2025-07-17 792 瀏覽
估唔到荃灣有咁正嘅串燒店。餐廳幾大,七點幾去到已經坐無虛席,食到九點幾依然人流不絕。食串燒點可以無啤酒,先黎兩杯 🔸️Sapporo,有買一送一優惠,只需 $48 超抵飲~ 🔸️鹽漬A4宮崎和牛 $58和牛入口即化,牛脂香濃厚用鹽做簡單調味,已經好好食。🔸️鹽燒豚肉豆苗卷 $28豚肉軟嫩,卷住爽脆嘅豆苗,味道好清新。🔸️和牛棒 (配松露一口飯) $58推介~ 呢個和牛棒必點~ 和牛勁多汁,牛味濃郁,蛋汁再配黑松露,白飯令口腔充斥住黑松露香同蛋香,好有驚喜。 🔸️焦糖青蘋果鵝肝多士 $108見都幾多客人有點鵝肝多士,所以試下。鵝肝香滑,蘋果帶微甜微酸,配多士食層次豐富。 🔸️蒜香牛油酒煮蜆 $68蜆肉鮮甜彈牙,有牛油芳香,但略嫌湯底偏咸。 🔸️汁燒免治雞肉軟骨棒 $36雞軟骨彈牙,加上蛋黃蘸汁,濃郁而不膩。 🔸️牛油果豚肉卷 $28豚肉燒得香口,又食到牛油果 creamy 滑溜。 🔸️麻辣墨魚鬚 $22墨魚鬚爽彈,麻辣味道都幾勁,令人一食上癮。🔸️黑糖燒菠蘿 $20🔸️糖不甩燒湯圓 $22菠蘿加上黑糖燒,酸甜多汁,令餐飯好解膩。

🔸️鹽漬A4宮崎和牛 $58
和牛入口即化,牛脂香濃厚
用鹽做簡單調味,已經好好食。

🔸️鹽燒豚肉豆苗卷 $28
豚肉軟嫩,卷住爽脆嘅豆苗,味道好清新。

🔸️和牛棒 (配松露一口飯) $58
推介~ 呢個和牛棒必點~

🔸️焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
見都幾多客人有點鵝肝多士,所以試下。

鵝肝香滑,蘋果帶微甜微酸,配多士食層次豐富。

🔸️蒜香牛油酒煮蜆 $68
蜆肉鮮甜彈牙,有牛油芳香,但略嫌湯底偏咸。

🔸️汁燒免治雞肉軟骨棒 $36
雞軟骨彈牙,加上蛋黃蘸汁,濃郁而不膩。

🔸️牛油果豚肉卷 $28
豚肉燒得香口,又食到牛油果 creamy 滑溜。
🔸️麻辣墨魚鬚 $22
墨魚鬚爽彈,麻辣味道都幾勁,令人一食上癮。

🔸️黑糖燒菠蘿 $20
🔸️糖不甩燒湯圓 $22
菠蘿加上黑糖燒,酸甜多汁,令餐飯好解膩。

2025-07-15
2025-05-29 2928 瀏覽
朋友介紹燒烤堂嘅性價比好高,一直冇機會試,今日去開荃灣就去試下係咪真係咁正先,一入到去,個感覺已經好好,環境好舒服,野食都未叫就即刻有個爐放喺度,啲嘢食可以keep住熱辣辣,仲有檸檬角同埋夾,真係好細心👍好啦,唔講咁多,即刻入正題,睇下我今次食咗啲咩好嘢!⭐️Sapporo生啤買一送一,咁抵嘅嘢,梗係要嗌返杯嚟chill下啦!配串燒真係一流😍⭐️ 鹽燒雞中翼(兩隻)食串燒點可以冇雞翼?雞翼香脆,一隻食鹽燒,另一隻加埋檸檬汁,兩款口味都咁好食😋⭐鹽燒原塊雞皮大大塊夠晒脆卜卜,送酒一流!👍⭐和牛棒(配松露一口飯)一坐低就介紹係新產品,就嗌左。呢個真係必食!落到枱會即場加芝士,之後仲會教你點食,將啲蛋同飯撈埋,和牛分三份,一口和牛一口飯咁食,個飯勁香蛋味同松露味,和牛入口即溶,正呀🤤⭐️鹽燒牛舌芯牛舌係我每次食串燒必食嘅,li個牛舌好嫩,讚!👍⭐秘制燒羊架好香羊味,但又唔會好騷,大大件,啖啖肉,正😋⭐牛油果豚肉卷牛油果夠晒熟,豚肉加埋沙律醬,面頭仲有紫菜,外脆內軟,牛油果幾乎入口即溶,好正😋⭐黑糖鰻魚芝士玉子燒呢個真係有驚喜!玉子上面加左焦糖,焦糖面食落脆卜卜,玉子入面包住鰻魚同芝士,食落外脆內軟

好啦,唔講咁多,即刻入正題,睇下我今次食咗啲咩好嘢!

⭐️Sapporo生啤

⭐️ 鹽燒雞中翼(兩隻)

⭐鹽燒原塊雞皮
大大塊夠晒脆卜卜,送酒一流!👍

⭐和牛棒(配松露一口飯)

⭐️鹽燒牛舌芯
牛舌係我每次食串燒必食嘅,li個牛舌好嫩,讚!👍

⭐秘制燒羊架
好香羊味,但又唔會好騷,大大件,啖啖肉,正😋

⭐牛油果豚肉卷

⭐黑糖鰻魚芝士玉子燒
呢個真係有驚喜!玉子上面加左焦糖,焦糖面食落脆卜卜,玉子入面包住鰻魚同芝士,食落外脆內軟,甜甜地,好香鰻魚味,大愛😍

⭐️柑桔咸蛋黃卷
見佢咁特別,諗住試下,點知又有驚喜!咸蛋包住粒柑桔,之後仲要炸嘅,食落外面好酥脆,入面食落甜甜地,好特別,好好食😋

⭐鹽燒准山
⭐鹽燒萵筍
厚切,有口感,食完咁多肉,要食返啲菜平衡下!

2025-05-28
  • 牛油果豚肉卷
  • Sapporo生啤
  • 和牛棒(配松露一口飯)
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
2025-04-15 2794 瀏覽
每次約朋友食飯,我都會推介去燒烤堂🤗荃灣果間真係好方便又近我地💓最正係SAPPORO生啤買一送一🍻但湊小朋友就唔飲嚕~燒烤堂既串燒款式真係好多選擇,仲有個火爐熱住啲野食🔥呢度既店員都好友善,上菜速度夠快,基本上唔洗等好耐就上齊野食🥢厚切鹽燒牛舌拖羅我係牛舌迷😍每次必叫🫶🏻鹽分岩岩好唔會好鹹,牛舌肉質彈牙,之前有食過牛舌芯,都值得叫黎食💓香氣十足🥢蒜蓉燒生蠔又係每次都會叫黎食🤣大大隻生蠔燒完都唔會縮水,滿滿既蒜蓉,入口嫩滑無腥味,愛蒜之人會好鍾意🥢鹽燒A4宮崎和牛脂肪油花分佈平均,肉質細嫩爽滑,原汁原味既口感🥢手切牛胸爽口感十足,越嚼越香,有d油脂滲出更香!🥢牛油蜜糖粟米大約半條粟米既大小🌽牛油味好香,但如果再多少少牛油蜜糖就好喇🍯🥢孜然燒蒜蓉茄子原條茄子燒得軟熟又香,大大條再加上滿滿既蒜蓉,提升川燒辛辣既味道🥢焦糖鰻魚玉子燒每次都會必點🫶🏻玉子燒表面沾上焦糖,燒完好脆香~鰻魚肉質夠鮮嫩🥢焦糖青蘋果鵝肝多士大大件既鵝肝非常豐腴,多士夠香脆,夾住青蘋果可以解膩🤩勁好食!🥢秘制燒羊架羊架無羊羶味🌟經過醃製後非常惹味,羊肉保留與嫩度,建議唔好燒太耐,免得overcooked🤗🥢鹽燒三黃雞腿肉三

🥢厚切鹽燒牛舌拖羅

🥢蒜蓉燒生蠔

🥢鹽燒A4宮崎和牛
脂肪油花分佈平均,肉質細嫩爽滑,原汁原味既口感

🥢手切牛胸爽
口感十足,越嚼越香,有d油脂滲出更香!

🥢牛油蜜糖粟米

🥢孜然燒蒜蓉茄子

🥢焦糖鰻魚玉子燒

🥢焦糖青蘋果鵝肝多士

🥢秘制燒羊架

🥢鹽燒三黃雞腿肉
三黃雞既雞腿肉好鮮嫩,一咬有微微油脂,燒得岩岩好👍🏻

🥢鰻魚炒飯
色香味俱全😝除左飯既表面有一塊鰻魚之外,飯裡面仲有鰻魚粒,細細碗但性價比都算高!飯粒分明,值得推薦比所有鰻魚愛好者💓

🥢豚肉日本蘋果卷
薄薄既豚肉包住蘋果肉,可以解膩👍🏻

🥢牛油蒜蓉焗金菇
大人小朋友都智喜歡😆香濃既牛油配搭金菇,絕對係食串燒既必點之選

🥢芒果乳酸
smoothie既口感,一邊食一邊飲就啱晒😙

另外再叫左大大個椰青比小朋友,食串燒飲椰青可以降低熱氣,椰青新鮮又清甜,小朋友好喜歡😌
2025-04-06
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
2025-02-01 5514 瀏覽
燒烤堂主打食燒烤串,我每次去都食得好開心😆,因為燒烤串唔係普通既雞牛羊豬,而係有好多唔同既食材加入,令到串串都好多變化,有特別既口感。👉🏽豚肉節瓜波棒糖🍭 $38外形整到波板糖咁幾得意,咬落軟腍腍,有好多層,最緊要係有一隻蛋附送埋,沾黎食🤪👉🏽蒜蓉燒生蠔 $48兩隻都算大隻嘅生蠔,蒜味好濃👉🏽麻辣墨魚鬚 $22呢個真心辣🔥,食完一粒要係咁飲水,如果你鍾意食辣嘅話呢個岩曬!👉🏽雞皮墨魚滑 $38呢個係幾新奇既配搭,雞皮燒得香脆,好似平時燒雞翼脆脆既外皮咁,入面係滿滿嘅墨魚滑,都幾滿足。👉🏽尖椒皮蛋燒豆皮 $22豆皮外層加左調味粉,烤到脆一脆,入邊有皮蛋碎,兩者食落都幾夾👉🏽鹽燒白鱔 $48白鱔有驚喜喎,超肥美,又沒有骨😆👉🏽惹味爽口雞腎 $23補充蛋白質之選,煙煙韌韌👉🏽明太子雞腿肉 $28成條獨食就咸左D,因為上面全部都係明太子醬🤭,對比起鍾意鹽燒雞腿肉,啖啖肉👉🏽鹽燒赤雞頸肉 $22豬頸肉食得多喇,雞頸肉就第一次,雞頸冇豬頸咁肥膩~👉🏽蜜糖燒菠蘿🍍$18菠蘿大大嚿成串上,夠甜👉🏽即打芒果乳酸 $28份量都唔少,酸酸甜甜的

👉🏽豚肉節瓜波棒糖🍭 $38

👉🏽蒜蓉燒生蠔 $48
兩隻都算大隻嘅生蠔,蒜味好濃

👉🏽麻辣墨魚鬚 $22

👉🏽雞皮墨魚滑 $38

👉🏽尖椒皮蛋燒豆皮 $22

👉🏽鹽燒白鱔 $48
白鱔有驚喜喎,超肥美,又沒有骨😆

👉🏽惹味爽口雞腎 $23
補充蛋白質之選,煙煙韌韌

👉🏽明太子雞腿肉 $28

👉🏽鹽燒赤雞頸肉 $22
豬頸肉食得多喇,雞頸肉就第一次,雞頸冇豬頸咁肥膩~

👉🏽蜜糖燒菠蘿🍍$18
菠蘿大大嚿成串上,夠甜

👉🏽即打芒果乳酸 $28
份量都唔少,酸酸甜甜的
6天前 0 瀏覽
性價比不錯又有質素的串燒店,試了很多款串燒,水準皆不錯👍🏻店子十分受歡迎,我們習慣早吃晚飯,是晚市第一枱顧客,見7時左右已幾近滿座,到我們離開時門外有多人等位中,但只是平日的晚上。因此欲光顧的話,最好預先訂位了!點了糖不甩燒湯圓、燒芝士年糕、黑糖燒菠蘿、蜜糖燒菠灌、檸蜜牛油包、蜜糖燒芋頭、燒鹽第芥蘭頭、和牛棒配松露一口飯、牛油蜜糖日本蕃薯條、焦糖饅魚芝土玉子燒、蒜蓉燒日本廣島蠔、豚肉日本蘋果卷、孜然豚肉芫茜卷、鹽燒豚肉荔枝卷、孜然豚肉韭菜花卷、七味汁燒豬大腸、惹味蜜糖燒三黃雞全翼、鹽燒鮮三黃雞腿肉、鹽燒雞中翼、明太子雞腿肉。款式太多,難以逐項評價,當中特別喜歡和牛棒配松露一口飯,有得玩有得食,和牛棒與飯和晶瑩的一大顆蛋黃同上,吃前先拌勻,每口都有松露香。串燒方面喜歡鰻魚玉子燒,軟嫩富蛋香;蒜蓉燒日本廣島蠔,蠔身大隻;荔枝豚肉卷,個人最愛的串燒,惹味多汁;鹽燒雞翼和鹽燒鮮三黃雞腿肉,皮脆肉嫩有肉汁;七味汁燒豬大腸,香口煙韌;糖不甩湯圓,冷熱鹹甜交織。 飲品方面,價格親民,點了青檸菠蘿梳打和椰青,前者清爽去膩;後者新鮮清甜。
性價比不錯又有質素的串燒店,試了很多款串燒,水準皆不錯👍🏻

6天前 0 瀏覽
聽過呢間嘢好耐終於試吓,環境方面我覺得幾舒服,地方闊落幾好坐燒芝士年糕鰻魚炒飯孜然燒蒜蓉茄子和牛棒(配松露一口飯)蒜蓉菜圃燒豆皮焦糖青蘋果鵝肝多士麻辣墨魚鬚鹽燒白鱔豚肉日本蘋果卷泰式豬頸肉手切新鮮牛胸爽鹽燒A4宮崎和牛鹽燒雞中翼(兩隻)鹽燒雞軟骨鹽燒原塊難皮過百款款式,任何人口味都啱,下次都會再嚟
用餐優惠
試食活動
2025-07-25 0 瀏覽
燒烤堂@荃灣😍😍😍👍燒烤堂有多間分店,荃灣分店新淨又寬敞,由於D串燒太美味,加上最近我屋企😉,所以通常同啲friend嚟荃灣分店,𣈱飲暢食❗️😍試新嘢🧿和牛棒(配黑松露一日口飯($58)和牛棒好軟腍,充滿牛香,將黑松露、蛋汁同白飯撈埋一口一口咁食,好滋味😋🧿蟹肉芝士最中餅($48)微暖帶點薄脆嘅最中餅夾住份量唔少嘅蟹肉,夾埋芝士嚟食,味道好夾。🧿蜜糖燒芋頭($12)外層充滿蜜味,入口綿滑,陣陣芋頭香Encore必嗌items:❇️七味汁燒豬大腸($24) x2❇️孜然豚肉韮菜花卷($24)❇️厚切鹽燒牛舌拖羅($48)❇️孜燃燒蒜蓉茄子($36)❇️鹽燒雞中翼兩隻($20)❇️鹽燒三黃雞氣管 ($28)❇️鹽燒白鱔($48) x2❇️汁燒赤雞心($22)❇️椒鹽多春魚($32)❇️鹽燒豚肉荔枝卷($24)❇️孜然燒西蘭花苗($22)❇️麻辣豚肉韭菜花卷($24)❇️麻辣墨魚鬚($22)❇️蜜糖燒菠蘿($18) x2❇️柑桔鹹蛋咸蛋黃卷($28)✅爆打香水檸檬茶($32)✅即打菠蘿乳酸($28)

燒烤堂@荃灣😍😍😍👍
試新嘢
🧿和牛棒(配黑松露一日口飯($58)
🧿蟹肉芝士最中餅($48)
🧿蜜糖燒芋頭($12)
外層充滿蜜味,入口綿滑,陣陣芋頭香
Encore必嗌items:
❇️七味汁燒豬大腸($24) x2
❇️孜然豚肉韮菜花卷($24)
❇️厚切鹽燒牛舌拖羅($48)
❇️孜燃燒蒜蓉茄子($36)
❇️鹽燒雞中翼兩隻($20)
❇️鹽燒三黃雞氣管 ($28)
❇️鹽燒白鱔($48) x2
❇️汁燒赤雞心($22)
❇️椒鹽多春魚($32)
❇️鹽燒豚肉荔枝卷($24)
❇️孜然燒西蘭花苗($22)
❇️麻辣豚肉韭菜花卷($24)
❇️麻辣墨魚鬚($22)
❇️蜜糖燒菠蘿($18) x2
❇️柑桔鹹蛋咸蛋黃卷($28)
✅爆打香水檸檬茶($32)
✅即打菠蘿乳酸($28)
2025-07-24 0 瀏覽
佢哋有好多款串燒,好多選擇,除咗串燒外,都有一啲小食或者主食。和牛棒(配松露一口飯)佢哋嘅蝸牛棒好正,肉質鬆軟,牛肉味濃。夾埋松露同飯一齊食,好味。鹽燒白鱔白鱔彈牙,皮燒得好香脆。蒜蓉燒日本廣島蠔好多蒜蓉,燒完好惹味。中切鹽燒牛舌芯牛舌心燒得好香,而且好有咬口。焦糖鰻魚芝士玉子燒鰻魚、芝士同玉子都好夾,玉子燒上面仲有啲焦糖,咬落去脆脆哋甜甜哋。鹽燒豚肉豆苗卷豚肉燒得好香,夾埋脆口嘅豆苗,好有口感。鹽燒雞軟骨雞軟骨燒得好好味,少少鹹味已經夠晒味。孜然燒蒜蓉茄子茄子燒得啱啱好,配埋蒜蓉一齊食,好惹味。鹽燒蘆筍蘆筍燒得好爽脆。鹽燒秋葵秋葵燒得好好味。牛油蜜糖粟米用牛油同蜜糖去燒粟米,粟米熱辣辣,又甜。鹽燒萵筍萵筍切得厚身,燒完仲好juicy 。鰻魚炒飯鰻魚炒飯炒得濕潤,鰻魚又好味。胡麻醬稻庭冷烏冬佢哋嘅烏冬係比較幼身,而且彈牙,夾埋胡麻醬同埋蟹肉、蔬菜一齊食,簡單得來又好味。生啤生啤做緊優惠,買一送一,好抵飲。

和牛棒(配松露一口飯)

鹽燒白鱔
白鱔彈牙,皮燒得好香脆。

蒜蓉燒日本廣島蠔
好多蒜蓉,燒完好惹味。

中切鹽燒牛舌芯
牛舌心燒得好香,而且好有咬口。

焦糖鰻魚芝士玉子燒

鹽燒豚肉豆苗卷
豚肉燒得好香,夾埋脆口嘅豆苗,好有口感。

鹽燒雞軟骨
雞軟骨燒得好好味,少少鹹味已經夠晒味。

孜然燒蒜蓉茄子
茄子燒得啱啱好,配埋蒜蓉一齊食,好惹味。

鹽燒蘆筍
蘆筍燒得好爽脆。

鹽燒秋葵
秋葵燒得好好味。

牛油蜜糖粟米
用牛油同蜜糖去燒粟米,粟米熱辣辣,又甜。

鹽燒萵筍
萵筍切得厚身,燒完仲好juicy 。

鰻魚炒飯
鰻魚炒飯炒得濕潤,鰻魚又好味。

胡麻醬稻庭冷烏冬

生啤
生啤做緊優惠,買一送一,好抵飲。
想約朋友食飯聚下? 今次就去左位於荃灣既一間高質串燒店,環境闊落坐得舒適😆Menu有好多款串燒選擇,價錢都好抵食咁多款入面特別推介! 🐮和牛棒配松露一口飯食之前將和牛棒與蛋黃拌勻,一口飯啖啖都有松露香,值得一試🐷荔枝豚肉卷豚肉帶焦香,包上酸酸甜甜的荔枝惹味多汁,香而不膩🐤惹味蜜糖燒三黃雞全翼 皮脆肉嫩啖啖肉汁,鐘意食雞既朋友仔不能錯過🍆川燒蒜蓉茄子另外仲有拉絲既燒芝士年糕同外皮脆卜卜的蜜糖燒菠蘿,酸甜解膩,最岩同朋友開心share🥠糖不用燒湯圓今次揀左手打檸檬茶同椰青,梳打清爽去膩,椰青夠曬清甜

Menu有好多款串燒選擇,價錢都好抵食
咁多款入面特別推介!

🐮和牛棒配松露一口飯
食之前將和牛棒與蛋黃拌勻,一口飯啖啖都有松露香,值得一試

🐷荔枝豚肉卷
豚肉帶焦香,包上酸酸甜甜的荔枝惹味多汁,香而不膩

🐤惹味蜜糖燒三黃雞全翼
皮脆肉嫩啖啖肉汁,鐘意食雞既朋友仔不能錯過

🍆川燒蒜蓉茄子

🥠糖不用燒湯圓

今次揀左手打檸檬茶同椰青,梳打清爽去膩,椰青夠曬清甜
2025-07-24 0 瀏覽
超級喜歡這串燒店的食物和氣氛每次大伙兒聚會都會想起這裡二人世界也很不錯的慢慢吃喝一杯談談天渡過一個夜晚首先是sapporo啤酒$48買一送一是必須的炒熱氣氛神器!串燒有分日式韓式港式新疆等口味風味不單一,不會有「吃什麼都一樣」的感覺以下是我强烈推介的必吃之選第一位一定是鹽燒原塊雞皮又薄又脆,鹽燒帶出雞皮的原味佐酒一流!一人最少吃兩片😋豚肉系的串燒也是我特別喜歡豚肉節瓜波棒糖一層豚肉一層節瓜卷著,手功菜式!節瓜燒過依然多汁豚肉燒過帶的脂香付蛋汁,美味更上一層樓兩者配合真是神仙級美味豚肉日本蘋果卷日本蘋果一咬爽甜多汁和鹽燒豚肉是絕配!豚肉荔枝卷跟蘋果卷一樣也帶果甜不同的是口感不是清爽而是爆開多汁荔枝汁和鹽燒豚肉一樣好吃鹽燒豚肉豆苗卷傳統配搭,無懈可擊鹽燒A4宮崎和牛牛味頂級不用說中間夾著日本大蔥不過$58一串真的只能淺嚐🥹和牛棒配松露飯這款是新菜式,店員推薦同樣是$58一碟🥹和牛棒跟和牛串,牛味相若的但配上月見蛋黃,和松露飯確是別有一番風味也是值得一試的其他菜式也很好吃明太子燒飯團,另配紫菜一張包著吃牛油蜜糖日本蕃薯條雞軟骨月見免治雞肉軟骨棒鹽燒淮山除了食物質素外,氣氛也很重要晚上閑日光顧

超級喜歡這串燒店的食物和氣氛
每次大伙兒聚會都會想起這裡
二人世界也很不錯的
慢慢吃喝一杯談談天渡過一個夜晚

首先是sapporo啤酒$48買一送一是必須的
炒熱氣氛神器!

串燒有分日式韓式港式新疆等口味
風味不單一,不會有「吃什麼都一樣」的感覺
以下是我强烈推介的必吃之選

第一位一定是鹽燒原塊雞皮
又薄又脆,鹽燒帶出雞皮的原味
佐酒一流!一人最少吃兩片😋

豚肉系的串燒也是我特別喜歡
豚肉節瓜波棒糖
一層豚肉一層節瓜卷著,手功菜式!
節瓜燒過依然多汁
豚肉燒過帶的脂香
付蛋汁,美味更上一層樓
兩者配合真是神仙級美味

豚肉日本蘋果卷
日本蘋果一咬爽甜多汁
和鹽燒豚肉是絕配!

豚肉荔枝卷

牛味頂級不用說
中間夾著日本大蔥
不過$58一串真的只能淺嚐🥹

和牛棒配松露飯
這款是新菜式,店員推薦
同樣是$58一碟🥹
和牛棒跟和牛串,牛味相若的
但配上月見蛋黃,和松露飯
確是別有一番風味
也是值得一試的

其他菜式也很好吃
明太子燒飯團,另配紫菜一張包著吃

牛油蜜糖日本蕃薯條
雞軟骨
月見免治雞肉軟骨棒
鹽燒淮山

除了食物質素外,氣氛也很重要
晚上閑日光顧,坐無虛席
已現今市況來說,如此光境
不外乎以實力說話!貨真價實!
今時今日餐飲業受到幾多挑戰無需多講好難得搵到間假日都超人氣人流不絕、燈火鼎盛嘅樓上燒烤店OpenRice更加係零負評(但有四百幾個😊)試過之後就會明白的確冇咩需要挑剔品質穩定、環境乾淨、坐得舒服、服務殷勤價錢合理而且份量適中👍🏼燒烤店可以做到冇油煙空氣通爽(超級加分呢!).細心睇吓串燒仲有分唔同嘅製作方法包括鹽燒、麻辣燒、川燒、孜然燒、自家燒而且買一送一日本生啤優惠同串燒襯到絕🥹呢度嘅串燒超過50款~介紹幾款心水推介♡ .ᐟ.ᐟ.ෆ 雞肉軟骨棒(付月見) $38ෆ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $38ෆ 川燒蒜蓉茄子 $36ෆ 雞皮墨魚滑 $38ෆ 鹽燒A4和牛 $58ෆ 薄切牛舌芯 $28ෆ 鹽燒豚肉荔枝卷 $22ෆ 鹽燒白鱔 $48ෆ 牛油蒜蓉焗金菇 $42.日式居酒屋通常串燒都只係配角喺燒烤堂串燒就係唯一嘅主角由得意之作、海鮮類、牛肉類、豬雞系列、蔬菜款式、定係卷物都非常出色.以串燒嚟講上面都係良心價錢
今時今日餐飲業受到幾多挑戰無需多講
好難得搵到間假日都超人氣
人流不絕、燈火鼎盛嘅樓上燒烤店
OpenRice更加係零負評(但有四百幾個😊)
試過之後就會明白的確冇咩需要挑剔
品質穩定、環境乾淨、坐得舒服、服務殷勤
價錢合理而且份量適中👍🏼
燒烤店可以做到冇油煙空氣通爽(超級加分呢!)
細心睇吓串燒仲有分唔同嘅製作方法
包括鹽燒、麻辣燒、川燒、孜然燒、自家燒
而且買一送一日本生啤優惠同串燒襯到絕🥹
ෆ 鹽燒白鱔 $48
ෆ 牛油蒜蓉焗金菇 $42
日式居酒屋通常串燒都只係配角
喺燒烤堂串燒就係唯一嘅主角
由得意之作、海鮮類、牛肉類、豬雞系列、
蔬菜款式、定係卷物都非常出色
以串燒嚟講上面都係良心價錢

用餐優惠
試食活動
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 牛油蒜蓉芝士焗雜菇
  • 鹽燒白鱔
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
2025-07-22 0 瀏覽
大半年前嚟過呢間餐廳度食晚餐,當時都覺得呢度串燒水平唔錯,所以今日就再帶屋企人過嚟慶祝生日。夜晚七點幾嚟到,餐廳已經坐滿咗八成,真係好熱鬧。侍應見到我哋有小朋友,主動比房入邊位置我哋,闊落啲又靜啲,真係好細心。佢哋嘅餐牌依然係好多嘢揀,今次同屋企人慶祝生日,所以叫咗好多唔同嘢食,雖然係咁但係冇一款係地雷!個人最喜歡牛舌拖羅、牛空爽、雞皮同雞冠,牛舌拖羅真係好Juicy又夠厚切,絕對係我食過最好食嘅牛舌串燒!牛胸爽好夠牛味,鍾意食牛嘅一定要試。雞皮夠晒脆口送啤酒一流而雞冠就比較少餐廳提供,之前淨係喺台灣食過,今次食到真係好開心,爽得來又夠惹味,值得一試。燒海鰻夠肥美又夠厚切,個皮仲燒得好香脆芝士焗雜菇大人細佬都鍾意食,面頭仲有一層厚厚芝士,真係超邪惡好欣賞佢哋串燒款式多之餘味道又控制得好好,而且會不時推出新嘢食,今次就試咗和牛棒(配松露一口飯),免治和牛好香牛味,仲配有蛋黃同埋飯,撈埋一齊食,真係好好味!最正係佢哋嘅啤酒有做買一送一優惠,一路飲啤酒一路食串燒真係絕配!要講佢哋啲嘢食真係有排講,希望佢哋都可以繼續保持質素,等我可以成日返嚟食

燒海鰻夠肥美又夠厚切,個皮仲燒得好香脆

2025-07-22 0 瀏覽
📍【燒烤堂 Tsuen Wan |燒肉界嘅撩人高手】🍢 一坐低就被食物迷暈——枱面啲串燒靚到以為入咗串燒選美決賽👑每條串都油光閃閃,好似對住條六舊腹肌嘅韓國男團主唱咁,唔食對唔住自己。🥩 和牛棒(配松露一口飯)=戀愛陷阱:一咬爆汁,啲牛脂滑過我條舌,好似初戀男神對我講「今晚你最靚」。入口即溶,再睇唔到前度個樣了,因為我眼中只得和牛。🍳 豚肉節瓜波板糖:重口味界代表!香得嚟有層次,黏得嚟又唔膩,我差啲叫侍應整個碗飯嚟撈!🥬 配菜唔係陪跑:西蘭花苗、翠玉瓜完全唔輸陣,唔係嚟陪跑,係嚟加分。食到一半突然有種錯覺——自己食緊健康嘢🤡更多不能盡錄焦糖鰻魚芝士玉子燒浜燒日本活北寄貝厚切鹽燒牛舌拖羅鹽燒A4宮崎和牛鹽燒鮮三黃雞腿肉⸻😎【食後總結】✅ 肉香 → 濃✅ 氣氛 → 有啲似開心肥仔聚會✅ 飲品 → 芒果梳打解膩 top 1✅ 價錢 → 肚滿心滿無破產✅ 服務 → 阿叔笑得比我老闆真誠📢 提提你:記得唔好著香水去,因為出嚟會自帶燒肉香,成個人變行走嘅炭火套餐🔥
📍【燒烤堂 Tsuen Wan |燒肉界嘅撩人高手】

🥩 和牛棒(配松露一口飯)=戀愛陷阱:
入口即溶,再睇唔到前度個樣了,因為我眼中只得和牛。

🍳 豚肉節瓜波板糖:
重口味界代表!香得嚟有層次,黏得嚟又唔膩,
我差啲叫侍應整個碗飯嚟撈!

🥬 配菜唔係陪跑:
西蘭花苗、翠玉瓜完全唔輸陣,唔係嚟陪跑,係嚟加分。
食到一半突然有種錯覺——自己食緊健康嘢🤡

✅ 氣氛 → 有啲似開心肥仔聚會
✅ 飲品 → 芒果梳打解膩 top 1
✅ 價錢 → 肚滿心滿無破產
✅ 服務 → 阿叔笑得比我老闆真誠

📢 提提你:記得唔好著香水去,因為出嚟會自帶燒肉香,
成個人變行走嘅炭火套餐🔥
2025-07-21 0 瀏覽
約咗朋友嚟荃灣燒烤堂食晚飯,環境幾舒服,串燒同小食選擇多,啱晒想試多幾樣又唔怕重口味嘅人。🌟 和牛棒配松露一口飯成餐飯最驚喜嘅就係呢串!和牛燒得啱啱好,入口超嫩滑,外面有少少焦香。底下仲有一啖松露飯,香味好濃,粒粒分明,面頭鋪滿晒芝士碎!食落勁香芝士同松露嘅油香,成件事好有層次感,一啖食晒啱啱好。胡麻醬稻庭冷烏冬烏冬好滑,冰冰涼涼,胡麻醬香但唔膩,食完熱嘢嚟啖呢個真係好解膩。鰻魚炒飯炒得夠乾身,有鑊氣味道濃郁,整體穩陣唔會出錯,需要吸收碳水嘅朋友可以選擇。牛油蒜蓉芝士焗雜菇芝士同蒜香好出,焗到啱啱好,雜菇唔會出水,熱辣辣上枱幾惹味。明太子淮山燒淮山燒到啱啱好唔會好粉,口感係偏脆,有微微焦香,明太子醬鹹香突出,唔錯。豚肉節瓜波棒糖啱晒打卡嘅朋友成支波板糖超得意,口感幾好,外層脆脆,入面節瓜清甜,配搭蛋汁食落唔膩。焦糖青蘋果鵝肝多士最愛之一❤️甜中帶香,鵝肝滑,青蘋果焦糖味同多士脆口好夾,層次感豐富,幾有心思。蒜香牛油酒煮蜆蜆唔腥,好新鮮,湯底有牛油香又唔會太重,最重要係蒜蓉😍每碗都有2塊多士~用黎點湯汁食就最好鹽燒白鱔鱔肉燒得啱啱好,外層微焦肉質偏爽,冇腥味。麻辣豚肉莞茜卷有微辣感,唔算勁

🌟 和牛棒配松露一口飯

豚肉節瓜波棒糖

焦糖青蘋果鵝肝多士

蒜香牛油酒煮蜆

鹽燒白鱔
鱔肉燒得啱啱好,外層微焦肉質偏爽,冇腥味。

麻辣豚肉莞茜卷
有微辣感,唔算勁辣,莞茜味幾出,鍾意芫茜嘅人會幾滿意。

中切鹽燒牛舌芯
煙韌得嚟有肉汁,鹽味啱啱好,幾有咬口。

厚切鹽燒牛舌拖羅
比普通牛舌厚切少少,咬落爽口啲,肉味濃郁,牛舌控會鍾意。

鹽燒原塊雞皮
燒到脆卜卜,油脂唔多,外皮焦香好邪惡,配啤酒應該會好夾。

🍹飲品
•爆打香水檸檬茶
檸檬味清香,唔會太甜,好清新。
•Sapporo Premium Draft
冰凍啤酒配串燒真係無得輸,順滑好飲。
啤酒仲做緊買一送一!

Anyway菜式選擇夠多,整體味道同質素都唔錯,下次會想再試埋其他唔同口味~
(不過夜晚食飯時間人的確幾多~如果人多嘅聚會或者係慶祝生日嘅就記住先book位!)
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
  • 蒜香牛油酒煮蜆
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
2025-07-21 0 瀏覽
鍾意食燒烤既朋友,來到荃灣食燒烤,一定要食呢間燒烤專門店———燒烤堂🔥🥩🍡🍢燒烤堂偏居酒屋🏮式燒烤,串燒方面有特色味道正宗,係單點燒烤烤串為主,鍾意飲酒的更加可以約上三五知己邊食邊飲邊暢談🤭今晚點左超級多串燒,兩個人食真系食飽飽🤤:貝產類:蒜蓉燒生蠔🦪(2 隻$48)濱燒日本🇯🇵活北寄貝 $58 一隻肉類:豚肉節瓜波棒糖🍭$38秘制燒羊架 $48鹽燒豚肉荔枝卷 $22韓式燒惹味牛肋肉 $28手切新鮮牛胸爽 $26厚切鹽燒牛舌拖羅 $48鹽燒和牛牛小排 $48鹽燒A4 宮崎和牛 $58鹽燒原塊雞皮 $22和牛棒 (配黑松露一口飯) $58.還有其他燒物:蟹肉芝士🧀最中餅 $48明太子燒飯團🍙$38明太子淮山燒$26黑糖燒菠蘿🍍 $20燒烤全部都燒得好有水準,和牛棒,豚肉節瓜波棒糖,牛胸爽,燒飯團,淮山燒是我認為必吃的🤭🤤另外飲品也是特色手調,配吃燒烤絕頂👍即打士多啤梨🍓乳酸 $28爆打香水檸檬茶 $32
今晚點左超級多串燒,兩個人食真系食飽飽🤤:
貝產類:蒜蓉燒生蠔🦪(2 隻$48)
濱燒日本🇯🇵活北寄貝 $58 一隻
蟹肉芝士🧀最中餅 $48
明太子燒飯團🍙$38
明太子淮山燒$26
黑糖燒菠蘿🍍 $20
另外飲品也是特色手調,配吃燒烤絕頂👍
即打士多啤梨🍓乳酸 $28
爆打香水檸檬茶 $32
2025-06-17
5 分鐘 (堂食)