2017-06-12 778 瀏覽
星期日同幾位朋友難得一聚,大家都想食打邊爐,離屋企無幾遠開左間新野,好似幾高級,就去試下。 未入門口就見到快爆滿,可能星期日,好彩walk in都有張枱:D我地試左個招牌海鮮鍋,有蝦,蟹做湯底,好正D食物好新鮮,唔錯,我地叫左肉類拼盤,都幾大碟,食唔哂,不過好新鮮。仲叫左雜菜拼盤,午餐肉,墨魚滑(估唔到幾好食),脆魚腩等等,總體水準係中上。不過汽水略嫌有點貴。至於服務方面,一入門口,有個經理十分親切,好好笑容,招呼我地坐低,其他待應都幾好服務。 埋單果時,經理都走黎問食物好唔好,傾左兩句,感覺好好人,好親切,哈哈下次都會再黎,消費高左少少,不過總體幾愉快。

我地試左個招牌海鮮鍋,有蝦,蟹做湯底,好正

下次都會再黎,消費高左少少,不過總體幾愉快。
2017-06-08 860 瀏覽
星期日梗係一家人出去揾食嘅好時機,今次嚟咗新開張嘅焸‧帝王蟹海鮮火鍋專門店, 其實我哋都係抱住試下嘅心態入去食下,哈哈 一入去見到地方雖然唔算好大,不過店員好熱心咁為我哋送上調味盤,仲同我哋介紹左好多好野食,唔單止有打邊爐仲有小菜仲有刺身,方便到呢!! 三文魚刺身: 非常新鮮! 肉質鮮甜,入口甘香法國生蠔: 淡淡海水味,味道鮮甜,真係一流!!歌樂山辣子雞: 每件細細粒,炸得好香,配以大量花椒同指天椒,十分惹味! 加埋杯冰凍生啤真係一流! 本哋手切肥牛: 脂肪分佈平均,牛味十分濃郁,肉質鮮嫩有彈性,同機切牛完全冇得比,都算好有驚喜!推介大家要試一試。海鮮拼盤: 花甲鮮甜又冇沙,唔點醬料都好夠味 扇貝:一望就知又大又肥美啦,成隻都漲卜卜,食落口感厚身,鮮甜 海蝦:非常爽口隻隻鮮甜,食完一隻再想食第2隻環境同服務都好好, 坐得好舒服。

三文魚刺身: 非常新鮮! 肉質鮮甜,入口甘香
三文魚刺身

法國生蠔: 淡淡海水味,味道鮮甜,真係一流!!
法國生蠔

歌樂山辣子雞

手切本地肥牛

海鮮拼盤: 花甲鮮甜又冇沙,唔點醬料都好夠味
海鮮拼盤

海蝦:非常爽口隻隻鮮甜,食完一隻再想食第2隻

環境同服務都好好, 坐得好舒服。
2017-06-04
三文魚刺身
法國生蠔
歌樂山辣子雞
手切本地肥牛
海鮮拼盤
  • 手切肥牛
2017-05-22 877 瀏覽
未食已經一肚氣星期日下午決定同朋友夜晚去試一試呢間新野, 所以下午5點幾專登走去落個BOOKING (係去到佢間舖當面訂枱), 當時全店都無食客, 問左個侍應有無得訂枱, 佢話有, 仲即時做埋BOOKING, 當時見佢張紙有3-4枱book左訂左7點, 我地未到7點已經到左, 見到當時已經係全店滿座, 我地一行四人仲話好彩一早黎訂左枱, 去到門口同侍應講BOOK左7點4位, 佢叫我地等等, 無問題...... 因為未到7點, 好喇到7點10分再問佢, 佢都係叫我地係門口等等, 我地問佢要等咩?  已經book左7點, 佢都只係不停叫我地等等..............大佬, 其實等咩先?   等你執好枱定係要等有人走先有枱呀? (因為見入面已經係坐滿晒, 仲要張張都都係坐底無耐, 岩岩開始食), 岩岩見到下午幫我地BOOK枱位女士, 問佢我地BOOK左7點, 幾點先有枱比我地, 佢仍然係叫我地等等先..............真係等到火都黎, 見佢再行過, 問佢我地其實等緊咩?? 佢先同我地講要等人地食完先有枱, 叫我地等多一個鐘左右喇痴線~咁咩叫訂枱呀?  如果一早係FULL....
未食已經一肚氣

大佬, 其實等咩先

痴線~咁咩叫訂枱呀?
如果一早係FULL............你唔好接我BOOKING呀~
如果一早係FULL.............我落BOOKING時你都同我講, 黎到要再等呀~
如果我遲左你唔留枱比我無問題, 但係唔係喎~ 好明顯係有客就唔理咁多係咁接, 完全唔理已經有人訂左枱
你無BOOK / 無留枱 咪認左佢囉..............我黎到你一早同我講無枱呀~唔好好似無事發生咁, 係咁叫我企係門口等等先~
咁既服務態度, 唔洗錢我都唔會幫襯
2017-05-21