莓味。我同朋友就揀咗菠蘿同草莓。飲落甜甜的, 童年回憶即刻番曬黎!
(大)爆盛慢燒牛肉丼
有得揀大小份量,今晚放工好肚餓就嗌左個大份量(400g)。
牛肉垂直堆疊起來,淨係打卡已經夠曬皮啦!😍😍😍

2021-03-24 33 瀏覽
同男朋友入到嚟旺角依附近買完嘢 到咗晚飯時間所以搵餐廳食 我話想食日本嘢,不過唔知食邊間好行行下就見到爆丼屋, 都知道呢間嘢好出名其實想食好耐,終於有機會試下啦由於時間尚算早,大約七點左右入座 所以餐廳仲未坐滿曬客人都只係大概坐滿咗3,4台我就梗係試咗最出名嘅三文魚火山丼飯啦男朋友就嗌咗個北海豐盛丼啲飯仲未嚟到,湯就嚟咗先好肚餓,飲一啖熱辣辣嘅味噌湯暖下胃先佢啲湯真係好足料,啲料多到不得了 湯反而都冇咁多添,有海帶,蘿蔔,紅蘿蔔等等紅蘿蔔得兩三片,白蘿蔔反而就勁多但係啲蘿蔔煮得好腍好香,海帶都好好味湯都幾好飲嘅,只係我覺得鹹咗少少咁囉個三文魚火山丼飯比我想像中要大碗 好多三文魚呀 多料到不得了成堆魚生,好似座山咁突曬出嚟,好壯觀仲有大大粒甜蛋,上面印住爆丼屋三隻字啲料好豐富,仲有大大粒魚子、拖羅,八爪魚同埋好大舊wasabi,不過好彩佢啲wasabi 唔算辣,撈落 豉油 度啱啱好真係好有驚喜,除咗望落去足料新鮮之外食落去都一樣係咁新鮮,三文魚 油脂分佈平均每一粒肉都切到差唔多大細食落口有好香嘅魚油味,好香好滑啲拖羅蓉都係,份量超級多!好似食極都食唔曬咁除咗一樣好新鮮之外 亦係入口即溶,
同男朋友入到嚟旺角依附近買完嘢
到咗晚飯時間所以搵餐廳食
我話想食日本嘢,不過唔知食邊間好
行行下就見到爆丼屋, 都知道呢間嘢好出名
其實想食好耐,終於有機會試下啦

由於時間尚算早,大約七點左右入座
所以餐廳仲未坐滿曬客人
都只係大概坐滿咗3,4台

我就梗係試咗最出名嘅三文魚火山丼飯啦

男朋友就嗌咗個北海豐盛丼

啲飯仲未嚟到,湯就嚟咗先

好肚餓,飲一啖熱辣辣嘅味噌湯暖下胃先
佢啲湯真係好足料,啲料多到不得了

湯反而都冇咁多添,有海帶,蘿蔔,紅蘿蔔等等
紅蘿蔔得兩三片,白蘿蔔反而就勁多
但係啲蘿蔔煮得好腍好香,海帶都好好味

湯都幾好飲嘅,只係我覺得鹹咗少少咁囉

個三文魚火山丼飯比我想像中要大碗
好多三文魚呀
多料到不得了
成堆魚生,好似座山咁突曬出嚟,好壯觀
仲有大大粒甜蛋,上面印住爆丼屋三隻字

啲料好豐富,仲有大大粒魚子、拖羅,八爪魚
同埋好大舊wasabi,不過好彩佢啲
wasabi 唔算辣,撈落 豉油 度啱啱好

真係好有驚喜,除咗望落去足料新鮮之外
食落去都一樣係咁新鮮,三文魚 油脂分佈平均
每一粒肉都切到差唔多大細
食落口有好香嘅魚油味,好香好滑

啲拖羅蓉都係,份量超級多!
好似食極都食唔曬咁
除咗一樣好新鮮之外
亦係入口即溶,完全咬都唔使咬就咁吞就得
撈埋啲三文魚一齊食,加埋啲魚子亦都係口
入面爆開嗰下,真係好正
三重口感!!
壽司飯都好有驚喜,粒粒分明
基本上唔使撈啲豉油&wasabi落去食
都已經好夠味啦
, 不過佢啲飯嘅份量
我就略嫌多咗少少,同啲魚生嘅比例有啲失衡
因為飯太多了,最後我哋都食唔曬

男朋友嘅依個北海道豐盛丼都好好味

啲帶子好新鮮 好爽滑, 又係入口即溶
啲甜蝦一樣都好新鮮,又甜又大隻

2021-03-18
2021-03-24 27 瀏覽
去旺角買完野,行過見到有間丼飯專門店幾吸引,唔好睇丼飯好似細細碗咁,其實入面D飯同配料都唔少。麵豉湯除左丼飯新鮮之外,麵豉湯都好足料,味道好濃,好鮮甜。松葉蟹丼好少見有松葉蟹既丼飯,梗係要試下,松葉蟹鮮甜,除左蟹肉之外,仲有蟹腳同蟹鉗。極上拖羅盛丼有超過10塊厚切拖羅鋪係面,多到見唔到下面D飯,拖羅呈粉紅色,口感非常軟熟肥美,油脂分佈均勻,食落口啖啖魚油香味,入口即溶,肉質鮮甜,肥而不膩。波子汽水 (菠羅味、草莓味)

麵豉湯
除左丼飯新鮮之外,麵豉湯都好足料,味道好濃,好鮮甜。
松葉蟹丼
極上拖羅盛丼
波子汽水 (菠羅味、草莓味)
2021-03-23