2018-10-22
近來台灣野真係越開越多, 台式一人窩淨係尖沙咀都好幾間,自己都試過好幾個,今日咁啱經過就腳就黎左呢間食。位置方便, 喺正加連威老道,地下一層,座位很多。 menu上除咗有十款一人鍋外, 仲有好多小食,飲品, 價錢唔貴而且再加配優惠, 叫一個鍋加28蚊有嘢飲同小食一份。我哋二人一人叫咗一個鍋,一個沙爹肥牛鍋,一個 泰式冬陰功海鮮鍋, 兩杯飲品,兩個小食, 連加一都係300元。沙爹肥牛鍋好香沙嗲味, 配料有很多,有娃娃菜 ,麻吉燒,豬大腸,蜂巢豆腐 ,飛魚籽魚蛋腸等, 同台灣一樣,一鍋包白飯一配,亦可半價轉公仔麵,烏冬或粉絲,我就㨂轉烏冬。泰式冬陰功海鮮鍋 有新鮮蕃茄 ,斑片,天婦羅,花枝丸,蟹柳,墨魚仔,公仔麵, 湯底酸酸辣辣比較開胃。小食方面加配了台式香腸, 番薯薯條。 台式香腸應該唔係黑橋牌香腸,但係都好香口美味。 蕃薯薯條我個人覺得切細條d會好味D,因為太大條感覺似食成個 番薯多個比較似薯條。總括嚟講呢間嘢嘅食都幾抵食,而且又多選擇,位置便利
沙茶肥牛鍋
台式香腸
泰式冬陰功海鮮鍋
甘梅地瓜薯條
總括嚟講呢間嘢嘅食都幾抵食,而且又多選擇,位置便利