2020-10-07 433 瀏覽
-🦄爆丼屋 -重量級燒牛扒盛丼 Hkd238Rating🌕🌕🌕🌕🌑-🔥此POST專For食肉獸朋友仔欣賞🔥🔥見到咁重量級嘅牛肉有冇流曬口水先🤪🔥-⚠️大家可能知道或者唔知道我係海鮮素🙈⚠️所以呢一個咁重量級嘅丼唔係我食架😌⚠️係同我一齊同行嘅父親大人叫嘅😂😂⚠️所以以下評語或感想全歸佢所有 我係加以分享-喂喂喂😏😏大家睇左我上一個POST嘅分享未先上一個POST都係講緊爆丼屋嘅丼 不過係海鮮類🥳如果未睇就快啲去返上一個POST睇吓啦🥺🙏🏻-因為我DADDY唔鍾意食魚生 如果可以簡佢一定簡肉所以呢一個丼飯都真係好岩佢👉🏻👈🏻超重量級😱全部都係牛肉🤯就咁睇個份量已經好巨🤩🤩塊塊牛肉都幾厚切嘅😗😗唔想食呢一款牛肉丼仲好似有另外兩款更加瘋狂更高級嘅😂好似係和牛👇🏻👅👨🏻:首先佢嘅賣相已經好吸引👍🏻全個碗都放滿左牛肉🥩仲要擺放得好整齊 牛肉食落口感都唔錯😳😳自問自己對於牛係好嚴格 但呢個係好食嘅👍🏻牛肉食落軟身 雖然未去到入口即溶🤔🤔但好容易咬開唔會韌又唔會有筋 牛味都夠重👌🏻而且唔會有雪藏味就夠曬新鮮 對於牛肉發燒友而言已經好滿足 而且價錢方面可以接受👌🏻😼整體性格比都唔錯 都可以見到佢肉同肥膏分佈平
🦄爆丼屋

所以呢個丼對我而言係零誘惑😗不過食肉獸們
我就唔知了🤤應該都會滿足到你地嘅胃嘅😛
2020-10-04
15 分鐘 (堂食)
-🦄爆丼屋 -燻す謎の丼 Hkd268Rating🌕🌕🌕🌗🌑-⚠️大家如果碌到最後 會有片睇架😆😏⚠️會見到仙氣逼人嘅一幕😂哇啲仙氣出曬來😳⚠️然後可能你會流曬口水👅💦好想咬一啖😝-🔥如果鍾意我呢個分享嘅話🥺🔥希望你哋可以比個Like再分享出去🙏🏻🔥我真係會好好好感激你架😫🙏🏻-HeHe...終於終於都比我食到爆丼屋喇❤️香港🇭🇰其實好少可有帆立貝做主角嘅丼飯🥣多數都配左三文魚👉🏻👈🏻或者只係茄喱啡一名🥱無奈地我最愛最愛最愛嘅海鮮就係帆立貝🤤好重要所以最愛嘅個詞語要講三次😂😂😂然後就比我發現到爆丼屋嘅呢一個丼飯嘅組合滿滿嘅帆立貝都唔好話唔吸引呀真係🤤🤤咁岩海膽又係我杯茶😗咁真係無理由唔食喇掛?-琴日星期日我好準時咁12:00前就去到😌好順利咁做左第一檯入座嘅客人😆冇人好嘢👏🏻唔洗等位永遠都係最正嘅🤤然後極速落單叫等食-⚠️因為個人唔太想食鵝肝 所以麻煩廚房走鵝肝💩⚠️如果大家冇特別偏好 可能加埋鵝肝食會更香更正⚠️走左鵝肝好似好浪費咁👉🏻👈🏻唔好打我😂😂-本身佢個飯底係鵝肝再配赤醋飯架🤤啲油香出曬來🔥//小知識//🔥😗🔍赤醋係用酒粕為發酵的主原料 有豐醇嘅酒香味道🔍赤醋飯呈琥珀色 比一般白米醋飯更柔
🦄爆丼屋
無奈地我最愛最愛最愛嘅海鮮就係帆立貝🤤
好重要所以最愛嘅個詞語要講三次😂😂😂
然後就比我發現到爆丼屋嘅呢一個丼飯嘅組合

滿滿嘅帆立貝都唔好話唔吸引呀真係🤤🤤
咁岩海膽又係我杯茶😗咁真係無理由唔食喇掛?
琴日星期日我好準時咁12:00前就去到😌

大家仲有冇啲咩好正嘅膽固醇丼/痛風丼推介🤣
好歡迎大家係下面留言分享架HAHA😝😝
2020-10-04
2020-09-25 597 瀏覽
呢間野食過好多次,之前食都有驚喜,因為雖然價錢貴,但爆多料!而家價錢一樣,但變咗爆多飯!啲料品質keep到嘅,但我個吞拿魚丼由厚切變咗薄切,另外六重丼,係見到白飯架,啲左口魚裙邊小到得幾小片!呢間丼,已經愧對個(爆)字,咁嘅價錢,應該唔會再食!深水埗個間好佢好多!人哋keep住有誠意!
2020-09-15 566 瀏覽
呢間爆丼屋已經食過好幾次,今次一次過post 返d相!我最愛既海膽當然每次都要encore la 😍😍一個人對哂一碗,真係好滿足呀,入面應該有幾款不同種類的海膽,我個人最鐘意就係加拿大海膽,貪佢夠大夠厚有口感,其他我記得好似係韓國馬糞海膽,味精都鮮,中間仲有粒生鵪鶉蛋,配埋飯一流!三文魚子帶子丼- 材料都好足,滿瀉的魚子、厚厚的帶子😍另外果個好似係乜都有,有三文魚,左口魚,蝦、海膽、帶子、三文魚子,好豐富 咩都有

三文魚子帶子丼- 材料都好足,滿瀉的魚子、厚厚的帶子😍

2020-09-14 351 瀏覽
本來一心諗住同朋友一齊試下不過價錢偏貴而又未達到合乎價錢的貨色這次的極上拖羅很差肉質似未解凍,肉很簿,連做刺身的份量都無,而且有根,味道淡而無味!除了幾塊肉下面就是一大碗白飯
本來一心諗住同朋友一齊試下
不過價錢偏貴而又未達到合乎價錢的貨色

這次的極上拖羅很差

除了幾塊肉下面就是一大碗白飯

2020-08-31 633 瀏覽
大食妹一直都想揾日食海膽食到滿足, 今日終於圓夢啦政府終於放寛晚市, 朋友仔同大食妹終於可以去位於旺角嘅爆丼屋食dinner<三色海膽盛丼>大食妹當然揀左份三色海膽盛丼爆丼屋嘅三色海膽盛丼海膽量真係如傳聞般塞利, 海膽滿佈係丼飯上面金黃色嘅海膽面頭有小小燒過, 三款海膽味道同口感各有不同, 俾你一次滿足到三個願望日本海膽入口即溶, 味道清淡甘甜加拿大海膽味道比較濃郁, 質感爽口韓國海膽就有啲苦澀最慘嘅係有大概一半嘅海膽都用左韓國海膽<極上拖羅盛丼>朋友仔就嗌左份極上拖羅盛丼出到黎唔講仲以為係西瓜丼, 真係圖片只供參考反而送贈嘅味噌湯幾清甜, 白蘿蔔好多
大食妹一直都想揾日食海膽食到滿足, 今日終於圓夢啦
<三色海膽盛丼>
大食妹當然揀左份三色海膽盛丼
日本海膽入口即溶, 味道清淡甘甜
加拿大海膽味道比較濃郁, 質感爽口
韓國海膽就有啲苦澀
最慘嘅係有大概一半嘅海膽都用左韓國海膽

<極上拖羅盛丼>
朋友仔就嗌左份極上拖羅盛丼

出到黎唔講仲以為係西瓜丼, 真係圖片只供參考

反而送贈嘅味噌湯幾清甜, 白蘿蔔好多
2020-08-30 348 瀏覽
提供搓手液和探熱,每張枱隔了一塊板。#北海豪勢丼 $198+1 配熱茶+麵豉湯(有豆腐海帶)它的芥末不辣,丼飯份量幾足,飯比想像中多😂刺身質素中上,有大隻赤海蝦、帆立貝、魚子、海草、灸燒左口魚(最好吃😋)等。不過價錢偏貴#火焰盛丼 $155+1 配熱茶丼飯的份量很多😂刺身較少。吃時小心掉,因為細碗迫爆了。火炙刺身燒得較香和甜。有蟹柳、帆立貝、三文魚、灸燒左口魚(😋)等。ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7.5/10
提供搓手液和探熱,每張枱隔了一塊板。

#北海豪勢丼 $198+1 配熱茶+麵豉湯(有豆腐海帶)

#火焰盛丼 $155+1 配熱茶

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7.5/10
疫情之前,呢間成日都要排隊,每次經過旺角去一鍋堂,都必經呢間,今次特登擇疫情下先去,果然直接入就得😆Menu上其實好多嘢都幾想試,最後選左個又唔係太貴,但又適中,又啱我口味‘火焰盛丼’🔥。話明火焰,三文魚,蟹柳,帶子都係經過火炙處理,將魚油迫曬出來,個丼飯一上台已經聞到好香魚油味,蟹柳配沙律醬真係好夾,呢個好好味,珍珠米就唔洗多講,越食越開胃,三文魚入口即溶,所有嘢都不過不失,但份量唔算話好大份。如果價錢再低返少少就好啦😂

如果價錢再低返少少就好啦😂

2020-08-25
  • 火焰盛丼
2020-08-25 98 瀏覽
星期二中午叫咗個火焰盛丼,啲三文魚係用火燒過下嘅,其中一舊有條細骨喺裡面。感覺個飯料都足既但係好似唔太新鮮所以咩都要火炙,三文魚,左口魚冇乜鮮味,個帶子切得太薄冇口感。旺角比155蚊食個咁嘅魚生飯好似唔太抵,唔會再返黎試佢更加貴嘅option
2020-08-18 335 瀏覽
我未食過刺身丼飯朋友見我咁孤陋寡聞就帶咗我嚟旺角-爆丼屋見識下😂一去到店舖門口就大排長龍,我哋都等咗半個鐘入倒去🤨佢嘅餐牌上有好多款刺身丼俾人選擇,實有一款啱你!🔺三文魚火山盛丼🍱-$138一上枱比佢個份量嚇親,啲刺身係堆到成座山咁高!呢款刺身井嘅中央有一座山仔嘅吞拿魚腩蓉🥰外圍就圍咗好多三文魚粒🥰成座山咁高嘅刺身食起上嚟真係無從入手😂啲吞拿魚腩蓉撈飯好正👍🏻而且佢好幼滑,仲冇我唔鍾意食吞拿魚嘅腥味,令我對吞拿魚改觀👍🏻啲三文魚切得好大粒,而且食入口好重魚油油脂味,好正😍但啲吞拿魚蓉實在太足料,我食到一半已經頂唔順太飽食唔落了😭真係好晒!所以我建議女仔可以同朋友share一個刺身丼食,咁就可以是一個貴價嘅刺身丼但只用一半價錢🤣😏

🔺三文魚火山盛丼🍱-$138

啲三文魚切得好大粒,而且食入口好重魚油油脂味,好正😍

2019-06-18
2020-07-13 523 瀏覽
平時見到呢間成日大排長龍,早D去食就唔洗排長龍。雖然細細碗,但佢魚生嘅份量好多,仲有細細個印左爆丼屋嘅玉子,另外仲配埋味增湯,一個人食絕對夠飽,我特別中意佢嘅三文魚,好肥美好新鮮。不過價錢就真係幾貴下,$168另加一。
2020-07-11
2020-07-09 474 瀏覽
想食丼飯見到menu上啲相好吸引咁,佢地提供嘅丼種類都幾多,而且賣點係爆丼,營造到一個超足料嘅效果,真係相機食先🤔**********<火焰盛丼> $155個丼有火焰三文魚、左口魚、帆立貝同埋蟹柳,燒一燒更加有油香,每種配料都有三四舊,中間仲有一隻蛋黃,篤穿佢撈埋啲飯食又係另一種食法🤣**********<三文魚火山盛> $135就咁望個樣真係好爆丼,三文魚嘅份量好多而且都算幾肥美,仲有一大堆呑拿魚蓉,真係餸多過飯!不過啲三文魚切粒本身已經撈左啲芥辣八爪魚,餐牌上張相好似唔係咁,如果唔鍾意芥辣八爪魚就要留意啦🤣

**********
<火焰盛丼> $155

**********
<三文魚火山盛> $135
三文魚火山盛
2020-07-08 374 瀏覽
鍾意食丼,終於有時間約到朋友去試下爆丼屋喇。睇openrice介紹食評都唔錯,不過唔知道實物隻碗用幾大隻,雖然去到都10點幾,但都有8成客係度,好彩唔駛排隊,入坐後有侍應送上兩杯熱茶,店內有很強的消毒藥水味,坐定定後隱約聞到似廁所傳來的味道,可能前面的藥水味是用來遮蓋這種味道吧,先看看menu先,個menu就應該係18年到依架無乜變,但就有一兩款已暫定供應,睇相都極之吸引,圖片夠大張,清清楚楚睇到有乜丼,於是就叫左個拖羅丼。來到都驚喜,雖然碗仔細,但就足料多,同圖片係1比1,而且夠新鮮。最緊要新鮮,最緊要新鮮,最緊要新鮮丫嘛.......小店要收加一

極上拖羅盛丼

2020-07-07
極上拖羅盛丼
  • 拖羅丼
2020-07-06 242 瀏覽
記得以前想食,但奈何太多人等位所以放棄冇食,今次午餐時段經過,見到不用排隊,便入去試試。火焰盛丼炙燒過的魚生香氣和油脂會釋出,而且口感更好吃。魚生份量十足,單單三文魚已經有5塊,而且不是薄切。而我最喜歡的是左口魚裙邊,滿口油真是十分滿足呢!-三文魚火山盛除了三文魚粒,拖羅蓉外,原來還有一些芥末八爪魚分布在整碗飯上,如果只看餐牌很難察覺得到。當然少不了男朋友最愛的玉子。雖然價錢偏貴,但份量十足,而且魚生亦十分新鮮。下次應該會點北海豪勢丼,或者再Encore一次火焰盛丼吧!提外話:味噌湯亦用料十足~
三文魚火山盛

2020-07-04
午餐
  • 火焰盛丼
2020-06-28 353 瀏覽
湯過咸。海膽臭 蝦無味 左口魚炙時間太少完全唔知食緊乜。成個飯都有一種差既感覺 無事都唔會再食 成餐飯最好係杯茶 其他野都麻麻 帆立貝太薄 但感覺唔太差。。。。。。。。。。。..............................
湯過咸。海膽臭 蝦無味 左口魚炙時間太少