2009-12-16
FAREWELL MADAM CHAN, D老細話不如今次去煌府食啦,我心想...又好喎,呢間酒樓未食過,一於同大家黎試下啦.最初諗,呢間酒樓係邊度架,去到....原來係國際都會裡頭,之前都同佢擦身而過,幫襯其它既食店,今次終於來試啦.當我一進入酒樓,已經被佢既豪華裝修吸引,真係好靚,結婚擺酒一流.真係可以話置身於童話故事中.睇番佢既音響器材,每隔一兩張枱,已經有一部,相當落重本.講番D食物,我地叫了 ...燒腩仔 - 我地張枱13人,D腩仔夠分,而且仲有剩,D腩仔夠脆瑞士雞翼 - 大大隻,JANICE話如果佢再入味D就更加好,我都係咁話,不過都幾好味.雪人點心包 - 個樣趣怪,上層係豆沙,下層是蓮蓉,唔係太甜,岩口味.炒飯,烏冬,炆米都幾大碟,炒得幾好味,唔錯....另叫每枱一隻雞,點知侍應話...酒樓剩番2隻雞,問我地仲要唔要,HUNG哥叫侍應張佢地分配成3枱2雞,分咗出黎都好大碟,只係冇晒D雞頭同雞尾.隻雞味道唔錯,好有雞味.有3.5元既特價糖水,送來時...哦,原來係細細碗.不是用飯碗來裝,不過都夠喉了.整體來說都不錯,可以值得再試.
講番D食物,我地叫了 ...
炒飯,烏冬,炆米都幾大碟,炒得幾好味,唔錯....
整體來說都不錯,可以值得再試.