位於尖沙咀山林道嘅熊本牛鍋推出雞煲皇牌套餐,可以嘆到惹味雞煲、牛小排、牛肩胛、豚肉、自助區多款火鍋配料、汽水茶飲啤酒以及雪糕甜品👀首先會上一盤和風海鮮雞煲, 雞煲除咗有雞肉之外仲有鮑魚、蝦、蜆、金菇同蕃薯紫薯,配上紫洋蔥,成煲熱辣辣香噴噴充滿架勢,性價比極高🙈個汁嘅味道好香濃好惹味,雞肉嫩滑充滿醬香,然後啲配料吸曬啲汁好好食,特別鍾意番薯同紫薯,係好少係雞煲入面出現嘅角色,配上雞煲汁嘅精華變成粉粉糯糯咁,估唔到同雞煲咁夾,好有驚喜🤪講真除咗平時自己另外比錢加料外,都好少食到有咁豐富配料嘅雞煲😚當雞煲食到咁上下就會加湯底轉為打邊爐,呢個時候會首先上三碟肉,分別係牛小排、牛肩胛同豚肉,牛肉類係由師傅即場切製,塊塊新鮮又嫩口,好鍾意油脂分佈均勻,牛味足✨試完牛我哋就出去攞咗啲火鍋配料,出面自助火鍋配料種類非常多, 除咗有基本嘅丸類,仲有各種嘅流心丸,例如芝心獅子狗,芝心丸等等,有墨魚滑添✓ 另外仲有餃類、蔬菜、菇菌類同麵類。另外好驚喜係有唔少魚類提供,例如鯛魚下巴、脆鯛魚片同無骨黑魚片,畀機會一班魚控食到好多唔同款嘅魚🙋飲品嘅種類多到有啲驚訝, 大大個雪櫃兩邊都唔同款塞滿曬😯除咗有多款韓國樂
首先會上一盤和風海鮮雞煲雞煲除咗有雞肉之外仲有鮑魚、蝦、蜆、金菇同蕃薯紫薯,配上紫洋蔥,成煲熱辣辣香噴噴充滿架勢,性價比極高🙈個汁嘅味道好香濃好惹味,雞肉嫩滑充滿醬香,然後啲配料吸曬啲汁好好食,特別鍾意番薯同紫薯,係好少係雞煲入面出現嘅角色,配上雞煲汁嘅精華變成粉粉糯糯咁,估唔到同雞煲咁夾,好有驚喜🤪講真除咗平時自己另外比錢加料外,都好少食到有咁豐富配料嘅雞煲😚
飲品嘅種類多到有啲驚訝, 大大個雪櫃兩邊都唔同款塞滿曬😯除咗有多款韓國樂天罐裝飲品,仲有台灣嘅無糖茶、黑糖薑茶等,鍾意養生嘅仲可以試下佢哋自家製嘅冰糖紅棗燉雪耳同夏枯草~食到最後仲可以出去拎雪糕同泡芙, 雪糕入面有少少果肉,好清新,解膩一流👏
皇牌雞煲套餐係包三小時任食,時間十分充足,同班朋友一邊吹水一邊打邊爐食雞煲,慢慢食唔洗趕頭趕命,人生一大樂事呢🤭
2023-04-25 59 瀏覽
成日去尖沙咀食嘢都只係諗起嗰啲連鎖火鍋店🥘黎黎去去都係得嗰幾個湯底 而且款式都係差唔多冇乜新意🙂所以決定搵吓有冇啲抵食又隱世嘅火鍋店點知比我搵到呢間熊本火鍋😝我差唔多五點幾六點先發現呢間餐廳 想book八點 好怕要排隊 好彩個接線哥哥 話WhatsApp Books就可以 仲幫我預留住最貴嗰個套餐先 如果到時想食平少少嗰幾個套餐都可以轉👍🏼服務真係冇得頂咁我同我朋友就嗌咗個貴少少嘅牛小排套餐佢個火鍋係先雞煲後火鍋嘅形式🤭 可以一次滿足晒你嘅兩個願望🧞‍♀️🧞‍♂️我初初以為雞煲都只係半隻雞 有少少紫洋蔥芹菜豆卜咁樣 點知上到嚟好有驚喜 佢係海鮮雞煲二海鮮唔係廉價嗰啲蜆仔 急凍魷魚圈 而係鮑魚 大青口 大蜆 非常有誠意鮑魚足足有半隻手掌咁大 而且好有咬口食完雞煲之後佢就回家湯,然後你可以出去攞火鍋了打邊爐 佢出邊有個自助吧,有幾十款菜式俾你揀 連平時貴價小小嘅墨魚滑 鴨血 都可以喺出邊自助自己拎 而且有汽水吧筒雪糕任食唔嬲!!🍨🍦🥤而牛肉方面 牛小排嘅味道肉味非常濃郁🥩唔使特別點火鍋醬汁已經可以好入味 😋🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘地理 7/10環境 8/10味道 8/10服務 8/10🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
成日去尖沙咀食嘢
都只係諗起嗰啲連鎖火鍋店🥘
黎黎去去都係得嗰幾個湯底 而且款式都係差唔多冇乜新意🙂

所以決定搵吓有冇啲抵食又隱世嘅火鍋
點知比我搵到呢間熊本火鍋😝

咁我同我朋友就嗌咗個貴少少嘅牛小排套餐
佢個火鍋係先雞煲火鍋嘅形式🤭 可以一次滿足晒你嘅兩個願望🧞‍♀️🧞‍♂️

二海鮮唔係廉價嗰啲蜆仔 急凍魷魚圈

服務 8/10
🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
2023-04-15
2023-04-25 233 瀏覽
🔆分別有3個餐,皇牌和牛$268、澳洲和牛$298、a4和牛$388🔆今次試緊係澳洲和牛🐮🐥和風海鮮雞煲叫左小辣唔會好辣,好惹味😋~配菜有豆卜幾吸醬汁好正,鮑魚有2隻、大蝦有6隻、蜆都有好多,質素都🆗 雞既部分應該係炸過黎,口感唔錯,同出面食既雞煲係有啲唔同,醬汁係真係正既味👍🥬丸類、菜類同其他店無咩大分別 我就唔多講,我就比較中意芝士魚腐,一咬就啲芝士醬流出黎~🧀🧀呢度特登有2款唔同既雲吞幼麵同粗麵!🤩🤩佢仲有雲吞水餃🥟配搭~自製成雲吞麵~~🍜🍜雲吞粗麵真係幾好正😆😆幾特別‼️口感好彈牙👏🐮澳洲和牛、牛白肉、牛肩胛小編孤陋寡聞,第一次係火鍋店食到牛白肉,不過唔係個個都會接受到質感同味道(包括我)🤣🤣其實就係個味道就係牛既脂肪質感同味道,如果真係好中意食牛脂肪可以瘋狂𝐄𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞👏👏牛既質素唔錯,重牛味,脂肪分佈唔會太肥~ 豬肉都🆗🍦雪糕必食必食‼️‼️‼️有曲奇同芒果🥭真心極高質,曲奇勁足料 每啖都係粒粒曲奇🍪🤩🤩芒果係好濃味,唔似化學味,好似楊枝甘露~正👍👍

今次試緊係澳洲和牛🐮

🐥和風海鮮雞煲

🥬丸類、菜類同其他店無咩大分別 我就唔多講,
我就比較中意芝士魚腐,一咬就啲芝士醬流出黎~🧀🧀
呢度特登有2款唔同既雲吞幼麵同粗麵!🤩🤩
佢仲有雲吞水餃🥟配搭~自製成雲吞麵~~🍜
🍜雲吞粗麵真係幾好正😆😆幾特別‼️口感好彈牙👏

🐮澳洲和牛、牛白肉、牛肩胛

🍦雪糕
2023-04-23 36 瀏覽
【尖沙咀•熊本牛鍋】————————————————————————365日之繼續打邊爐🙈數不到今個月第幾餐了!熊本牛鍋除了火鍋外,還有雞煲,所以實食得飽。🍯|雞煲澳洲和牛套餐|HKD 298套餐送和風海鮮雞煲一鍋,仼食澳洲和牛/牛白肉/頂級牛小排/牛肩胛/豚肉/雞肉/全場火鍋配料/飲料。雞煲方面,雞肉惹味,份量足夠,加入了洋蔥和芫荽,不會過於太辣。此外,入面仲有鮑魚!牛肉方面,總共有四款,當中以和牛肉質最易入口,油脂相對均勻,口感軟滑。配料方面,採取自助模式;配料的選擇都多,特別有羽衣甘藍🥬🎉🎉 期間限定,由即日起每星期逢星期日至星期四$1088一個價錢就包你四位任飲任食澳洲和牛套餐😍仲要免加一✨
【尖沙咀•熊本牛鍋】
————————————————————————

🍯|雞煲澳洲和牛套餐|HKD 298

配料方面,採取自助模式;配料的選擇都多,特別有羽衣甘藍🥬

呢間和風海鮮雞煲火鍋放題我已經去第二次✌🏻性價比都真係高‼️‼️‼️入邊主要有三款套餐比大家選擇,價錢由$268~388不等,大家可以按照自己嘅喜好選擇套餐🍲套餐主要係先食一食惹味雞煲,然後加湯直落打邊爐放題,包你食到飽哂先出門口😆和風海鮮雞煲🐓🍲二人海鮮份量會有2隻鮑魚、4隻同埋少量貝殼類海鮮~海鮮size都大,尤其係鮑魚,大隻厚肉而且夠新鮮,沾埋雞煲汁食更加正😙雞煲汁非常緊要,呢間嘅雞煲汁食落非常濃郁惹味,d汁完全包圍住所有雞件,而且份量岩岩好,食完開哂胃繼續直落打邊爐!雞煲入面更有埋黃心&紫心番薯,非常特別!仲有非常多會”索汁”嘅小豆腐卜,推介!!!火鍋放題🍲🔹肉類🥩:按套餐指定,今次我就食左幾款肉:日本A4和牛、頂級牛小排、牛白肉、澳洲和牛、牛肩胛、豚肉,我同朋友都覺得真係一分錢一分貨,推介3款我地覺得必食嘅肉類,分別係🐃日本A4和牛(大塊薄身&入口即溶)、頂級牛小排(啖啖肉油脂分布平均)、牛肩胛(牛味濃),另外牛白肉都比較少見,原來係牛胸前肋骨上的一塊細小的筋膜類肌肉,仲要含有豐富的骨膠原,可以一片牛夾住一片白肉一齊食~🔹超過60款吧枱火鍋配料:一般火鍋配料都有一定有,餃子類🥟、麵

和風海鮮雞煲🐓🍲

火鍋放題🍲
🔹肉類🥩:
按套餐指定,今次我就食左幾款肉:

🔹超過60款吧枱火鍋配料:
一般火鍋配料都有一定有,餃子類🥟、麵類🍜、蔬菜類🥬、丸類🍢(海膽丸、蟹捧、芝士腸、芝士竹輪、魚腐、豬肉丸、墨魚丸等)、響鈴、生根…….太多喇!不能盡錄😜***比較特別嘅配料(牛舌👅、台式鴨血、蒟蒻、墨魚滑、牛蛙……)平時好少見到呢啲火鍋配料,仲要放哂出黎比你任食!

🔹超過25款飲料任飲🍹:
熊本牛鍋自家製涼茶(雞骨草、冰糖紅棗蜂蜜)、汽水🥤、韓國水果飲品🧃、不同種類嘅茶🍵、蘆薈汁、啤酒🍺、葡萄適等等

🔹其他熟食、甜品類:
炸物(炸雞粒、炸薯條)🍟、蕃薯糖水🍠、雪糕3款🍦(有果肉嘅士多啤梨味、芒果味、曲奇味)、泡芙等等

⭐️重點推介 (2擇1)
1.期間限定由即日起每星期逢星期日至星期四$1088一個價錢就包你四位任飲任食澳洲和牛套餐😍仲要免加一✨
2.現凡當月生日嘅客人,📞WhatsApp提早預訂及說明該優惠, 4人或以上同行,🍰壽星即可免費$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐🆓🆓
2023-04-13 53 瀏覽
👧🏻又到食雞煲既時候😋今次同朋友去左熊本牛鍋🍲第一次食和風海鮮雞煲😆-熊本牛鍋🍲店舖唔算大 但位置方便 座位都算闊落 服務態度仲好好 成日過嚟清骨盤😆👍🏻係打邊爐之前 會先食左雞煲 第一次食海鮮雞煲😆有鮑魚 蝦 蜆等 除此之外 仲有豆卜同紫薯🤤好豐富💕🍴澳洲和牛套餐 $298叫得牛鍋😈呢度既牛肉質素真係唔錯❤ 有得任食澳洲和牛、牛白肉、頂級牛小排同牛肩胛😋個人比較中意食頂級牛小排 油脂均勻 牛味好重💕仲有好多既火鍋配料 幾特別既係有雲吞麵食🤤🤤🤤仲有好好味既墨魚滑✨好有咬勁 推薦推薦👍🏻😋飲品方面 店舖好有誠意😏有自家製既雞骨草同冰糖紅棗燉雪梨🍐健康之選🥳 而熊本牛鍋🍲最特別既係 可以食足180分鐘🤩好少見!宜家期間限定💁🏻‍♀️由即日起每星期逢星期日至星期四$1088一個價錢就包四位任飲任食澳洲和牛套餐😍仲要免加一✨👍🏻😋📍熊本牛鍋 @尖沙咀永勝商業中心2樓A鋪

🍴澳洲和牛套餐 $298

📍熊本牛鍋 @尖沙咀永勝商業中心2樓A鋪
2023-04-12 51 瀏覽
🍲 #尖沙咀 #熊本牛鍋今日同男朋友喺尖沙咀揾嘢食,見天氣未開始熱,抓緊冬天嘅尾巴打個邊爐先😆! 我哋揾到呢間樓上嘅邊爐,本身以為地方細細,但原來佢仲有包廂㗎~ 坐得都舒服,食物同飲品種類都好夠😋🐮 澳洲和牛套餐 ($298/位)我哋揀咗中間價錢嘅「澳洲和牛任食邊爐」,佢仲送個「和風海鮮雞煲」添🤩和風海鮮雞煲有蜆、蝦,仲有人頭咁多隻鮑魚😍 雞煲有少少辣,唔會太重口味/ 太油,幾啱我!雞肉份量都幾多,加埋洋蔥、紫薯等等,夠晒香😙澳洲和牛套餐可以任食嘅肉類有:澳洲和牛、牛白肉、頂級牛小排、牛肩胛、豚肉😋 澳洲和牛感覺比日本和牛瘦啲,牛味濃郁,加埋雞煲湯底好香好惹味😚 牛白肉好特別,係我第一次食,佢比較爽口,但都有牛香~無論邊個任食套餐,都有任食火鍋配料,包括多種丸類、腸類、餃子、蔬菜類、菇菌類、麵類、飲品、雪糕等等,應有盡有,我哋都食到超滿足呀😚
🍲 #尖沙咀 #熊本牛鍋

🐮 澳洲和牛套餐 ($298/位)

2023-04-11
2023-04-08 58 瀏覽
最近天氣凍番想食打邊爐,嚟到佐敦永勝商業中心搵嘢食。見到有間《熊本牛鍋》嘅雞煲海鮮火鍋放題性價比都幾高。有3款套餐可以揀,我就揀左中間價位嘅$298澳洲和牛套餐,可以任飲任食180分鐘。首先店員會送上和風海鮮雞煲一鍋,雞肉肉質鮮嫩又掛汁,有少少香料嘅辣味都幾過癮。另外當然唔少得各款海鮮:鮑魚、海蝦和蜆肉。食完雞煲就可以叫店員加湯,再落單和款肉類。首選就一定係澳洲和牛,鮮紅又佈滿靚嘅油花,食落肉味香濃又軟腍。另外可以試下少見嘅牛白肉,其實就係牛嘅筋膜部位,充滿骨膠原又唔油膩,入口爽脆。如果呢兩款牛肉都唔啱嘅話,可以試埋頂級牛小排、牛肩牌、豚肉和雞肉。食落肉類就可以出去自助區拎食物,各款丸類、蔬菜和麵食都一應俱全。我就最鍾意鮮蝦雲吞、墨魚滑和台式鴨血。鮮蝦雲吞皮薄餡靚,好食完又再拎多次。另外飲品區仲有多款啤酒汽水可以選擇,我就同朋友飲番幾杯先走。當月生日嘅客人,WhatsApp提早預訂, 4人或以上同行,壽星就可以獲贈$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖

熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖
2023-04-08 59 瀏覽
已經唔係第一次去山林道揾嘢食㗎啦,貪佢多選擇又無咁多人☺️今次一早book咗呢間熊本牛鍋嘅180分鐘任食火鍋🍲最吸引係有得食雞煲同任食靚牛❤️入到去先睇到原來餐廳有offer 生日優惠,只要提前WhatsApp預訂同說明使用優惠,四人或以上同行,壽星就可以免費獲得$268皇牌套餐或者$298澳洲和牛套餐😍•澳洲和牛套餐 ($298/1)首先呢個餐係包咗一個和風海鮮雞煲🍲雞件份量都幾多,紫洋蔥同芫荽令個雞煲更香😛最驚喜嘅係入面有蝦、蜆同鮑魚,海鮮好新鮮😍雞煲唔係任食,不過可以加錢加雞😂肉類就係任食,有澳洲和牛、牛白肉、頂級牛小排、牛肩胛、豚肉、雞肉🤤牛白肉my favourite❤️平時喺屋企打邊爐都會買,唔係周圍有得食,呢度有得任食,好正‼️另外必要encore嘅係澳洲和牛,油花好靚,食到油脂香氣☺️火鍋配料要出去自助區拎,我哋攞咗少少丸類、韭菜餃、牛柏葉、墨魚滑等等☺️蔬菜類有好多款,包括菜芯苗、油麥菜、萵筍、秋葵等等☺️我覺得呢度嘅火鍋配料唔算話特別多,但係我覺得幾特別,就好似連幼麵同粗麵都有,而蔬菜又好新鮮😛

•澳洲和牛套餐 ($298/1)

2023-04-07 57 瀏覽
雞煲放題|熊本牛鍋 |尖沙咀雞煲材料超豐富,入面有兩隻飽魚、幾隻大蜆、蝦同紫薯!全部海鮮都好新鮮爽口彈牙醬汁方面唔會太咸,完全唔辣,有蒜頭同洋蔥爆香,好食🤍飲品選擇好多,有自家製飲品!冰糖紅棗燉雪耳同夏桔草!而且唔會過甜~肉類方面~牛肩胛肉、牛小排、豚肉、和牛~豚肉偏肥 最推薦牛小排 牛味濃口 質素高火鍋配料種類款式正常,有丸類、蔬菜、魚皮、炸腐皮類、蔬菜等等。當中最推薦係佢哋嘅自家製魚滑,好彈牙。————————————📍尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖————————————Overall 💗💗💗💗 #food #delicious #hk #hongkong #eatwithfoodiez #尖沙咀 #尖沙咀火鍋 #香港雞煲 #雞煲
雞煲放題|熊本牛鍋 |尖沙咀

醬汁方面唔會太咸,完全唔辣,有蒜頭同洋蔥爆香,好食🤍

肉類方面
~牛肩胛肉、牛小排、豚肉、和牛~
豚肉偏肥 最推薦牛小排 牛味濃口 質素高

————————————

📍尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖

————————————

Overall 💗💗💗💗

事隔很久無食雞煲放題啦🤗🤗我地今次食既係和風海鮮雞煲 澳洲和牛set!😆😉🌟🌟🍲人均$320左右🫶🏻飽到嘔😝😝😝性價比極高💰好多湯底可以選擇☺️仲有自家製養生飲品🧃食物質素唔錯~牛肉同海鮮同好新鮮🫶🏻·🌟和風海鮮雞煲🐔+後加豬骨湯底每塊雞件都好大好飽滿!!! 掛滿曬醬汁😙 唔會太辣但好惹味😍 呢間舖既雞煲醬算係唔太甜 剛剛好個種😉 呢個煲裡面除左雞件~~仲有好多海鮮!加分✅ 鮑魚新鮮彈牙🤩 蝦好甜🦐 花甲超入味~ (⚠️大家可以等煲熱d再食正d!!)·🌟牛肉部分🐮個人特別推薦牛小排 refill左!!! 超香牛味🤩 稍微有少少勁道 好有咬口~ 牛肩胛都唔錯!食完唔會膩 啖啖牛香☺️澳洲和牛反而無咁出色😜😜·♡火鍋配料🍲超多款可以選擇☺️☺️ 已經夠曬揀😎 平時喺其他火鍋店見到既都有 正正常常~ 推介佢個韭菜餃😍😍很不錯!粟米都超甜🌽 最後食埋Dreyers雪糕完滿😂😂·評分🪄 (滿分5🍑)人均:$300 up味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑•📍 熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖🚇佐敦站D出口步行4分鐘

🌟和風海鮮雞煲🐔+後加豬骨湯底

🌟牛肉部分🐮

火鍋配料🍲

評分🪄 (滿分5🍑)
人均:$300 up
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑

📍 熊本牛鍋 (永勝商業中心) (尖沙咀)
尖沙咀山林道21號永勝商業中心2樓A號舖
🚇佐敦站D出口步行4分鐘
呢間有齊海鮮雞煲+火鍋放題,多款肉類,自助任夾火鍋配料,仲有多款啤酒/飲品任飲‼️當月生日客人,可提早預訂及說明優惠, 4人或以上同行,壽星可以免費$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐!.🥣日式和風海鮮雞煲🥣:💰$298一鍋雞煲原來可以食到咁豪,有晒海鮮,鮑魚,蜆,蝦,配料有豆卜,紫薯,醬汁好惹味又辣辣地,海鮮都好新鮮,雞件冇咩脂肪又厚肉,好入味。🥣跟套餐🐂🐖肉類🥣:套餐任食牛白肉/牛小排/牛肩胛/澳洲和牛/豬肉,豬肉幾爽口,牛肉類牛味濃,有口感唔會太薄切,第一次食牛白肉,幾濃牛既油香,幾特別。出面有多款蔬菜、菇類、丸類、麵類等可自助夾,仲有甜品泡芙/雪糕,曲奇味雪糕有勁多曲奇碎,士多啤梨味有好多果肉!

🥣日式和風海鮮雞煲🥣:💰$298

🥣跟套餐🐂🐖肉類🥣:

2023-04-04 44 瀏覽
疫情之前經常一大班人去食雞煲打邊爐,自疫情開始就無再食雞煲,終於放寬幾年後再嘗食雞煲滋味,search左一陣見到呢間係尖沙咀既熊本牛鍋好多正評所以book定枱,原來都算係隱世小店,無好起眼既招牌,但一開門已坐滿人。入正題,揀左個A4和牛套餐,包左個海鮮食煲,仲有完隻鮑魚,差唔多20款野飲任揀,雞煲好多雞好香而肉質好滑,豆卜吸哂湯底好好食,食完雞煲到邊爐部分,A4日本和牛同澳洲和牛任叫,再加上自助吧有多款火鍋配料任揀,仲有我最鍾意既沙律丸,其中一個令我驚喜係竟然有雲吞湯麵揀,爽口彈牙!好期待下次再食!
  • A4黑毛和牛
2023-03-31 544 瀏覽
呢度地方唔大, 牛既質素有驚喜, 飲品選擇都好多, 有啲係出面比較少見添😉 總共有三個唔同既套餐選擇, 價錢由$218-$388 一位, 可以因應想食既牛去選擇😙A4和牛九宮格套餐🐮($388)雞煲]雞件炸過再擺落去同啲汁一齊煮, 配上蜆, 鮑魚, 蝦, 豆卜, 紫薯, 蒜頭, 洋蔥, 好豐富既雞煲, 海鮮最好食係飽魚, 好爽口彈牙一啲都唔韌👍🏽封門柳, 牛肩胛, 牛板腱, 澳洲和牛, 日本A4和牛, 牛小排, 五花腩, 牛白肉, 豚肉合拼而成既九宮格, 每款都整成玫瑰花形超適合打卡😎 食完曬咁多款之後就可以加追, 而加追既份量每份大概會有8塊, 全部都係即叫即係切肉機切出黎😍 咁多款我最鐘意係爽口得黎又唔會覺得肥膩既牛白肉, 雪花勁靚牛味濃又腍身既日本A4和牛🤤蝦, 蜆, 蠔, 帶子, 鮑魚, 蟹組成既海鮮塔相當唔錯, 同個九宮格一齊打卡係襯到絕😙 由3月1號開始凡提早預訂日本A4和牛套餐like and share帖文就可以每位加$50享用新鮮海鮮層層塔嫁喇🤩款式都幾多同齊全, 最印象深刻係陳皮魚蛋, 牛蛙, 白魚蛋, 水魷魚, 蒟蒻, 雲吞麵餅(粗/幼)呢啲都係出面火鍋店比較少見

A4和牛九宮格套餐🐮($388)
[海鮮雞煲]

[和牛九宮格]

[海鮮塔]

[自助配料]
款式都幾多同齊全, 最印象深刻係陳皮魚蛋, 牛蛙, 白魚蛋, 水魷魚, 蒟蒻, 雲吞麵餅(粗/幼)呢啲都係出面火鍋店比較少見既野, 蔬菜類當然係萵筍勝出啦, 去到邊都一定要食😝

[甜品]
士多啤梨, Cookies & Cream, 芒果三款口味既雪糕都好出色, 特別係士多啤梨味果款係有士多啤梨乾係入面, 仲有雪糕Puff 都好食🥰

[飲品]
多款黎自韓國既水果汁, 台灣既茶類飲品, 啤酒, Sparkling Water, 自家製夏枯草/冰糖紅棗燉雪梨😋 第一次飲罐裝既黑糖薑母茶, 有薑既香味, 飲落冇辣味甜甜地😛

呢度既牛幾靚選擇多, 其他食物質素都唔錯, 重點係可以食3️⃣個鐘係出面比較少見👍🏽
2023-03-30
  • 牛肩胛
  • A4黑毛和牛
2023-03-28 405 瀏覽
這間火鍋店於尖沙咀和元朗皆有分店,主打180分鐘日式火鍋放題,分三款套餐,有八款火鍋湯底可供選擇,店內環境寬敞且舒適,設有自助食品及飲品區,適合與一眾好友相聚。推出不少限時優惠,生日可於當月份享四位送一位;憑單據同月光顧可享九折優惠;累積消費滿$2800,惠顧任何套餐即免費一位。日本直送A4和牛套餐 - $388/位和風海鮮雞煲一件件肥美飽滿的鮮雞嫩滑多汁,均勻沾滿惹味的奇味醬汁,有花椒的香麻和辣椒的辛辣,還有鮑魚、花甲和海蝦等鮮嫩彈牙的海鮮。海鮮塔(一次性)一層層海鮮超吸睛!肥美飽滿的膏蟹有著超多黃橙色的蟹膏,綿厚的蟹膏帶顆粒感好甘甜,更有香甜多汁的蟹肉;大大隻鮮鮑魚鮮中帶韌脆,有著清新的鮑魚鮮味;鮮嫩的海蝦超易去殼;生蠔咬開爆出濃郁海水味,沒有金屬及腥味;大大隻雪白的扇貝爽滑彈牙,有著爽滑的裙邊和綿密的月牙。和牛九宮格一共九款不同部位的牛肉任食,包括牛白肉、日本A4和牛、澳洲和牛、牛小排、牛板腱、封門柳、牛肩胛及五花腩,色澤紅潤的牛肉好新鮮,卷成一朵朵玫瑰花極吸睛。特別喜歡日本A4和牛,那霜降的脂肪紋理豐溢且平均,入口超柔軟多汁。火鍋配料自助區有數十款食材自取,包括丸類、麵類、蔬菜
日本直送A4和牛套餐 - $388/位
和風海鮮雞煲
和風海鮮雞煲
海鮮塔
海鮮塔(一次性)
日本A4和牛
火鍋配料
自助區有數十款食材自取,包括丸類、麵類、蔬菜等等,更有自家製的魚滑、餃子及雲吞,亦有少許炸物小食過過口癮。
自家製涼茶
飲品
雪櫃除了多款罐裝飲品外,還有自家製的涼茶包括冰糖紅棗燉雪耳及雞骨草,清熱滋潤。
Dreyer's雪糕
甜品
Dreyer's雪糕有曲奇、芒果及士多啤梨三款口味,還有雪糕泡芙。
2023-03-27