2023-04-05 253 瀏覽
熊本燒肉📍銅鑼灣謝斐道477-481號3樓同朋友想盡情咁食燒肉 黎日本放題就最啱揀咗呢款澳洲和牛放題🔥有120分鐘任食 特別係澳洲和牛 質素幾好一坐低 好快侍應哥哥就已經上咗澳洲和牛拼盤有好多款唔同嘅位置試咗先揀得啱可以再叫特別鍾意以下幾款🐮澳洲西冷 薄切左而且已經調好味好快 已經燒到🥩牛板腱 油花 分明 肉味都好濃郁👅厚切牛脷 近牛脷芯位置 爽口彈牙 質素好高 叫咗好多碟🐷鹿兒島豚肉好有豬味 質素高🥬蔬菜類都好新鮮 翠玉瓜 冬菇 好Juicy🦐大蝦 爽口彈牙 一再encore而且熟食都有好多選擇 點左啲炸物🍢芝士年糕 炸香蕉 炸香芋波波 全部都好正飲品都係任飲 自己出去拎🧃有多款特色韓國飲品同汽水 又有無糖茶☕️上菜都上得好快完全唔使擔心120分鐘唔夠食抽風系統都做得唔錯 食完唔會成身味
熊本燒肉

上菜都上得好快
完全唔使擔心120分鐘唔夠食
抽風系統都做得唔錯 食完唔會成身味

2023-04-05 68 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️漫畫迷必到既燒肉店📖入面既佈置當然唔少得大量漫畫角色😍就好似Slam dunk 、龍珠都會見到🇯🇵❶熊本精選放題 $258可以食早1️⃣2️⃣0️⃣分鐘入邊已經包咗基本既牛、豬、雞、炸物、野菜🍽️食物選擇非常多🤩仲有自家飲品同罐裝飲品任飲🍹加$38升級澳洲和牛 💰就可以食埋以下幾款澳洲和牛 🐂⭐️牛肩胛肥瘦適中 勝在油花分佈均勻😈⭐️牛板腱口感較結實 最有咬口既一款👍🏻⭐️封門柳 肉味最濃郁 而且口感鬆軟🤔⭐️鹿兒島豚五花呢款五花肉口感柔軟有彈性中間夾雜既脂肪都唔太有膩感️❤️整體小食嘅質素都好高質😚尤其係炸物 入口都熱辣辣🔥驚唔夠飽嘅 都仲有好多款主食 例如烏冬及飯🙈另外餐廳係用tablet點餐💻叫咗咁多嘢都冇漏單嘅情況🧾而且上菜速度超快 🤣店員都好貼心提醒我哋🙋🏻‍♀️每款樣食物都係以1️⃣件為單位 避免眼闊肚窄浪費食物😘

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
漫畫迷必到既燒肉店📖
入面既佈置當然唔少得大量漫畫角色😍
就好似Slam dunk 、龍珠都會見到🇯🇵

❶熊本精選放題 $258
可以食早1️⃣2️⃣0️⃣分鐘
入邊已經包咗基本既牛、豬、雞、炸物、野菜🍽️
食物選擇非常多🤩

店員都好貼心提醒我哋🙋🏻‍♀️
每款樣食物都係以1️⃣件為單位
避免眼闊肚窄浪費食物😘

2023-04-03 95 瀏覽
#銅鑼灣 @yakiniku_kumamoto💃相約好友到銅鑼灣晚飯, 搵地鐵站附近的食肆, 大家都方便! 涼涼的天氣就是要食燒肉, 大熱天時唔想 BBQ, 嘆住冷氣食燒肉最讚! 🧱牆身貼滿日本動漫海報, 座位寬敞舒適, 爐火夠猛, 讚! 🥩澳洲和牛燒肉放題 $298任食2小時, 加$38可以升級任食澳洲和牛任飲的飲品放於雪櫃自取, 罐裝及自家煲! 🥗肉類選揀多, 小食、沙律、主食、蔬菜、甜點亦不少! 肉類還貼心的標明口感, 質素高, 無漏單! 和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱、飛天澳洲西冷、鹿兒島日本豚肉等均非常高質! 燒物還有牛五花、不同部位的牛肉、大蝦、雞翼、魚、雞扒、豚肉、大小牛腸、蔬菜、超勁甜菠蘿、其中辣牛柏葉好有驚喜, 必點! 熟食選擇不少, 有日式前菜、清酒煮蜆、蔬菜、沙律、炸物、天婦羅、流心芝士年糕超軟滑、飯、烏冬、最驚喜是有棉花糖!
#銅鑼灣 @yakiniku_kumamoto

🧱牆身貼滿日本動漫海報, 座位寬敞舒適, 爐火夠猛, 讚!

任飲的飲品放於雪櫃自取, 罐裝及自家煲!

2023-04-01 76 瀏覽
去呢間燒肉舖都係因為佢slam dunk既主題吸引, 因為早排睇埋套戲真係中哂毒。除左slam dunk既poster , 仲有好多好日本既裝飾。 我地揀左晚市精選熊本放題 $298一位, 任食兩個鐘, 加$38可以升級任食澳洲和牛, 咁就梗係要加啦。任飲既飲品就係出面既雪櫃到。 跟住職員就會俾部平板自行點食材, 有各種不同的燒肉可供選擇,包括和牛,和牛封門柳 五花腩, 牛舌, 牛大腸, 豬頸肉, 雞翼,西冷,蝦, 仲有配菜, 小食, 甜品, 點完仲可以睇多次, 冇錯就可以送單, 送完單野食好快送到。 佢地呢度點既食材係以件計, 加左錢就梗係要叫多D啦, 牛肩胛, 牛板腱, 封門柳同西冷每樣都叫左5-6件, 所以上菜都係拼盤咁上, 好靚。 佢地既和牛真係好食, 肉質厚實, 就咁點少少鹽食都好味。之後我地都係忍唔住叫左碗飯, 燒肉同飯真係最佳組合。 除左肉類, 海鮮, 佢仲有小食甜品, 有browie, 炸香蕉, 蕃薯仔等等, 仲有綿花糖, 真係癲左, 最後燒番串綿花糖係一個好既完結。 整體黎講, 呢度既放題係抵食之選, 服務態度仲要不錯。

任飲既飲品就係出面既雪櫃到。

整體黎講, 呢度既放題係抵食之選, 服務態度仲要不錯。
2023-04-01 61 瀏覽
期待已久日本之旅仲未去到,唯有食住熊本燒肉頂住先,呢間熊本燒肉網上好多好評,滿心期待。一去到餐廳,餐廳好有道地日本風味,牆身貼滿海報,天花板掛滿燈籠同日式傘,背景音樂仲要係日文歌,都幾有feel。午市係每個人$298,刺身+$28,和牛+$38,可以食兩小時,性價比相當高,我地覺得$38食到澳洲和牛一定要加,雖然基本餐已經好多款肉類,但要留反啲位食靚肉,牛板腱啲紋好靚,沾少少鹽已經好突出和牛既香味。

生日食大餐 燒肉係其中唔錯嘅選擇原來銅鑼灣有間性價比高嘅燒肉放題猶如置身於日本居酒屋 座位之間唔會太迫牆上貼滿唔同嘅動漫poster 仲播埋日文歌 💯價錢大眾化$298@1 任食 +$38仲可以享受澳洲和牛設有基本茶飲 汽水 🥤份量以件數計 唔洗眼闊肚窄做大嘥鬼🙂出餐非常快 有效率😍食材好新鮮 比我想像中多選擇包括蔬菜、肉類、炸物、海鮮、甜品等必食推介:醬燒牛三角肉、特選豚肩、黑椒雞翼、蜜汁豬肋排、鯖魚、魷魚天婦羅、清酒煮蜆🤤肉類各有特式 軟嫩適中、味道濃郁多汁、油脂香口 😍特別欣賞 烤爐面積大 可以同時燒幾樣食物溫度好平均 唔會擔心燒燶抽風系統好 完全無乜油煙👌環境 服務滿分 成餐食得好舒服❣️

生日食大餐 燒肉係其中唔錯嘅選擇

設有基本茶飲 汽水 🥤
份量以件數計 唔洗眼闊肚窄做大嘥鬼🙂
出餐非常快 有效率😍
食材好新鮮 比我想像中多選擇
包括蔬菜、肉類、炸物、海鮮、甜品

肉類各有特式 軟嫩適中、味道濃郁多汁、油脂香口 😍

特別欣賞 烤爐面積大 可以同時燒幾樣食物
溫度好平均 唔會擔心燒燶
抽風系統好 完全無乜油煙👌
環境 服務滿分 成餐食得好舒服❣️

2023-03-31 62 瀏覽
因為有個朋友都幾鍾意男兒當入樽,所以見到呢間餐廳嘅主題係動漫,所以諗住同佢嚟試吓,點知最後未開始已經結束。喺呢度嘅選擇都唔少,豬牛羊雞海鮮乜都齊,每樣都叫少少試吓。因為佢可以逐件嗌,所以每個人都可以食到自己想食嘅嘢,而唔會驚嗌得太多。牛就一定唔少得㗎喇,除咗有啲牛肩肉,牛舌之外,仲有封門柳,護心肉等等。佢呢度啲牛好多都係厚切,所以咬落去幾juicy。唯一薄切嘅係佢個飛天西冷牛扒,真係落去燒兩秒就食得。雞肉方面,我覺得佢啲雞扒都幾好味,仲有啲雞神都唔錯,而家見佢有兩隻味俾你揀,唔會話食到悶。另外,仲有啲雞軟骨,不過就冇乜調味,變咗要倚賴佢個醬汁。除咗燒嘅嘢食之外,佢都仲有啲熟食,我哋試咗佢個清酒煮蜆,味道係唔錯,不過就有啲沙。最後就食埋佢個燒菠蘿,佢啲菠蘿真係超級甜,作為甜品冇得頂。

佢呢度啲牛好多都係厚切,所以咬落去幾juicy。

唯一薄切嘅係佢個飛天西冷牛扒,真係落去燒兩秒就食得。

另外,仲有啲雞軟骨,不過就冇乜調味,變咗要倚賴佢個醬汁。

最後就食埋佢個燒菠蘿,佢啲菠蘿真係超級甜,作為甜品冇得頂。
2023-03-29
2023-03-29 95 瀏覽
-上完堂成日,夜晚要去醫肚朋友帶咗我去食熊本燒肉😍一入去就覺得好有親切感玻璃黐咗熊本熊大大個sticker仲貼哂男兒當入樽🏀⛹️‍♀️嘅海報即刻覺得自己青春返晒😂任食燒肉放題2個鐘🕥$298 再加一我地加左錢刺身可以任食燒肉,任食刺身一次過滿足晒兩個願望有好多款燒肉,有牛五花、牛側腹橫肌、牛舌、牛肩胛、牛排骨、牛柏葉、醬燒三角肉等比我地選擇 其中厚切牛舌我最鐘意,肉味濃然後好有口感,而且好彈牙牛肩胛、牛板腱都唔錯除咗🐮牛肉,仲有🐽豬肉同🐓雞肉 熟食有章魚小丸子、唐揚雞塊吉列蝦,吉列帶子等其中流心芝士年糕 外脆內軟口感一流刺身方面,有三文魚、希靈魚、吞拿魚、刺身帶子、北寄貝馬刀貝等 十分新鮮呢度竟然有棉花糖燒🤭整體感覺食物高質、環境舒服、唔會好大陣油煙味、值得encore,而且好適合同朋友gathering 的地方
上完堂成日,夜晚要去醫肚
朋友帶咗我去食熊本燒肉😍
一入去就覺得好有親切感
玻璃黐咗熊本熊大大個sticker
仲貼哂男兒當入樽🏀⛹️‍♀️嘅海報
即刻覺得自己青春返晒😂

任食燒肉放題2個鐘🕥$298 再加一
我地加左錢刺身
可以任食燒肉,任食刺身
一次過滿足晒兩個願望
其中厚切牛舌我最鐘意,肉味濃然後好有口感,而且好彈牙
牛肩胛、牛板腱都唔錯
除咗🐮牛肉,仲有🐽豬肉同🐓雞肉

熟食有章魚小丸子、唐揚雞塊吉列蝦,吉列帶子等
其中流心芝士年糕 外脆內軟口感一流

呢度竟然有棉花糖燒🤭
整體感覺食物高質、環境舒服、唔會好大陣油煙味、
2023-03-23 72 瀏覽
Weekend 鬆一鬆,黎到食熊本午市放題任食兩小時 ($278位),加$38可以升級任食澳洲和牛,見到D相和牛係高質,所以升級左。雪櫃自任飲取飲品,種類都豐富,茶飲汽水果汁,飲左宜家好少見既利賓納,同埋韓式芒果罐裝汽水,自家製茶飲都非常解渴。升級左當然要試左和牛系列先啦! 牛肩胛、牛板腱、封門柳、西冷製成一個靚靚既拼盤。個人鍾意飛天澳洲西冷,薄片得黎又有香濃牛味。因為比較鍾意食少油花既牛,所以封門柳對我都相當吸引,燒起仍然非常香嫩。燒緊肉既中途我地點左熱食炸物,有幾樣我覺得必食烏冬好彈牙超濃豬骨湯清酒煮蜆滿滿一碗,鮮甜有酒香大蝦新鮮彈牙,魚類嫩口流心芝士年糕外脆內軟甜品puff 同埋brownie 都好好味,唔會好膩。另外仲有燒菠蘿同綿花糖,呢D做小甜點比平時得雪糕食更開心!另外想分享冇升級下牛既選擇,牛小排,牛排骨,三角肉都好正! 牛小排我地叫左幾round! 而且餐廳用平板落單,有晒相同埋介紹每個部位係咩特色,一目了然又好有心思。另外呢度既烤爐感覺好安全溫度好平均,比平時冇咁易燒燶野。餐廳上菜快亦唔會漏單,佈置超有日式感覺,位置舒適! 好多龍珠既poster同埋日式書法字,好靚!

燒緊肉既中途我地點左熱食炸物,有幾樣我覺得必食
烏冬好彈牙超濃豬骨湯

清酒煮蜆滿滿一碗,鮮甜有酒香
大蝦新鮮彈牙,魚類嫩口
流心芝士年糕外脆內軟

甜品puff 同埋brownie 都好好味,唔會好膩。
另外仲有燒菠蘿同綿花糖,呢D做小甜點比平時得雪糕食更開心!

另外呢度既烤爐感覺好安全溫度好平均,比平時冇咁易燒燶野。

2023-03-21 70 瀏覽
近排口痕想食燒肉放題,想搵間平靚正又唔會太貴嘅,見銅鑼灣有呢間熊本燒肉就同老細去試下😆燒肉放題當然會分唔同價錢同tier,精選放題可以加錢食澳洲和牛/ 刺身/ 日本和牛🐂 餐廳座位寬敞,烤爐上有大風機抽氣,食完都冇乜油煙味👍🏻~~~~▫️精選熊本燒肉放題 + 澳洲和牛放題 ($298 + $38) ⭐️8/10呢到放題價錢合理,超抵食,加多$38就有澳洲和牛放題,可以任食和牛肩胛、和牛板腱、和牛封門柳、鹿兒島日本豚😍 澳洲和牛油脂量冇日本和牛咁重,食多幾件都唔會膩,肉質有口感但唔會韌,牛味香濃👍🏻.精選套餐食物選擇超多,牛/豬/雞等肉類都有唔同部位揀,仲提供好多前菜、沙律、一品料理、炸物🤪 以下呢啲係為食妹推介,可以encore嘅食物😌✅厚切牛舌✅薄切牛小排✅厚切五花肉 (燒肉必備🐷)✅雞軟骨 (好惹味👍🏻)✅蒜香雞扒✅煙肉車厘茄✅菠蘿🍍✅日本甜薯✅清酒煮蜆 (都幾鮮味😙)✅炸芝士年糕 (為食妹encore咗幾次🤣).最後當然唔少得要食甜品,我哋試咗雲呢拿泡芙同brownies,brownies燒熱返嚟食好正,仲燒咗串棉花糖過下癮🤭 .呢間放題性價比都幾高,店員好helpful,上菜速度好

~~~~

✅厚切牛舌
✅薄切牛小排
✅厚切五花肉 (燒肉必備🐷)
✅雞軟骨 (好惹味👍🏻)
✅蒜香雞扒
✅煙肉車厘茄
✅菠蘿🍍
✅日本甜薯
✅清酒煮蜆 (都幾鮮味😙)
✅炸芝士年糕 (為食妹encore咗幾次🤣)

呢間放題性價比都幾高,店員好helpful,上菜速度好快🤩,冇漏單情況,唔會叫10碟先嚟1碟. 食物選擇多,味道都醃得不錯😋 餐廳仲不時推出限定優惠,近排宵夜時段仲有啤酒任飲🍻,大家不妨留意下😎
💟回頭指數:7/10
2023-03-20 75 瀏覽
早前同朋友喺銅鑼灣食lunch,話想帶我去食熊本燒肉🤣lunch $278 熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓小編同朋友係咩都食既人,所以隨便叫左d野食 比大家做個參考🤘🏻同埋一黎到就會offer 2盤指定既肉比客人,長方形個款有6款肉 有d係醃製左既肉,圓碟既有澳洲和牛 肉類同飲品任飲 最驚喜係飲品類黎講 茶係一咋咁拎 唔會一包包既紙包飲品🤣場內既牆紙係男兒當入樽 勁正 鍾意呢套動漫既朋友 望住食野都開心d😊辣魷魚 - 醃製得好入味 係真係辣個隻 唔係講笑 流心芝士年糕-年糕炸得好煙靭,咬落口外脆內軟 入面嘅芝士餡 好邪惡脆皮香蕉- 香蕉味好突出 如果入面嘅餡可以再多啲就好厚燒玉子- 玉子味道甜甜地 好容易燒醬燒牛三角肉 - 牛肉都好容易燒 好快就熟 牛味好重 唔使加任何調味

熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

辣魷魚 - 醃製得好入味 係真係辣個隻 唔係講笑

脆皮香蕉- 香蕉味好突出 如果入面嘅餡可以再多啲就好

厚燒玉子- 玉子味道甜甜地 好容易燒

2023-03-18 3674 瀏覽
前陣子吃火鍋比較多似乎很久也沒有吃燒肉今晚心血來潮想要跟朋友好好去吃一餐揀這間餐廳主要原因是被佈置吸引因為朋友是漫畫迷尤其喜歡slam dunk可惜未能坐在貼滿該海報的專屬卡位不過四周都有其他動漫主角及熊本熊陪食座位之間夠寛闊特別是檯面夠大可放更多食材晚市精選熊本放題($298/位)任食兩小時加$38可以升級任食澳洲和牛任飲的飲品放於雪櫃可自取有罐裝汽水及自家製茶飲等不過燒肉前我們先點了些炸物醫肚炸天婦羅蝦,流心芝士年糕及脆皮香蕉絕對要食其實係第一次食脆皮香蕉感覺像食香蕉糕又像麥芽糖般好味好得意而且炸物食完完全唔覺得油膩沙律種類都有幾款但最想要推介的是清酒煮蜆份量真的多到整個碗都是蜆肉幾清甜又有少少酒香由於店家用熱管烤爐溫度好穩定不會時大時細亦不會令肉類太易燒焦基本上我們將所有肉類都點了一次諗住好食先再encore嘛個人最喜歡和牛封門柳同飛天澳洲西冷因為夠嫩牛肉味又濃仲有厚切牛舌及牛側腹橫肌都幾鍾意至於牛肩胛及牛板腱的雪花分布均勻油香比較重肥瘦適中鹿兒島五花肉及北海道日本豚都好好味其他雞肉類還有不同口味的單骨雞翼嗜辣的朋友一定喜歡朝鮮醬雞翼,堅辣雞軟骨好咬口脆卜卜,雞扒夠嫩滑大蝦燒完爽
前陣子吃火鍋比較多

加$38可以升級任食澳洲和牛
任飲的飲品放於雪櫃可自取
有罐裝汽水及自家製茶飲等

不過燒肉前我們先點了些炸物醫肚
炸天婦羅蝦,流心芝士年糕及脆皮香蕉絕對要食
其實係第一次食脆皮香蕉

至於牛肩胛及牛板腱的雪花分布均勻
油香比較重肥瘦適中
鹿兒島五花肉及北海道日本豚都好好味

其他雞肉類還有不同口味的單骨雞翼
嗜辣的朋友一定喜歡朝鮮醬雞翼,堅辣
雞軟骨好咬口脆卜卜,雞扒夠嫩滑

大蝦燒完爽口又彈牙
魚類方面三文魚骨其實好好味
不過不太懂如何燒才會不黏底甩晒皮肉
要再研究一下魚類要如何燒
多春魚及鯖魚入口亦都唔腥

因為食得太飽,甚少食蔬菜類
連甜薯,燒菠蘿及燒棉花糖都無食
實在有點可惜,下次一定再再食過
2023-03-13
今晚約咗朋友喺銅鑼灣食飯, 好耐之前已經bookmark 左呢間燒肉放題,睇得出老闆好鍾意日本文化,全部牆都貼上日本明星或者係日本文化嘅海報,整體裝修簡潔舒服,座位夠闊落,令我地可以好好放鬆😚 基本嘅熊本放題 $298 我地冇額外加澳洲和牛($38) 或者海鮮刺身放題($28) 因為覺得佢基本放題已經好多嘢食、都幾多肉類選擇😋呢個係佢哋送上嘅頭盤~ 係安格斯西冷、薄切牛小排、厚切牛舌等等 呢碟係最好食😚 當然之後都可以自己揀返嘅肉類非常多選擇,最欣賞係佢個醬汁,尤其係醬燒牛肩胛肉、醬燒牛三角肉等等,佢個自家製醬料好味👍🏻 肉類仲有牛五花、牛側腹橫肌、牛柳粒、牛舌、牛排骨、牛小扒、安格斯西冷;如果食豬就有五花肉、豚頸肉、豚護心肉、豬肋排等等 我哋全部都叫左兩舊嚟試吓!跟住已經好飽🤣 食到我分唔清邊舊打邊舊 但整體印象都好高質好味🤭 而家做緊活動,店員問我哋follow IG and post story 就送呢個高級和牛! 超級大塊! 真係大個塊面🤭 燒到半熟就即刻拎起身 唔係就太熟😚 除咗肉類,佢哋仲有唔同嘅小食!我最鍾意食炸帶子,同埋流心芝士年糕!帶子大大粒,外脆內軟! 佢個流心芝士

除咗肉類,佢哋仲有唔同嘅小食!

我最鍾意食炸帶子,同埋流心芝士年糕!帶子大大粒,外脆內軟! 佢個流心芝士年糕都好好食😋

同埋記得最後都要燒棉花糖,同埋菠蘿再叫埋個朱古力布朗尼放上網烤!咁就完美!😚

2023-03-07
2023-03-13 75 瀏覽
'*•.¸♡ 𝗖𝗮𝘂𝘀𝗲𝘄𝗮𝘆 𝗕𝗮𝘆, 熊本燒肉 @yakiniku_kumamoto ♡¸.•*'曾經都係熊本燒肉 @yakiniku_kumamoto 嘅fans,以前一想食任食燒肉就會諗起佢哋😜印象中以前都幾難book位😳好耐冇食任食燒肉喇!今次同朋友下午茶時間去,唔算好多人,坐得好舒服👍🏻冇去一排食物,同樣高質好味😋重點係真係幾抵食!ღ 熊本精選放題 $298基本上有齊晒牛肉?豚肉、雞、魚⋯仲有唔同調味醬!特別係牛肉,部位選擇好多,整體唔錯👍🏻重點讚一讚呢度嘅炸物,好好食!推薦炸帶子同餃子🥟熊本燒肉 @yakiniku_kumamoto✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳/𝟭𝟬╰┈➤ 📍#BELLYwongs_causeway✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_meats✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳/𝟭𝟬╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $300 pp✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 Mᴀʏʙᴇ 🙃

ღ 熊本精選放題 $298
重點讚一讚呢度嘅炸物,好好食!推薦炸帶子同餃子🥟

熊本燒肉 @yakiniku_kumamoto
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_causeway
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 Mᴀʏʙᴇ 🙃
2023-03-13 75 瀏覽
今日來到熊本燒肉真係有種去左日本既感覺,整個裝飾都好有氛圍,仲有我最鍾意既童年回憶·蠟筆小新,多啦夢等~特別係d豬五花腩,真係肥肉相間,烤完之後酥脆香口~而係和牛既周胛,板腱,封門柳,飛天澳洲西冷,油花靚,而烤起來完全係值得個價錢~想試每樣嘢既我,貪心既點左多種肉類,因為都好有興趣想試下,點左係牛牛既秘製牛五花,田樂牛五花,腹橫肌,牛周胛肉,牛三角肉,牛小排, 牛舌,牛州粒,等…牛牛你驚唔驚🤣每一個都有其味道~一次試曬咁多真係過癮。雞軟骨燒至脆同廚師燒出來係一樣,惹味而雞翼都好貼心分小件,燒得快又香脆。雞扒d肉都真係好鮮嫩。海鮮必點大蝦,辣魷魚,鯖魚大蝦個頭雖唔大,但係夠新鮮呀!充分醃製既辣魷魚,一啖充分夠辣夠惹味鯖魚燒完d肉緊實唔柴,有煙火味個口感更加。至於清酒蜆,清酒煮過係清甜唔夠鮮,湯都好飲~小食支豆,沙律,仲有日本蕃薯超正,拎蕃薯上銬起來粉糯粉糯,更加好食~食埋甜品就收尾啦~
今日來到熊本燒肉

特別係d豬五花腩,真係肥肉相間,烤完之後酥脆香口~

想試每樣嘢既我,貪心既點左多種肉類,因為都好有興趣想試下,
每一個都有其味道~一次試曬咁多真係過癮。

雞軟骨燒至脆同廚師燒出來係一樣,惹味
而雞翼都好貼心分小件,燒得快又香脆。
雞扒d肉都真係好鮮嫩。
海鮮必點大蝦,辣魷魚,鯖魚

大蝦個頭雖唔大,但係夠新鮮呀!
充分醃製既辣魷魚,一啖充分夠辣夠惹味
鯖魚燒完d肉緊實唔柴,有煙火味個口感更加。

至於清酒蜆,清酒煮過係清甜唔夠鮮,湯都好飲~
食埋甜品就收尾啦~