2025-07-20 105 瀏覽
‍又又又去咗燒烤堂,依然好滿意!呢到既串燒選擇多到令人眼花撩亂😍🍢 必食串燒排行榜1️⃣ 鹽燒A4宮崎和牛($58)👉 油脂分佈靚到似大理石紋!燒到五成熟入口即溶,牛油香爆燈 2️⃣ 焦糖青蘋果鵝肝多士($108)👉 罪惡感爆棚組合!鵝肝厚切勁金香,配焦糖蘋果超解膩 3️⃣ - 明太子燒飯糰($38) 👉 表面炙燒到微微焦香,明太子量多每啖都勁滿足4️⃣ 鹽燒白鱔($48)👉 皮脆肉彈牙,連平時唔食魚嘅朋友都搶住食 🌟 其他驚喜之選- 鹽燒原塊雞皮($22)- 韓式燒牛肋肉($28)- 汁燒免治雞肉軟骨棒($36)🍍 飲品推薦即打菠蘿乳酸($28)新鮮菠蘿打成果茸,酸甜清爽超解膩,飲到底仲有果肉 燒烤堂絕對係荃灣隱世串燒王者!$58食到A4和牛、$108有鵝肝多士。特別推薦比中意慢慢食、傾偈嘅朋友!下次一定會再encore~ 🍢🔥

🍢 必食串燒排行榜
1️⃣ 鹽燒A4宮崎和牛($58)
👉 油脂分佈靚到似大理石紋!燒到五成熟入口即溶,牛油香爆燈
2️⃣ 焦糖青蘋果鵝肝多士($108)
👉 罪惡感爆棚組合!鵝肝厚切勁金香,配焦糖蘋果超解膩
3️⃣ - 明太子燒飯糰($38)
👉 表面炙燒到微微焦香,明太子量多每啖都勁滿足
4️⃣ 鹽燒白鱔($48)
👉 皮脆肉彈牙,連平時唔食魚嘅朋友都搶住食

🌟 其他驚喜之選
- 鹽燒原塊雞皮($22)
- 韓式燒牛肋肉($28)
- 汁燒免治雞肉軟骨棒($36)

🍍 飲品推薦
即打菠蘿乳酸($28)
新鮮菠蘿打成果茸,酸甜清爽超解膩,飲到底仲有果肉

2025-07-18 110 瀏覽
燒烤堂換咗Menu,過百款選擇,肉香撲鼻,未食已經流口水🤤食材夠新鮮,重點係平靚正,性價比超高!飲品都好抵,$48啤酒買一送一,大大杯,岩晒邊食串燒邊傾計🍻~ 叫左幾款必試串燒,個個都係驚喜: 🔥 唔會乾身,肉嫩多汁,入口即化,好食到停唔到手! 🔥 色澤金黃誘人,外焦內嫩,炭燒香氣滿分~ 🌟#免治和牛棒🌟焦糖鰻魚芝士玉子燒🌟鹽燒白鱔🌟厚切鹽燒牛舌拖羅🌟鹽燒和牛牛小排🌟明太子雞腿肉🌟汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇🌟牛油蒜蓉焗雜菇🌟秘制燒羊架🌟鹽燒豚肉荔枝卷🌟韓燒泡菜五花腩呢度真係串燒控天堂!唔單止好味,仲好岩朋友聚會或放工來解壓😎~
燒烤堂換咗Menu,過百款選擇,肉香撲鼻,未食已經流口水🤤

叫左幾款必試串燒,個個都係驚喜:
🔥 唔會乾身,肉嫩多汁,入口即化,好食到停唔到手!
🔥 色澤金黃誘人,外焦內嫩,炭燒香氣滿分~

🌟#免治和牛棒

• 雞皮墨魚滑
  • 秘製燒羊架
  • 鰻魚炒飯
  • 明太子雞腿肉
呢間串燒店串燒選擇真係好多,而且價錢大眾化,串燒最平$18就有交易,重點係坐得舒服,冷氣夠,好怕食串燒冷氣唔夠熱辣辣🥵,一邊食住好味串燒,一嘆住啤酒 (Sapporo啤酒買一送一),真係好鬼chill🥰【🐮牛】✨ 厚切鹽燒牛舌拖羅 $48 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ 中切鹽燒牛舌芯 $28 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ 和牛棒(配松露一口飯) $58 👍🏻👍🏻 👍🏻 👍🏻✨ 鹽燒和牛牛小排 $48 👍🏻👍🏻👍🏻✨ 韓式燒惹味牛肋肉 $28 👍🏻👍🏻👍🏻牛舌先係大佬❗️厚切拖羅油脂花燒到「滋滋」聲,外脆內溏心,咬落肉汁飆出嚟,成個口都係牛香嘅鮮味🤤 中切牛舌芯彈牙帶筋,擠啲檸檬汁送啤酒一流👍🏻 和牛棒配松露飯玩fusion,篤穿溫泉蛋撈黑松露飯,和牛碎混洋蔥,邪惡到震【🐷豬】✨ 鹽火豚肉荔枝卷 $22 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ 豚肉日本蘋果卷 $24 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ 孜然豚肉莞茜卷 $22 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨ 福岡味噌松板豬 $28👍🏻👍🏻👍🏻✨ 韓燒泡菜五花腩 $28 👍🏻👍🏻👍🏻✨ 牛油果豚肉卷 $28 👍🏻👍🏻👍🏻✨ 孜然豚肉韭菜花卷 $24 👍🏻👍🏻👍🏻🥑牛油果卷玩新意,牛油果奶滑包住焦香豚肉,但豚

【🐮牛】

✨ 福岡味噌松板豬 $28👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 韓燒泡菜五花腩 $28 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 牛油果豚肉卷 $28 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 孜然豚肉韭菜花卷 $24 👍🏻👍🏻👍🏻
🥑牛油果卷玩新意,牛油果奶滑包住焦香豚肉,但豚肉三重奏先係戲肉:
🔥 荔枝卷熱辣脆皮豚肉包冰鎮荔枝,甜汁撞炭豬肉香,冰火二重奏
🍎 蘋果卷爽甜,蘋果粒中和油膩,肉汁同果酸打交,食到唔停口
🌿 莞茜卷芫荽控必試❗️豚油滲透芫荽莖葉,惹味到要encore

【🐓雞】
✨ 鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 鹽燒雞中翼 (兩隻) $20 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 鹽燒雞軟骨 $18 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鹽燒鮮三黃雞腿肉肉質鮮嫩,鹽燒雞翼雞皮脆到「咔哧」聲,鹽燒雞軟骨啲汁滲到入骨‼️

【🐟海鮮】

✨ 孜然燒西蘭花苗 $22 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 鹽燒日本青椒仔 $20 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 牛油蒜蓉焗金菇 $32 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 汁燒釀冬菇 $28 👍🏻👍🏻👍🏻
燒蔬菜原來咁好食😋 鹽燒露荀一咬爆青汁,鮮甜到嚇親人;蒜蓉茄子🍆成條上枱,上面鋪滿金黃蒜泥,茄子肉吸盡精華🤤

【🍹飲品】
✨ 🥭即打芒果乳酸 $38 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 🍺Sapporo Premium Draft $48 (買一送一)👍🏻👍🏻👍🏻
即打芒果乳酸,用鮮果肉打成冰沙,酸甜中和烤肉燥熱。Sapporro生啤泡沫綿密,$48買一送一,飲多幾杯都仲得🤣

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2025-07-18 80 瀏覽
放假同老公食好啲,今日去荃灣西食燒烤堂1. **鹽燒鮮三黃雞腿肉**:採用三黃雞(雞身色澤鮮黃、肉質細嫩)腿肉,經過鹽燒方式烹調,保留雞肉的鮮美與多汁,口感香醇。2. **免治雞肉軟骨棒**:由細膩的雞肉絞碎製成,包裹著脆脆的雞軟骨棒,燒烤後外酥內嫩,是非常受歡迎的下酒佳餚。3. **惹味蜜糖燒三皇雞全翼**:三皇雞的整隻手都唔雞翼經過蜜糖醬汁燒烤,外層香甜焦脆,肉質鮮嫩多汁,風味濃郁。4. **鹽燒A4宮崎和牛**:選用日本宮崎A4等級和牛,僅用鹽調味,展現牛肉的原汁原味,肉質細膩多汁。5. **鹽燒和牛牛小排**:高品質和牛的小排部位,經鹽燒烹調,肉香四溢,肉質鮮嫩多汁。6. **鹽燒牛舌芯**:牛舌芯肉質細膩,經鹽燒後味道濃郁,口感柔嫩,是牛肉愛好者的絕佳選擇。7. **牛油果豚肉卷**:嫩滑的牛油果包裹著豬肉片,清新又豐富。8. **蒜蓉燒日本廣島蠔**:新鮮廣島產蠔配上蒜蓉醬料燒烤,香氣撲鼻,海味十足。9. **鹽燒馬友**:魚肉經鹽燒調味,肉質鮮美,酥嫩多汁。10. **和牛棒**:用和牛肉片串成的棒狀,經過燒烤,肉香濃郁,適合喜愛牛肉的美味。11. **牛油蒜蓉焗金菇**
放假同老公食好啲,今日去荃灣西食燒烤堂

11. **牛油蒜蓉焗金菇**:金針菇搭配牛油與蒜蓉,焗烤至香味四溢,是一道香濃可口的素食佳品。

12. **串燒蒜蓉茄子**:茄子串烤後抹上蒜蓉醬,外酥內嫩,蒜香濃郁。

📍燒烤堂
📕荃灣川龍街118號百悦坊12樓

2025-07-13
2025-07-17 82 瀏覽
呢日同朋友去咗荃灣嘅「燒烤堂」食串燒🔥雖然位置有啲隱蔽,但係平日都座無虛席,呢度嘅串燒款式多,仲有好多創意配搭,值得一提嘅係佢哋每枱都會比個爐放串燒,咁就唔會吹到凍晒,我哋叫咗好多串燒,以下就精選一啲分享下 😆鹽燒原塊雞皮成塊雞皮燒到脆卜卜,油脂香濃但唔膩,食落似薯片咁脆,邪惡但好滿足!😈中切鹽燒牛舌芯牛舌芯厚薄適中,燒得剛剛好,彈牙得嚟唔會韌,簡單鹽燒已經可以帶出肉香🐮汁燒三黃雞氣管雞氣管口感超爽脆,汁燒醬汁甜甜哋,啱晒送酒🍻鹽燒赤雞頸肉雞頸肉爽滑有咬口,油脂分布均勻,係驚喜之選🐔浜燒日本活北寄貝北寄貝新鮮彈牙,簡單用味醂同醬油燒已經好鮮甜,原汁原味😌孜然豚肉莞茜卷豚肉卷住大量莞茜,孜然味好突出,香口得嚟又解膩,芫荽控必點!😝燒芝士年糕年糕外皮燒到微脆,入面軟糯,仲有流心芝士,特別之處係個杯下面仲有海量嘅芝士醬,好邪惡🧀明太子燒飯團飯團外層焦香,外層舖滿明太子醬,仲貼心地將紫菜分開上,可以食嘅時候先拆開包裝,咁就唔怕淋晒😎尖椒皮蛋燒豆皮豆皮包住皮蛋同尖椒,味道濃郁又有少少辣,好有層次,鍾意皮蛋嘅必試🌶️和牛棒(配松露一口飯)和牛棒好似漢堡排咁,松露飯香氣撲鼻,加埋香甜就醬汁同芝士碎一齊

鹽燒原塊雞皮

中切鹽燒牛舌芯

汁燒三黃雞氣管
雞氣管口感超爽脆,汁燒醬汁甜甜哋,啱晒送酒🍻

鹽燒赤雞頸肉
雞頸肉爽滑有咬口,油脂分布均勻,係驚喜之選🐔

浜燒日本活北寄貝
北寄貝新鮮彈牙,簡單用味醂同醬油燒已經好鮮甜,原汁原味😌

孜然豚肉莞茜卷

燒芝士年糕

明太子燒飯團

尖椒皮蛋燒豆皮

和牛棒(配松露一口飯)
和牛棒好似漢堡排咁,松露飯香氣撲鼻,加埋香甜就醬汁同芝士碎一齊食,絕對係高級享受🤩

蒜香牛油酒煮蜆
比較西式嘅做法,蜆肉鮮甜,蒜香濃郁,仲連埋兩塊蒜蓉包,可以點埋啲湯汁食😙

汁燒免治雞肉軟母棒(付月見)
免治雞肉棒入面有好多雞軟骨粒粒,點埋月見汁(生蛋黃)更加香濃😋

海苔黑豚肉鵪鶉蛋
黑豚肉包住鵪鶉蛋,面頭仲有海苔碎增加口感🍳

百香果桔仔梳打
味道酸甜清新,好解膩,啱晒送串燒
2025-07-16 78 瀏覽
今次第一次去食燒烤堂,雖然係平日夜晚,但係都全院滿座,好受歡迎👏🏼店員服務殷勤。呢度嘅燒烤風格好多元化,有日、泰、港、川、西、新疆同韓式燒烤,選擇多到眼花撩亂。幾樣推介嘅菜式:焦糖青蘋果鵝肝多士$108必食❤️鵝肝口味獨特而且入口即溶,搭配焦糖青蘋果,甜酸平衡,唔會膩。外面金黃酥脆,內裡豐富口感,真係食到停唔到口!汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見)$38必食❤️軟骨加埋雞肉,好有咬口,配上月見蛋同埋醬汁,相當惹味!豚肉節瓜波板糖(附月見)$38豚肉同埋節瓜片捲埋一齊,整成波板糖嘅形狀,面頭仲要燒香咗,口感非常特別,再點上醬汁同埋蛋汁,味道豐富~牛油果豚肉卷 ($28) 豚肉薄切煎得啱啱好,配上滑滑嘅牛油果,口感非常豐富。牛油蜜糖日本番薯條$38甜蜜香脆嘅番薯薯條,上面充滿啱啱溶化嘅牛油,真係超邪惡!明太子雞腿肉$28鮮美雞腿肉配明太子,香濃又唔膩。 紫蘇雞皮蝦$48蝦好大隻!蝦嘅鮮味加上紫蘇香氣,食落好match~其他仲食咗:川燒蒜蓉茄子$38汁燒雞肝$28福岡味噌松阪豬$28泰式豬頸肉$28孜然豚肉芫荽卷$22中切鹽燒牛舌芯$28蒜蓉燒廣島蠔$48青檸梳打$28芒果乳酸$28整體嚟講,燒烤選擇

幾樣推介嘅菜式:
焦糖青蘋果鵝肝多士$108

汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見)$38

豚肉節瓜波板糖(附月見)$38

牛油果豚肉卷 ($28)
豚肉薄切煎得啱啱好,配上滑滑嘅牛油果,口感非常豐富。

牛油蜜糖日本番薯條$38
甜蜜香脆嘅番薯薯條,上面充滿啱啱溶化嘅牛油,真係超邪惡!

明太子雞腿肉$28
鮮美雞腿肉配明太子,香濃又唔膩。

紫蘇雞皮蝦$48
蝦好大隻!蝦嘅鮮味加上紫蘇香氣,食落好match~

其他仲食咗:

中切鹽燒牛舌芯$28
蒜蓉燒廣島蠔$48

青檸梳打$28
芒果乳酸$28

整體嚟講,燒烤選擇多而且味道好,下次一定會再食!

🍢 必食串燒排行榜
1️⃣ 鹽燒A4宮崎和牛($58)
👉 油脂分佈靚到似大理石紋!燒到五成熟入口即溶,牛油香爆燈
2️⃣ 焦糖青蘋果鵝肝多士($108)
👉 罪惡感爆棚組合!鵝肝厚切勁金香,配焦糖蘋果超解膩
3️⃣ - 明太子燒飯糰($38)
👉 表面炙燒到微微焦香,明太子量多每啖都勁滿足
4️⃣ 鹽燒白鱔($48)
👉 皮脆肉彈牙,連平時唔食魚嘅朋友都搶住食

🌟 其他驚喜之選
- 鹽燒原塊雞皮($22)
- 韓式燒牛肋肉($28)
- 汁燒免治雞肉軟骨棒($36)

🍍 飲品推薦
即打菠蘿乳酸($28)
新鮮菠蘿打成果茸,酸甜清爽超解膩,飲到底仲有果肉

2025-07-10
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
  • 鹽燒白鱔
🍙 新王炸:和牛棒配松露一口飯($58)和牛鋪上松露飯,刺穿日本蛋黃黃金瀑布淹沒和牛,上面仲有芝士,和牛油脂滲透米粒,蛋漿×松露香三重夾殺,勁想encore!🌟 必點串燒五天王🍎 焦糖青蘋果鵝肝多士($108)鵝肝厚切!焦糖脆面撞冰涼青蘋果,油膩感瞬間清零。⚪ 鹽燒白鱔($48)魚皮燒到勁脆,魚肉爽口得黎勁重油脂🐮 手切新鮮牛胸爽($26)罕見牛白肉!透明脂肪勁香口,越嚼越香👅 中切鹽燒牛舌芯($28)取舌心最嫩位,炭香逼入肉紋,肉味勁濃🍗 鹽燒原塊雞皮($22)全場必點!燒到似玻璃紙,脆聲響徹全場好香口🌶️ 麻辣區🔥 麻辣燒鴨舌($28)炭燒,麻度勁穿透,啤酒最佳拍檔🦑 麻辣墨魚鬚($22)勁彈牙,夠晒爽口🌿 麻辣秋葵($16)爆汁黏滑感,索晒啲麻辣味🍍 解膩神品🍯 蜜糖燒菠蘿($18)焦糖脆殼包住超甜菠蘿,炭烤甜香爆燈🍞 檸蜜牛油包($20)脆邊麵包搽冰火牛油,檸蜜滲透包心做甜品一流🍍 即打菠蘿乳酸($28)凍冰冰,酸香劈走油膩
🍙 新王炸:和牛棒配松露一口飯($58)

🌟 必點串燒五天王
🍎 焦糖青蘋果鵝肝多士($108)

鵝肝厚切!焦糖脆面撞冰涼青蘋果,油膩感瞬間清零。
⚪ 鹽燒白鱔($48)
魚皮燒到勁脆,魚肉爽口得黎勁重油脂

🐮 手切新鮮牛胸爽($26)
罕見牛白肉!透明脂肪勁香口,越嚼越香

👅 中切鹽燒牛舌芯($28)
取舌心最嫩位,炭香逼入肉紋,肉味勁濃

🍗 鹽燒原塊雞皮($22)
全場必點!燒到似玻璃紙,脆聲響徹全場好香口

🌶️ 麻辣區
🔥 麻辣燒鴨舌($28)
炭燒,麻度勁穿透,啤酒最佳拍檔

🦑 麻辣墨魚鬚($22)
勁彈牙,夠晒爽口

🌿 麻辣秋葵($16)
爆汁黏滑感,索晒啲麻辣味

🍍 解膩神品
🍯 蜜糖燒菠蘿($18)
焦糖脆殼包住超甜菠蘿,炭烤甜香爆燈

🍞 檸蜜牛油包($20)
脆邊麵包搽冰火牛油,檸蜜滲透包心做甜品一流

🍍 即打菠蘿乳酸($28)
凍冰冰,酸香劈走油膩

2025-07-09
5 分鐘 (堂食)
2025-07-14 77 瀏覽
荃灣燒烤堂上次食完念念不忘,今次返嚟試啲新嘢,試了幾款招牌菜,整體令人驚喜! ⭐️焦糖青蘋果鵝肝多士,是必點之選,鵝肝豐腴濃郁,搭配焦糖炙燒過的青蘋果片,酸甜解膩,多士脆而不油,口感層次豐富。 ⭐️豚肉節瓜波棒糖,造型可愛,豚肉片裹着爽脆節瓜,燒烤後肉香滲入瓜中,蘸上蛋黃汁更惹味。 ⭐️雞皮墨魚滑, 創意十足,雞皮烤得酥脆,包裹彈牙墨魚滑,雙重口感令人上癮,略嫌雞皮稍油,但配搭新穎。 ⭐️汁燒煙韌年糕卷,外層微焦,內裡軟糯,醬汁甜鹹適中,加上紫菜香氣,簡單卻滿足。 燒烤堂出品有心思,配搭新穎,價錢合理,喜歡創意串燒的話,值得一試!

一入到燒烤堂,就可以置身係日本居酒屋當中,氣氛一流,現場的環境會令到你個人好relax。平日由於工作關係,比較多去中環分店,今次黎到荃灣,一於又要回味下呢度性價比高的串燒,首先介紹一下必叫推介:一上枱真係好震憾,鵝肝係超厚超大舊,鵝肝入口即溶,而青蘋果就可以中和到鵝肝的油份,配上超脆的多士,加埋的口感同味道的複雜性難以形容。燒烤堂最新推出的串燒,主要分為三部份,包括免治和牛棒、生雞蛋黃同埋松露飯。食法係將和牛棒分為三塊,之後再撈埋蛋汁,加一口松露飯來食,相當滿足!明太子多到滿瀉,包圍晒成串雞腿肉,但食落去又唔算鹹。至於雞腿肉夠滑嫩,亦保持到Juicy的味道。雞皮墨魚滑又係呢度必叫之選,呢個配搭幾好,雞皮夠脆,而墨魚滑夠大件而肉質夠爽彈。豚肉卷基本係日式串燒店中又係必叫,呢度都幾多選擇,而我推介豚肉配水果相對上會清新啲,而日本蘋果同荔枝有兩種唔同的口感同味道,日本蘋果會清爽啲,而荔枝就會清甜同Juicy啲。黎到燒烤堂,一定要試原塊雞皮,外型上已經夠晒特別,另外雞皮夠薄,食落去超脆,好似食緊薯片咁。調味方面只用鹽燒,已經夠晒惹味。呢道真係唔錯,係得燒烤堂獨有的甜品。柑桔酸甜開胃,而鹹蛋黃令

[焦糖青蘋果鵝肝多士]

[和牛棒‧配松露一口飯.]

[明太子雞腿肉]

[雞皮墨魚滑]

[豚肉荔枝卷‧豚肉日本蘋果卷]

[鹽燒原塊雞皮]

[柑桔鹹蛋黃卷]
呢道真係唔錯,係得燒烤堂獨有的甜品。柑桔酸甜開胃,而鹹蛋黃令你有種特別「沙沙」的口感,但絕對唔咸,加上外脆的皮,充滿複雜口感同味道!

最後一得一讚係每一枱佢都有提供暖盤,咁就唔怕叫多左食唔切的時候,會令到串燒凍左唔好食,都算係貼心的服務。
2025-07-13 69 瀏覽
地方好寬敞,通風好,唔會食完一浸味,每枱都有個小火爐助熱串燒,傾住計食都唔怕凍哂!呢度日本生啤買一送一,抵!👉🏻和牛棒配松露一口飯 呢個係期間限定,和牛棒肉質嫩滑,油脂香濃,配松露嘅獨特芳香,撈埋蛋汁,口感層次豐富!👉🏻焦糖青蘋果鵝肝多士 份量大,鵝肝creamy配青蘋果嘅清爽,多士又好酥脆,甜鹹交錯,正!👉🏻鹽燒原塊雞皮 大大塊,脆卜卜!👉🏻焦糖鰻魚芝士玉子燒 鰻魚好厚身,仲有拉絲芝士,玉子好軟嫩,焦糖增添微甜風味!👉🏻日式燒白鱔 外皮焦香,日式醬汁輕塗帶有淡淡甜味,白鱔厚肉,火候恰到好處!👉🏻鹽燒豚肉荳苗卷 豚肉薄片荳苗清香中和肉類油膩,整體輕盈不膩!👉🏻鹽燒A4宮崎和牛 好驚艷,和牛入口即化,味道濃郁!👉🏻欖角蒜蓉粉絲燒蟶子 新鮮肥美,微辣而不嗆!👉🏻燒芝士年糕 好Q彈軟糯,用碗上煉奶,就好似芝士奶蓋咁樣,超級夾!👉🏻七寶生啤Sapporo清爽順口,甘香!👉🏻即打芒果乳酸 芒果香氣濃郁,甜度適中,冰涼解渴!

👉🏻和牛棒配松露一口飯

👉🏻焦糖青蘋果鵝肝多士

👉🏻鹽燒原塊雞皮
大大塊,脆卜卜!

👉🏻焦糖鰻魚芝士玉子燒
鰻魚好厚身,仲有拉絲芝士,玉子好軟嫩,焦糖增添微甜風味!

👉🏻日式燒白鱔

👉🏻鹽燒豚肉荳苗卷
豚肉薄片荳苗清香中和肉類油膩,整體輕盈不膩!

👉🏻鹽燒A4宮崎和牛
好驚艷,和牛入口即化,味道濃郁!

👉🏻欖角蒜蓉粉絲燒蟶子
新鮮肥美,微辣而不嗆!

👉🏻燒芝士年糕
好Q彈軟糯,用碗上煉奶,就好似芝士奶蓋咁樣,超級夾!

👉🏻七寶生啤
Sapporo清爽順口,甘香!

👉🏻即打芒果乳酸
芒果香氣濃郁,甜度適中,冰涼解渴!
2025-07-13 36 瀏覽
朋友話想食串燒 於是又再回訪燒烤堂🤩🤩貪佢款式夠多 仲會定期推出新菜式 咁就一定唔會悶 價錢最平$𝟏𝟐就有交易🤝想豪少少🤏🏻又可以食燒海鮮🤭🤭日本生啤依然做緊買一送一優惠 好抵飲😆😆等我拿拿臨推介啲必食𝐢𝐭𝐞𝐦𝐬比大家🙌🏻❀ 孜然燒蒜蓉茄子🍆🍆 $𝟑𝟖孜然味好香 蒜蓉夠多!必點😍😍❀ 鹽燒淮山 $𝟏𝟖簡單以鹽調味 燒得剛剛好🙌🏻❀鹽燒日本銀杏 $𝟐𝟒日本銀行杏特別好食 食落煙煙韌韌😛❀豚肉節瓜波板糖🍭 $𝟑𝟖招牌菜之一 爽口節瓜配豚肉 再點埋醬汁 層次感豐富❀ 焦糖青蘋果鵝肝多士 $𝟏𝟎𝟖建議開心分享🤣鵝肝大大塊 配埋有焦糖面嘅青蘋果 配合度一百分💯❀浜燒日本活北寄貝 $𝟓𝟖Encore之選 燒完都仲係好大隻 好鮮甜🥳❀蒜蓉燒生蠔🦪 $𝟒𝟖已是兩隻價錢🤭生蠔好肥嘟嘟 吾會腥臭 加埋蒜蓉係無可能吾好食的😝❀秘製燒羊架 $𝟒𝟖平時好少食羊 怕騷😂 但今次第一次食呢度嘅羊架有驚喜 超級𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲 惹味嘅調味料蓋過晒騷味🥳❀惹味蜜糖燒三黃雞全翼 $𝟐𝟖食雞全翼係麻煩啲 但係呢個三黃雞全翼真係好食🤤用上三黃雞特別嫩滑 ❀黑糖燒菠蘿🍍 $𝟐𝟎最尾一定會叫返串燒菠蘿🍍先有完滿既感覺亦可以解解膩😬😬⋱
朋友話想食串燒 於是又再回訪燒烤堂🤩🤩

鵝肝焦糖青蘋果多士
燒活北寄貝
羊架
雞皮
由於我哋實在叫咗太多嘢食所以重點講吓我哋比較鍾意嘅~咁首先講咗雞肉/牛肉先啦我覺得鹽燒鮮三黃雞腿肉、鹽燒阿波尾七里香食落去幾嫩滑😝😝完全係我想要嘅口感鹽燒赤雞頸肉食落去就比較煙韌❣️❣️而明太子雞腿肉、惹味蜜糖燒三黃雞全翼食落去真係幾入味厚切鹽燒牛舌拖羅食落去真係好有咬口👍👍之後就講吓佢哋嘅豚肉啦~泰式豬頸肉食落去真係好惹味😘😘福岡味噌松板豬真係幾爽口而牛油果豚肉卷嘅口感落去好豐富😍😍西班牙豬肋肉(稀有部位)亦都燒得幾啱啱好比較特別嘅係我哋揀咗要汁燒赤雞心、汁燒三黃雞氣管(我都係好耐之前食過一次雞心之後先覺得其實雞心都幾好食😂😂)食落去幾有咬口~~之後雞氣管食落去有啲似鵝腸嘅口感最後就講一講我哋呢間舖頭一定會嗌嘅幾樣第一一定係鰻魚炒飯因為呢個真係好抵食😜😜而且亦都有好多鰻魚係炒飯入面第二就係焦糖鰻魚芝士玉子燒(唔係講笑,呢個食落去真係有啲邪惡🤩🤩)食落去好嫩滑之餘亦都好入味再配埋芝士玉子簡直係Perfect Match😙😙最後一個就係日式燒白鱔因為佢食落去真係超嫩滑🤪🤪重點係冇骨嘅,啖啖肉真係超正
由於我哋實在叫咗太多嘢食
所以重點講吓我哋比較鍾意嘅~

咁首先講咗雞肉/牛肉先啦
我覺得鹽燒鮮三黃雞腿肉、鹽燒阿波尾七里香食落去幾嫩滑😝😝
完全係我想要嘅口感
鹽燒赤雞頸肉食落去就比較煙韌❣️❣️
而明太子雞腿肉、惹味蜜糖燒三黃雞全翼食落去真係幾入味
厚切鹽燒牛舌拖羅食落去真係好有咬口👍👍

之後就講吓佢哋嘅豚肉啦~
泰式豬頸肉食落去真係好惹味😘😘
福岡味噌松板豬真係幾爽口
而牛油果豚肉卷嘅口感落去好豐富😍😍
西班牙豬肋肉(稀有部位)亦都燒得幾啱啱好

比較特別嘅係我哋揀咗要汁燒赤雞心、汁燒三黃雞氣管
食落去幾有咬口~~
之後雞氣管食落去有啲似鵝腸嘅口感

最後就講一講我哋呢間舖頭一定會嗌嘅幾樣
第一一定係鰻魚炒飯
因為呢個真係好抵食😜😜
而且亦都有好多鰻魚係炒飯入面
第二就係焦糖鰻魚芝士玉子燒
(唔係講笑,呢個食落去真係有啲邪惡🤩🤩)
食落去好嫩滑之餘亦都好入味
再配埋芝士玉子簡直係Perfect Match😙😙
最後一個就係日式燒白鱔
因為佢食落去真係超嫩滑🤪🤪
重點係冇骨嘅,啖啖肉真係超正

用餐優惠
試食活動
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 鰻魚炒飯
  • 明太子雞腿肉
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
2025-07-11 73 瀏覽
「燒雞翼 我鐘意食」小編之前就同大家介紹過人氣串燒店人生有限杯串燒店,而今次就同屋企人就帶埋大家黎到荃灣,介紹埋另一間最近爆紅,吾少Foodie亦介紹過既人氣串燒店 一 燒烤堂 @skewer.kitchen由於篇幅有限,小編只好盡量精簡,重點推介:🌟鹽燒雞中翼 $20(兩隻)燒雞翼燒得幾靚仔,雞皮亦燒得幾香脆,食落鹹香🤤👍🏻👍🏻🌟雞皮墨魚滑 $38(串)創意料理,以雞皮包住墨魚滑拎去燒,雞皮燒得香脆,墨魚滑口感爽彈🤤👍🏻👍🏻🌟蒜蓉燒日本廣島蠔 $48(兩隻)燒蠔大推,蠔肉肥美飽滿,蒜蓉都比得幾重手,食落好惹味🤤👍🏻👍🏻🌟鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28賣相燒得幾靚仔,雞腿肉飽滿,食得出雞味濃之餘雞皮亦燒得香脆,食落鹹香🤤👍🏻👍🏻🌟孜然燒蒜蓉茄子 $38(份)真系估吾到,原來孜然可以夾得到燒蒜蓉茄子,令到燒蒜蓉茄子更加惹味🤤👍🏻🌟盬燒A4宮崎和牛 $58(串)燒得夠香,食落和牛既肉香同油香都好出,而且肉質軟腍🤤👍🏻👍🏻🌟孜然豚肉韭菜花卷 $24(串)孜然粉真系串燒百搭,加左孜然粉既豚肉燒得香之餘更加惹味,而且仲有食落爽脆既韭菜花🤤👍🏻👍🏻🌟和牛棒配松露一口飯 $58今期餐廳新品,賣相真系燒得幾
「燒雞翼 我鐘意食」

由於篇幅有限,小編只好盡量精簡,重點推介:

🌟鹽燒雞中翼 $20(兩隻)
燒雞翼燒得幾靚仔,雞皮亦燒得幾香脆,食落鹹香🤤👍🏻👍🏻

🌟雞皮墨魚滑 $38(串)

🌟蒜蓉燒日本廣島蠔 $48(兩隻)

🌟鹽燒鮮三黃雞腿肉 $28

🌟孜然燒蒜蓉茄子 $38(份)

🌟盬燒A4宮崎和牛 $58(串)

🌟孜然豚肉韭菜花卷 $24(串)

🌟和牛棒配松露一口飯 $58
今期餐廳新品,賣相真系燒得幾靚仔,食落和牛既油香同肉香都好出得,配埋拌左松露醬既飯🤤👍🏻👍🏻

📍燒烤堂
地址:荃灣川龍街118號百悅坊12樓

#荃灣 #燒烤堂 #人氣 #高質 #抵食 #串燒店 #燒菠蘿 #留港消費 #香港美食 #荃灣美食 #香港串燒 #覓食荃灣 #食在荃灣 #荃灣食乜好 #雞皮墨魚滑 #鹽燒雞中翼 #為食關注組 #香港美食地圖 #蒜蓉燒日本廣島蠔 #孜然燒蒜蓉茄子 #鹽燒鮮三黃雞腿肉 #盬燒A4宮崎和牛 #孜然豚肉韭菜花卷 #九十後行到邊食到邊 #和牛棒配松露一口飯
#foodie
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2025-07-11 76 瀏覽
同屋企人去左荃灣燒烤堂食串燒燒烤,選擇有好多!🔥🍢首先係雞類串燒方面,三黃雞腿肉鹽燒得香口🐓,肉嫩多汁;赤雞頸肉帶少少咬口,咬落好香;麻辣雞心夠惹味🌶️;雞氣管煙韌又有汁,免治雞軟骨棒加上月見蛋更滑口🥚;雞皮鹽燒後脆脆地,唔會太油膩;雞腎都洗得乾淨,爽口無腥。牛同海鮮類,牛舌厚切唔韌🐮,咬落多汁有肉味🤤;和牛棒配松露飯相當滋味🍚,一口一啖幸福感💖;蟹肉芝士最中餅外脆內軟🦀🧀,芝士味香濃。飯包類同飲品,鰻魚炒飯香氣十足;檸蜜牛油包甜而唔膩🍋🧈,香草蒜蓉包鬆化有層次🌿🧄;飲品方面,乳酸系列清爽解膩🍓🍍🥤。整體感覺,燒烤堂串燒火喉控制得好🔥,品質有保證👍!
同屋企人去左荃灣燒烤堂食串燒燒烤,選擇有好多!🔥🍢

整體感覺,燒烤堂串燒火喉控制得好🔥,品質有保證👍!