2017-08-18
happy Friday~ 當然係想搵一個地方, 慢慢吹水, 舒服飲杯凍嘢, 坐下. 咁岩,上完堂. 就來jor 銅鑼灣, 突然想試 居酒屋, 但係當時差不多10店, 永光中心 好多間都準備關門, 而呢間, 難得開到深夜, 而我就成為勇者, 去jor 去試! 入到去, 裝潢裝修得好有日本居酒屋的風格, 燈光略陰暗, 而店內不斷傳出客人歡笑聲, 係門口都聽到. 見餐單, 價格ok 我就入jor 去. staffs 都好nice, 同好鍾意同客人一齊傾計, 我地普通嗌jor d 串燒, 試下味, 而無意見到menu 裡面, 有一個麵 就「啊媽唔認得麵」英文係 the spiciest noodles 聽個名 就覺得好得意, 所以就嗌jor , 但係落order 時候, staff 都同我地講, 會好辣, 我地諗住試下, 冇所謂, 所以就試jor 啦~ 其實我地嗌jor 係bb 辣~ 但係 真係好好好好辣~ 對於我黎講, 已經係極限~~!!!!食jor 第一啖, 已經投降, 之後, 雖然好香, 好過癮, 但係真係太辣, 接受唔倒 , 只好泡一下水, 再食! 之後嗌jor 串燒, 味道不錯
staffs 都好nice, 同好鍾意同客人一齊傾計,
之後嗌jor 串燒, 味道不錯, 都係即叫即做, 係等既過程, 吹下水, 很不錯.
而且佢地依家, 只需要like 佢地facebook ~ 就可以任飲汽水~!!!岩曬我地呢d 唔飲得酒, 又想炎炎夏日飲返杯汽水既~