今次黎左登龍街食燈籠滷味原來台式滷味同港式滷味都差不多,係好似無咁咸,然後佢撈嘅麵都係港式麵,我揀左油麵,不過佢係可以揀新竹米粉。D餸嘅份量少得驚人,我記得好似都成五十幾蚊一碗,唔係平,餸又少,又唔係特別好食,應該都唔會再食。跟餐叫左杯珍奶,好重黑糖味好甜,茶味一般唔夠濃。整體都似食緊港式車仔麵走湯,無甚驚喜不過不失,臨尾再叫左佢嘅芋圓黎食,都係正正常常,唔差,但芋圓味好淡,麻麻地,唔係好食到尖叫果種。

今次黎左登龍街食燈籠滷味

跟餐叫左杯珍奶,好重黑糖味好甜,茶味一般唔夠濃。

對於此店滿心歡喜終於排隊好快食到,點知換來失望結局。賣相還可以, 未食落口已經聞到啲油麵好大浸好重鹼水味。 心裏面諗中伏。點知一食落口 ,鹹到飛起, 得個"鹹"字, 完全冇滷水味道,個汁完全同台灣滷肉啲味道係格格不入,完全兩回事。啲餸係完全冇味嘅, 總之一個字 ……鹹!!!唯一值得讚嘅係服務員態度,個個有禮貌就算係小店 ,装修好有台式懷舊feel。
對於此店滿心歡喜終於排隊好快食到,點知換來失望結局。

啲餸係完全冇味嘅, 總之一個字 ……鹹!!!

2020-11-03 84 瀏覽
冇得去台灣旅行~又掛住台灣小食喎~就嚟咗呢間台灣好出名嘅燈籠滷味試吓我哋叫咗兩碗面同兩個小食~其中一碗嗌咗王子麵,鴨血,豬腸及豬耳另一碗嗌咗油麵,雞腎,魚片頭及豬展肉,王子麵有少少好似香港嘅福麵咁樣,吸收晒啲滷水汁,但係我自己就覺得啲餸唔係咁吸收到滷水汁味,同台灣差好遠,只係似香港普通車仔麵咁樣另外小食我哋嗌左台灣腸同埋炸貢丸及花枝丸,$28得四粒丸,超級唔抵食,只係普通貨色,台灣腸好少少,叫咗一杯黑糖珍珠奶茶,啲珍珠超級硬,一啲都唔煙韌,我諗呢間燈籠滷味我唔再encore 㗎啦

另一碗嗌咗油麵,雞腎,魚片頭及豬展肉,
王子麵有少少好似香港嘅福麵咁樣,

另外小食我哋嗌左台灣腸同埋炸貢丸及花枝丸,

2020-11-02 44 瀏覽
9點幾到門口 問女店員拎外賣紙填 填完諗住交比女店員 突然門口裝飾熄左燈 心知不妙 快快手遞比女店員 好彩女店員同個男店員解釋緊門口兩個客未截單前填緊架啦 點知個男店員聽完轉頭黑哂面好惡咁強調我地截左單😨 我地無發脾氣無鬧失望咁啫 望下錶9點26分 呢個截單時間好特別😑
2020-10-29 199 瀏覽
難得到銅鑼灣覓食,試試燈籠滷味,閒日的四點不用排隊。餐廳冷氣超凍,裝潢營造出台灣風味,牆上的霓虹燈牌及圓形字體餐牌,令人懷念起在台灣旅行的日子。餐牌內已定有三個餐,不喜歡的還可選擇D餐,自由是個好東西$10起,可以自己選擇餸菜,普通麵底$10。餐廳內設有最低消費每位$30。百頁豆腐($11)、大豆皮($10)都是吸湯味的食材,其中大豆皮更勝一籌,大豆皮類似腐皮,有兩大塊,有少少煙韌,冬粉麵底($10)有濃濃的滷水味。不過食完覺得都幾口渴。😅

冬粉

冬粉
大豆皮
  • 自由是個好東西
2020-10-28 60 瀏覽
普通人家都懂的燒嘢食 裡面解凍唔完整 有陣味完全沒有調味 ,ikea 好食過佢 為什麼呢???價錢= 高級百貨公司的美食廣場 但是少少嘢都令人失望啊其他食品不敢試了 我寧願食759 或hktv d 即食食品
普通人家都懂的燒嘢食 裡面解凍唔完整 有陣味

完全沒有調味 ,ikea 好食過佢 為什麼呢???

價錢= 高級百貨公司的美食廣場 但是少少嘢都令人失望啊

其他食品不敢試了 我寧願食759 或hktv d 即食食品

外賣自取
2020-10-24 7020 瀏覽
我好不容易,終於在「銅鑼灣」「謝斐道」一帶的餐廳食店裡面,食完包括「白飯」跟「牛腩」在內的「晚餐」部分,只剩下「雞肉」還未享用而已,迫使我需要晚餐去到第三間餐廳,才能食到「雞肉」。而且我無意中忽然發現,發現原來自己剛才在「謝斐道」兩間食店裡面,還未享用過一杯飲品。所以在「謝斐道」食完「咖喱牛肉飯」和「原汁牛腩河」之後,忽然感覺自己有點口渴,想儘快喝飲品。於是我在結賬,取回找續和收據之後,儘快離開「謝斐道」,再徒步橫越「軒尼詩道」,前往「銅鑼灣」著名食街「登龍街」,光顧全晚晚餐最後一站目標食店「燈籠滷味」。「燈籠滷味」可是「登龍街」近年才開張營業的新食店,「燈籠滷味」的上手食店是日本菜食店,風格跟「燈籠滷味」基本上是完全不一樣。不過有一點可以肯定的是「燈籠滷味」裡面沒有「白飯」,也沒有「牛腩」和「雞扒」可以享用,所以「燈籠滷味」本來不適合我在正餐時間裡面上門幫襯,但是接近「宵夜」的晚餐時間,就完全不一樣了。所以我慶幸能夠很快就成功在「燈籠滷味」裡面找到檯櫈之後,立刻開始研究「燈籠滷味」的自助點餐紙,看看「燈籠滷味」有什麼食品和飲品可以一試。「燈籠滷味」主打台灣夜市文化裡面的「滷味」小食食

「燈籠滷味」主打台灣夜市文化裡面的「滷味」小食食品,「燈籠滷味」忽然讓我想起八年前,自己還未遇上「腦中風」意外,還在「沙田」上班的時候曾經放假,跟阿媽、阿姨,隨着旅行團前往「台北」旅遊五天左右。

期間我們曾經見識過「台北」裡面的著名夜市「士林夜市」,也曾經購買過不少「滷味」食品,阿媽甚至購買不少「滷味」小食,返回酒店裡面慢慢享用。

不過當時的我,就自問對「台灣」「滷味」小食興趣不算非常之大,對「滷味」的興趣反而不及招牌「牛肉麵」食品,跟著名外帶手信「銅鑼燒」那麼濃厚了。

事隔八年之後,我在「銅鑼灣」的「燈籠滷味」裡面,再一次食到台灣風味濃厚的「滷味」食品,但是只限於「滷水雞翼」而已,因為一向對「豬肉」,跟豬的內臟食品完全沒有興趣。

所以我享用「燈籠滷味」裡面的台灣「滷味」「車仔麵」,選擇配搭的餸菜食品的時候,也儘量偏向選擇「滷味」雞肉,配搭少許蔬菜配料,感覺就已經足夠。

恰巧「燈籠滷味」「車仔麵」自助點餐紙的「菜類」配料裡面,有一款名稱叫做「大陸妹」的蔬菜食品,「大陸妹」立刻引起我一時的好奇。

原來「燈籠滷味」點餐紙裡面的所謂「大陸妹」,其實即是我們平日都經常有機會食到的「唐生菜」,至於為什麼「唐生菜」會有「大陸妹」這個稱號,或者只有台灣人自己才知道了。

由於「燈籠滷味」自助點餐紙選項裡面,沒有「湯底」供食客選擇,所以無論選擇什麼配菜,「燈籠滷味」「車仔麵」實際製成品上檯的時候,都只會食到少量味道偏甜和鹹味的滷水醬汁而已。

至於「燈籠滷味」「車仔麵」的「麵底」方面,「燈籠滷味」「車仔麵」一般麵底裡面,沒有「粗麵」或者「幼麵」可以選擇,只有「油麵」和「米線」而已,不及店舖獨有「麵底」那麼有吸引力。
水蜜桃綠茶

「燈籠滷味」正正就在眾多台灣風味濃厚的麵底裡面,選擇了「稻庭烏龍麵」跟有即食麵風格「王子麵」作為麵底,供食客自行選擇。當然,「燈籠滷味」也有向食客提供日本「稻庭烏龍麵」。

但是我在對「燈籠滷味」「車仔麵」新穎少見的麵底認識還未算多的情況下,在日式「出前一丁」麵以外的麵底裡面,選擇享用神秘的「王子麵」。

原來所謂的「王子麵」,「王子麵」麵條質感偏向幼細,但是又不像「粉絲」那麼幼細到接近極致,只是麵條幼細程度,有點像我小時候經常會享用的「福麵」麵條而已。

有食過「福麵」的人一定會知道,「福麵」除了可以煮成「湯麵」和「撈麵」之外,甚至可以在未經烹調的情況下,直接在未打開包裝袋的情況下壓碎麵條,然後加入調味包搖勻,只是味道偏向比較鹹而已。

不過我已經很久沒有食「福麵」,對於「生食」「福麵」這種方法感覺也不是很認同,所以已經沒有這樣做很久了。反而食完煮熟的「王子麵」,讓我稍為重拾昔日享用「福麵」,幼細軟腍的口感感覺。
王子麵配雞翅膀大陸妹

唯一可以說「王子麵」實際製成品的味道相對「福麵」而言,「王子麵」的實際味道沒有「福麵」那麼鹹,沒有「福麵」那麼容易讓人容易有口渴的感覺,仍然擁有少許香脆口感而已。

「燈籠滷味」廚房以「王子麵」作為「車仔麵」麵底之後,「車仔麵」實際味道沒有變得非常鹹,湯底實際鹹味程度感覺尚算可以接受,湯底雖然最後剩下不多,但是可以直接喝完。

至於「大陸妹」亦即是「唐生菜」方面,「大陸妹」在被煮熟和放在碟上之後,口感仍然有爽脆的感覺,至少趁熱享用「大陸妹」的時候就是這樣。「大陸妹」加上「王子麵」微甜微鹹湯底後,合成的味道效果反而是最甜的。

由於「燈籠滷味」廚房在製作「車仔麵」的時候,已經一早安排一共三大條「大陸妹」「唐生菜」,以「三分天下」的姿態平均鋪在餐碟之上。

所以「大陸妹」跟「王子麵」都一樣,一樣能夠平均吸收到「燈籠滷味」「車仔麵」僅餘的微鹹味道湯汁,勉強當作「車仔撈麵」享用,效果尚算可以接受。

但是對於平日偏好在享用「車仔麵」後,直接把「車仔麵」湯底完全喝光的朋友來說,「燈籠滷味」「王子麵」麵底「車仔麵」未必能夠完全滿足他們要求了。

至於「雞翼」方面,「雞翼」肉質也因為受到「車仔麵」湯底實際份量太少所影響,所以變得比較乾身,「雞翼」的實際味道也變得有點鹹,但是享用「雞翼」實際過程就變得比較整潔,沒有以前那麼容易弄髒嘴巴。

至於「雞翼」的口感,我覺得以這樣「王子麵」方法享用的「雞翼」,感覺好像正在享用淨食「版本」「雞翼」,「雞翼」味道偏鹹和微辣,肉質口感則偏向有少許乾。

至於飲品方面,「燈籠滷味」沒有提供「水蜜桃紅茶」,只有提供「水蜜桃綠茶」飲品而已。但是「水蜜桃綠茶」的實際味道,竟然比我以前享用的「水蜜桃綠茶」味道感覺來得更加甜美。

即使我點餐的時候,沒有刻意加入其他要求,沒有要求「少冰」,但是「水蜜桃綠茶」裡面的實際「水蜜桃」味道仍然很甜,甜度足以媲美一般台式手調「水蜜桃紅茶」飲品。

不過,一般「水蜜桃紅茶」飲品裡面有提神成分,所以不是什麼時間都適合我享用。但是「燈籠滷味」製造的「水蜜桃綠茶」,正好讓我可以在晚餐時間,也可以隨時隨地安心享用「水蜜桃綠茶」,也不用擔憂睡眠質素受到影響了。
2020-10-02
25 分鐘 (堂食)
水蜜桃綠茶
王子麵配雞翅膀大陸妹
2020-10-22 101 瀏覽
好耐之前已經聽到依間台灣麵店喺香港開咗分店,但係一直冇機會試。依日咁啱過咗嚟銅鑼灣,行過就決定試吓,一嚟到都好多人要等一陣但唔係好耐所以都okay佢嘅味道同之前係台灣食一模一樣,對於好耐無去台灣嘅我,趁機會品嚐返台灣嘅味道

2020-05-22
15 分鐘 (堂食)
由台灣師大夜市開到嚟香港,呢間係佢地首家海外分店,就咁聽個來頭都已經好期待,特別係已經成年無得飛去台灣旅行。燈籠滷味嚟到香港選址登龍街,令人更加印象深刻,但估唔到已經開業超過半年,但門口仍然係長期都有人排隊😦一入門口就係見到有廚師處理緊滷味食材,見到一份份切好嘅滷味,感覺真係有少少似係台灣咁。餐廳採用台灣直送的滷味材料,保持台灣原有風味。餐廳有兩層,位置都夠大,下層盡頭見到大大個燈籠滷味霓虹燈招牌,仲擺放台灣特有飲品,增添台灣味😆餐單有30幾款滷味配料可以揀,仲有台灣地道飲品同小食,選擇夠多👍🏻🥢蘋果鹽酥雞 $38本來以為咁特別係蘋果味鹽酥雞,點知原來係蘋果片配鹽酥雞,但呢個配搭都幾有趣,重口味鹽酥雞配蘋果片令成個感覺唔會過膩。蘋果好甜,鹽酥雞都炸得香脆🤓🥢百頁豆腐白蘿蔔雞翼冬粉 $38整體滷味配料都滷得唔夠入味,雞翼更加係無咩味。反而係冬粉吸哂滷湯精華,係好濃郁嘅中藥味。🥢雞腎杏鮑菇豬耳冬粉 $39豬耳同雞腎味道好淡,杏鮑菇就切得比較薄好吸汁,同冬粉一樣好食。可能對佢本身期望好高,所以整體都有啲失望🙁雖然價錢唔貴,但如果要排隊,就未必會再食🤣

🥢蘋果鹽酥雞 $38
蘋果鹽酥雞

🥢百頁豆腐白蘿蔔雞翼冬粉 $38
百頁豆腐白蘿蔔雞翼冬粉

🥢雞腎杏鮑菇豬耳冬粉 $39
雞腎杏鮑菇豬耳冬粉
2020-10-17
5 分鐘 (堂食)
蘋果鹽酥雞
2020-10-21 166 瀏覽
在港島想吃台式滷味的話,燈籠滷味絕對是我最喜愛到訪的台式滷味店之一,這裡不論是小食,滷味和飲品一直都能維持到優質台灣風味,不用飛往台灣也吃到。咬一口蘋果鹽酥雞,酥脆的外皮先發出脆脆的聲音,鮮嫩又飽滿的雞肉立刻在嘴巴彈開,雞汁充盈,鹽酥雞調味又剛好的鹹度加上清香的蘋果片,絕對是我每日都想體驗的罪惡滋味。台式香蒜腸可謂超棒的台灣平民美食,現烤的香蒜腸又香又多汁,腸皮焦度恰到好處,肉質扎實,味帶蒜香,肥瘦比例我亦相當滿意,吃來不油膩,這台式香蒜腸真棒。朋友說燈籠滷味的冬瓜茶屬於她小時候記憶中的美味,冬瓜茶十分樸素簡約,入口不會過於死甜,甘醇冰涼的冬瓜茶絕對清爽耐喝。桂圓紅棗蜜加入了近四份之一杯的桂圓紅棗肉,讓整杯桂圓紅棗蜜風味突出,蜜糖甜而不膩,使乾燥的我滋潤起來,秋天果然要喝杯桂圓紅棗蜜。冬粉配花枝丸,絲瓜和百頁豆腐,簡直是無敵組合,冬粉吸飽深褐色的滷汁,香氣撲鼻,冬粉不會軟爛富彈性,嫩綠的絲瓜脆甜清新,使朋友欲罷不能。百頁豆腐豆軟軟彈彈,滷得入味,花枝丸彈牙得很,會讓人一口接一口吃過不停。我的王子麵上的配料極彭湃,浮誇地躺在麵上,幾乎把整碗麵的表面積佔滿,王子麵都變配角了,哈哈。王子麵麵

我的王子麵上的配料極彭湃,浮誇地躺在麵上,幾乎把整碗麵的表面積佔滿,王子麵都變配角了,哈哈。王子麵麵條分明,彈力十足,同時吸附湯汁精華。我跟朋友一樣喜愛花枝丸及百頁豆腐,蘿蔔用料實在,鮮甜多汁無渣滓,歷久不衰的滷味配料。

強烈推介豬耳朵,一次可以嚐到軟,脆,彈三種咬感,且豬耳朵富含膠原蛋白,好不誘人。豬肉片令一眼前一亮,果然沒選錯,豬肉片嫩度破表,肉味濃濃,深得我心。至於鵪鶉蛋亦是一絕,別看它小小的,鵪鶉蛋外表有著滷香醬味,滑溜極致,蛋裡蛋黃味濃重。

2020-10-20 92 瀏覽
到訪銅鑼灣人氣台式滷味今晚食滷味車仔麵嘆珍珠奶茶,很享受既生活呀。介紹返係openrice個app 度睇到有兩人餐,名叫做 : 我不願讓你一人食幾有詩情畫意,如果唔係情侶食麥好尷尬? 不過黎得9成都係情侶就真。呢個餐包兩碗4餸 車係都,兩份1人小食同兩杯飲品,以地區同質素黎講真係唔食走寶。第一碗 配料有 :花枝丸,麵底王子麵,甜不辣,蘿白,椰菜推介甜不辣,蘿白同椰菜餐飲黑糖珍珠奶茶+$6,值得加錢,珍珠好林,奶茶唔會太漏香蒜腸,必食,一般般腸仔既我都覺得超好食呀第二碗配料有:百頁豆腐,大腸,雞翼,唐生菜王子麵。 覺得個大腸最出色,好入味,第二度食唔到小食要了花枝丸,份量係兩粒黑糖珍珠奶綠 +$6最後加$32 魯肉飯,覺得d豬肉同冬菇超級正。
到訪銅鑼灣人氣台式滷味

今晚食滷味車仔麵嘆珍珠奶茶,很享受既生活呀。

第一碗
配料有 :花枝丸,麵底王子麵,甜不辣,蘿白,椰菜
推介甜不辣,蘿白同椰菜
餐飲黑糖珍珠奶茶+$6,值得加錢,珍珠好林,奶茶唔會太漏
香蒜腸,必食,一般般腸仔既我都覺得超好食呀

第二碗
配料有:百頁豆腐,大腸,雞翼,唐生菜
王子麵。 覺得個大腸最出色,好入味,第二度食唔到
小食要了花枝丸,份量係兩粒
黑糖珍珠奶綠 +$6

最後加$32 魯肉飯,覺得d豬肉同冬菇超級正。
呢排見到燈籠滷味越黎越多分店,又咁多人排隊,就去感受下呢個熱潮,睇下佢有咩咁特別。呢日去左銅鑼灣行街,見到呢間分店就排隊試下。香脆地瓜條 ($32)地瓜條咬落去見到入面成條都係地瓜,好足料,而且炸得幾脆,又有地瓜甜甜地嘅味,中意食鹹嘅仲有鹽可以點,個人覺得點左鹽好食啲。王子麵 豬耳 雞腎 百頁豆腐 金針菇 高麗菜 鴨血 ($73)王子麵 豬肉片 雞腎 白蘿蔔 甜不辣 鵪鶉蛋 鴨血 ($73)我地都豪食6個餸!一黎到見到個碗都有啲嚇親,個碗好大,份量好多,不過好彩最尾都食得完。值得讚嘅係每樣餸嘅份量都好多,而且都幾夾,成個麵都好夠味!黑糖珍珠奶綠 ($24)茱香奶綠 (+仙草)($20+4 =$24)飲品同多數台式飲品咁有得揀甜度同冰量幾貼心。杯凍黑糖珍珠奶綠超大杯,睇到都覺得飽。揀左正常甜同正常冰,都唔會勁甜,岩岩好。而茱香奶綠就好香茱莉味,岩曬減「利」。總括而言,完全理解點解咁多人排隊~分量大,價錢又唔貴!

呢日去左銅鑼灣行街,見到呢間分店就排隊試下。

香脆地瓜條 ($32)
地瓜條咬落去見到入面成條都係地瓜,好足料,

黑糖珍珠奶綠 ($24)
茱香奶綠 (+仙草)($20+4 =$24)

總括而言,完全理解點解咁多人排隊~分量大,價錢又唔貴!
2020-10-16
20 分鐘 (堂食)
  • 香脆地瓜條
開業到而家人潮未減退!早放工6點去都要排15分鐘先有得入~餐牌好似車仔麵咁嘅形式,不過我今次費事諗就叫咗二人餐🤣其實係第一次食冬粉🙈有啲似粉絲!都幾吸味😋配料最推介係豬耳 雞腎 夠爽口😍甜不辣好似消失咗😂細滷肉飯多汁 係肥膏 唔會乾爭爭🤣小食係蘋果鹽酥雞,鹽酥雞炸得香脆😋唔會厚粉,加埋旁邊嘅蘋果片能夠解油膩跟餐仲有兩杯嘢飲送,揀咗冬瓜茶,抹香奶綠😚當時中秋節前夕仲有一個猜謎語活動,可以有優惠券下次用!
開業到而家人潮未減退!早放工6點去都要排15分鐘先有得入~
餐牌好似車仔麵咁嘅形式,不過我今次費事諗就叫咗二人餐🤣

其實係第一次食冬粉🙈有啲似粉絲!都幾吸味😋
配料最推介係豬耳 雞腎 夠爽口😍甜不辣好似消失咗😂

細滷肉飯
多汁 係肥膏 唔會乾爭爭🤣

跟餐仲有兩杯嘢飲送,揀咗冬瓜茶,抹香奶綠😚
當時中秋節前夕仲有一個猜謎語活動,可以有優惠券下次用!
2020-10-18 101 瀏覽
好想好想去台灣呀!即使是只有2日1夜,我都好想去!唯有吃一下地道台灣滷味一解思念!無論幾時去燈籠滷味,門口都站滿人!強烈要求燈籠滷味開多幾家分店!入到去真是彷彿置身台北一樣!排了一陣,入到去立即揀下吃什麼好!如果不吃麵類,可以選滷肉飯!麵可以少麵或者加底!然後就揀一下招牌滷味!我選了豬耳朵、百頁豆腐、大豆皮和素雞加油麵!朋友選了豬耳朵、百頁豆腐、高麗菜、玉米筍、甜不辣和花枝勺,配搭烏冬。滷好甜甜的,很入味,特別喜歡豆類的製品,大頭皮帶點煙韌口感,最重滷水味!豬耳朵也很爽脆!小食點了蘋果鹽酥雞,這個是人氣小食!鹽酥雞外層口感好香脆,雞肉多汁,配搭一片片的蘋果吃可以解膩!飲品點了紅茶豆漿和無糖豆漿,好重豆味!第一次飲紅茶豆漿,想不到茶和豆漿也很配!
無論幾時去燈籠滷味,門口都站滿人!
強烈要求燈籠滷味開多幾家分店!
入到去真是彷彿置身台北一樣!

排了一陣,入到去立即揀下吃什麼好!
如果不吃麵類,可以選滷肉飯!
麵可以少麵或者加底!
然後就揀一下招牌滷味!
我選了豬耳朵、百頁豆腐、大豆皮和素雞加油麵!

豬耳朵也很爽脆!
小食點了蘋果鹽酥雞,這個是人氣小食!

飲品點了紅茶豆漿和無糖豆漿,好重豆味!
第一次飲紅茶豆漿,想不到茶和豆漿也很配!
2020-10-07
次次放工經過都大排長龍,今次特登5:00去到,雖然唔洗排隊但店內都有過半客人用餐中!真係犀利😁😁之前聽903節目‘咪芝巨星’有一集訪問過‘燈籠滷味’,知道多左呢間鋪頭開辦嘅理念,對台灣嘅尊重同熱誠, 明白得來不易,另我多左重感動🤗🤗A.帥大超人氣組合配冬粉(粉絲)$59內有6種配料配埋特製滷味汁好好味又甜甜地😍😍!可惜係蘿蔔雖然夠軟身但同冬粉都係未夠入味😌😌D.自由是個好東西豬肉片+雞翼翅膀+白蘿蔔+金針菇+王子麵 $51豬肉片好有彈性唔韌,雞翼、金針菇就正常,重點係佢個王子麵非常入味又夠彈性,唔係周圍都食到,所以一定要試💪🏻💪🏻滷肉飯$28秉承左台灣滷肉飯細細碗嘅特質,食落有黏口嘅感覺,呢d先係台灣🇹🇼🇹🇼,不過$28咁細碗就貴左d😂😂冷泡桂花烏龍$13燈籠滷味自家品牌,味唔係好濃但幾解渴🙂🙂聽消息會係旺角開分店,真係希望會繼續做到同一樣嘅味道🥰🥰

A.帥大超人氣組合配冬粉(粉絲)$59

D.自由是個好東西
豬肉片+雞翼翅膀+白蘿蔔+金針菇+王子麵 $51

滷肉飯$28

冷泡桂花烏龍$13
燈籠滷味自家品牌,味唔係好濃但幾解渴🙂🙂

聽消息會係旺角開分店,真係希望會繼續做到同一樣嘅味道🥰🥰
2020-10-16
$75.5 (晚餐)