2023-09-30 65 瀏覽
*:.。. .。.:* 燒肉 帝-日出康城*:.。. .。.:* 放假最鐘意同朋友去飲飲食食🍗🍖🥓🍔🍟今次去左康地行街,經過見到呢間燒肉帝有一個壽喜燒套餐又幾抵喎🤔🤔決定入去試下✨Suki燒定食套餐✨-$98(未加一)➡️前菜: 沙律🥗+中華沙律⬅️米之翹本身都唔鐘意食沙律😂都係食左幾啖就俾左朋友➡️主菜:六片澳洲牛胸腹+壽喜燒鍋⬅️呢個套餐嘅重點‼️如果你係唔鐘意食甜嘅牛肉,可以選擇燒晒6片牛肉🥩🥩🥩🥩🥩🥩。但我個人建議 留兩塊放落壽喜燒,再點蛋漿🥚🍳食,係好食好好好多💟嫩滑嘅牛肉 加上蛋漿令到整個層次提升左壽喜燒鍋材料🍲同其他餐廳一樣,不外乎豆腐、冬菇、菜、金菇,份量適中。而且壽喜燒湯底調得不錯👍🏻唔會太甜🤩🤩米之翹獨有食法🤩🤩套餐包括一碗好大碗珍珠飯,平時嘅我一定食唔晒,我會將個飯掉埋落壽喜燒鍋內,令到每一粒飯吸收晒漿汁,我就可以食晒成碗飯🤪yummy 💓💓💓➡️蜆肉麵豉湯⬅️正常麵豉湯味➡️日式厥餅⬅️平時我唔喜歡食嘅甜品,但入口Q彈唔太甜,不錯不錯❣️

✨Suki燒定食套餐✨-$98(未加一)
➡️前菜: 沙律🥗+中華沙律⬅️
米之翹本身都唔鐘意食沙律😂都係食左幾啖就俾左朋友

➡️主菜:六片澳洲牛胸腹+壽喜燒鍋⬅️
嫩滑嘅牛肉 加上蛋漿令到整個層次提升左

🤩🤩米之翹獨有食法🤩🤩

➡️蜆肉麵豉湯⬅️
正常麵豉湯味

➡️日式厥餅⬅️
平時我唔喜歡食嘅甜品,但入口Q彈唔太甜,不錯不錯❣️
2023-09-27
2023-09-29 66 瀏覽
第一次試康城燒肉放題燒肉帝,就試左佢地中價位嘅皇牌set D,set D包左一份A5北海道十勝和牛配黑松露月見醬同松葉蟹月見甲羅燒,再有過百款嘅肉類、小食、刺身、蔬菜、甜品等可供選擇!而且Set D以上仲有日本清酒同日本生啤任飲!我個人都幾推介A5日本黑毛和牛三角、M7和牛肉眼蓋同M6和牛板腱,仲有雞泡魚干同鱈魚干都送酒一流! 同埋依家做緊優惠,2人8折、3人75折同4人7折都平幾多,約埋一大班人食就抵好多!

• 和牛肉眼
2023-09-27 43 瀏覽
這間位於康城的日式放題燒肉店,環境寬敞舒適,以日本傳統元素打造,走柔和簡約風,提供四款不同價格的任食放題套餐任君選擇,且推出同行優惠,4人7折、3人75折、2人8折,人越多越抵食。🌟Set D套餐和牛燒肉放題 $648/位可任飲任食120分鐘,超過130品美食選擇,無限追加15款日本A5黑毛和牛、澳洲M7和牛汀及特選美國牛,任食新鮮海鮮、刺身、甜品、任飲日本生啤及清酒,另外每人更送甲羅燒一客!首先,店員先送來一座搶眼的和牛天梯及海鮮拼盤,和牛天梯共有八款不同部位和牛,包括M7和牛肉眼蓋、M7和牛三角小排、M6和牛肩胛肉眼、M6和牛板腱、牛舌、牛肋條、日式胸腹肉及封門柳,打卡一流。海鮮拼盤則有海蝦、帆立貝及墨魚仔。全部都可以無限追加,上菜時間速度又快又準,店員會不時收碟,讓食客食得盡慶又痛快。此外,還有三款任食刺身,包括有三文魚、赤蝦刺身及八爪魚,特別推介赤蝦,又大又鮮甜,記得不要錯過。甜品選擇超多,放滿整個大雪櫃,另設有一個雪糕櫃,提供多款阿菠蘿雪糕雪條,甜品控一定滿足。想再食平D,只需於四點前入座,惠顧皇牌Set C 、D套餐,即可享有買一送一和牛燒肉放題優惠,性價比超高。

🌟Set D套餐和牛燒肉放題 $648/位
可任飲任食120分鐘,超過130品美食選擇,無限追加15款日本A5黑毛和牛、澳洲M7和牛汀及特選美國牛,任食新鮮海鮮、刺身甜品、任飲日本生啤及清酒,另外每人更送甲羅燒一客!

這天放假到將軍澳探望朋友,小聚後朋友帶我到樓下的一間日式燒肉店,下午茶燒肉放題也只是$138一位,價位比其他時段甚至坊間的放題都要便宜,120分鐘可以任食肉類、野菜、甜品、雪糕和飲品,對於食肉獸的我來說簡直是福音。店內寬敞舒適,設計以日本傳統元素打造簡約的工業風,餐桌之間設有木格柵增加私隱度。採用下吸式抽煙機,用餐後不會留下油煙氣味。店員服務態度也十分殷勤,會主動介紹餐點及收拾碗碟。◈◆◈下午茶燒肉放題 ($138/位) + 小食放題 ($48)◈◆◈肉類有三款包括牛小排、豬腩肉、雞脾肉,價格雖然便宜但肉的質素亦毫不失禮。牛小排油花清晰,輕易就能燒至焦脆;豬腩肉肥瘦適中,店員推薦燒熟後加入醬料,再用生菜捲起來吃更具風味;雞脾肉隨便燒都可做到外脆內嫩。醬汁和配菜選擇不少,除了一般的燒肉汁,還有蒜蓉、蒜片、泡菜醬、檸檬醋、柚子醋、七味粉等。個人最喜歡檸檬醋,簡簡單單就能帶出鮮肉的原味。小食有多達22款選擇,特別推介醬油漬溏心蛋、紫心香芋丸、明太子雞翼。雞翼外脆內嫩,惹味非常。一般放題令我覺得最美中不足的就是飲品這部分,永遠只有罐裝和紙包這些「糖水」,沒想到百多元的放題也有他們自家製的的枝

一般放題令我覺得最美中不足的就是飲品這部分,永遠只有罐裝和紙包這些「糖水」,沒想到百多元的放題也有他們自家製的的枝裝冷泡茶提供,健康又解膩。

甜品區除了有各式糕點外,竟然還有雪糕櫃,裡面放滿各款阿波羅懷舊雪糕。

燒肉加小食放題連加一服務費人均才大約$200,還包括飲品和甜品,對於像我這種食量不小的人來說簡直超值。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿燒肉 帝
𖤣𖤥將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

2023-09-21 63 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今次去到康城路途遙遠專登想食燒肉帝,既然一場嚟到梗係食好啲,咁就選擇左Set D 皇放題套餐$648/1位,另外送每人甲羅燒一客!D餐多咗啲特別嘅選擇,例如M7和牛腹心肉,A5日本黑毛和牛三角,蒜蓉燒帶子,白酒煮青口,汁煮東風螺,仲有免費日本生啤或清酒!其中A5日本黑毛和牛三角絕對值得推介 油脂含量豐富,香煎過後充滿肉香牛味亦都濃郁聽落已經覺得好豐富 ,開始前附送牛肉拼盤,刺身,試完一次再可以任叫返自己想要食嘅部位,高質和牛無限任食另外外面仲有多款汽水茶咖啡等,仲有自家製嘅冷泡茶,另外有多款日本雪糕可以食而且依家惠顧日式燒肉放題 Set D、E鸣即送有A5專屬番號認證、完美油花【北海道十勝和牛型 配黑松露月見醬】1客,柚子味道香濃配搭黑松露月見,真係好好食!環境亦都10分舒適冇乜油煙味,服務態度亦都好好👍如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯燒肉 帝 (將軍澳)將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯

其中A5日本黑毛和牛三角絕對值得推介
油脂含量豐富,香煎過後充滿肉香
牛味亦都濃郁

環境亦都10分舒適冇乜油煙味,服務態度亦都好好👍

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

燒肉 帝 (將軍澳)
將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖

2023-09-21 57 瀏覽
成日經過燒肉帝,今日一於同男朋友黎試下佢地個下午茶優惠套餐😋😋😋真係幾抵$138蚊一位可以任食2小時,有豬腩片、牛小排、雞脾肉俾你揀+甜品飲品再+48蚊有埋小食,但係我地今日就冇+,驚陣間踩單車太飽🤣🤣🤣餐廳既裝修係日系風格,燈光柔和,卡位都好大坐得都舒服,岩晒一班朋友黎聚餐🥳🥳🥳而且呢度既服務唔錯,最鍾意佢地甜品選擇都多🍨🧁🍰而且重有三款生果,波子提、紅提子、密瓜😍😍😍

2023-09-16 52 瀏覽
嚟到康城發現咗一間日式放題燒肉店,我哋嗌咗簡單嘅 Suki 燒定食套餐。 原來午市套餐一啲都唔細份, 由前菜到甜品好豐富。 前菜-中華沙律非常醒胃, 爽口-蔬菜新鮮香甜Suki燒牛-澳洲牛胸腹, 有六大塊-牛味非常香濃,雪花比例好好,燒後釋放油脂,入口即溶-沾上蛋汁嚟食, 更嫩滑-亦可以用 sukiyaki汁煮熟牛肉,多種食法-調味料有檸檬醋、柚子汁、海鹽、黑椒和炸蒜片,鍾意唔同口味嘅朋友可以自己調味。Sukiyaki鍋-有冬菇同大量香菜,香甜美味, sukiyaki汁嘅味道,完全將所有雜菜嘅味道提升, 入口甜甜地用嚟送飯非常一流甜品-有綠茶和焙茶味的日式厥餅,入口煙韌Q彈

前菜
-中華沙律非常醒胃, 爽口
-蔬菜新鮮香甜

Suki燒牛
-澳洲牛胸腹, 有六大塊
-牛味非常香濃,雪花比例好好,燒後釋放油脂,入口即溶
-沾上蛋汁嚟食, 更嫩滑
-亦可以用 sukiyaki汁煮熟牛肉,多種食法

Sukiyaki鍋

甜品
-有綠茶和焙茶味的日式厥餅,入口煙韌Q彈

2023-09-15 22 瀏覽
第一次寫劣評,中伏😣非常失望嘅燒肉店,所有牛肉豬肉雞肉結冰賣相差又冇肉味,全部超求其,放題價錢算貴$400位,而種類好少包括食物、飲品⋯工作人員全部服務態度差,冇笑容仲要冇尾音,放上枱時求其😣連小朋友都話下次唔會再想黎哩間食咗之後都好嬲點解會去食
食咗之後都好嬲點解會去食
2023-09-10
//燒肉 帝推出了下午茶優惠套餐,只需要其他時段的三分一價錢,便可於下午茶時段(16:00至18:00)享用兩小時的燒肉放題!店內裝修新穎,還設有「半包箱」座位,多人聚餐也沒有問題~店員態度也很殷勤,會主動介紹餐點和收拾碗碟。//⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝◾️下午茶放題套餐_$138▫️牛小排、雞脾肉、豬腩肉價位比其他時段甚至坊間的放題都要便宜但肉的質素卻一點也不兒戲最有驚喜的是雞脾肉很少會在自助燒肉店點雞肉但這裏卻不用擔心會燒到又乾又柴雞脾肉隨便燒都依然多汁軟嫩~更可輕易把肉連皮燒出完美的烤肉格紋加上醬汁和配菜選擇也不少除了一般的燒肉汁還有蒜片、粉紅鹽、柚子醋等個人認為雞肉就最搭檸檬醋還可以加點小食放題解鎖隱藏配搭!例如把牛肉裏滿温泉蛋蛋汁又或配蒜片和白飯還可以自製豬腩肉生菜包推薦:🧡🧡🧡🧡🧡🖤▫️小食放題_+$48小食款式多達22款特別推介它們的炸物尤其是明太子炸雞翼雞翼外脆內嫩加上明太子醬惹味非常推薦:🧡🧡🧡🧡🧡🖤▫️甜品甜品區竟然看到了阿波羅懷舊雪糕:藍鐵神可以盡情回憶童年的味道~還有供應日式和西

⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝

◾️下午茶放題套餐_$138
▫️牛小排、雞脾肉、豬腩肉
價位比其他時段甚至坊間的放題都要便宜
但肉的質素卻一點也不兒戲

最有驚喜的是雞脾肉

很少會在自助燒肉店點雞肉
但這裏卻不用擔心會燒到又乾又柴
雞脾肉隨便燒都依然多汁軟嫩~
更可輕易把肉連皮燒出完美的烤肉格紋

加上醬汁和配菜選擇也不少
除了一般的燒肉汁
還有蒜片、粉紅鹽、柚子醋等
個人認為雞肉就最搭檸檬醋
還可以加點小食放題解鎖隱藏配搭!
例如把牛肉裏滿温泉蛋蛋汁

加上明太子醬惹味非常

推薦:🧡🧡🧡🧡🧡🖤

▫️甜品
甜品區竟然看到了阿波羅懷舊雪糕:藍鐵神
可以盡情回憶童年的味道~
還有供應日式和西式甜品
整體味道正常

推薦:🧡🧡🧡🧡🖤🖤

▫️飲品
套餐包括了汽水、紙包飲品、咖啡等
小編最推薦他們自家製的的枝裝冷泡茶

🍽燒肉 帝
🚪@yakinikukinghk
📍將軍澳康城路1號The LOHAS 3樓334號舖

2023-09-11 36 瀏覽
好耐無嚟康城 行到有D攰見到呢間 燒肉 帝門面裝潢感覺都唔錯 係現代x日式嘅設計 一於就入去試吓大概係下午3點 閑日 店內仲有唔少客人由於我哋都係想坐下食少少野 我哋2人都嗌左 Set J Suki燒定食 ($98)🍽️前菜今日嘅前菜係中華沙律🍽️沙律胡麻醬生菜 生菜新鮮爽脆 洗得乾淨🍽️日本雞蛋蛋黃飽滿 蛋香濃郁🍽️麵鼓湯麵鼓湯夠晒熱 仲有幾粒蜆肉🍽️日本牛胸腹有6塊牛胸腹 每塊大細相約 可以Sukiyaki亦可以燒 呢個部位我個人鐘意Sukiyaki多D🙂 🍽️Suki燒雜菜鍋其實就係壽喜燒 味道濃厚 蔬菜有金針菇 鮮冬菇 洋蔥 娃娃菜 豆腐等 夠曬入味🙂🍽️白飯大大碗食唔晒🍽️汽水食晒其實都幾飽👍🏻環境乾淨舒服 檯與檯之間唔會太近店員服務好好 價錢亦唔貴 下次可以試下燒肉放題 見好似都有好多唔同嘅SET選擇
好耐無嚟康城 行到有D攰見到呢間 燒肉 帝

店員服務好好 價錢亦唔貴
下次可以試下燒肉放題 見好似都有好多唔同嘅SET選擇
2023-09-07
2023-09-07 73 瀏覽
去康城遊樂場玩,經過見到好吸引嘅放題,D餐,有一種日本和牛三角部位,其他都係澳洲牛M7之類,美國牛,滿心歡喜坐低,上頭盤,海鮮居然係一舊冰一樣,未解凍,服務員回覆全部都係急凍海鮮,急凍同唔解凍俾食客係2回事,再之後個火開到最大,咁薄嘅肉片放上去5分鐘完全係生嘅紅嘅,告知服務員火有問題,經過10分鐘拆爐再裝返再燒,都係燒唔到肉,先換枱俾我哋,生豪嘅冰硬度有圖有真相,從未如此不滿一間放題,2人埋單1166🥹已經8折左,真係冇任何一片肉覺得係好食回味,本人從來未有俾心機打過食評,今次真係難食,燒肉都可以咁難食🥲重點基乎我點嘅肉同海鮮都係硬嘅!
2023-09-07
2023-08-30 74 瀏覽
諗住就腳去康城嗰間燒肉帝盛午飯,叫咗兩份燒肉同埋一個鰻魚滑蛋飯。嗰啲燒肉係冇肉味,就算加埋啲醬油都係覺得好大陣雪味,好難食。至於個滑蛋鰻魚飯更加恐怖,嗰啲鰻魚一夾就散,同埋用了明顯係用啲好差嘅食材,真心冇下次。仲有就係嗰啲配菜,其實係一啲好簡單嘅中華沙律,唔知點解食落去都係冇味道既,唔記得影相,上菜時碟野亂亂地,有啲飛左出來,配菜都可以做得咁差。而且收費又唔係特別平,唔怕貨比貨,牛角真係好食好多。300蚊當買個教訓。
300蚊當買個教訓。
2023-08-08 147 瀏覽
呢間嘢區內嘅街坊都試過,評價一般,不過都走嚟試吓啦,一是之下都係覺得價錢比較貴,而且質素麻麻哋,唔算係特別高質素嘅牛肉,而且佢跟你搞緊嘅放題同將軍澳嘅燒肉,非常類似,不過之前喺將軍澳食另一間燒肉真係俾佢價錢平,而且食既肉俾佢好,如果就腳嘅話喺度食一餐半餐就冇乜所謂。。。
2023-07-23 190 瀏覽
見到和牛燒肉放題買一送一,所以約埋屋企人一齊去試。標榜海鮮/和牛/刺身/串燒/生啤/清酒等過百款美食全部都有,所以有好多人book,食嘅時候都見好多人排隊。//肉類//澳洲和牛牛肉味香濃,油感十足,食幾塊都已經超級滿足//海鮮//新鮮海蝦任吃,大大隻,味道鮮美另外仲有自助飲品區及甜品區,熟食有燒芝士年糕、鯛魚燒、忌廉蟹肉薯餅、章魚燒、雞泡魚乾,絕對值得再encore

//肉類//
澳洲和牛牛肉味香濃,油感十足,食幾塊都已經超級滿足

//海鮮//
新鮮海蝦任吃,大大隻,味道鮮美

• 牛胸腹
總結:這間燒肉帝,無論服務,食物質素,放題時間,都十分差。去到d肉係凍冰冰,燒唔到,冇肉味。兩人座位個爐細到一人都用唔到,d肉勁容易燒濃。服務態度差到一個點,仲有45分鐘就提你last order, 望住你燒,驚你燒太多肉佢地會蝕抵,叫你嗌多d野飲唔好嗌咁多肉。放題明明話任點sake+啤酒,仲去到坐低竟然話冇啤酒,咁點解唔一入去前就講定?見到好多康城人都話呢間燒肉帝好差。所以希望呢間燒肉帝快d執左佢,以造福人群。

兩人座位個爐細到一人都用唔到,d肉勁容易燒濃。

見到好多康城人都話呢間燒肉帝好差。

所以希望呢間燒肉帝快d執左佢,以造福人群。
2023-07-10