2024-02-21
每次去中環想食串燒既話都會諗起燒烤堂,佢地既串燒款式多之餘,仲要價錢合理。餐廳既燈光比較昏暗,感覺好像去了日本既居酒屋。呢度必食焦糖鰻魚芝士玉子燒 (HKD28) 同雞皮墨魚滑 (HKD38) 呢兩款,係出面其他串燒店相對少見,嫩滑既焦糖玉子有鰻魚內餡,令味道更豐富,一口一件咁食實在滿足!雞皮墨魚滑用左雞皮包住墨魚滑,外皮燒到好香脆,墨魚滑爽口彈牙仲食到一粒粒墨魚肉粒!雞肉品項我就揀左明太子雞腿肉 (HKD28)、惹味爽口雞腎 (HKD20)、蜜糖燒雞中翼 (HKD18) 同鹽燒阿波尾七里香 (HKD22) 呢四款,估唔到佢地連七里香都有得食,明太子雞腿肉係我最鐘意既,明太子醬非常厚一層,雞肉口感嫩中帶彈性!中切鹽燒牛舌芯 (HKD38) 同厚切鹽燒牛舌腩 (HKD48) 呢兩款都無得輸,口感有嚼勁,牛舌腩比較肥美軟腍。秘制燒羊架 (HKD48) 帶微微焦香,無咩羶味,肉汁好豐富。蟹膏燒飯團 (HKD38) 外層有飯焦嘅香脆感,蟹膏味好香濃。呢度既師傅係拿捏火力上好到位!當晚試左好多款唔同既串燒實在不能盡錄,整體黎講,呢度係一個幾好既放工好去處。- 日本芝士年糕 (HKD38)- 黑糖
- 日本芝士年糕 (HKD38)
- 黑糖燒菠蘿 (HKD20)
- 蒜蓉茄子(HKD36)
- 柑桔咸蛋黃卷 (HKD28)
- 味淋魚干 (HKD48)
- 墨魚滑 (HKD38)
- 椒鹽燒多春魚 (HKD32)
- 蒜苗牛肉粿卷 (HKD28)
- 麻辣猪大腸 (HKD24)
- 新鮮手切牛胸爽 (HKD28)